ULTIMA ORA Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea de arestare preventiva a lui Ion Stan

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 3 decembrie 2012, 10:20 Dosare Anticoruptie


STIRE ACTUALIZATA Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz pozitiv, cu noua voturi "pentru" si un vot "impotriva", solicitarii procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a social-democratului Ion Stan, acuzat de DNA de trafic de influenta, informeaza Mediafax. Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca nu sunt sanse ca in cursul acestei saptamani sa se ridice imunitatea lui Stan. "Fiind ultima spatamana de campanie, nu va exista cvorumul necesar pentru ridicarea imunitatii si cel mai probabil se va amana pentru cateva saptamani cand va veni nou Parlament", au explicat sursele citate.

Reprezentantii USL au amanat saptamana trecuta avizul pentru cererea DNA in cazul lui Stan. Aceleasi surse au explicat ca reprezentantii USL din Comisia Juridica au folosit strategia de amanare a decizie pentru a prelungi procedura pana dupa alegeri.

UPDATE (11:45)
Intrebat de jurnalisti cum comenteaza decizia Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor privind cererea justitiei de arestare a preventiva a deputatului Ion Stan, Ponta a raspuns ca nu cunoaste aceasta decizie, dar are incredere in deputatii din comisie. "Am spus foarte clar de la inceput ca nu ma pot pronunta asupra unui dosar penal, numai presedintele Traian Basescu are dosarele penale si se poate pronunta. Eu am incredere in deputatii din Comisia juridica", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

UPDATE (10:49) Comisia juridica a incuviintat cererea de arestare preventiva a deputatului Ion Stan, cu 9 voturi "pentru" si un vot "impotriva", informeaza Romania TV.

Potrivit mediafax, presedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Buda, a anuntat decizia Comisiei si a solicitat grupului PSD sa se reuneasca de urgenta pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii in cazul Stan.

Daniel Buda a mai spus ca a cerut ca plenul Camerei sa se intruneasca pana miercuri pentru a decide in acest caz.

Deputatul Ion Stan si avocatul sau, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineata, mai putin de jumatate de ora, la lucrarile Comisiei Juridice, unde s-a dicutat cererea de arestare preventiva a parlamentarului, cei doi plecand fara a face declaratii presei.

UPDATE (10:30) Sedinta a inceput. Ion Stan si avocatul acestuia, Doru Viorel Ursu, iau parte la dezbateri, informeaza Agerpres.

Presedintele comisiei, Daniel Buda, a declarat joi ca reprezentantii PSD si PNL au cerut amanarea pentru ca referatul de la Ministerul Justitiei nu este suficient si au solicitat probe suplimentare.

"Avand in vedere ca s-a amanat pentru saptamana viitoare in mod cert grupul parlamentar nu se va mai putea intruni si pronunta asupra acestei solicitari, si, prin urmare, nici plenul. In Comisia juridica noi nu facem aprecierea vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane, ar fi fost o simpla formalitate pentru a incuviinta solicitarea Parchetului, urmand ca plenul sa dea un vot in acest sens. Prin votul pe care l-au dat incalca o decizie a Biroului Permanent care a acordat termen pana in 1 decembrie. Este o miscare procedurala prin care practic Parlamentul este pus in imposibilitatea de a lua o decizie. In mod clar nu se va mai putea lua o decizie de catre acest Parlament", a declarat Daniel Buda.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan, in sarcina caruia au fost retinute doua infractiuni de trafic de influenta. Ministrul Justitiei a transmis marti presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1778 vizualizari

  • +6 (10 voturi)    
    Anul victoriei (Luni, 3 decembrie 2012, 10:27)

    Ioan.A [utilizator]

    Inca o victorie a grupării USL în fata justiției...nici în ultimul ceas oamenii aceia nu înțeleg ca Parlamentul are cu totul alt rol decât acela de a proteja infractorii în fata anchetelor...
    • +4 (4 voturi)    
      miscare tactica (Luni, 3 decembrie 2012, 12:19)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.A

      schema e simpla: acum, ca e campanie, au avizat in comisie de gura lumii, insa votul in plen in mod sigur va fi dupa alegeri, poate chiar anul viitor.
      cand vor fi ocupati cu suspendari si alte cele ...
      iar in final, cand lumea va mai fi uitat, vor vota in plen impotriva.
      asa au facul si cu Diaconu, au lalait-o cat au putut, si azi Diaconu e tot parlamentar, desi trebuia dat afara inca din vara.
  • +2 (2 voturi)    
    asteptam hemoragia masiva (Luni, 3 decembrie 2012, 12:05)

    was [utilizator]

    Sa vedem, daca va fi incoltit, ce va ciripi acest Stan.
    Astept cu nerabdare sangele promis, poate pana la exsangvinare.

    PS: legat de "transferul surpriza" al lui Ponta, am cazut pe spate. Asta da surpriza, un necunoscut, cu experienta de viata de 25 de ani (daca socotim ca avea constiinta de la ziua 1 dupa ce s-a nascut nasterii)

    PS bis: Se intampla si voua faza cu "toate campurile sunt obligatorii!" cand doriti sa comentati la anumite articole, desi toate campurile ati completat?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by