DNA: Teodor Atanasiu si Dumitru Samson, urmariti penal pentru infractiuni comise la referendum. Intre invinuiti, un cunoscut interlop din Cluj, fost luptator K1

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 16 august 2012, 19:52 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii anticoruptie din Cluj au inceput urmarirea penala fata de deputatul Teodor Atanasiu, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba si fost ministru al Apararii, si fata Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, cei doi fiind acuzati de trafic de influenta, infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului din 29 iulie si de asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alte trei persoane sunt urmarite penal in acest dosar.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au inceput urmarirea penala fata de urmatorii invinuiti:

ATANASIU TEODOR, deputat, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele:
- infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, prevazuta in art. 13 din Legea 78/2000,
- infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazuta in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
- asociere pentru savarsirea de infractiuni,

SAMSON DUMITRU, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
- trafic de influenta,
- promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazute in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
- asociere pentru savarsirea de infractiuni,

MAGUREAN BOGDAN CRISTIAN, reprezentant al unei societati comerciale de paza si protectie, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
- cumparare de influenta,
- complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului prevazuta in art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
- asociere pentru savarsirea de infractiuni,

GROSU GHEORGHE, RUS RADU STELIAN si HANZI NICUSOR STEFAN in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni:
- complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazuta in art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
- asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii cu privire la faptul ca, in cursul lunii iulie 2012, invinuitul Atanasiu Teodor, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei PNL Alba, in intelegere cu invinuitul Samson Dumitru, a initiat o actiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania si Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense in bani si alte foloase materiale.

Concret, s-a stabilit ca, in cursul diminetii de 29 iulie 2012, in intelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul invinuitului Magurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relatii in diverse clanuri interlope) pentru ca, in schimbul unor sume de bani, sa actioneze in ziua referendumului pe doua paliere: pe de o parte sa mobilizeze alegatorii sa se deplaseze la vot (in special persoane cu un nivel scazut de educatie) iar, pe de alta parte, sa pregateasca in toate marile localitati de pe raza judetelor Alba, Cluj, Salaj, Bistrita Nasaud, Arad, Timis grupuri de interlopi care sa fie pregatiti sa intervina, la nevoie, in locatiile unde se solicita sprijin.

Magurean Bogdan a actionat in sensul celor stabilite, in conditiile in care i s-a pus la dispozitie un spatiu din sediul organizatiei PNL Cluj Napoca iar Samson Dumitru l-a pus in legatura cu mai multi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul in acelasi scop. Magurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votantii de pe raza acestor judete, carora le-a transmis promisiunile facute de invinuitul Samson Dumitru, constand in bani si alte foloase materiale.

Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost indeplinite la sfarsitul zilei de 29 iulie 2012 si in zilele urmatoare, banii fiind transmisi lui Magurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de alta parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o suma de bani invinuitului Grosu Gheorghe.

De asemenea, s-a mai stabilit ca, in schimbul sprijinului acordat, invinuitul Samson Dumitru i-a promis invinuitului Magurean Bogdan ca va utiliza influenta de care se bucura la nivelul ministerelor si ii va influenta pe functionari sa acorde contracte firmei de paza si protectie reprezentate de Magurean Bogdan.

Cine sunt invinuitii Bogdan Cristian Magurean si Gheroghe Grosu
  • Bogdan Cristian Magurean, fost luptator de K1, a fost achitat intr-un dosar in care un alt luptator de K1 a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru tentativa de omor calificat, in februarie 2012, in urma unei batai care a avut loc in clubul Yax din orasul Campeni, scrie Adevarul.ro.
  • Gheroghe Grosu are si el o condamnare, nedefinitiva, de 5 ani inchisoare, intr-un dosar care viza un grup de zece persoane acuzate de proxenetism si trafic de persoane, dupa cum scrie Alba24.ro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5622 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    plagiat dupa 1946 (cu exceptia secetei) (Joi, 16 august 2012, 20:00)

    Harold [utilizator]

    "Anul 1946 a fost marcat şi de o secetă prelungită, care a dus la declanşarea foametei în unele regiuni."

    "Femei bătrâne de 70-80 de ani, cu scăunaşe aduse de acasă, se aşezaseră la rând pe vreme ploioasă, aşteptându-şi rândul la vot."

    "Camioane pline cu votanţi călătoreau de la o secţie de vot la alta"

    ------
    singura diferenta: romania nu avea procurori atunci, doar muncitori
    • -15 (15 voturi)    
      Basescu se arunca in haos (Joi, 16 august 2012, 22:43)

      ATENTIE [utilizator] i-a raspuns lui Harold

      ...intrucat nu mai are nimic de pierdut. Pedelistii sunt debusolati si nu inteleg ca-i trage dupa el, distrugand partidul si orice viitor al acestuia...
      Multumim PDL ca ne lasati cu partidul stat la alegeri.
      • +13 (13 voturi)    
        mai schimba placa (Vineri, 17 august 2012, 0:33)

        xantipa [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

        ce te-ai face daca ar disparea cuvantul "basescu" din toate limbile pamantului?
        cred ca ai muri din imposibilitatea comunicarii.
    • +10 (10 voturi)    
      ... Cine nu iesea cu scaunelele... (Vineri, 17 august 2012, 0:19)

      antibolsevicul [utilizator] i-a raspuns lui Harold

      ... la votat , erau adusi in suturi de cizme , de catre MILITIENII bolsevici si bolsevici mioritici ( in asistenta)... !!! Asa au " votat " tata si mama " de buna voie" , iar noi , copilasi , eram calcati in picioare pt. refuzul parintilor !!! Asa a fost si la referendum Tonta & Cacarau al lui Antonescu , la scara 2012 ...!!!
    • +4 (4 voturi)    
      ? (Vineri, 17 august 2012, 0:30)

      xantipa [utilizator] i-a raspuns lui Harold

      dar de ce cu exceptia secetei?
      • +9 (9 voturi)    
        national geografic versus OTV (Vineri, 17 august 2012, 1:02)

        Harold [utilizator] i-a raspuns lui xantipa

        natura are o ciclicitate, n-o putem invinui ca s-a autoplagiat! insa poate nu e o coincidenta ca seceta si comunismul merg mana in mana (asta ar fi breaking news la otv). stiu ca in politica nu e bine sa crezi in coincidente (e.g. soferul adrian si mona) - cine stie, poate ritualul flacarii violete a dus la simbioza omului nou de neandertal cu natura.
    • +6 (6 voturi)    
      si mai este o diferenta.... (Vineri, 17 august 2012, 7:33)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Harold

      .....acum nu mai sunt tancurile rusesti in spatele mafiei.
      Partea proasta este ca in furtul electoral de acum, sunt implicati un fost MINISTRU AL APARARII si un membru al familiei noului MINISTRU AL APARARII.
      Se pare ca mafia acapareaza si armata iar aceasta a fos posibil din cauza votului nostru.
      Cine are vina mai mare, cel ce se prostitueaza pentru o galeata de plastic sau cel ce nu se implica in viata cetatii ?
    • +4 (4 voturi)    
      nu aceasta e explicatia (Vineri, 17 august 2012, 9:47)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Harold

      castigarii alegerilor de catre comunisti in 1946. Cu toate mamaitele care stateau pe ploaie la coada, cu toti lenesii si tiganii fara pamant de la tara, cu toata plebea oraselor, COMUNISTII TOT NU AR FI CASTIGAT. Pur si simplu alegerile au fost falsificate de rusi si de comunisti.
  • +18 (18 voturi)    
    ******** (Joi, 16 august 2012, 20:09)

    Cataleya [utilizator]

    Exista infractori si...infractori.
    Daca fiul lui Dobritoiu si Atanasiu au o oarecare protectie politica, nu acelasi lucru se intampla cu infractorii de rând.
    Cand interlopii sunt stransi cu usa de procurori si li se pune in fata o condamnare de cativa ani, incept toti sa ciripeasca.
    Altfel n-ar fi ajuns procurorii sa-i bage sub acuzare pe Atanasiu sau pe fiul lui Dobritoiu.
    Din oment ce interlopii au inceput sa "dea pe goarna" tot ce stiu, pt a-si salva pielea, e clar ca procurorii au dovezi clare pt a-i acuza pe mebrii de vaza ai PNL!
    Abia acum incepe circul!
    Urmeaza Oprisan si Dragnea!
    Si-au facut de lucru cu interlopii si le-au promis marea si sarea, ca pica Basescu si ca USL va avea grija sa-i recompenseze pe toti ticalosii.
    Acum, ca s-a intors roata, si e din ce in ce mai sigur ca Basescu se intoarce la Cotroceni, interlopii incep sa schimbe macazul si sa dea declaratii la foc automat!
    De aia le e atat de frica USL-amistilor!
  • +14 (14 voturi)    
    Exportam puscariasi (Joi, 16 august 2012, 20:14)

    Caraz [utilizator]

    Interlopii cotizau, politicienii executau. In curand ii vom vedea intrati direct in politica in urma unor spagi la cine trebuie. Asa ceva e inacceptabil pentru noi, oamenii de rand care suntem martorii unui mare haos generat de USL care vrea cu orice pret sa puna mana pe Justitie pentru a-si apara stapanul, adica pe Felix. S-au 'investit' sume colosale pentru a duce planul la bun sfarsit, dar inca o data se adevereste zicala:rau faci, rau gasesti. Sa putrezeasca in puscarie toti cei care n-au respectat legea
  • +18 (18 voturi)    
    Votul este esența democrației (Joi, 16 august 2012, 20:15)

    Fisherman [utilizator]

    Dovedirea acuzațiilor de fraudare, punerea sub acuzare, procesele și sentințele trebuie efectuate cât mai repede.
    Consiliul Național al Audiovizualului trebuie să amendeze acele centre mass-media care construiesc adevărate monumente de ură în mentalul populației, ură îndreptată împotriva mecanismelor Justiției care se confruntă cu un caz de fraudare a alegerilor fără precedent în jurisdicția internațională, motiv pentru care a fost obligată să desfășoare o logistică adecvată a mecanismelor probatoriului.
    Trebuie restrâns cât mai mult spațiul de manevră a grupurilor de presiune asupra populației slab educate și / sau informate asupra corectitudinii procesului de votare.
  • +17 (17 voturi)    
    felicitari (Joi, 16 august 2012, 20:21)

    efz [utilizator]

    pentru procurori. si atit. sper sa mearga pina la capat.
  • +14 (14 voturi)    
    Adormitule KKrau din acest motiv ai sarit la TV (Joi, 16 august 2012, 20:27)

    linarel [utilizator]

    fantastic din pozitia obtinuta prin lovitura de stat sprijina infractorii .

    Mai avem inca un penal in parlament , al citelea oare al 25-lea ?
  • +12 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 august 2012, 20:45)

    [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
    Valeeeeu ! (Joi, 16 august 2012, 20:46)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Sariti, ca ne omoara procurorii, ca noi n-am facut nimica, nici macar nu ne cunoastem intre noi...!

    Doar pe 29 iulie, seara, ne-am laudat, asa de forma, pe la partid, cu cati oameni am reusit sa aducem la vot, o indatorire cetateneasca, nu-i asa ...?
  • +11 (11 voturi)    
    La creme de la creme (Joi, 16 august 2012, 20:48)

    Clop [utilizator]

    Cunoscutii interlopi de peste tot, pe care partidele ii folosesc la nevoie si care la randul lor se folosesc, ulterior, de favorurile cuvenite unei cauze de partid.
  • +15 (15 voturi)    
    Atanasiu.... (Joi, 16 august 2012, 20:56)

    antisecta uslasa [utilizator]

    mister atanasiu, tare mi-e teama ca-ti vei schimba statutul, din invinuit in infractor, caci de aici cam asa reiese...
  • +14 (14 voturi)    
    Armata interlopilor (Joi, 16 august 2012, 21:09)

    Kayros [utilizator]

    Asta e!

    Statul de drept este ameninţat de forţele (armate?) interlopilor. Cu asta s-au ocupat USLamiştii în organizarea forţei de şoc cu care să apere lovitora de stat!


    În lipsa minerilor le trebuia un nucleu motivat "politic" care să poată conduce forţele mercenare ale celor "cu nivel scăzut de educaţie".

    Alo, SRI-ul, aveţi grijă la cantitatea de arme aflată în lumea interlopă în ziua de azi! S-ar putea să aveţi surpriza să fie neaşteptate de mare.

    Nu vreau să văd peste câteva zile câţiva indivizi de la firmele de protecţie a barurilor, împreună cu puşcăriaşi cu brasarde tricolore trăgând focuri de armă prin târg!
  • +15 (15 voturi)    
    anchete penale si puscarie (Joi, 16 august 2012, 21:14)

    nede [utilizator]

    ce au dom'ne cu ei? Ponta apara votul multiplu, si furtul electoral...asta e mesajul..furati fratilor ca te aparam noi de la guvern...da ce prim-ministru nu a furat la doctorat?
  • +3 (5 voturi)    
    off the record.... (Joi, 16 august 2012, 22:14)

    neintelesul [utilizator]

    azi la universitate am auzit galagie pe la ora 17... cred ca se striga ceva contra presedintelui, apoi, la vreun jumate de ceas o salvare, iar la 18, cand am plecat de la munca, piata era pustie.... a fost DNA si pe acolo? nu mai era tipenie de jandarm!!! :)))
    p.s. pana azi, in fiecare zi, in care erau mai mult de 20-30 de protestatari, pe la fantana, erau roiuri de jandarmi.
  • 0 (0 voturi)    
    L-a furat somnul pe Crin (Vineri, 17 august 2012, 13:54)

    andrei florescu [utilizator]

    Imediat dupa referendum, organizatorii s-au felicitat de reusita exercitiului democratic.A fost o zi calda si toata lumea s-a putut si distra, si vota, pana noaptea: in chiloti cu Mazare, la nunta intre 2 sarmale, la un sprit pe terasa, etc.Apoi li s-a facut frica de o prea mare reusita, si,intre amici, s-a vorbit de un anume grup infractional organizat.Mai apoi, pentru ca adversarii au provocat vorbind de frauda, a sarit si Ponta ca ars, spunand ca si el stie de cazuri unde s-au oprit buletine ca lumea sa nu voteze, dar nu vroia sa intineze imaginea sufragiului universal. Ca la ultimele prezidentiale, cand "ai lor au furat mai mult", si alegatorii au ramas cu o amintire urata. Oricum s-a inregistrat un progres,caci Antonescu a rezistat presedinte mai mult ca Geoana.
  • 0 (0 voturi)    
    atanasiu (Vineri, 24 august 2012, 17:09)

    consting [utilizator]

    atanasiu face de ras pnl. parca ar fi numai el. insusi antonescu denumit ca accident in istoria pnl nu e mai departe de a face partidul de ras. atanasiu mai bine s-ar lasa de politica si s-ar ocupa de sanatatea lui. vorbeste fonfait la fel ca felul sau de a fi. a pus si el vartos umarul la modificarea rezultatului referendumului. o grupare de partide nu e in stare sa se lupte cu basescu. multi uslisti au dosare si au incercat fara a reusi sa puna mana pe justitie. fenechiu, patriciu, tariceanu fac tumbe poate poate vor scapa de procesele care-i asteapta. indiferent de culoarea poiltica justitia tre sa-si faca datoria. asta emarea durere a usl.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by