Prodecanul Facultatii de Farmacie din Craiova a fost arestat preventiv sub acuzatia de luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 1 iunie 2012, 22:11 Dosare Anticoruptie


Prodecanul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Craiova, prof. dr. Florin Gorunescu, a primit vineri seara mandat de arestare preventiva sub acuzatia de luare de mita, informeaza Agerpres.

La propunerea procurorului de caz, Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventiva pentru 20 de zile, dupa ce profesorul craiovean fusese retinut joi seara pentru 24 de ore pentru luare de mita in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, profesorul ar fi pretins si ar fi primit, atat in sesiunea din iarna 2012, cat si in sesiunea din vara anului 2012, sume de bani de la studenti, pentru a-i promova la disciplina la care urmau sa sustina examen.

"Cu sprijinul tehnic al SRI Dolj si al ofiterilor din cadrul DGA Dolj, joi, procurorul delegat a organizat constatarea in flagrant a infractiunii, ocazie cu care inculpatul a fost surprinsa in timp ce primea de la investigatori, denuntatoare si inca un student, suma de 350 euro pentru a a le asigura acestora promovarea examenului pe care urmau sa-l sustina in data de 04 iunie a.c.", se mentioneaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.

Conducerea UMF din Craiova caracterizeaza cazul prodecanului Facultatii de Farmacie a universitatii drept "o situatie fara precedent pentru invatamantul medico-farmaceutic superior craiovean".

Intr-un comunicat de presa remis vineri, rectorul UMF Craiova, conf. univ. dr. Adrian Tica, sustine ca institutia pe care o conduce a fost informata de cazul prodecanului Facultatii de Farmacie de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj.

"Conducerea UMF Craiova isi declara intreaga disponibilitate de a conlucra cu organele abilitate pentru clarificarea situatiei create", mentioneaza rectorul UMF Craiova in comunicatul citat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























795 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Este bine, dar ... (Vineri, 1 iunie 2012, 22:25)

    CezarN [utilizator]

    E bine ca legea incepe sa functioneze si in Craiova, insa cu atata mafie tiganeasca si coruptie in politie si justitie cata este in Craiova, coruptie care ar putea da "front de lucru" pentru jumatate din politistii, procurorii si judecatorii intregii Romanii, sa-ti justifici leafa cu un profesor spagar mi se pare descalificant, profesional vorbind, pentru vasnicii aparatori ai legii din Craiova.
  • +2 (2 voturi)    
    Sfanta spaga! (Vineri, 1 iunie 2012, 22:28)

    Maria [anonim]

    Este un cuvant obisnuit "spaga"la UMF Craiova. Culme este ca unii declara "Conducerea UMF din Craiova caracterizeaza cazul prodecanului Facultatii de Farmacie a universitatii drept 'o situatie fara precedent pentru invatamantul medico-farmaceutic superior craiovean'" , sunteti obisnuiti cu asa ceva prea cinstitilor profesori doctori universitari!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by