Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA pentru audieri in dosarul privatizarii combinatului Oltchim

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 19 noiembrie 2012, 10:51 Dosare Anticoruptie


Dan Diaconescu s-a prezentat luni la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in legatura cu privatizarea Oltchim, informeaza Agerpres. Inainte de a intra in sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat ca nu cunoaste niciun fel de amanunte despre dosar si l-a acuzat din nou pe premierul Victor Ponta, contracandidatul sau la alegerile parlamentare in Targu Jiu.
 
Dan Diaconescu este audiat in dosarul in care fostul presedintele al OPSPI Remus Vulpescu a depus o plangere penala impotriva lui pentru inselaciune in legatura cu privatizarea Oltchim.

"Important este, iata, ca aceasta tracasare se petrece. Noi speram ca adevarul sa iasa la suprafata si atat DJ Remus Vulpescu, cat si Victor Ponta sa fie urmariti penal si apoi judecati pentru jaful de la Oltchim", a declarat Diaconescu.

Despre plangerea depusa de el la Parchetul General, omul de afaceri a spus ca spera sa fi ajuns la DNA, mentionand ca este "una stufoasa". Diaconescu a adaugat ca in prezent combinatul Oltchim este nefunctional iar salariile nu s-au dat, cum s-a promis.

In plangerea penala ajunsa la DNA, fostul presedintele al OPSPI, Remus Vulpescu, il acuza pe Dan Diaconescu de savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, deoarece acesta ar fi indus in eroare statul roman si opinia publica sustinand ca detine suma de 200 de milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la SC Oltchim SA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























865 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by