VIDEO UPDATE Instanta a amanat pentru 13 iunie recursul in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 6 iunie 2012, 7:28 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Hotnews
Inalta Curte a amanat pentru 13 iunie recursul in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. La termenul de astazi, 6 iunie, instanta a respins majoritatea cererilor depuse de avocatii apararii, ramanand in pronuntare pe patru cereri: una depusa de Corneliu Liviu Popescu si alte 3 cereri depuse in sala de catre avocatul Ion Cazacu. Reamintim ca au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului.

Vezi mai jos cele mai importante momente ale zilei

Ora 15.39: Instanta a amanat pentru 13 iunie recursul in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii

Ora 15.35: Instanta spune ca va ramane in pronuntare pe o cerere depusa de Corneliu Liviu Popescu si alte 3 cereri depuse in sala de catre avocatul Ion Cazacu.

Ora 15.34: Avocatii insista ca instanta sa demonstreze ca judecatoarea Ioana Bogdan are un decret prezidential de numire in fuctie. Instanta a arata mai devreme ca facut verificari si traseul profesional este in regula.

Ora 15.20: "Apelati la un mijloc ocult de verificare a probelor. Prin respingerea a 99% din cereri ati oprit caracterul devolutiv al recursului", spune avocatul Ion Cazacu. "Inalta Curte arata ca nu va mai da cuvantul avocatilor. Nu exista cadrul legal pentru drept la replica dupa motivarea instantei", spune presedinta completului.

Ora 15.18: Instanta a respins cererile de probatoriu pentru Marina Popovici, Diana Gasparovici si Bogdan Popovici. Pe total, instanta respins marea majoritate a cererilor de probatoriu solicitate de avocati.

Ora 15.11: Pentru Marina Popovici, instanta admite doar o singura proba: depunerea unor contracte. In rest sunt respinse toate celelalte probe cerute de avocati.

Ora 15.10: Instanta anunta ca a respins anexarea la dosar a unor depozitii luate de procurorii DNA la urmarirea penala. Nastase intervine: "DNA e deasupra curtii. Ei au pus in dosar doar ce au vrut ce trebuia sa apara". Intervine si unul din aparatorii sai: "Samoilescu a fost trimis la inchisoare nevinovat avand doar 20 de acte", spune avocatul Ros.

Ora 14.58: Instanta a respins si majoritatea probelor solicitate de Irina Jianu. Completul respinge si cererea de efectuare a unei expertize contabile pentru Vasile Mihail Cristian. Avocatii apararii sunt nemultumiti si sustin ca instanta s-a antepronuntat deja pe recurs. "Este o antepronuntare evidenta", spune avocatul Viorel Ros, aparatorul lui Nastase.

Ora 14.46: Instanta admite depunerea la dosar a raportului de descarcare a ISC realizat de Curtea de Conturi pana pe 11 iunie

Ora 14.42: Fata de cererea de sesizare a CSM pentru a verifica daca judecatoare Ioana Bogdan are decret prezidential de numire in functie, instanta precizeaza: "din verificarile noastre la departamentul de resurse umane rezulta ca nu sunt probleme de parcursul profesional al judecatoarei Ioana Bogdan". "Astfel ca instanta se va pronunta pe chestiunea prescrierii faptelor", a precizat presedinta completului.

Ora 14.41: Presedintele completului arata ca majoritatea cererilor de probatoriu depuse de avocatii apararii au fost respinse

Ora 14.30: Sedinta a fost reluata

Ora 13.43: Reprezentantii lui Adrian Nastase au transmis presei un document ce contine ultimul cuvant al fostului premier in cadrul dosarului Trofeul Calitatii, ultimul cuvant fiind pledoaria finala a inculpatului inainte de sentinta. "Dosarul care a fost prezentat instantei de catre DNA a fost confectionat din minciuni. Din pacate, din 2005, DNA a fost transformat, dintr-o importanta institutie cu misiunea sa lupte impotriva coruptiei, intr-o masinarie politica, condusa de catre Traian Basescu si Monica Macovei, cu scopul hartuirii oponentilor politici", spune Adrian Nastase in ultimul cuvant. Mentionam ca in acest moment cercetarea judecatoareasca inca nu s-a finalizat dar in sala de sedinta participantii au speculat ca acesta ar putea fi ultimul termen inaintea pronuntarii sentintei. Vezi mai jos integral ultima pledoaria a lui Adrian Nastase:

Nastase pledoaria finala



12.40: Sedinta a fost suspendata o ora si jumatate pentru ca judecatorii sa delibereze pe cererile de probatorii

Ora 12.21: Procurorul de sedinta cere instantei ca majoritatea probelor sa fie respinse. Procurorul spune ca audierea celor 30 de martori - membrii BPN ai PSD in 2004 - printre care si Victor Ponta, nu ar fi utila

Ora 12.20: Avocatul lui Vasile Mihai Cristian a solicitat si o expertiza privind circuitele financiare in firma Eurografica. Avocatul sustine ca banii de la Eurografica nu au ajuns in campania lui Nastase.

Ora 12.12: Sedinta a fost suspendata 20 de minute pentru ca procurorul DNA sa ia act de cererile de probatoriu ale avocatilor apararii. Dupa reluarea sedintei, avocatul care reprezinta Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) sustine pozitia institutiei ca parte civila in dosar. Avocatul a aratat instantei ca ISC a fost prejudiciat.

Ora 11.10: Avocatul Viorel Ros, aparatorul lui Adrian Nastase: "Ioana Bogdan nu este judecator. Ea a uzurpat calitatea de judecator pentru ca nu are acel decret prezidential". Avocata Irinei Jianu solicita reaudierea martorei Popa Cristina. Avocata sustina ca reaudierea sa se faca cu ajutorul poligrafului. Avocata Dianei Gasparovici solicita audierea peste 70 de martori reprezentanti ai ISC.

Ora 10.37:
Avocatii spun ca doresc sa conteste mai multe acte, cum ar fi numirea Ioanei Bogdan in functia de judecator. Avocatii spun ca de aici trebuie sa decurga un nou proces civil care sa se judece la Curtea de apel Bucuresti. Dosarul penal Trofeul Calitatii insa nu urmeaza sa fie suspendat. "Este o exceptie de nelegalitate pe care consideram ca trebuie sa o admiteti", a declarat avocatul Ion Cazacu.

Ora 10.30: Avocatii lui Adrian Nastase sustin ca nu au gasit un recurs in interesul legii sau o decizie a sectiilor unite a ICCJ privind eliminarea din calculul termenului de prescriptie a perioadei cand un dosar a stat la Curtea Constitutionala.

Ora 10.20: Avocatul Ion Cazacu arata ca doreste audierea lui Adrian Balan Grajdan si Alin Teodorescu

Ora 10.17: Avocatul Ion Cazacu cere instantei sa solicite CSM, Monitorul Oficial si Administratiei Prezidentiala pentru a transmite decretul prezidential prin care Ioana Bogdan, magistratul care a judecat pe fond dosarul Trofeul Calitatii, a fost numita judecator. "Mentionam ca dorim decretul prezidential prin care a fost numita judecator anterior numirii la ICCJ. Pe baza surselor publice noi nu am gasit acest decret. Am consultat baza de date a CSM si nu am gasit acest decret. Nici pe pe Monitorul Oficial nu am gasit decretul prezidential de numire. Cred ca aceste documente trebuie solicitate pentru ca functia de procuror a doamnei Bogdan nu echivaleaza cu cea de judecator. Judecatorii sunt inamovibli prin decret prezidential." Citeste aici sustinerile scrise ale avocatului

Ora 10.09: Aparatorul Ion Cazacu cere audierea a 30 de noi martori. Spune ca acesti martori pot vorbi despre starea de fapt din PSD din 2004. Avocatul arata ca doreste si reaudierea Rovanei Plumb. Avocatii lui Nastase au cerut de fapt audierea tuturor membrilor BPN al PSD din 2004, printre acestia numarindu-se de exemplu Ioan Rus si Victor Ponta

Ora 10.06: Avocatul Ion Cazacu cere instantei sa ii puna la dispozitie inregistrarile sedintelor de fond pentru ca inculpatii ar fi fost oprimati.

Ora 10.02:
Avocatul Ion Cazacu sustine ca urmarirea penala in Trofeul Calitatii este lovita de nulitate pentru ca procurorul Danu Volintiru, care a participat la aceasta faza procesuala, nu ar fi avut ordin de delegare la DNA. "Noi am cerut aceste ordine, dar CSM a raspuns ca fac parte din mapa profesionala. Putem suspiciona ca acest procuror nu avea acest ordin de delegare. Va cerem sa solicitati CSM aceste documente", spune Ion Cazacu.


Ora 9.56:
Adrian Nastase a declarat pe 30 mai ca judecatoarea Ioana Bogdan nu ar fi fost investita legal la ICCJ pentru ca nu are un decret prezidential in acest sens

Ora 9.55:
Instanta a respins cererea avocatilor Irinei Jianu. In acest moment avocatul Ion Cazacu sustine cererile de probatorii. Ion Cazacu arata ca a depus si un docunent referitor la unul din judecatorii de fond.

Ora 9.50: Instanta pune in discutie cererea avocatilor Irinei Jianu, care au solicitat constatarea nulitatii incheierii din 17 mai prin care s-a respins o alta cerere de contestare a preschimbarii termenului de judecata din 21 mai in 27 aprilie. La aceasta sedinta s-au respins mai multe cereri de suspendare a procesului si exceptii de neconstitutionalitate. Instanta ii cere avocatei sa precizeze temeiurile de drept. "Stati ca nu le stiu pe din cap", spune avocata. Avocatii lui Nastase spun ca este vorba de un incident procedural. "Instanta s-a aflata in stare de incompatibilitate", spune unul din avocati. Procurorul de sedinta spune ca cererea de constatare a nulitatii incheierii nu poate fi admisa. "Chiar daca apararea spune ca nu se incearca tergiversarea, vedem ca si aceasta cerere este tardiva", spune procurorul de sedinta.



Ora 9.29: Instanta le arata avocatilor lui Adrian Nastase ca nu au depus motivele de recurs si ca doar DNA, Bogdan Popovici si Vasile Mihai Cristian au depus motivele de recurs. "Le avem scrise, le depunem acum, e vorba de un document de peste 100 de pagini", a spus avocatul Ion Cazacu

Ora 9.20: Avocata Dianei Gasparovici (inculpata) spune ca aceasta "a clacat psihic" si nu poate fi prezenta la proces. Avocata spune ca Diana Gasparovici vrea sa faca o declaratie in fata instantei. "Sotul ei nu a precizat daca este internata. Am primit doar documentele ce insotesc concediul medical", a spus avocata.

Ora 9.15: Avocatul Corneliu Liviu Popescu a anuntat printr-o adresa instanta ca va face plingere la CEDO pentru ca a fost amendat la un termen precedent. El a solicitat documente si inregistrarile sedintelor de judecata

Ora 9:10: Procesul a inceput. Adrian Nastase a ajuns la Inalta Curte, fara sa dea declaratii presei.

Pe 10 mai, dosarul a fost amanat pentru ca unul din avocatii lui Nastase nu a fost prezent in sala. Pe 2 mai, dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul angajat de Bogdan Popovici a fost internat in spital. Pe 27 aprilie, Nastase a cerut amanarea pentru ca era preocupat de activitati politice.

Pe 30 mai, in timpul audierii fostului premier Adrian Nastase, procurorul de sedinta a depus doua documente care privesc comunicatiile telefonice dintre Adrian Nastase si Adrian Balaban Grajdan, fostul sef al ISC, care a retras pe 23 mai institutia din procesul de coruptie Dosarul Trofeul Calitatii.

Potrivit documentelor depuse de procurorii DNA la ultimul termen la dosarul Trofeul Calitatii, consultat la instanta de HotNews.ro, pe 22 mai Adrian Balaban Grajdan l-a sunat la ora 5:53 dimineata pe Adrian Nastase, iar apelul a durat 49 de secunde. Pe 22 mai, Adrian Grajdan a semnat, in calitate de sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, o adresa prin care a retras institutia din dosarul de coruptie al fostului premier. Documentele DNA arata ca in perioada noiembrie 2011 - mai 2012 Adrian Nastase i-a trimis lui Grajdan trei SMS-uri in timp ce Grajdan i-a trimis fostului premier patru SMS-uri.

Pe 16 mai instanta a respins multe cereri de neconstitutionalitat si de intrerupere a procesului.Pe 10 mai dosarul a fost amanat pentru ca unul din avocatii lui Nastase nu a fost prezent in sala.  Pe 2 mai dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul angajat de Bogdan Popovici a fost internat in spital. Pe 27 aprilie Nastase a cerut amanarea pentru ca era preocupat de activitati politice.

La termenul din 23 mai ISC a prezentat instantei o adresa semnata de seful institutiei Adrian Balaban Grajdan prin care inspectoratul renuntat la calitatea de parte civila in dosar si implicit la recuperarea unui prejudiciu de 1,5 milioane euro. DNA a deschis o ancheta in urma acestei adres. Procuroii au inceput urmarirea penala a lui Adrian Balaban Grajdan pentru favorizarea infractorului. Premierul Victor Ponta l-a demis pe Grajdan. ISC a trimis ICCJ o noua adresa prin care solicita instantei sa ia act de nulitatea adresei de saptamana a fostului sef Adrian Balaban Grajdan prin care a renuntat la daune de 1,5 mil euro in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase. Vezi desfasurarea cazului aici.

Termenul de prescriptie in dosarul Trofeul Calitatii

Pe 10 mai avocatul Ion Caza a declarat ca termenul de prescriptie pentru dosarul Trofeul Calitatii s-ar implini in luna iunie 2012. "In acest dosar este un lucru inca in discutie pentru domnul judecator de la fond nu a fost precis. Daca ar fi sa luam in calcul ce a scris judecatorul de la fond in motivare, atunci teoretic termenul de prescriptie ar fi luna iunie 2012", a precizat avocatul Ion Cazacu. Ulterior avocatul si-a nuantat declaratia mentionanad ca data prescrierii nu este clara. 

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a declarat la TVR ca dosarul Trofeul Calitatii nu se va prescrie pe 10 iunie.

In noiembrie 2011 ICCJ a transmis o lista cu dosare de coruptie si datele de prescriptie pentru aceste dosare. Potrivit acestei liste dosarul Trofeul Calitatii avea termenul de prescriere a faptelor luna aprilie 2013.

La solicitarea HotNews.ro ICCJ a transmis ca este in imposibilitatea de a transmite data implinirii termenului de prescriptie speciala cu precizarea ca termenul anterior aprilie 2013 a fost calculat in baza datelor din rechizitoriu. Iata integral precizarea ICCJ:
  • Urmare cererii dumneavoastra transmisa prin e-mail Inaltei Curti de Casatie si Justitie la data de 17 mai 2012, va facem cunoscut urmatoarele:
  • Suntem in imposibilitatea de a va comunica data implinirii termenului de prescriptie speciala in dosarul nr.2470/1/2012, intrucat acesta se afla in curs de judecata, in faza de recurs, la Completul de 5 Judecatori.
  • Precizam ca datele prezentate anterior cu referire la termenele de prescriptie speciala in dosarele de mare coruptie au avut la baza calcule efectuate privitor la infractiunea cea mai grava retinuta in sarcina fiecarui inculpat, iar data de pornire a fost cea mentionata in actul de inculpare.
  • Pana la solutionarea definitiva a cauzelor pot apare modificari inclusiv in starea de fapt retinuta de instanta, astfel ca, la acest moment, judecatorii Completului de 5 nu pot furniza Biroului de Informare si Relatii Publice relatii privind data implinirii termenului de prescriptie speciala, existand riscul unei eventuale antepronuntari a acestora. (sursa: biroul de presa al ICCJ)

Inalta Curte a respins joi, 17 mai, solicitarile lui Adrian Nastase de a sesiza Curtea Constitutionala si de suspendare a procesului. ICCJ a respins cererile cu mentiunea ca sunt nefondate sau inadmisibile. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a depus nu mai putin de 20 de cereri, in principal exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului. Pe 2 mai, la al doilea termen, instanta a anuntat ca inculpatii din dosar vor fi audiati. Cum s-a desfasurat a IV-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie "Trofeul Calitatii"

Pe 10 mai a fost judecata a treia sedinta din cadrul recursului. Avocatii lui Adrian Nastase au depus peste 20 de cereri si exceptii de neconstitutionalitate. Au contestat si compunerea completului de cinci judecatori. Dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul Corneliu Liviu Popescu angajat de Nastase nu s-a prezentat in fata instantei. Citeste aici cum s-a derulat a treia sedinta de judecata a recursului.

Pe 2 mai completul de cinci judecatori a dispus o noua amanare de aceasta data pe motiv ca aparatorul lui Bogdan Popovici ar fi fost bolnav. Citeste aici cum s-a derulat cel de al doilea termen din dosar.

Pe 27 aprilie Nastase a solicitat prin intermediul unui avocat amanarea procesului pentru a-si pregati apararea. Un consilier personal al lui Nastase a precizat ca liderul PSD a transmis si un document in care spune ca in acea perioada avea programata o deplasare la Strassbourg, dar ca a intrerupt aceasta deplasare din cauza motiunii de cenzura. De asemenea unul din aparatorii lui Adrian Nastase nu s-a prezentat la instanta din cauza unor probleme medicale. Citeste aici cum s-a desfasurat primul termen din dosar.

In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. De asemenea, completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.

Dosarul "Trofeul calitatii" - Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase.

De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat. Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (curca 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Citeste aici acuzatiile din dosar

Citeste rechizitoriul integral al dosarului

Vezi si cum se apara Adrian Nastase pe propriul site codulzambaccian.ro

Vezi si cum se apara Bogdan Popovici pe site-ul sau trofeul-calitatii.ro







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























25101 vizualizari

  • +98 (102 voturi)    
    Nastase nu vreau decat sa te vad... (Miercuri, 6 iunie 2012, 7:57)

    Taboo [utilizator]

    ..la puscarie!
    • +86 (92 voturi)    
      La puscarie birjar, la puscarie! (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:34)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Taboo

      Indiferent cum se va incheia acest caz, USL si Nastase vor fi afectati.
      Daca Nastase va fi condamnat, Doamne ajuta, asa cum este normal intr-o tara civilizata a UE, atat USL cat mai ales Ponta, al carui mentor este Nastase, vor fi blamati ca au oferit Romaniei cel mai corupt premier din istoria tarii si mai au tupeul sa vrea sa conduca tara!
      Daca Nastase va scapa, Doamne fereste, atat Ponta cat si USL vor fi blamati ca au pus presiune pe magistrati, imixtiunea lor in justitie prin fostul sef al ISC, Balaban Grajdan, fiind o dovada clara in acest sens!
      Eu vreau sa se faca dreptate si astept voturile tuturor care vor ca Adrian Nastase sa intre in puscarie, unde ii este locul, iar noi sa scapam de aceasta dictatura bolsevica a USL!!!
      • +63 (65 voturi)    
        Nastase (Miercuri, 6 iunie 2012, 10:29)

        unu [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        O corectare, nu stiu de ce se uita asta:

        Nastase A FOST CONDAMNAT DEJA inchisoare cu executare, ceea ce se judeca acum este recursul.
        • +37 (41 voturi)    
          Nu cred ca uita nimeni (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:17)

          Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui unu

          Dar sentinta data in primul proces nu "obliga" in niciun fel sentinta data la recurs. La recursurile din Romania (ma refer la procesele in care sunt implicati adevaratii "rechini" 95% din sentintele initiale sunt reduse, transformate in "suspendare" ori inculpatii sunt pur si simplu achitati.
          Aici e de fapt buba.
        • +37 (41 voturi)    
          Stiam, ma refeream la pastrarea sentintei! (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:24)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui unu

          Bombo merita mai mult de 2 ani pentru mafionalizarea si pauperizarea Romaniei, pentru devalizare si cedarea pe spagi uriase a tuturor resurselor de gaze si petrol ale tarii!
          • -12 (22 voturi)    
            Sunt de acord cu condamnarea lui Nastase (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:50)

            John [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

            iar apoi sa fie luati si ministrii din cabinetul Boc, pe langa care Nastase e mic copil in ceea ce priveste devalizarea tarii. Sunt de acord cu condamnarea lui Nastase pentru a se crea un precedent politic.
            • +5 (13 voturi)    
              Ia zi-ne macar o devalizare! (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:08)

              AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui John

              Una mare, pe care toti o stim dar o ascundem! Hai zi, bolsevicule!!!
              • -3 (7 voturi)    
                Bolsevic? (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:53)

                Corinteni [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

                Deocamdata tu esti cel care sustii un fost membru al cabinetului Dascalescu, deci bolsevicul esti tu, tavarisci marian eugen.
        • +35 (41 voturi)    
          deisugr ... doar ca ... (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:27)

          IM [utilizator] i-a raspuns lui unu

          nu inteleg ce e cu atatea amanari ? din moment ce e deja condamnat, oare nu era logic ca avocatii inculpatului sa aiba un termen limita, sa demonstreze ca acesta e nevinovat !?
    • -36 (42 voturi)    
      Adat tzeapa unor bogatani straini razbunatori? (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:08)

      soci-ologul [anonim] i-a raspuns lui Taboo

      Este interesant....mai ales daca-tzi iei distantza necesara. Una din trei :
      -Ori Nastase a facut intr-adevar ceva serios, realy condamnabil ( nu asta cu trofeul lulu...pai Liviu Negoita la sect.3, a tiparit pe banii contribuabililor de trei ori mai multe afise decat acest Nastase ) si atunci sa ni se spuna despre ce este vorba, este cumva vreo mare companie straina careia Nastase i-a dat tzeapa si acum cere razbunare si atunci...sa fie acuzat pe bune cu acea acuzatzie adevarata care sa stea in picioare.
      - Ori este o isterie colectiva, o paranoia colectiva...sunt cazuri tip in manualele de psihologie sociala (sigur ca paranoia asta colectiva trebuie intretzinuta de cineva si trebuie sa tzina adica sa se adreseze unui segment de populatzie isterizata in prealabil si neaparat frustrata, pana la ura oarba.
      - Este o pura manipulare politica prin care un partid doreste indirect sa obtzina pe cai machiavelice capital electoral.
      • -2 (22 voturi)    
        Scrisoare deschisa dl Presedinte Traian Basescu (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:09)

        nicubila [anonim] i-a raspuns lui soci-ologul

        da dom'le, ai dreptate, m-am gadit sa te ajut.

        Scrisoare deschisa dlui Presedinte Traian Basescu


        Domnule Presedinte, va rog cu lacrimi in ochi ca in termen de o luna sa va dati demisia, astfel ca in ultima zi de mandat sa il puteti gratia pe Andrian Nastase, pe nedrept condamnat la 2 ani de inchisoare.

        merge? o trimiti tu sau i-o trimit io?
      • +5 (11 voturi)    
        MCV (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:35)

        secu [anonim] i-a raspuns lui soci-ologul

        Nu incerca sa te faci ca nu stii si tu ce stie deja o tara intreaga. Comportamentul lui "Insusi"a depasit de mult granitele nationale. In lacomia lui a iritat pe toata lumea.
        De ce crezi ca exista acel MCV? Daca nu erau aceste supravegheri, a.n. era demult iertat!
        Dar justitia romana nu are loc de manevra.
        Restul gogoritelor tale poti sa tile pastrezi.
      • +5 (9 voturi)    
        da,da,da... (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:20)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui soci-ologul

        Observ ca D-l Nastase are multi avocati,nu numai in instanta ,ci si pe internet!Lupta d-l Nastase,lupta frumos pe toate fronturile posibile!Domnia sa stie foarte bine ca chiar daca va scapa de puscarie nu va putea scapa de oprobiul public,dar tot asa de bine il doare nici in cot,de puscarie sa scape ca de fraieri nu-l intereseaza!Inserand insa aici pararile noastre,memoria va retine si nu ne va lasa ca mai tarziu sa cadem in neamintire!Priviti-i fata,o fata de satul,rau,infatuat,de om ce-ti zambeste ca si cand ar spune:fugi mai ganganie ca te calc si ma murdaresc!Da d-le Nastase,veti scapa de puscarie,sunt convins,dar istoria,care intodeauna se maturizeaza in timp,va va pune acolo unde meritati!Asa,copii copiilor nostri vor afla ca unul,Adrian Nastase,a fost primul mare mafiot ridicat din mijlocu al primei generatii de politicieni de dupa 1990!Sa ne traiesti,poate asa vei reusi sa fi contemporanul lor,sa te cunoasca si ei,cum s-ar spune,pe viu!
    • +49 (55 voturi)    
      Ce proces penibil (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:11)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Taboo

      De la inceputul procesului nu se discuta nicio clipa despre vinovatia sau nevinovatia inculpatilor.
      Toate termenele de judecata se pierd cu atacuri perocedurale, acuzatii la adresa judecatorilor, recursuri peste recursuri, reclamatii si alte batjocuri!
      Iar Bombo plange pe bloguri ca e nevinovat!
      Dovedeste, da-te dreaq ca esti nevinovat, si lasa smecheriile avocatesti invatate de la Voicu si Costiniu, Barbulescu sau Stanoiu.
    • -8 (10 voturi)    
      Poza... (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:03)

      totusi [anonim] i-a raspuns lui Taboo

      ati putea totusi sa schimbati poza cu nastase, e destul de tendentioasa...trimite la cu totul alt gen de continut decat ceea ce e prezent pe hotnews...
      • +4 (6 voturi)    
        Mie imi place poza (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:48)

        kebab [utilizator] i-a raspuns lui totusi

        Portretul politicianului Roman decazut. Ai furat platesti, legea e pentru toti. De unde incepe nu ma intereseaza. Ca incepe cu Nastase si se termina cu Basescu sau ca incepe cu Basescu si se termina cu Iliescu putin imi pasa. Eu vreau doar ca cei vinovati sa plateasca. Banca Dacia Felix, Bancorex, SAFI,FNI, delta,energia hidroelectrica,Sterling,Petrom, Petromidia toate tunurile astea au fost permise de conducatori Romaniei vremii respective.
      • 0 (2 voturi)    
        Bine zici dl."totusi" (Miercuri, 6 iunie 2012, 18:33)

        dami365 [utilizator] i-a raspuns lui totusi

        Ar fi mai faina o poza in care sa aiba vata in nas!!!
  • +73 (77 voturi)    
    curaj! (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:02)

    iulian-bz [utilizator]

    dovediti profesionalism,nu cedati presiunilor,o tara intreaga asteapta un verdict corect,o condamnare cu executare ar fi o decizie corecta,daca incercati sa tot amanati pana la prescriere aceste personaje vor continua sa ne sfideze,vor incepe sa-si puna oameni gen Costiniu,Voicu,actul justitiei devenind un simplu spectacol de teatru, avand aceiasi regizori,scenografie doar actorii se vor schimba in functie de piesa ju[de]cata,!!!
    • -14 (20 voturi)    
      care este.. (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:41)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui iulian-bz

      care este profesia dumneavoastra?
      • +16 (20 voturi)    
        ce curios esti! (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:10)

        iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

        sunt doar un simplu golan din Piata Universitatii,acum esti multumit!
  • +62 (66 voturi)    
    Nastase (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:06)

    elis [anonim]

    nu mai dati poza asta ti se face frica de asa figura.Oricum stim ca procesul a fost taraganat pana acum in vederea prescrierii faptelor in aceasta luna.Nu mi doresc sa l mai vad vreo data pe A.N. in vreo functie care sa mi influienteze viata.
  • +21 (35 voturi)    
    Rahat Politic (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:34)

    RahatPolitic [anonim]

    Si iar va scapa. Si o va face "legal". Pentru ca asa e legea in Romania, cu gauri ce pot fi exploatate de catre cei ce stiu. Punct.
  • +40 (44 voturi)    
    ne pregatim de ciocnit niste beri (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:39)

    hanscecantalamitraliera [anonim]

    diseara ? ce bine ar fi..as trai aceeasi bucurie ca intra AN la puscarie ca in anul....in care Romania a batut Argentina, deci daca intra l aparnaie ar trebui sa cerem celor de la Piata Universitatii s alase locu liber macar in seara asta sa ne bucuram de "bucuria" ce il va cuprinde pe la manutze pe AN...sa fie intr un ceas bun ..sa aiba AN o zi "speciala"
  • +42 (46 voturi)    
    Procesul asta... (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:39)

    adrian [anonim]

    ... e mult prea lung, devine fetid iar in final ne vom intreba cum "mama-masii" de a luat doar doi ani! O celeritatate "cataleptica" am putea spune: tergiversari, amanari, contestatii futil-absurde, chichite avocatesti, toate coexista abundent aici.
    Sper ca recursul sa nu dureze mai mult decat procesul propriuzis.
    Iar daca in final nu vom avea nici o confiscare cred ca totul a fost in van: e semnalul ca se poate fura consistent, iar dupa 1-2 ani eventual chiar cu executare iti poti asigura un trai linistit atat tu cat si urmasii tai. Orice prejudiciu material dovedit trebuie acoperit prin confiscari din patrimoniul infractorilor; asta in orice proces, nu numai acesta.
    • +7 (7 voturi)    
      da (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:43)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui adrian

      Nu va lua nimic prietene!Amicii lui,imbogatiti si ei sub aripa lui se tem de raspopire,drept care vor "munci"teribil,de teama,si-l vor scapa!Cruciada impotriva mafiotilor va fi infranta odata cu victoria acestui mare mafiot,acestui TERENTE modern!Destinul hotiei in Romania are o linie neantrerupta in palma d-lui Nastase!Sa-i multumim d-lui Iliescu ca ne-a pricopsit cu doi nemernici de talie mondiala,macar aici suntem si noi buni in lume,Petre Roman,demolatorul industriei romanesti, si acest Nastase,vanzatorul a ceea ce a mai ramas bun in urma primului!Ceea ce ma ingrozeste este faptul ca amandoi,dupa ce sau imbogatit,nu au minimul bun simt de a se ascunde undeva unde sa-si rumege in liniste manariile!Se pare ca d-l A .Nastase isi cunoaste bine concetatenii,drept pentru care il vom mai suporta mult si bine!SA NE FIE DE BINE!
  • +11 (15 voturi)    
    Achitat/Amanat (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:39)

    Ionut [anonim]

    . :|
  • +25 (29 voturi)    
    Pun pariu (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:40)

    Porumbelul Pacii [anonim]

    ca si azi tot Livia Stancu, prietena lui Betty Boop de la Camera conduce completul de judecata.
    *
    Va dati seama - azi Nastase ar putea fi dus la Rahova !
    *
    Domne de batjocura - acest individ sfideaza un popor intreg....obraznicia lui se va reflecta in votul de duminica - cand nimeni nu va mai vota cu PSD/USL.
    *
    S-a prescris !
    *
    Ba nu s-a prescris ...se prescrie pe 10 iunie
    cum a spus si andrada n f
    *
    Ba se prescrie abia in 2013 cum a zis CSM ul f c
    *
    E clar ca-i da cu suspendare - ne ia de prosti
    *
    Eu nu m-as mira sa-l si achite la cat tupeu au...

    si tot asa in 458 de postari, replici si contrareplici
    care se vor scrie astazi sub cele 6 articole
    dedicate evenimentului...acesta fiind doar primul....
  • +50 (54 voturi)    
    Examen (Miercuri, 6 iunie 2012, 8:48)

    Trident [utilizator]

    Ne aflam in fata unui examen important al justitiei romanesti. Ea poate astazi sa-si ridice fruntea din tarana sau se poate, intr-un mod iremediabil, ingropa pe multi ani, in noroiul nedreptatii si al imoralitatii.
    Oricum, USL are o problema serioasa indiferent de ce sentinta se va da:
    - daca va fi una in favoarea lui Nastase, in opinia mea total injusta, partidul va pierde procente serioase.
    - daca va fi una dreapta soldandu-se prin urmare printr-o condamnare definitiva, USL va pierde de asemenea procente datorita solidaritatii pe care a avut-o pana in prezent cu acest individ mai mult decat sumbru al politicii si societatii romanesti
    • +27 (33 voturi)    
      eu cred ca daca il condamna astazi (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:29)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui Trident

      duminica va pierde Oprescu!

      Exista o teorie a haosului care explica cum daca un fluture bate din aripi in Africa se declanseaza un uragan in Atlantic.
      Exact aceeasi teorie se aplica si aici.
      • +2 (8 voturi)    
        Sondajele spun altceva (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:52)

        Eu inshine [anonim] i-a raspuns lui nellino

        Din pacate nu e deloc asa.
        USL pare a domina, in ultimele sondaje, toate sectoarele.
        Si, oricat de umflate ar fi cifrele, realitatea nu cred ca e departe de adevar.
        Cred ca singurul care mai poate face curatenie este DNA-ul.
        • +5 (5 voturi)    
          da (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:52)

          hot news [utilizator] i-a raspuns lui Eu inshine

          Adevarat!In afara de stoparea acelui 5,5%,pana acum,USL nu a facut nimic din ce a promis!Cu toate acestea,ai dreptate,"Duminica Orbului"va continua si va prinde sfarsitul anului!Doar viscolul iernii viitoare le va mai deschide ochii oamenilor!Aceiasi stirbi vor fi vazuti urland in Piata Universitatii,de data aceasta pe bune,dar cine ii va mai crede?
  • +31 (33 voturi)    
    Circul continua... (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:00)

    nano2k [utilizator]

    Judecatorii vor fi judecati de avocatii lui Bombo.
  • +24 (28 voturi)    
    freeman (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:09)

    UglyKidJoe [anonim]

    nu mai stricati "cerneala", e deja achitat. Traiasca justitia din Republica Socialista Romania
  • +34 (36 voturi)    
    Serial nou (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:12)

    B.F. [anonim]

    Noul serial de succes „Ce vrăjeli a mai făcut Năstase” continuarea serialului „El fugitivo” de justiţie îi ţine pe români cu sufletul la gură.
  • +22 (26 voturi)    
    Here we go again (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:26)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    Omul asta e doctor in drept si isi baga picioarele in justitie si noi toti.

    Telenovela amara
  • +23 (27 voturi)    
    amanat (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:34)

    nocomment [utilizator]

    se amana. dupa alegerile locale, poate. ca apoi pana in toamna lumea uita chiar daca o sa-l achite. inca nu s-a prins poporul, la cata manipulare exista?
  • +23 (27 voturi)    
    amanare (Miercuri, 6 iunie 2012, 9:50)

    gigel de luxembourg [utilizator]

    asta e justitia, se amana totul. amanari peste amanari, nici nu poti spune a fost achitat in mod eronat si nici coruptii nu intra in parnaie. eterne amanari pana uita lumea sau se prescrie, hotia gulerelor albe.
  • -31 (35 voturi)    
    sper sa scape (Miercuri, 6 iunie 2012, 10:08)

    dan [anonim]

    Vad ca unii se bucura de raul altuia ,sarbatorim atunci si condamnarea lui Basescu la puscarie dupa ce va fi suspendat ca sa fim echidistanti?
    • +20 (24 voturi)    
      Da (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:04)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Personal voi sarbatori orice condamnare daca vina este dovedita.

      In schimb, de oameni cu mentalitatea ta mi-e scârba si sper sa deveniti tot mai putini pentru ca România sa mai aiba cel putin speranta ca o sa fie mai bine.
    • +14 (18 voturi)    
      o sa-l sarbatorim si pe Base (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:18)

      lf_iron [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Daca intra Adi la mititica il chemam si pe Base sa sarbatoreasca cu noi in Piata Universitatii.
    • +12 (14 voturi)    
      nu e vorba de a te (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:01)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui dan

      bucura de raul altuia ci de a te bucura de functionarea justitiei.
      dupa fapta si rasplata. daca nu e vinovat, de ce are nevoie de o sleahta intreaga de avocati care se preocupa doar de amanarea sine-die a judecarii si nu de judecarea in sine?
    • +8 (8 voturi)    
      nea tov dane (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:02)

      hanscecantalamitraliera [anonim] i-a raspuns lui dan

      aka felix...de ce venisi aici pe forum tov dane ? nu mai bine unge tu nitzel la cna sa nu iasa petitia on line de suspendare a antenelor...stai in banca ta tov dane..ca iti vine si tie randu
    • +10 (12 voturi)    
      mai antenistilor, (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:06)

      leopold [anonim] i-a raspuns lui dan

      tot ii dati cu puscaria inainte.Deocamdata este inculpat Nastase.Imi doresc sa urmeze Iliescu,atat cat mai este in viata ,pentru mortii revolutiei,pentru mineriade si pentru somnul pe care l-a dormit la Cotroceni cat a fost presedinte.El dormea si psd-ul fura.Iar Corina Cretu ii spunea vorbe dulci la ureche despre cat de bine este in tara.V-a indoctrinat Voiculescu cu tot felul de minciuni.Intoxicari ale unor puscariabili.
      • 0 (0 voturi)    
        da (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:03)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui leopold

        Sunt explicatii prea complexe pentru o minte atat de mica!Nu-ti pierde timpul cu asemenea specimene!Astia folosesc ochelarii de soare si noaptea,de unde vrei sa vada ei adevarul?
    • +2 (4 voturi)    
      da (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:58)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Daca tu crezi,si crezi,ca noi avem ceva personal cu A.Nastase,esti o mare loaza!Noi dorim ca cei ce fura sa mearga la "locul"lor,indiferent ce nume poarta!Ridica-ti sapca de pe ochi,poate mai observi si tu ceea ce se intampla pe langa tine!
  • +20 (24 voturi)    
    chichite (Miercuri, 6 iunie 2012, 10:20)

    marz [utilizator]

    Eu nu vad sa se discute nimic altceva decat chichite avocatesti, incercari de taraganare si tot felul de cereri care deja frizeaza absurul. Asta insemna un proces ??? E strigator la cer pentru un om normal.
  • +21 (23 voturi)    
    fun (Miercuri, 6 iunie 2012, 10:33)

    nocomment [utilizator]

    La avocatii lui Nastase, ar trebui sa le puna cinema-bibliografie obligatorie filmul "Avocatul diavolului" :). Oricum, rusine sa le fie. Se prostitueaza pe bani, mai rau ca traseistele.
  • +20 (24 voturi)    
    dar de obiectul procesului cand se ocupa? (Miercuri, 6 iunie 2012, 10:55)

    spectator [anonim]

    Observ ca tot procesul e un atac la judecatori, proceduri, etc. Asta inseamna ca pana si avocatii lui accepta faptul ca e vinovat, dar e de datoria lor sa-l scape si atunci recurg la astfel de chichite?
    Alta explicatie nu gasesc.
    Daca era un fraier fara bani i se accepta sa clacheze psihic si sa nu se prezinte la proces?
  • +23 (25 voturi)    
    nastase e vinovat in procent de 100% (Miercuri, 6 iunie 2012, 10:57)

    warchild [anonim]

    in loc sa ii preocupe sa dovedeasca nevinovatia clientului lor pretios, avocatii astuia sunt preocupati de cine are sau nu are hartoage publicate in monitorul oficial. senzatia mea e ca justitia in tara asta e luata la ... de toti avocatii si in final ajunge sa arate ca o gaina oparita si jumulita de pene! daca asta nu este bagat in puscarie atunci ar trebui omorat cu pietre in piata publica!
    • +6 (8 voturi)    
      aceasta tergiversare cu harmalaie (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:10)

      leopold [anonim] i-a raspuns lui warchild

      este atent studiata.Se mai da o amanare,se intra in vacanta judecatoreasca,mai scrie Bombo pe blog,vin alegerile si hopa!In aprilie 2013 se prescriu faptele.
  • +17 (21 voturi)    
    Incepe sa devina enervant A.Nastase. (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:09)

    mircea [anonim]

    A.Nastase prin tertipurile lui nu a reusit decat sa se infunde si mai rau.Daca ,pana la figura cu Grajdan mai erau indoieli privind vinovatia,acum este clar.Si toate incercarile copilaresti de amanare si obtinere a unei decizii favorabile nu fac decat sa-l inculpe.La puscarie,A.Nastase,poolimea sa lamurit de caracterul tau.
  • +16 (20 voturi)    
    e groasa treaba (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:11)

    ned [anonim]

    probabil ca e atat de evidenta culpa penala in dosar, ca penalul asta de Nastase incerca orice...pai spunea ca e nevinovat si ca nu sunt probe..e evident ca e plin de probe incontestabile..la puscrie!
    • -9 (15 voturi)    
      paranoia colectiva ? (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:43)

      walahu [anonim] i-a raspuns lui ned

      Este interesant....mai ales daca-tzi iei distantza necesara. Una din trei :
      -Ori Nastase a facut intr-adevar ceva serios, realy condamnabil ( nu asta cu trofeul lulu...pai Liviu Negoita la sect.3, a tiparit pe banii contribuabililor de trei ori mai multe afise decat acest Nastase ) si atunci sa ni se spuna despre ce este vorba, este cumva vreo mare companie straina careia Nastase i-a dat tzeapa si acum cere razbunare si atunci...sa fie acuzat pe bune cu acea acuzatzie adevarata care sa stea in picioare.
      - Ori este o isterie colectiva, o paranoia colectiva...sunt cazuri tip in manualele de psihologie sociala (sigur ca paranoia asta colectiva trebuie intretzinuta de cineva si trebuie sa tzina adica sa se adreseze unui segment de populatzie isterizata in prealabil si neaparat frustrata, pana la ura oarba.
      - Este o pura manipulare politica prin care un partid doreste indirect sa obtzina pe cai machiavelice capital electoral.
      • +10 (14 voturi)    
        Vezi ca ai mai scris asta odata (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:40)

        Nationalistu' [anonim] i-a raspuns lui walahu

        cu alt nume, soci-ologul. Asa ca deja plagiezi. Voi n-aveti la partid bunul simt? Chiar asa va da textul si voi il scrieti? Aici pe site sunt oameni inteligenti care stiu ce scriu si mai ales stiu ce citesc...
        • -1 (1 vot)    
          da (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:07)

          hot news [utilizator] i-a raspuns lui Nationalistu'

          Nu va spuneam eu ca astia sunt tampiti?Iata dovada:posteaza pentru a doua oara acelasi text!Li s-au ars procesoarele!
  • +6 (14 voturi)    
    Un scenariu ticalos. (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:32)

    Cataleya [utilizator]

    In prima instanta, Nastase a fost condamnat la 2 ani cu executare.
    Dar cum?
    Doi judecatori i-au dat 2 ani cu executare iar unul a cerut achitarea?
    Cum e posibil as asa ceva?
    Adica avand in fata aceleasi probe, aceleasi documente, aceiasi martori, doi judecatori cer 2 ani de puscarie iar unul cere achitarea?
    daca deciziile celor trei s-ar fi plasat undeva intre granitele unei condamnari, adica unul sa ceara 2 ani, altul 3 altul un an jumate, am fi spus ca, totusi, cerintele lor se inscriun pe acelasi palier.
    Dar asa....
    Sau, ce se intampla daca, sa spunem, cei 5 judecatori de la recurs cer toti achitarea.
    ce facem cu cei 2 judecatori din prima instanta?
    Cine-ar mai avea incredere in deciziile lor daca din 8 judecatori, in total, 6 cer achitarea si numai cei doi cer 2 ani cu executare?
    Cine greseste aici?
    Mai merita cei 2 judecatori aceasta functie?
    Sau putem lua si invers.
    Daca presupunem ca de data asta toti cei 5 judecatori vor decide 2 ani cu executare, ar insemna ca din opt judecatori avem 7 care decid puscarie cu executare si unul singur care a decis ca Nastase trebuie achitat!
    Mai poti avea incredere in acel judecator care a avut o parere diametral opusa fata de ceilalti 7?

    Aici se vede de fapt porcaria din justitia Romana.
    Inteleg ca exista o marja de nuanta, Inteleg ca 7 oameni pot sa sustina, fiecare, ca este vorba de un rosu inchis, altul sa spuna ca e rosu deschis, altul ca e rosu visiniu, altul ca e rosu maroniu....dar totusi, toti vorbesc despre culoarea rosie.
    Acum, vine al 7-lea si spune ca de fapt e galben, nu e rosu.
    Iar acel al 7-lea poate sa sustina acest lucru fara ca cineva sa-si puna problema daca individul e bolnav la cap sau doar daltonist?
    • -7 (7 voturi)    
      cred ca.. (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:43)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      cred ca nu este vorba de achitare ci de pedeapsa de 2 ani dar inchisoare cu suspendare.. verdictul de vinovat a fost dat de cei 3 judecatori care au analizat dosarul pe fond.. este vorba doar de pedeapsa
    • +2 (4 voturi)    
      recuzare (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:41)

      boker [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Ultimul judecator n-a dat pedeapsa cu executare pentru ca era vorba de o colega de-a lui Nastase de la Facultatea de Drept,care a incercat sa se recuzeze,stiind ca nu poate fi impartiala,dar a fost refuzata pe motivul ca orice judecator trebuie sa aiba capacitatea de a judeca o persoana, obiectiv,fara sa tina seama de relatia avuta cu aceea persoana...deci n-ar fi nici o surpriza sa fi o decizie unanima acum,in masura in care nu se nimereste printre judecatori vreun cunoscut de-a lui Nastase.
  • +11 (15 voturi)    
    mda (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:40)

    unnene [utilizator]

    urmeaza audierea tutror romanilor care au votat cu PSD si in viitor ne extindem si la Bulgaria Serbia si Ungaria. pacat ca nu se poate audia si Marea Neagra. asistam la bocanci dati in gura justitiei si amenintari voalate ca daca nu judeca cum vrea nastase o sa fie naspa. ei bine eu sper sa nu fie naspa si laturile astea sa dispara de la guvernare impreuna cu bombonnel. sictir USL
  • +10 (14 voturi)    
    Sfarsitul serialului din sezonului 1 se termina cu (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:48)

    deno [anonim]

    (sper) condamnarea lui Nastase.

    Urmeaza sezonul 2, Nastase nu suporta regimul de detentie fara 20-30 de tablouri in celula, internet sa-si actualizeze blocul, pagina de facebuca etc.
    • +11 (13 voturi)    
      22 de ani de puscarie. (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:22)

      Jianu [anonim] i-a raspuns lui deno

      Ai uitat sa specifici ca celula trebuie sa aiba neaparat ferestre cu termopane si pe jos gresie chinezeasca. Ii doresc lui Nastase sa stea la racoare
      22 de ani, in care Romania s-a scufundat cate un putin in fiecare zi fiindca a fost jefuita de clone tip Nastase.
  • -13 (17 voturi)    
    corect (Miercuri, 6 iunie 2012, 11:54)

    dan [anonim]

    Ar fi sa scape deoarece justitia nu se face nici la televizor nici pe forumuri ,justitia se face pe legi si se pare ca se uita ca o parte din seriile de bani erau emise dupa ce a fost inculpat.
    Tot procesul e o facatura sinistra demna de cea mai crunta dictatura.
    • +9 (11 voturi)    
      incurci borc... scuze ... procestele (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:07)

      magi [anonim] i-a raspuns lui dan

      chestia pe care o reclami isi gaseste discutia intr-un alt proces ...deh... nastase-i greu cu multe penale dupe el.
      am ajuns ca in loc sa-i numaram oole sa-i numaram procesele.
      si asta e de bine !
    • +13 (13 voturi)    
      Clar ... (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:15)

      ASIMO [anonim] i-a raspuns lui dan

      ... este o facatura imensa! Pana la urma, cam tot ce se intampla in Romania in ultimii 22 de ani se include cu succes la capitolul "facaturi" ! Politichiile romanesti post-revolutionare nu sunt deloc altceva decat facaturi, cu oameni politici facuti din facaturi, cu desfasurari de actiuni facute si contrafacute, dar in sinea lor niste facaturi! Nastase insusi este o facatura de politician, ca om nu-l pot caracteriza, dar ca fenomen politic ... e terci! Procesul, da, este o facatura, insa nu pentru ca tu vrei asta, ci pentru ca intreg sistemul judiciar in Romania este asa! Despre axiomatica nevinovatie a lui Nastase nu are rost sa povestim ... e facatura! Q.E.D.!
    • +7 (7 voturi)    
      DORMI (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:43)

      catri81 [utilizator] i-a raspuns lui dan

      in continuare. Somn usor
    • +7 (7 voturi)    
      de cand nu ai mai fost la doctor? (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:16)

      leopold [anonim] i-a raspuns lui dan

      Despre care dictatura vorbesti?
  • +5 (9 voturi)    
    Doar 30 ? (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:14)

    Anonimul [anonim]

    Dece nomai 30 de martori si nu 300? Cu 30 arputea instanta sa ii audieze pina la 10 iunie si poate nu va avea scapare de sentinta de 2 ani cu executare, daca nu cumva chiar crescuta pedeapsa, tinand seama de povestea cu Grajdan (ru) 300 de martori nici Dumnezeu nu poate audia asa ca ai gresit Bombonele. Poate va trebui sa schimbi hainele ( in alea cu dungi) foarte curand.
  • +7 (11 voturi)    
    Nu va faceti iluzii degeaba!!! (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:34)

    cainedebalta [anonim]

    Daca nu l-au judecat si condamnat pana acum este putin probabil sa mai obtina o condamnare.....cand mai sunt 4 zile pana la prescriptia faptelor.
    Hai sictir justitiei si magistratilor din Romania.
  • +8 (10 voturi)    
    Eu il vreau pe Ponta (Miercuri, 6 iunie 2012, 12:37)

    MamaOmida [utilizator]

    Ca martor al apararii in acest proces! Sa mearga acolo si sa declare el cu gurita lui ca Nastase e curat ca lacrima, si totul e o facatura olitica a lui Basescu.

    Si apoi sper ca Nastase sa fie condamnat definitiv, chiar si cu suspendare, ca sa stie tot poporul pe cine sustine domnul Ponta! Cu declaratii facute sub juramant, nu cu declaratii pe la tembeliziuni, ca altfel in caz ca e condamnat va spune din nou ca de fapt el voia sa spuna ca e vinovat, dar a scapat un "nu" din greseala in fata, si "Nu va puteti supara pe un politician pentru ca a scapat un nu"
  • +9 (11 voturi)    
    de ce ? (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:16)

    mihai [anonim]

    de ce este posibil sa se ajunga la al 7 lea termen ? cate amanari ? cate recursuri ? eu imi imaginez ca dupa ce se da o sentinta cu executare, pun cagulistii mana pe tine si te conduc la parnaie in momentul ala ... nu asta inseamna executare?
    • +8 (8 voturi)    
      :-( (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:58)

      msk [anonim] i-a raspuns lui mihai

      asa este... daca primesti cu executare nu mai dormi in seara aia acasa.
  • +7 (9 voturi)    
    RSR (Miercuri, 6 iunie 2012, 13:47)

    Adi [anonim]

    Ce RSR, pe vremea aia ar fi luat cu executare, pe viata, cu confiscarea totala a averii.
    Practic, de asta au facut securistii "revolutia", sa poata fura nestingheriti. E consemnat in dosarele STASI, deschise prin 90, din greseala..
  • +6 (8 voturi)    
    Vreau şi eu 1 milion (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:19)

    MX [anonim]

    Citesc siderat despre sentinţa din acest caz şi nu-mi vine să cred: 2 ani (chiar şi cu executare) pentru 1 milion de iepuroi??? Păi vreau să fac şi eu 2 ani de bulău. Care daţi frate 1 milion? Sau, hai că ridic ştacheta: care daţi frate 2 milione de iepuroi, să stau şi eu 4 ani la bulău???
    • 0 (0 voturi)    
      da (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:16)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui MX

      Stimabile,intelege:trebuie intai sa sti sa- furi si apoi iei doi ani!Daca nu sti,si nu sti,iti iei 15 ani!
  • -5 (7 voturi)    
    a fi sau a nu fi... daune (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:27)

    un [anonim]

    Ceea ce ma distreaza este ca la dosar sunt actele premergatoare cererii ISC (ca sunt daune).
    Acele acte, semnate de catre sefii de servicii din cadrul institutiei, spun ca nu au existat prejudicii.Totusi in cererea semnata de directorul din acea vreme, ISC considera ca au fost daune.
    Si aceasi sefi de servicii semneaza documentul depus la instanta ca sunt.
    Asta inseamna rromania...

    Acum a venit altul si spune ca nu au fost (ca doar exista documente semnate de subalterni ca nu sunt), este demis, urmatorul director zice ca sunt.
    Asta inseamna rromania...

    CEDO scrie pe proces.
    • 0 (2 voturi)    
      Glumesti (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:56)

      secu [anonim] i-a raspuns lui un

      De CEDO crezi ca iti poti bate joc ca de justitia romana?
      Pe cei de acolo crezi ca-i poti aseza tu pe scaune?
    • 0 (0 voturi)    
      da (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:18)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui un

      Iti da Nastase bani de avion?
  • -7 (11 voturi)    
    Nastase Presedinte! (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:34)

    Ciobanas Mioritic [anonim]

    Lasati-l dracului in pace si incetati mascarada! Gata, suficient, nu a ajuns pana acum la umbra zidului de la Targoviste, e prea tarziu. Nu are sens sa ne dezicem de mizeria in care ne aflam de atata amar de vreme!

    Nastase e al nostru, al tuturor. Sunt Nastasi peste tot, doar iesiti din casa si veti vedea cativa. De fapt, doar deschideti TV-ul pe un post romanesc si ii veti vedea. Poate avem si in familie cate unul. Invarteala si smenul sunt calitati pe aceste plaiuri, furtisagul e in ADN-ul nostru, vorba scuipata face parte din cultura nationala, lipsa coloanei vertebrale mostenire pretuita a acestui popor pasnic.. Imi veti aduce aminte de un anume fel de oameni cu care "Romania se mandreste". Nu, acelea au fost accidente genetice sau culturale, de multe ori contestate si discreditate de contemporani. Si aproape intotdeauna apreciate de straini. Deci nu ne apartin.

    Lasati-l in pace pe Nastase, e reprezentantul nostru, merita sa ajunga cel putin presedinte la Camera sau Senat, prim-ministru sau presedinte! Lasati revolta de ochii lumii si exprimati-va fatis admiratia fata de un "om infaptuit", un om care reprezinta poporul roman!

    Free Nastase!
  • +9 (11 voturi)    
    daca il vor condamna, vor scrie istorie (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:49)

    . [anonim]

    cum e posibil ca o tara intreaga sa fie convinsa de vinovatia atator borfasi, iar justitia sa nu poata condamna niciunul?

    de ce niciun politician nu a vrut schimarea legislatiei care permite furtul cu acte in regula si transforma negrul in alb?
    stim cu totii ca legile "interpretabile" au fost facute PENTRU nastase si ceilalti ca el.

    in sfarsit, de ce suntem natia cea mai lipsita de constiinta civica? :(

    daca judecatorii de la Curtea Suprema vor pronunta astazi, pentru prima oara in istoria post-decembrista a Romaniei, o condamnare definitiva la inchisoare pentru infractorul nastase, va fi, cu siguranta, primul semn de mai bine din acesti 22 de ani.
    altfel, ramanem o tara in care hotii fac legea...
  • +9 (11 voturi)    
    Guiness Book (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:51)

    coco04 [anonim]

    Recunoasteti ca nici O.J Simpson nu tragea asa de bine de timp!
  • -8 (12 voturi)    
    Asta se intimpla.. (Miercuri, 6 iunie 2012, 14:54)

    dumitru [anonim]

    ..atunci cind se dau sentinte in baza unor ''dovezi circumstantiale''.Daca n-ar fi proces politic,ar fi trebuit sa se termine acum 2-3 ani.Se uita faptul ca DNA a avut 900 de marturii de la angajatii ISC,dar i se reproseaza lui Nastase ca a cerut audierea acestora.Se uita faptul ca procesul are ca obiect traficul de influenta al premierului,amestecindu-se voit cu partea civila,respectiv presupusul prejudiciu.Nu ma omor dupa Nastase,dar nici dupa justitia de acum.Ceva pute!Rau!Expertiza privind circulatia banilor in firma de publicitate mi se pare bine-venita!Ar clarifica lucrurile.Asta ar fi trebuit sa faca DNA,singuri!Fara cereri ale altora(adversari).ERA DOVADA SUPREMA (SI IREFUTABILA)CARE LE-AR JUSTIFICA DEMERSUL! De ce n-au facut-o?Sau, poate au facut-o,dar nu le-a placut rezultatul???
    • 0 (2 voturi)    
      fitile fitile (Miercuri, 6 iunie 2012, 16:09)

      Aramis [utilizator] i-a raspuns lui dumitru

      sau sopirlitze vorba lui Toma Caragiu
  • +5 (7 voturi)    
    ?????? (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:02)

    Cataleya [utilizator]

    Ce legatura exista inttre judecatoarea cutare si prescrierea faptelor?
  • +12 (14 voturi)    
    Se impute treaba pt inculpatii oprimati (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:24)

    Che Sapte Case [anonim]

    "Pe total, instanta respins marea majoritate a cererilor de probatoriu solicitate de avocati."

    Citind aceasta fraza ma gandesc ca s-a strans latzul cam mult deja, iar domnul ex-min, ex prim min, ex-ex...va ajunge in sfarsit unde ii este locul, adica la racoare! Felicitari justitiei daca reuseste sa treaca peste toate gardurile cu sarma ghimpata intinse sub era-iliesciano-comunista!

    Cu respect si cu optimism!

    C.
    • +3 (5 voturi)    
      drumul de le ex la exe (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:29)

      Io. [anonim] i-a raspuns lui Che Sapte Case

      este lung si anevoios dar totusi pentru tara asta a noastra asa cum e ea merita parcurs
  • +9 (11 voturi)    
    Era Nastase (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:34)

    irinel [anonim]

    Sper din tot sufletul sa fim sanatosi la trecerea dintre cele 2 ere - punctul 0 al justitiei romane - era inainte de condamnarea lui Nastase (EICN) si era dupa condamnarea Nastase (EDCN)
  • -10 (12 voturi)    
    Multumesc.. (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:51)

    dumitru [anonim]

    ...''minusacilor''!N-aveti replici,doar argumente de doi bani,la misto,sau fara legatura cu subiectul,in schimb va votati pozitiv,intre voi,(adica,pentru manelisti,dati plusuri(+)).Vedeti ca ,azi-miine ,vin alegerile pentru Parlamentul European!Tokes,Vadim-Tudor,Becali si EBA,catindati de seama!Face-ti-ma, inca o data, sa fiu mindru de voi!As mai sta la povesti,da' au inceput semifinalele la Roland Garros...Acolo,nu merge pe ''cred ca''!Nici nu se termina egal,ca-n liga lui Mitica,de aia imi place,si nu mai pot sta cu voi.Hai,pa!PS: Pliiiizzz-pliiiizzz,macar -37,sa-l bat pe dan!
  • 0 (6 voturi)    
    ha ha ha (Miercuri, 6 iunie 2012, 15:57)

    dan [anonim]

    credeati ca-l condamna ,saraci naivi ce sunteti.
  • +5 (7 voturi)    
    13 iunie (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:01)

    nano2k [utilizator]

    Sper sa fie o noua "mineriada", dar de data asta inversa si sa il vedem pe AN la racoare.
  • +4 (4 voturi)    
    tragere de timp (Miercuri, 6 iunie 2012, 17:57)

    cotora [utilizator]

    adrian nastase, face ce face, si trage de timp, daca nu reuseste justitia sa-l pedepseasca, atunci istoria il va judeca si il va pedepsi cu siguranta
  • +2 (2 voturi)    
    13 iune 1990 - 13 iunie 2012 (Miercuri, 6 iunie 2012, 19:35)

    Daniel G [utilizator]

    Va rog sa va luati 10 minute sa priviti acest video din iunie 13, 1990 pentru a va reaminti cum isi imagina “democratul” Iliescu si clica lui de comunisti deghizati justitia romana. Nerabdatorul Iliescu nu a amanat in instanta procesele golanilor din Piata Universitatii care luptau pentru libertate, democratie si stat de drept.


    http://www.youtube.com/watch?v=1S22AcePOrY

    Din contra el, cu inima de miner nerabdator si-a chemat confratii sa faca dreptate si sa ii determine pe “golani” sa intere in legalitate si sa nu mai protesteze impotriva regimului Iliescu deoarece Iliescu avea un proiect si dorea sa continue intunecosul experiment communist si dincolo de granitle lui 1989 cand intreaga Europa centrala si de est cauta sa se lepede de ceea ce a insemnat unele din cele mai negre momonete ale secolului 20.

    Astazi la 22 de ani – INCULPATULUI ADRIAN NASTASE un discipol al acestui comunistoid, i se acorda amanare dupa amanare de un sistem juridic care dupa 22 de ani are inca reflexe si mentalitati nedemocratice. Pana cand societatea civila din Romania se va complace in aceasta mocirla a indiferentei si apatiei fata de drepate si adevar si nu va interveni public, civic, respectuos si legal sa-si exprime dezacordul fata de cei 22 de ani furati noua fiecarui roman care munceste cinstit si doresc un viitor demn pentru copii lor? Oare ultimii 60 de ani si-au lasat amprenta atat de puternic asupra romanilor incat am uitat cu toti ce inseamna demnitate si adevar?

    http://www.youtube.com/watch?v=1S22AcePOrY
    • +3 (3 voturi)    
      Da ... (Miercuri, 6 iunie 2012, 20:14)

      ASIMO [utilizator] i-a raspuns lui Daniel G

      ... ai in mare masura dreptate! Acum hai sa-ti spun cum cred eu ca stau lucrurile de fapt!
      Ceea ce s-a intamplat in '90 a fost trait la intensitate maxima de cei care atunci aveau pana in 45 de ani! Cei care erau sub 40 varsta asta au vazut in mineriada miscari de mase unde ... se bea, se primeau banuti, se trageau tepe. Acum, azi, cei care au stiut ce se intampla cu adevarat sunt prea batrani, prea lipsiti de putere si poate prea dezamagiti sa mai deschida gura, iar cei care nu au stiut atunci ce se intampla, nu stiu nici acum! Cei care nu au inteles atunci nu inteleg nici acum! Si nu poti cere tinerilor care atunci inca nu erau nascuti, sau care inca udau scutecele sa priceapa ca Iliescu si ai lui au dus tara unde e acum. Ei privesc viata prin alte prisme, au alte scari de valori. "Revolutia" pentru ei e "palitura de osanda", "mineriada" un spectacol ieftin, de neinteles! Mai trebuie sa treaca vreo 50 - 75 de ani, sa se duca si ultimul suflet care era in viata atunci, pentru a se putea schimba ceva ... pana atunci, aruncam cuvinte si ne privim soarta asa cum ne-o facem!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by