Presedintele filialei judetene a PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, trimis in judecata

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 12 decembrie 2012, 13:17 Dosare Anticoruptie


Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dian Popescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals şi dare de mită, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Ciobanu, potrivit Agerpres. Preşedinte al PNL Gorj, Dian Popescu a devenit senator pe Colegiul 1 Senat, câştigând alegerile din 9 decembrie cu 55,51%.

Alături de acesta, au mai fost trimişi în judecată Pavel Ion Florin, primar al comunei Peştişani, aflat în arest, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită şi neglijenţă în serviciu, Popescu Titus Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, Isar Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi fals material în înscrisuri oficiale, Floarea Radu-Dan, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals şi dare de mită, şi Pîrvulescu Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

"În rechizitoriul întocmit de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a reţinut că inculpatul Pavel Ion Florin, în calitate de ordonator de credite, a ordonanţat la plată, dispunând plata sumei de 1.598.642 lei în mod necuvenit, pentru lucrări neexecutate de către SC TECH SAFETY SA Târgu-Jiu. Acelaşi inculpat a efectuat plăţi necuvenite către SC MASERATI SRL Ţicleni, firmă care aparţine senatorului Dian Popescu şi fratelui său, în valoare de 154.000 lei, înainte de întocmirea proiectului pentru obiectivul de investiţii 'Baza sportivă comuna Peştişani, judeţul Gorj, proiectare şi execuţie obiectiv' şi de emitere a ordinului de începere a executării lucrării.

S-a reţinut de asemenea că inculpatul Pavel Ion Florin a acceptat de la inculpatul Dian Popescu suma de 7.000 lei în schimbul îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu.

În rechizitoriu se reţine că inculpaţii Popescu Dumitru Dian şi Popescu Titus Gabriel, în calitate de administratori ai SC MASERATI SRL Ţicleni, au încasat în mod necuvenit suma de 154.000 lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie, neexecutate", a declarat Cristina Ciobanu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1240 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Cum va place regimul voiculescu? (Miercuri, 12 decembrie 2012, 13:38)

    triciupa [utilizator]

    L-au trimis in judecata, ei si? Ce mare branza? Pai si chelnerul penal fenechiu e trimis in judecata dar chestia asta n-a impiedicat prostimea sa-l voteze. Mai mult, maine-poimaine il vom vedea ministru...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by