Conexiunile fugarului de la ANAF-Codrut Marta

de Mihai Munteanu     Rise Project
Marţi, 4 septembrie 2012, 23:55 Dosare Anticoruptie


Marta, dat in urmarire de Interpol
Foto: Rise Project
Familia fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar si gruparea Nicu Gheara lucreaza cu acelasi contabil. Se numeste Rodica Mindroiu si depoziteaza de ceva vreme secrete financiare pentru tot felul de clienti: politicieni, un traficant de droguri condamnat, fotbalisti celebri, personaje mondene si carciumari de fite. Aceeasi Rodica Mindroiu lucra si pentru  Codrut Alexandru Marta - fostul sef de cabinet al lui Blejnar. Ultimii doi sunt anchetati penal, fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala. Fugit din tara, Marta este cautat acum de INTERPOL. Referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Marta atesta legaturile dintre Rodica Mindroiu si fostii sefi ANAF. RISE Project citeaza din document:

"Puscasu Stefan actioneaza ca interpus al lui Marta Codrut Alexandru (...) De exemplu, la data de 05.03.2012 la orele 20:25:27, Puscasu Stefan a luat legatura cu Rodica Mindroiu, iar in aceeasi zi la orele 20:26:49 il apeleaza la nr. 0725352515 pe Marta Codrut  Alexandru si ii comunica ca a luat legatura si ca urmeaza sa se intalneasca si sa vorbeasca cu Rodica Mindroiu. (...)  Revenind la data de 05.03.2012, precizam ca in intervalul 18:30 ￯ 19:30, Marta Codrut Alexandru a participat, in incinta restaurantului  ZVON  CAFE, la o intalnire cu Mindroiu Rodica, asociat si administrator al S.C. EXCONT 99 S.R.L. Bucuresti, specializata in activitati de contabilitate si audit financiar. Cea in cauza, ofera servicii de contabilitate si firmelor detinute de Blejnar Andreea Florentina, sotia ex-presedintelui A.N.A.F., si a primit in data de 15.02. 2012 de la Marta Codrut  Alexandru datele de identificare ale societatii BETA IMPEX 93 S.R.L. Totodata, au rezultat date ca Mindroiu Rodica tine legatura si cu numitul Puscasu Stefan - om de incredere al lui Marta Codrut Alexandru, cu referire la anumite aspecte stabilite de acesta din urma (transmiterea unor documente)."

CODRUT MARTA, seful de cabinet al lui Sorin Blejnar (fost sef A.N.A.F.) este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat cu ramificatii transfrontaliere si complicitate la evaziune fiscala. Marta s-a sustras urmaririi penale, fugind din tara. In prezent, el este urmarit international.

Vezi CINE ESTE CODRUT MARTA

Si sotia lui Codrut Marta este anchetata de procurorii D.I.I.C.O.T. Andreea Marta este acuzata ca a organizat si coordonat o retea de prostitutie de lux care a actionat in Romania, Italia, Elvetia si Principatul Monaco. Vezi comunicatul D.I.I.C.O.T.

RODICA MINDROIUare 43 de ani si este unul dintre cei mai influenti consultanti fiscali din Bucuresti. Anterior, ea a fost inspector in Ministerul de Finante si consilier la Camera Deputatilor. Afacerile Rodicai Mindroiu o pozitioneaza la confluenta a doua grupari de interese. In prima sunt aghiotantii lui Nicu Gheara. In cea de-a doua sunt lideri ai PDL.

Un partener traditional de afaceri al Rodicai Mindroiu este Pepy Daniel Nicolae - omul de baza al controversatului Nicu Gheara.  Afacerile tandemului Pepy-Gheara au fost radiografiate de RISE Project la inceputul acestui an, iar vechea relatie a celor doi a fost confirmata de temutul interlop Nuredin Beinur - finul de cununie al lui Nicu Gheara.

de Mihai Munteanu

Citeste integral si comenteaza pe Riseproject.ro

Citeste si:







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4185 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by