Deputatul PDL Petru Movila, cercetat de DNA Iasi intr-un dosar de coruptie privind Politia Rutiera Iasi

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 28 septembrie 2012, 10:27 Dosare Anticoruptie


Deputatul PDL Petru Movila, procurorul Luana Maxim si mai multi politisti sunt invinuiti de DNA Iasi intr-un dosar de coruptie. Potrivit Ziarul de Iasi, cei trei ar fi acuzati de dare si luare de mita, trafic de influenta intr-un dosar instrumentat din anul 2008. Procurorii care instrumenteaza dosarul sustin ca ar fi existat interventii pe langa politistii de la Rutiera pentru a nu fi ridicate/suspendate permise de conducere.  In timp ce procurorul Luana Maxim s-a prezentat vineri dimineata la sediul DNA pentru a ii fi aduse la cunostinta invinuirile care i se aduc, deputatul Petru Movila a anuntat ca nu poate veni din cauza unor probleme de sanatate ale tatalui sau. Alaturi de cei doi au fost chemati si patru ofiteri din cadrul Politiei Rutiere, suspectati si ei de infractiuni de coruptie, scrie Agenda de Iasi.

Petru Movila a demisionat, in luna iunie, din functia de secretar general al PDL Iasi, in urma rezultatelor slabe inregistrate la alegerile locale.

Parlamentarul si magistratul sunt cercetati intr-un dosar ce priveste coruptia de la Politia Rutiera din Iasi.

Alaturi de cei doi au fost chemati si patru ofiteri din cadrul Politiei Rutiere, suspectati si ei de infractiuni de coruptie.

Dosarul este in lucru la procurorii DNA din anul 2009, si a fost disjuns din dosarul celor 14 politisti de la Rutiera trimisi in judecata, in urma cu trei ani, de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi pentru luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, cei patru ofiteri ar fi intervenit pe langa colegi pentru ca rudele sau cunostintele lor sa nu fie sanctionate in trafic. Astfel, politistii rutieri ar fi modificat, la interventia ofiterilor, procese verbale de amenda, le-ar fi "pierdut" sau nu ar mai fi dat amenzi.

Procurorii anticoruptie o cerceteaza si pe Luna Maxim, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, pentru ca ar fi intervenit, in 2008,pe langa politistul Catalin Harnagea, pentru ca o cunostinta sa nu ramana fara permis. Acesta ocolise pe contrasens denivelarile montate inaintea trecerilor de pietoni. Soferul  a scapat in cele din urma cu un avertisment pentru ca nu avea la el cartea de identitate.

Patru ofiteri, procurorul si deputatul au fost interceptati in perioada in care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi faceau cercetari pentru agentii de la Politia Rutiera. In noiembrie 2009, magistratii au trimis in judecata 14 agenti din cadrul Politiei Rutiere Iasi pentru luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta. Politistii au fost acuzati ca ar fi intervenit pe langa colegi pentru ca rudele sau cunostintele lor sa nu fie sanctionate in trafic. Dupa finalizarea dosarului s-a dispus disjungerea cercetarilor si declinarea competentei catre DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1681 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    hm.... (Vineri, 28 septembrie 2012, 10:45)

    hot news [utilizator]

    petru movila nu e un fost voievod???

    :)))))
  • 0 (4 voturi)    
    Dosar politic (Vineri, 28 septembrie 2012, 12:12)

    Trojan.H [utilizator]

    E limpede, e un dosar politic fabricat de regimul dictaturii Boc-Basescu menit a intimida advers..., aaa... de fapt.... stati putin... ma scuzati... am putina treaba.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by