VIDEO UPDATE: Senatorul Serban Mihailescu a fost achitat in dosarul "Armele de vanatoare". Sentinta este definitiva

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 11 iunie 2012, 13:38 Dosare Anticoruptie


Serban Mihailescu
Foto: Agerpres
UPDATE 19:30 Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti judeca l-a achitat luni pe senatorul UNPR Serban Mihailescu, dupa ce avocatii acestuia au declarat recurs la sentinta de condamnare la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Armele de vanatoare".

Pocurorul de sedinta, reprezentantul DNA, ceruse majorarea pedepsei la doi ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii au constatat ca nu exista faptele pentru infractiunea de luare de foloase necuvenite iar pentru infractiunea la regimul armelor au constatat ca nu exista unul din elementele constitutive ale faptei.

Instanta a a dispus ridicarea sechestrului pe armele de vanatoare.



UPDATE 15.00:
Instanta a finalizat judecarea recursului. Completul a anuntat ca ramane in pronuntare. Sentinta in acest dosar va fi anuntata in cursul zilei. In finalul sedintei, procurorul DNA a sustinut ca nu se poate pune problema prescriptiei faptelor. "Nici se pune problema prescrierii faptelor", a spus procurorul DNA. In ultimul cuvant, Serban Mihailescu a declarat urmatoarele: "In primul rand pentru tot ce a spus dl procuror nu este nimic real. Consilierul Pavalache nu avut nici o treaba cu carat in spinare sau ceva. In cele trei luni de urmarire penala la DNA a fost un calvar. Sa ajunga sa spuna ca m-am opus este exagerat. Sunt bucuros ca nu am tras pe nimeni dupa mine."




Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti judeca astazi recursul dosarului "Armele de vinatoare" in care senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Pocurorul de sedinta, reprezentantul DNA, a cerut majorarea pedepsei la doi ani de inchisoare cu executare. Serban Mihailescu a declarat ca este nevinovat si ca nu a comis nici o fapta penala.


Avocatul lui Serban Mihailescu, Viorel Ros, a explicat instantei ca faptele s-au prescris.

In depozitia in fata instantei Serban Mihailescu a facut urmatoarele precizari: "Onorata instanta, va multumesc ca ati aprobat reaudierea mea. Ma voi referi la motivarea instantei de fond. Nu voi face referiri la rechizitoriul DNA pe care l-am demolat in ultimii sase ani. Vreau sa reafirm din nou ca sunt nevinovat. Nu i-am solicitat lui Pavalache nici un fel de arme. Nu exista nici un document nici o dovada sa demonstreze acest lucru. Nu am primit, nu am luat, nu am atins, nu am depozitat si nu am facut nici o actiune fata de acele obiecte cumparate de la o firma de specialitate."

Procurorul de sedinta care reprezinta DNA in acest proces a cerut casarea in parte a sentintei de fond si majorarea pedepsei la 2 ani de inchisoare cu executare pentru Serban Mihailescu. Vezi mai jos precizarile procurorului DNA:

"Noi credem ca pentru Serban Mihailescu nu trebuiau retinute circumstantele atenuante. Prin fapta inculpatului s-a adus atingere buna desfasurare a activitatii Guvernului, una din cele mai importante institutii din tara. Faptele au fost comise in calitate de ministru. Sa aveti in vedere atitudinea inculpatului de la urmarirea penala, cand a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului pentru ca nu a dorit sa ia la cunostinta invinuirile. In cauza, apreciem ca neexecutarea acestei pedepse nu poate fi un avertisment serios pentru inculpat. Trebuie sa analizati si sa vedeti care este pedeapsa si daca este de natura sa inhibe pe cei care obtin functii inalte sa mai comita astfel de fapte. Este adevarat ca se pot retine circumstante personale care insa nu l-au oprit sa comita aceste fapte. Opinia publica asteapta o riposta mai ales referitor la persoanele cu functii inalte. Va rog sa tineti seama de recomandarile ICC si CSM la individualizarea pedepsei. Va cerem sa inlaturati circumstantele atenuante. Va rugam sa obligati inculpatul la plata a 7.000 lei. Va cerem casarea in parte a sentintei si condamnarea la 2 ani inchisoare cu executare a inculpatului Serban Mihailescu".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5947 vizualizari

  • +62 (68 voturi)    
    Bravo baieti ... (Luni, 11 iunie 2012, 19:37)

    BaiatuDinPopor [utilizator]

    ... si la cat mai multe voturi pentru USL, viitor de aur tara noastra are !
    • +60 (66 voturi)    
      gaaaataaa a inceput spalarea (Luni, 11 iunie 2012, 19:43)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui BaiatuDinPopor

      a inceput spalarea tuturor penalilor
      • +36 (42 voturi)    
        ESTEE (Luni, 11 iunie 2012, 19:55)

        Straistaru Eugen [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

        Haide ma ca ii scoatem
        • +13 (15 voturi)    
          Asa asa (Luni, 11 iunie 2012, 21:17)

          Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

          Despre astfel de oameni ne explica Mazeta zi de zi cat de cinstiti sunt. Guvernul Ponta se afla la putere pentru ca incepeau dosarele cu Nastase in frunte si acum ii spala pe acesti fripturisti.
    • +11 (13 voturi)    
      A inceput spalarea de cadavre (Luni, 11 iunie 2012, 23:14)

      Petru Moldovan [utilizator] i-a raspuns lui BaiatuDinPopor

      Sincer preferam ca sa ramane la putere PDL si sa continue sa bage la bulau primari si alti stabi in special PDL-isti decat sa ajunga la putere PSD si sa-i faca scapati pe infractorii PSD-isti.
      Din pacate nu avem justitie independenta, si dat fiind ca a ajuns prim-ministru maimutoiul ala de la PSD Base' si-a pierdut puterile magice de a le zice papagalilor din justitie "Nu ma intereseaza, faceti ce vreti cu ei". Ca in fond asta a fost "independenta" justitieie din ultimii 1-2 ani, le-a dat voie Base' dar acum nu mai au curajul...
    • -7 (7 voturi)    
      nenea Miki (Marţi, 12 iunie 2012, 9:03)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui BaiatuDinPopor

      nenea Miki era unul pe care Guvernul Boc si Ungureanu au mizat.. completul de judecata a fost intocmit atunci cand inca conducea PDL si d-na Macovei facea pe marea luptatoare anticoruptie aleasa eurodeputat pe banii unor amarati din PDL de tipul baiatului ala de la Galati care a facut ocol spre Jilava prin Africa.. logica asta cu spalatul nu prea merge si este doar intoxicare.. problema este ca politicul supune in mod arbitrar justitia impingand catre lipsa de curaj a judecatorilor de a da verdicte dure. Cat timp d-na Macovei, dl Ungureanu sau dl Boc s-au simtit bine in alianta cu UNPR-ul ( desi cine a tradat va face iar asta si s-a vazut) ar fi bine sa cantariti mai bine situatia.. mizeria este peste tot indiferent ca vorbim de pdl sau usl ..
  • +56 (62 voturi)    
    ...deja începe !!!! ăsta este USL (Luni, 11 iunie 2012, 19:42)

    kappa_cj [utilizator]

    ......vai de capul nostru, am ajuns să fim condusi de asistați sociali și bugetari. Așa ne trebuie..dacă suntem prea comozi ca să mergem la vot
  • +48 (52 voturi)    
    ..uraaaa.. (Luni, 11 iunie 2012, 19:42)

    kata70 [utilizator]

    ..traiasca comunistoidu' mickey shpaga!

    faceti-i scapatzi pe totzi, da-ti-o dracu' de treaba, doar e-n singe toata tzara...
    • +23 (27 voturi)    
      bucuroși le-om duce toate (Luni, 11 iunie 2012, 20:43)

      Tah [utilizator] i-a raspuns lui kata70

      Asta e, am trecut si prin mai grele, mi-ar fi plăcut să fie mai bine, dar asta e. Să vedem ce se poate face până în toamnă.
      Vedem daca PDL-ul se depune armele sau mișcă ceva în front/ vine cu ceva la masă, care sunt alternativele, mai vorbim cu unul cu altul (poate mai deschidem ochii) etc. Poate unii dintre cei care au verticalitate ar trebui să intre în politică (o parte din partide trebuiesc reformate din interior), nu din spatele tastaturii, comentând presa.. (no offense)

      Hai că nu mor caii când vor câinii, iar Miorița e în cultura mea pentru frumusețe, metafore și aspecte filozofice, nu ca atitudine în fața greutăților.

      Asta este.. hai să vedem ce-i de facut, o să fie greu dar om trece noi și peste asta.
      • +15 (19 voturi)    
        Subscriu 100% (Luni, 11 iunie 2012, 20:51)

        Trident [utilizator] i-a raspuns lui Tah

        Felicitari pentru comentariu. Asa trebuie sa gandeasca un om care isi iubeste tara, un luptator.
        Da, aveti dreptate. Eu unul sunt decis sa ma implic si o voi face. Cand nu o sa ma mai vedeti comentand pe aici sa stiti ca am inceput treaba la modul efectiv.
        L-am contactat deja pe Mihai Razvan Ungureanu. Vom vedea.
  • +14 (16 voturi)    
    Procurorul de caz (Luni, 11 iunie 2012, 20:26)

    Andrei966 [utilizator]

    trebuie dat afara din magistratura daca nu a fost competent.. ori judecatorii ori procurorul de caz au gresit. Afara cu vinovatii. Numaiasa facemcurat in justitie!
    • +8 (10 voturi)    
      Procurorii (Luni, 11 iunie 2012, 21:58)

      Twisted [utilizator] i-a raspuns lui Andrei966

      Au obtinut deja o condamnare...faptul ca imediat dupa venirea USL la putere prima sentinta e casata nu mai e vina lor. Acum exista 2 complete de judecatori care au hotarat diferit. Cred ca acolo trebuie sa va indreptati cu curatenia din justitie.
  • +24 (28 voturi)    
    schimbare !!! (Luni, 11 iunie 2012, 20:36)

    mariusxmarius [utilizator]

    cu nastase, iliescu, voiculescu, mazare ... la butoane a inceput schimbarea !
    ceee ???
    ....
    aaa, va asteptati la altceva ?
    sa fiti voi sanatosi altceva nu avem, avem in schimb antena 3 si realitatea de unde a inceput sa curga lapte si miere
    ...
    cum adica nu tine de foame ?
    ...
    drepate si justitie ? da aveti bani pentru asta ?
    ...
    ei si ce daca euro creste ? trebuie sa scoatem de undeva bani pentru 'sociali' ca doar nu o sa-i scoatem din buzunarul nostru !!
    Ia luati un pahar cu apa si repede treceti 'napoi la tembelizor !
    • +3 (5 voturi)    
      Pe langa ... (Luni, 11 iunie 2012, 21:08)

      Andrei966 [utilizator] i-a raspuns lui mariusxmarius

      paharul cu apa rece ai uitat ceva, ce ne serveste guvernul zilnic..
  • +13 (17 voturi)    
    salutare justitie corecta, (Luni, 11 iunie 2012, 20:47)

    claemi [utilizator]

    priviti la el ce fata are...
  • +23 (27 voturi)    
    in ce tara traim (Luni, 11 iunie 2012, 20:47)

    iulian-bz [utilizator]

    suntemi singura tara din lume unde hotii devin liberi,amanari peste amanari,procese in bataie de joc,va intreb stimabililor,daca era vreun amarastean,cu prejudicii mult mai mici,fara sustinere politica,tot aproape 6 ani se tot plimba prin tribunale,recuzand judecatori si procurori,aliniind avocatii si judecatorii la acelasi nivel,cand ii vad iesind din salile de judecata cu un aer de nevinovatie,cu declaratii de prost gust,cata nesimtire si tupeu au acesti sacali,aceste lipitori hranite cu bani furati,spagi si comisioane de ordinul milioanelor de euro,mi-am pierdut orice speranta in corectitudinea actului de justitie,mai ales acum,dupa rezultatul alegerilor locale,obsevati tragerea principalei locomotive de lupta impotriva nesimtitilor,DNA--ul este tras pe linie moarta,deodata nu mai au clienti,toata clasa politica si-a revenit,nu mai fura niciunul,eu zic sa-i scoateti la pensie,cel putin o perioada,pana in momentul in care natiunea romana se va destepta,cand vor fi alesi oameni cinstiti,care muncesc,care nu se lasa fraieriti si mituiti cu 2 mici si-o halba de bere,generatia mea oricum nu va mai prinde normalitatea,bunul simt,respectul fata de semeni,odata instalata coalitia comunisto-securista la carma tarii,cu programul lor de distrugere a tot ce inseamna valoare,profesionalism si competenta ne va fi tot mai greu!!!!
  • +5 (7 voturi)    
    Judecatorii voteaza USL (Luni, 11 iunie 2012, 22:07)

    sorincj [utilizator]

    Ati crezut ca judecatorii de la Inalta Curte sunt mai evoluati decat simpatizantii USL? Sa mai ia saracii judecatori niste salarii de sute de milioane, ca, cu ajutorul guvernului USL, falimentul se apropie.
  • +6 (8 voturi)    
    Detergentul (Luni, 11 iunie 2012, 22:13)

    LoveRomania [utilizator]

    Cum se numeste detergentul asta de albeste si parfumeaza toti penalii?
    Este de import de la Moscova sau exportam?
  • +8 (10 voturi)    
    Nastase (Luni, 11 iunie 2012, 23:19)

    kojiro [utilizator]

    Decizia asta e doar avanpremierea la ce urmeaza: Nastase, Voiculescu, etc.
  • +8 (10 voturi)    
    Traiasca PCR! (Luni, 11 iunie 2012, 23:20)

    infocorect [utilizator]

    Era de asteptat. Sa vedeti de-acu' nainte justitie. Inculpati din toate gastile (PDL, UDMR, USL=PCR) a venit vremea "democratiei originale". Traiasca Tovarsul Iiescu alaturi de dragii tovarasi Crin si Victoras.
  • +5 (7 voturi)    
    emotionant (Marţi, 12 iunie 2012, 0:00)

    asada [utilizator]

    Haide-ti sa incepem numaratoarea.....Asta este primul ,deci....UNU LA MANA. In urmatoarea perioada vom continua numararea.Tine-ti minte......
  • +9 (11 voturi)    
    mai curat, mai uscat (Marţi, 12 iunie 2012, 1:46)

    Tom_Macaragiu [utilizator]

    Urmeaza nastase sapte case...
    Asta este vointa a celor ~60% de votanti imbecili care au adus la putere puscariabilii. Desigur este si meritul celor care au preferat sa mearga la mititei si bere in ziua alegerilor.
    Tara noastra viitor luminos are.
  • 0 (0 voturi)    
    justitia eficienta (Marţi, 12 iunie 2012, 10:18)

    goguleana lugojana [utilizator]

    Hai bai baieti, nu vedeti ca imediat ce s-a schimbat regimul a inceput sa se miste si justitia? nu era asta unul din dosarele pe care baietii de la HN il tineau pe tapet ca fiind unul blocat de ani de zile? de ce va intrigati, omul e nevinovat si trebuie sa acceptati adevarul.

    LIKE NOT. adicatelea unii l-au gasit vinovat si cereau un an in plus si altii l-au achitat. hai baieti in congo.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by