VIDEO Judecatoria sectorului 4: Cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase nu va fi judecata mai devreme de 12 februarie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 10 ianuarie 2013, 11:50 Dosare Anticoruptie


Judecatoria sectorului 4 a respins, joi dimineata, solicitarea de prescriere a termenului la care se va judeca cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, anunta Romania Tv. Cererea de eliberare conditionata a fostului lider PSD va fi judecata pe 12 februarie, data stabilita anterior. Avocatii lui Nastase solicitasera ca cererea de eliberare conditionata sa fie judecata mai devreme.

Fostul premier, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, a obtinut o reducere a pedepsei cu 45 de zile pentru ca, timp de o luna de zile,  a realizat "o lucrare stiintifica" in penitenciar,  au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Lucrarea lui Nastase s-a materializat printr-o carte, intitulata "Romania la UE in contextul reglementarilor interne si europene", care a fost ulterior publicata de o editura acreditata pe langa Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior.

Potrivit surselor citate, initial, Nastase a depus o cerere la conducerea Penitenciarului Jilava, in care a anuntat ca doreste sa munceasca pe durata perioadei de detentie, mai precis sa realizeze "o lucrare stiintifica".

Ulterior, cererea fostului premier a fost aprobata, iar acestuia i s-a pus in vedere ca poate lucra intre opt si zece ore pe zi, avand obligatoriu doua zile libere pe saptamana.

Potrivit acelorasi surse, lui Nastase i-a luat aproximativ o luna si jumatate sa scrie cartea, timp in care a lucrat efectiv 30 de zile.

In plus, Adrian Nastase ar putea fi pus in libertate inainte de termen, dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pentru o eventuala eliberare inainte de termen. Decizia finala privind o eventuala eliberare inainte de termen din penitenciar a lui Adrian Nastase va fi luata insa de catre un complet de judecata.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3026 vizualizari

  • +6 (12 voturi)    
    deja au trecut (Joi, 10 ianuarie 2013, 12:11)

    lucyan [utilizator]

    8 luni? ca atat am inteles ca va face acest infractor din 2 ani...
    sau lui i se aplica inca o reducere la redicere? aceasta este justitia promovata de usl si pe care vor s-o stapaneasca de-a-ntregul?
    • -8 (18 voturi)    
      schimba placa . (Joi, 10 ianuarie 2013, 12:52)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

      aceasta e justitia din romania , buna sau rea e cea cimentata de pdl .

      nu a modificat nimic usl (inca) , pentru a facilita eliberarea lui nastase .
      • +1 (1 vot)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 ianuarie 2013, 17:00)

        [anonim] i-a raspuns lui adrian8

  • +3 (3 voturi)    
    corectare (Joi, 10 ianuarie 2013, 14:13)

    Cocosulgarlic [utilizator]

    Nu este vorba de o solicitare de prescriere a termenului, cum scrie in prima fraza, ci de preschimbare a termenului.
  • +4 (6 voturi)    
    normal (Joi, 10 ianuarie 2013, 14:13)

    cotora [utilizator]

    mi se pare normal, nu ?, si asa a primit prea putin !
  • +4 (6 voturi)    
    Bravo... (Joi, 10 ianuarie 2013, 15:13)

    Zgabeartza Iftode [utilizator]

    ... judecatorilor si procurorilor cinstiti si cu, inca, coloana vertebrala... Nu va lasati calcati in picioare de politicieni, voi nu va supuneti nimanui!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by