ANI sesizeaza DNA in cazul directorului executiv al Finantelor Publice Valcea pentru contracte ilegale

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 3 octombrie 2012, 13:44 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate (ANI) sesizeaza DNA in cazul lui Gheorghe Gogirnoiu, director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Valcea, dupa ce a constatat incalcarea de catre acesta a regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunilor de conflict de interese, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri si citat de Agerpres, in urma evaluarilor demarate la inceputul anului s-a constatat ca Gheorghe Gogirnoiu, in calitate de director executiv, a semnat si aprobat 11 contracte si acte aditionale avand ca obiect achizitii de autoturisme si servicii intretinere parc auto intre DGFP Valcea si SC Autoservil SA, societate in cadrul careia fiul acestuia, Denis Mugurel Gogirnoiu, detine calitatea de actionar, in baza carora a fost incasata suma totala de peste 136.000 lei.

"Astfel, beneficiul patrimonial obtinut de societatea comerciala, prin incalcarea prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, a fost in cuantum de peste 30.000 euro", se arata in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca Gheorghe Gogirnoiu ocupa functia de director executiv in cadrul DGFP Valcea incepand cu 14 iulie 2003, iar fiul sau calitatea de actionar la SC Autoservil SA 13 februarie 2002.

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila savarsire de catre Gheorghe Gogirnoiu a infractiunii de conflict de interese si a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a initiat demersurile in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale.

"Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective", mai precizeaza ANI.

Pe 12 septembrie, Gheorghe Gogirnoiu s-a prezentat la sediul ANI, ocazie cu care a luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare, depunand, totodata, si un punct de vedere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1100 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by