Ministrul Culturii urmarit penal de procurori a dezbatut strategia nationala anticoruptie​

VIDEO Parchetul General a extins cercetarile in cazul Mircea Diaconu pentru alte trei infractiuni de conflict de interese

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 31 mai 2012, 17:51 Dosare Anticoruptie


Mircea Diaconu
Foto: AGERPRES
Parchetul General a anuntat oficial ca a extins cercetarile in dosarul de conflict de interese care il vizeaza pe ministrul Culturii Mircea Diaconu. Procurorii ministerului public sustin ca il ancheteaza pentru patru infractiuni de conflict de interese. In ianuarie procurorii au dispus inceperea urmaririi penale a ministrului Diaconu pentru o singura acuzatie de conflict de interese la care acum au mai adaugat inca trei astfel de acuzatii. Mircea Diaconu a fost citat astazi la Parchetul General, dar a transmis ca nu se poate prezenta in schimb a participat alturi de premierul Victor Ponta si ministrul Justitiei la o sedinta privind implementarea strategiei nationale anticoruptie.
  • Dupa ce a promis ca va merge la Parchetul General, Mircea Diaconu a anuntat procurori ca nu se poate prezenta la sediul institutiei pana pe 11 iunie.

Intr-un raspuns oficial remis HotNews.ro, Parchetul General precizeaza ca pe 29 mai s-a dispus extinderea si inceperea urmarii penala a ministrului Mircea Diaconu pentru patru infractiuni de conflict de interes. Initial Mircea Diaconu a fost cercetat pentru un singur conflict de interese. Mai precis si-a angajat sotia pe post de regizor la teatrul al carui director era.

Procurorii sustin ca in urma cercetarilor au decoperit existenta altor infractiuni de conflict de interese. Anchetatorii sustin ca Mircea Diaconu ar fi facilitat incheierea unor contracte intre teatrul al carui director era si sotia sa. Citeste mai jos precizarile Parchetului General:

  • Ca urmare a cererii dumneavoastra adresata institutiei noastre, prin e-mail, la data de 31.05.2012 si inregistrata sub numarul de mai sus, va comunicam faptul ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 29 mai 2012, extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Diaconu Mircea sub aspectul savarsirii infractiuni de conflict de interese (4 fapte).
  • Precizam ca, in cauza, la data de 04.01.2012, in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale intrucat a rezultat banuiala legitima ca invinuitul Diaconu Mircea a savarsit infractiunea de conflict de interese. Astfel, in calitate de director al unui teatru din  Bucuresti, dupa ce a aprobat cererea sotiei sale D.D.M. de a participa la ocuparea postului vacant de regizor artistic, invinuitul Diaconu Mircea a promovat-o in aceasta functie, realizand, prin aceasta, in mod direct un folos material pentru sotia sa.
  • Dupa  inceperea urmaririi penale si audierea invinuitului, au fost obtinute mai multe elemente de fapt care servesc la constarea existentei infractiunii pentru care s-a inceput urmarirea penala, dar si la existenta altor infractiuni de conflict de interese. Astfel, in calitatea sa de director al unui teatru din Bucuresti, a facilitat incheierea unor contracte (de drepturi intelectuale, de drepturi de autor - scenografie, de drepturi conexe) intre institutia pe care o conducea si regizorul D.D.M., sotia sa.




Ministrul Mircea Diaconu a fost citat la Parchetul General, joi 31 mai, insa nu s-a prezentat. Joi dimineata ministrul a participat la invitatia ministrului Justitiei, la o sedinta interguvernamentala privind implementarea strategiei nationale anticoruptie alaturi de premierul Victor Ponta.

In urma sedintei de la Ministerul Justitiei, premierul Victor Ponta a declarat, referitor la situatia lui Diaconu, ca l-a trimis pe acesta la procurori in momentul in care a aflat ca a fost citat de acestia.

Intrebat cum comenteaza faptul ca un ministru urmarit penal participa la o sedinta precum cea privind implementarea strategiei nationale anticoruptie, Ponta a raspuns: "Din cate stiu eu, domnul Diaconu nu este urmarit pentru nicio fapta de coruptie. Nu stiu daca este sau nu este urmarit. Mi-a spus ca a fost chemat. I-am spus sa se duca imediat. Si e aproape Parchetul. Se va duce, se va duce".

Mircea Diaconu a confirmat si el ca va merge joi la Parchetul General.

La ora 12:30 Mircea Diaconu a anuntat procurorii ca nu mai poate ajunge la Parchetul General pana pe 11 iunie. Astfel ca procurorii i-au comunicat extinderea cercetarilor prin agent procedural.

Vezi mai jos precizarile Parchetului General:
  • Precizam ca, Diaconu Mircea a fost citat pentru data de astazi, 31.05.2012 de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru aducerea la cunostinta a extinderii cercetarilor.
  • In jurul orelor 12,30 procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost anuntati de catre Diaconu Mircea ca solicita reprogramarea pentru data de 11.06.2012, deoarece din motive obiective nu se poate prezenta. In acest sens, s-a comunicat, la data de 31.05.2012 prin agent procedural domnului Diaconu Mircea, actul de extindere.   

UPDATE Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, joi, la Romania TV, ca nu mai tinea minte ora programarii, ca avut probleme dentare si i-a sunat pe procurori dupa ce a fost la cabinetul medicului stomatolog, moment in care era deja prea tarziu. Ministrul a precizat ca a stabilit sa se intalneasca cu procurorii in jurul datei de 10-11 iunie si ca nu a primit nicio instiintare de la Parchetul General cu privire la extinderea cercetarilor, potrivit Agerpres. 

"Adevarul adevarat este ca ma rugasera prin telefon, ca de vreun an tot suntem prieteni si bem cafele impreuna pe acolo, ma rugasera telefonic sa ma duc azi. Nu mai tineam minte ora, am avut o problema la dinti si dupa ce am coborat de pe scaunul stomatologic am dat telefon si am intrebat: Mai ziceti-mi o data ora. Si au zis: A trecut, a fost la 11,00. Si zic: Bun, acum nu pot, pentru ca am program, trebuie sa plec din tara, sa semnez contracte, ma rog, interstatale. Si am stabilit cu totii, impreuna, eu cu dansii, ca ne vedem in jur de 10-11 (n.r. iunie), ceva de genul acesta, stabilim noi data. Asta e tot ce s-a intamplat. Nu e nimic special. Deci m-am vazut telefonic cu dansii, fara probleme", a declarat Mircea Diaconu, la Romania Tv.

Intrebat daca a primit de la Parchet o instiintare in ceea ce priveste o eventuala extindere a cercetarii penale, Mircea Diaconu a declarat :"Absolut nimic, nicio instiintare de nicio culoare. De asta spun ca mi se pare ciudat. Probabil ca e o intoxicare si cu asta basta. Pentru ca nici dansii nu stiau. Am vorbit cu dansii mai adineauri, am zis: Ce s-a intamplat, domnule, nu am vorbit noi la telefon?. (...) Nu exista nicio hartie, caci acum am intrebat la secretariatul ministerului. Nu exista nimic, nicio citatie".


Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a precizat pentru TVRinfo.ro, ca nu a putut ajunge in cursul acestei dimineti la audierile de la Parchet pentru ca a fost la dentist. Ministrul a spus ca a sunat la Parchet sa explice situatia si a convenit cu procurorii ca audierile sa fie reprogramate. "M-am dus la dentist intai. Am dat telefon sa intreb daca pot veni mai tarziu si mi-au spus domnule, azi avem si noi alta treaba, veniti cand puteti. Asta a fost tot si de aici a iesit... Asta e Romania", a comentat Mircea Diaconu, pentru TVRinfo.ro.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5831 vizualizari

  • +47 (53 voturi)    
    Cel mai corect, cei mai corecti (Joi, 31 mai 2012, 17:58)

    nano2k [utilizator]

    Demisia! Rusine!
    De azi inainte vreau si eu sa se faca dreptate!
    • +33 (37 voturi)    
      cei mai corecti (Joi, 31 mai 2012, 18:18)

      un baiat [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      nu ma asteptam sa fie dar in niciun caz cei mai prosti. Cum sa fie Ponta atat de iresponsabil incat sa faca numirile astea??? Chiar da dovada de lipsa de judecata pana la capat. Oricum a gresit cand a intrat la guvernare. Acum merge numai din lac in put cu tot felul de bajbaieli penibile si decizii insailate in pripa pe la colturi. Astia chiar sunt niste hoti prosti.

      Aici nu le iau apararea pedeleilor ca si aia s-au bazat pe tot felu de neoameni ca sa fure impreuna si cand au simtit ca se ingroasa gluma au fugit in partea asta. Hahaha o clica de hoti cu Frunzaverde-n frunte si cu Mantog pe de laturi.
      • +21 (25 voturi)    
        ai sa vezi si mai si (Joi, 31 mai 2012, 19:01)

        eugen [anonim] i-a raspuns lui un baiat

        pai voteaza i tata si ai sa vezi in continuare amintirl din copilarie adica si prin urmare cum era libertatea si viata omului de rand inainte de 89
        • +9 (11 voturi)    
          m-am cam plictisit (Joi, 31 mai 2012, 20:04)

          un baiat [anonim] i-a raspuns lui eugen

          de caterinca asta din Romania unde tot felu de hoti in costume scumpe isi bat joc de "normali". Nu vad de ce eu trebuie sa platesc un impozit pe care sa-l dijmuiasca gunoaiele astea si sa-mi dea inapoi servicii de toata jena iar restul sa-l fure ca sa-si faca zeci de case si sa-si trimita puradeii la facultati in limbi straine ca sa isi poata bate in continuare joc de noi, de data asta cu cuvinte alese.
          cred cacel mai bine accept un contract pe undeva prin EU si gata.Macar aia produc mai mult si fura mai putin asa capoate o sa mai apuc sa simt ceva.NIMIC nu merita votat in mizeria asta de tara. As vota o dictatura luminata dar nu vreau sa mai astept inca 20 de ani pana se hotaraste vreunu sa faca ceva. O sa ma uit la TV si o sa rad si mai tare,fara nicio remuscare. O sa fiu un expat egoist si cinic si prost care o sa-si renege tara si o sa o lase sa fie populata de prosti si puturosi si condusa de tigani si de hoti.
      • +14 (16 voturi)    
        V-am spus eu dar nu ati crezut (Joi, 31 mai 2012, 19:26)

        Anonimul [anonim] i-a raspuns lui un baiat

        Eu am spus de multe ori, dar voi, nu si nu. E tanar , jurist , carlan etc. Ca sunt prosti o stiam dar daca tu spui ca sunt si prosti probabil ca stii tu ce stii. Hoti prosti ca hotu care a adormit in casa pe care o praduia. Asta cred ca a fost Crin, a adormit ametit de mirosul lui ( dela gaze)
    • +12 (16 voturi)    
      mare actor,mare cotzcar !milogul asta a (Joi, 31 mai 2012, 19:51)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      jucat perfect incepand din 89 , cand distinsa sotie l-a trimis la lupta,ca erau oase de ros ,trecand- plin de venin ca alti actorasi s-au ajuns-vezi karamitru- prin niste fundatii obscure ,de doi bani ,ajuns om politic liberal ,adica in rusinea numita azi PNL ,si acum ministru la kultura ,el nestiind cine este Grigore Ureche ! postul era mai potrivit pentru gigi marga machiavelli ,responsabilul cu Alzheimer la externe!un guvern si slab,si prost ,si plin de lichele...unde esti tu Boculeeeeeeee
      • +10 (12 voturi)    
        PNL & revolutia nesimtirii (Joi, 31 mai 2012, 22:34)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

        Acest senator PNL a concluzionat ca citatia la Parchetul General este atat de irelevanta incat a si uitat la ce ora este...
        Atitudinea guvernului USL fata de justitie este sub orice critica. Sa vii cu o scuza atat de penibila, ca ai avut 'probleme cu dintii' exact in ora aia cand erai asteptat la parchet?
        O sa ajungem sa regretam ca nu l-am votat pe Vadim in 2000...
    • +9 (11 voturi)    
      demisia (Joi, 31 mai 2012, 20:29)

      Reticentul [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      Subscriu la demisie. A Procurorului general, sau ma rog, a celor care transpira din greu sa recupereze pentru noi doua parale si sa faca, nu-i asa, dreptate in tara cotropita de coruptie, in timp ce hotii care fura zeci de milioane de euro se bronzeaza pe la Monaco. Plus returnari ILEGALE si evaziune din TVA, constatate de Consiliul Fiscal in ultimul an de, tineti-va bine, SASE MILIARDE DE EURO (potrivit consultantului fiscal de dreapta domnul Gabriel Biris). Astea nu le vede Parchetul General. Le recomand un control la ochi, urmat de un tratament cu executare in loc ferit de lumina puternica. Plus un control neuropsihiatric. Faceti bine domnilor colegi comentatori si nu mai aparati acesti talhari pe motiv ca si ceilalti tot talhari au fost. Atunci sunt de condamnat cu totii. Nu aparati pe apartenenta politica.
      • 0 (0 voturi)    
        un pic de aritmetica nu strica! (Vineri, 1 iunie 2012, 10:43)

        foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

        A. daca 10 mil. de romani cumpara de 10 lei pe zi FARA bon fiscal, ai o evaziune numai la TVA de 8 miliarde de lei (deci fara bon fiscal la butic, la bar, la carciuma, la saorma, la service-auto, la frizer etc, asa ca nu e greu sa faci medie de 10 lei/zi) B. statistic romanii consuma NOUA kg. de paine pe an. Te las deci sa calculezi evaziunea fiscala la paine si deci la faina si la cereale C. comertul cu cereale e la negru (de 22 de ani). D. dupa numarul de bilete platite, ar trebui desfiintat CFR E. la microbuze nimeni nu cumpara bilet . F. milioane de flori se vand la negru G. cate apartamente sunt inchiriate la negru ABIA DUPA ASTA sa vorbim de Baaklini (TENTATIVA de restituire), Bosanceanu, etc. Cifrele lor sunt MARI, dar ei sunt putini. Chiar daca ii prinzi pe toti, banii multi sunt de la punctele A-G de mai sus si nu mentionez si cate munca la negru se invarte in jurul lor. Se vand saorma de 200 de mil. EURO anual: cat se fiscalizeaza? NB. Peste 50% din A-G se face cu complicitatea autoritatilor LOCALE, care au toate culorile politice posibile.
    • +12 (16 voturi)    
      trezireaaaaaaaaa (Joi, 31 mai 2012, 20:36)

      aschie [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      demisia? doar atat? astia merita alergati prin piata centrala....nu stiu dar poate ca noi ne uitam la un film si credem ca este realitatea. Nu, nu poate fi real ce se intampla. Intr-o tara normala asa ceva nu exista. Cineva sa ne trezeasca, filmul asta este mai lung ca "Tanar si nelinistit". Ne uitam la el de zeci de ani. Nu se poate sa fie real. Incredibil ce se intampla!!!!! Sunt din ce in ce mai sfidatori. Tot ce fac este atat de lipsit de bun-simt, de normalitate si orice gest al lor parca paralizeaza. Ei lasa ca o sa vina vremea sa spargem noi televizoarele astea si sa dam de pamant cu actorii astia care joaca o piesa ce ne distruge de 22 de ani. Si noi mai platim si bilet ca sa ne uitam gura casca....
    • +9 (13 voturi)    
      Hai sa fim seriosi! (Joi, 31 mai 2012, 21:29)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      Trantorii au dus la un guvern de trantori!
      Si la unul de milogi!
      La unul de prosti!
      La unul de cretini!
      La unul de handicapati!
      La unul de pagiatori!
      La unul de copy/paste!
      Dreptate?
      Aia nu se poate face decat cu pusca in mana!
      a gresit, ai tras! Si abia dupa aceea intrebi daca a gresit cu ceva! Ei asa au facut; asa trebuie sa li se faca! Daca le intorci celalalt obraz, cretinii te scuipa!
      Corect, corecti?
      Ce e aia?
    • 0 (0 voturi)    
      m-au zapacit! (Vineri, 1 iunie 2012, 10:31)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      cum n-a ajuns la audieri, daca nu erau acuzatii?
  • +34 (40 voturi)    
    Alooo!!! Se aude mai tovarasu' Rus!!! (Joi, 31 mai 2012, 17:58)

    George [anonim]

    Saltati-l pe acest actoras impostor de doi bani si duceti-l cu politia la Parchet! Cum este posibil ca un ministru sa sfideze o alta institutie a statului si sa faca ce vrea el? Mai rau, sa incalce legea. Rusine Diaconu! Ai fost un mizerabil, ai ramas un mizerabil.
    • +3 (17 voturi)    
      o corectie dpdv actoricesc (Joi, 31 mai 2012, 18:39)

      MihneaR [utilizator] i-a raspuns lui George

      Nu sunt de acord cu Diaconu dar .. GRESESTI CAND SPUI CA E UN ACTORAS DE 2 BANI.
      _____
      Gandeste-te ca a jucat alaturi de Fintesteanu, Caragiu, DemRadulescu, Cotescu si multi altii. Nici IURES sau MALAELE n-au avut sansa asta.
      • +11 (15 voturi)    
        Acelasi dentist il trateaza pe Nastase (Joi, 31 mai 2012, 19:24)

        evan [anonim] i-a raspuns lui MihneaR

        Si degeaba.EU se uita atent la noi.Nu mai merge,apropo de zicala cu Las* ca merge si asa.
      • +11 (13 voturi)    
        Ducea tava? (Joi, 31 mai 2012, 19:31)

        Anonimul [anonim] i-a raspuns lui MihneaR

        Da? Si ce rol ma rog tie, avea? Ducea tava, si avea replica" Majestate, masa e servita" Mare rol mare.Eu il stiu numai in rol de mare UTCist, spargator de norme, stahanovist ( ceeace cred ca a si fost si in viata reala) Cu mutra lui strinba nu pute fi altceva decat miner. De fapt cand au venit minerii era si el printre ei, de aia e acum ministru si in ca al culturii.
      • +10 (16 voturi)    
        a fi actor celebru (Joi, 31 mai 2012, 19:41)

        gopher [anonim] i-a raspuns lui MihneaR

        ...nu e o scuza ... de fapt , toata cariera lui paleste in fata faptelor prezente...denota lipsa de caracter , de coloana vertebrala...nu are ce cauta acolo, in minister...si nu reprezinta viitorul...
      • +1 (3 voturi)    
        lamurire (Joi, 31 mai 2012, 20:54)

        arcas [anonim] i-a raspuns lui MihneaR

        Pai daca a fost cu *** (epoleti), langa cine vroiai sa joace?
      • 0 (0 voturi)    
        si nu numai! (Vineri, 1 iunie 2012, 10:44)

        foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

        a jucat si alaturi de Ilici. Nu DIaconu l-a adus la tribuna in decembrie '89???? uitam? ne ustura!
  • +35 (39 voturi)    
    Ei si? (Joi, 31 mai 2012, 18:01)

    Cataleya [utilizator]

    Diaconescu a declarat deja de 100 de ori pana acum ca nu pleaca din Senat , poa' sa dea ANI si ICCJ si CCR o mie de sentinte.
    El nu pleaca si gata.
    Iar Ponta il mangaie dupa urechi ca pe-un catel parasit.
    O sa vedem cat o sa mai tina placa asta cu "nu ma duc si nu ma duc..." a lui Diaconu!
    Un individ de-a dreptul respingator.
    • -6 (6 voturi)    
      Mircea Diaconu (Joi, 31 mai 2012, 22:15)

      Dan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Mircea Diaconu si NU Diaconescu este "Un individ de-a dreptul respingator" spre deosebire de Funeriu care este FOARTE "carismatic" !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +24 (28 voturi)    
    ipocrizie (Joi, 31 mai 2012, 18:01)

    MihneaR [utilizator]

    Pana acum spunea ca nu merge ca e atacat degeaba.
    • +12 (16 voturi)    
      acum a (Joi, 31 mai 2012, 19:16)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui MihneaR

      zis ca a uitat.
      ca sa vezi?!
      tocmai isi tratat dintii cand si-a adus aminte, dar, ce ghinion, a sunat la parchet prea tarziu. bleah.
  • +35 (39 voturi)    
    ******** (Joi, 31 mai 2012, 18:05)

    Cataleya [utilizator]

    Cireasa de pe tort:

    Mircea Diaconu nu are timp sa mearga la Parchet, unde este acuzat de frauda, abuz in serviciu si conflict de interese, pt ca tocmai trebuie sa se prezinte la o sedinta interguvernamentala unde se discuta despre implementarea masurilor anticoruptie.

    Daca nici asta nu mai e Absurdistanul romanesc, atunci nu stiu zau......
    • -18 (24 voturi)    
      Ca sa vezi ce important caz (Joi, 31 mai 2012, 18:21)

      Arthur [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Procurorii DNA sunt probabil deformati iremediabil! Presa geme de articole si dezbateri cu probe in care Udrea_Cocos,Blejnar & co,Botis,Falca,Videanu si alti nenumarati pedisti sunt implicati in fraude si evaziuni de mil. de euro,iar ei minunatii se ocupa sa-l condamne pe Diaconu pentru incompatibilitate,pe Chiuriu si Varujan pentru abuz in functie(in legatura cu Posta falimentata de protejatul lui Udrea!),pe Muresan la fel pentru abuz (prejudiciu teoretic a fost recuperat!),pe Remes pentru carnatii televizati etc. Sper ca va veni si vremea ,dupa alegeri ,ca sa se faca curatenie printre magistratii pleziristi portocalii si sa fie trimisi la munca de jos,poate invata ceva!
      • +2 (2 voturi)    
        am vazut-o si pe asta! (Vineri, 1 iunie 2012, 10:48)

        foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Arthur

        deci ce scrie presa e proba in proces??? atunci de ce sunt liberi Iliescu, Nastase, Tariceanu? Botis a permis ca SOTIA sa incaseze dintr-UN proiect european salariu! Diaconu [intre altele] a semnat TREI CONTRACTE cu propria sotie! deci sa-l spanzuram pe Botis si sa-i facem statuie lui DIaconu????
    • +19 (23 voturi)    
      Mircea Deaconu (Joi, 31 mai 2012, 18:35)

      pensionar [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Nu, nu este niciun Absurdistan romanesc,
      este obrazul gros si nesimtirea acestor politruci ,care, dupa ce descrie fofarleala pe care a facut-o astazi, are nesimtirea sa -si arunce
      mizeria pe Romania, incheiind declaratia de la TV... " asta este Romania "
  • +20 (24 voturi)    
    Cazul Diaconu (Joi, 31 mai 2012, 18:08)

    costel [anonim]

    Nu exista nici o cale sa-l aduci la cercetari pe un astfel de golan?Au ajuns infractorii sa stabileasca termene?Ce organe de ancheta sunt astea?
  • +17 (21 voturi)    
    iata o lectie (Joi, 31 mai 2012, 18:11)

    Dan Chiriac [anonim]

    Inteleg ca de azi inainte si noi, muritorii de rand, ne putem prezenta in fata justitiei (daca - Doamne fereste! - este cazul) atunci cand avem timp, cand aveh chef...
  • +18 (22 voturi)    
    d-lor judecatori, (Joi, 31 mai 2012, 18:24)

    iulian-bz [utilizator]

    daca nu luati niste decizii corecte,in curand o sa inversati rolurile,infractorii va vor spune ziua cand sa va prezentati la instanta,o sa va traga de urechi,o sa va jigneasca sau umileasca asa cum bine stiu ei,prin studiourile latrinelor sfidand orice regula a bunului simt,asa ceva este unic in lume,chiar trebuie transmise si principalelor agentii de stiri faptul ca in tara noastra,odata instalat la putere,avand imunitate,nu poti fi tras la raspundere pentru infractiunile comise,trebuie sa se roage ,sa se umileasca o armata de oameni ca sa aduca infractorii in fata judecatorilor,suntem batjocoriti in mod tipic comunist,daca nu luam atitudine ne asteapta vremuri grele!!!!!
  • +10 (14 voturi)    
    acest "inocent" (Joi, 31 mai 2012, 18:32)

    kalu [anonim]

    a avut profesori buni: nastase, hrebenciuc si multi altii. De altfel, sefu' ponta se afla la Iasi la inaugurarea "mogulului" mall-urilor romanesti, Palas Mall, a carei constructie a fost declarata ILEGALA deoarece nu are autorizatie !!!
    Dar ce sa-i faci, acum sunt si ei cateva luni la putere !!!
  • +12 (14 voturi)    
    Cel mai cinstit Guvern. (Joi, 31 mai 2012, 18:33)

    ID [anonim]

    Oare cum de-i mai suporta Pamantul? Oare cat de prost poate fi neamul asta incat sa mai poata sa mai voteze atata jaf, minciuna si ipocrizie!
    Sau poate ca suntem atat de sadici incat lasam pungasii (aia cu faina si zaharu) si galetarii sa voteze hotii ca sa aiba ce le da si peste 4 ani?!
  • +11 (13 voturi)    
    Actor (Joi, 31 mai 2012, 18:36)

    LoveRomania [utilizator]

    Cand era actor era bun, cand a intrat in politica a disparut si talentul de actor.
    Si de cand cu ""revolutia bunului simt" a lui antonescu se pare ca toti cei din PNL au ingropat undeva adanc bunul simt.
    Probabil cand se fac listele cu cei care condideaza bunul simt este considerat un defect si cine are asa ceva este exclus din PNL deoarece nimeni nu are voie sa aiba mai mult bun simt decat inaltimea sa somnoroasa Antenescu, si cum acolo sus nu exista asa ceva ...............
  • +12 (14 voturi)    
    Pacat... (Joi, 31 mai 2012, 18:40)

    Budd [utilizator]

    Ati imbatranit urat domnule Diaconu. Pacat. Mare pacat.
  • +13 (15 voturi)    
    previzibil (Joi, 31 mai 2012, 18:41)

    mica [anonim]

    Un alt infractor la curtea regelui Ponta. Nimic nou sub soare.
  • +15 (17 voturi)    
    Daca ma inteles bine: (Joi, 31 mai 2012, 18:46)

    rmalu [utilizator]

    A fost citat si nu s-a dus. de ce a fost citat? Ca sa i se spuna oficial ca sunt 4 nu 1 conflict de interese. Nu s-a dua, i se transmite prin agent procedural (ce-o fi ala) si gata.

    Problema nu e ca nu s-a dus ci ca:
    1. E invinuit in 4 cazuri (unul ar fi trebuit sa fie de ajuns pentru a fi demis)
    2. Participa la sedinte pt. dezvoltarea strategiei anticoruptie
    3. Ponta il acopera
    4. Ponta nu considera "conflict de interese" o infractiune grava. Pe sistemul asta putem spune si: "ce daca e corupt, nu a omorat pe nimeni, nu?"
    5. (si nu in ultimul rand) avem un ministru al Culturii care spune "Deci m-am vazut telefonic"
    • +10 (12 voturi)    
      agent procedural (Joi, 31 mai 2012, 19:14)

      Wladislav [utilizator] i-a raspuns lui rmalu

      In Statele Unite cand vine la tine un tip si-ti da in mana citatia iti spune simplu : "You have been served."
  • +15 (17 voturi)    
    Buletin de Bucuresti (Joi, 31 mai 2012, 18:50)

    Tom_Macaragiu [utilizator]

    Incompatibilul asta rusinat mi-a placut ca actor, insa goana dupa avere l-a facut sa cada in derizoriu.
    Este un mic penal ca majoritatea componentilor celui mai cinstit guvern.

    Ponta si-a dat iar masura incompetentei de care sufera, iar acest spectacol grotesc va continua pana la toamna. Pana atunci electoratul se va lumina cu privire la bunastarea promisa de acesti diletanti care nu au facut decat sa aduca inflatie spre compensarea majorarii salariilor din sectorul bugetar.
    • +9 (11 voturi)    
      La Iasi, (Joi, 31 mai 2012, 19:27)

      Jar [anonim] i-a raspuns lui Tom_Macaragiu

      fetele bisericesti il asigurau pe Ponta ca lucreaza pentru a avea Nichita majoritate...
      In aceste conditii,mai speri ceva...lumina?
      • +7 (7 voturi)    
        I have a dream (Vineri, 1 iunie 2012, 0:44)

        Tom_Macaragiu [utilizator] i-a raspuns lui Jar

        Sper in continuare ca biserica si toti fariseii care o reprezinta isi vor lua labele de pe politic.
        Ei trebuie sa isi vada de divinitate, de misiunea sociala specifica bisericii, lumanari la suprapret, taxe exorbitante, averi colosale, paduri si terenuri de-secularizate(daca imi e permis).
        In curand are sa se sparga si buboiul asta.

        Politica nu este treaba bisericii!
        • +2 (2 voturi)    
          You ARE dreaming right now! (Vineri, 1 iunie 2012, 9:13)

          misha [anonim] i-a raspuns lui Tom_Macaragiu

          N-ai sa vezi asa ceva!
          N-ai sa vezi socialisti si vreo biserica din lumea aste, care sa-si doreasca "electorat" destept, instarit si autonom!
          Astia vor sa fim muti, prosti si dependenti de ei.
          Normal sa se sprijine unul pe altul!
  • +14 (16 voturi)    
    democratie cu dedicatie (Joi, 31 mai 2012, 18:58)

    aurelia [anonim]

    ia uite cum functioneaza democratia doar pentru politicieni - nici o problema pentru neprezentarea lui diaconu la parchet - daca ma chema pe mine ma luau pe sus...
  • +12 (14 voturi)    
    veni,vedi,vici ? (Joi, 31 mai 2012, 18:58)

    paganini [utilizator]

    culmea impertinentei .....asa isi rateaza un actor de valoare ONOAREA
  • +15 (17 voturi)    
    imi doresc prea mult (Joi, 31 mai 2012, 18:59)

    dan [anonim]

    habar n-am daca diaconu, in viziunea dl.ponta sau a justitiei, este "inger sau impilelitat", dar ma intreb, probabil retoric: Romania chiar nu are o personalitate care sa poata detine portofoliul culturii (valabil si pt.celelalte ministere) si asupra careia sa nu planeze nicio suspiciune? vai mama noastra!
  • +10 (12 voturi)    
    Traim un Craciun perpetuu... (Joi, 31 mai 2012, 19:18)

    Bogdan [anonim]

    Domnul ministru inca joaca in Filantropica ....

    hmm.. mina intinsa care cere fara sa spuna o poveste nu primeste nimic ;))
  • +11 (13 voturi)    
    Aoleoooooo maseaua mea (Joi, 31 mai 2012, 19:21)

    Anonimul [anonim]

    Ei si ce se muta DNAul? Am fost la dentist, ce nu am voie? Cat despre acuzatiile voastre, ma doare-n pix.
    Mi-am pus si eu nevasta regizoare ca doar ne este croitoreasa ( va amintiti ca am mai spus o data) Sa va intre in cap, doar regizoare nu am incoronat-o ca regina. Lasati - ma sa lucrez. Acum sunt Mini-stru si mai scutiti-ma cu prigoana asta politica. Noi suntem (ilegal, prin furt si santaj) la guvernare asa ca vedeti ca put politia pe voi. Hei nea Rus ce faci? Nu vezi ca astia ma alearga , nu vezi ca mi se inbvolnaveste nevasta? Ce vrei sa se arunce dela geamul spitalului 9 ca nevasta lui Crinulet?
  • -6 (8 voturi)    
    vai (Joi, 31 mai 2012, 19:26)

    dan [anonim]

    ce sa zic l-au gasit pe coruptul de serviciu.
    Bai nene coruptii sunt Udrea,Base,Blejnar, si lista este luuuuunga.
    Aia sunt coruptii nu un actor amarat care vrea sa faca ceva pentru breasla lui.
    Traim in cea mai crunta dictatura a DNA,Justitie corupta de PDL si trebuie sa se termine odata cu aceaste institutii.
    • +6 (8 voturi)    
      Sunt curios (Joi, 31 mai 2012, 20:21)

      Dkw [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Esti prost?!? Nu ma chinui sa iti explic de ce intreb(afirm) asta...pentru ca oricum nu ai intelege.
    • +5 (7 voturi)    
      M-ai convins! (Joi, 31 mai 2012, 20:58)

      inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Citeste ce i-am scris mai sus prietenului tau @Arthur. Ti se potriveste foarte bine se/catura mica!
      Nu-i asa ca sunteti din aceeasi banda?
  • +2 (2 voturi)    
    camp (Joi, 31 mai 2012, 19:28)

    mieusa [anonim]

    Sa-i dea un concediu fără plata de 2-3 zile.
  • +9 (9 voturi)    
    ue vei lua ...e!! (Joi, 31 mai 2012, 19:41)

    1+1+1+1+...? [anonim]

    daca asemenea indivizi vor face politica anticoruptie din Romanistan!!
    curat murdar coana joitico!!
  • +2 (2 voturi)    
    Limba română (Joi, 31 mai 2012, 19:43)

    Bogdan [anonim]

    "Dupa ce a promis ca va merge la Parchetul General, Mircea Diaconu a anuntat procurori ca nu se poate prezenta la sediul institutiei pana pe 11 iunie"

    "procurori" sau "procurorii". Cine face ştirile astea?
  • +6 (6 voturi)    
    i-auziţi aici, dle diaconu (Joi, 31 mai 2012, 19:46)

    Ursul prepolar [utilizator]

    Former Illinois governor Rod Blagojevich is washing dishes in prison and will teach Shakespeare after 90-day dish duty stint ends. Blagojevich began serving his 14-year sentence for corruption on March 14 at Englewood, a low-security facility in Littleton, Colorado.

    Two of Rod Blagojevich's former attorneys visited the former Illinois governor and told Fox Chicago News the disgraced politician is currently working in the kitchen six days a week scrubbing dishes.

    In the past five and a half weeks on the inside, the attorneys said, Blagojevich has become very popular with his fellow inmates and added that he has a “great” attitude about his situation.

    “He’s got a nice sun tan, you could see he’s building himself up, doing more with the weightlifting. I would say he’s gained a little weight but it’s all muscle, he’s just in great shape."
  • +8 (8 voturi)    
    Inca un inger in guvernul lui Ponta. (Joi, 31 mai 2012, 19:59)

    mircea [anonim]

    De ce sa ne miram ca ministrii Guvernului Ponta incalca legea si se poarta marlaneste cu alte institutii ale statului.Ponta a spus clar ca nu poate numi numai ingeri.Dar unde or fi ingerii,caci pana acum ,fiecare ministru are cate ceva ilegal,pentru-care trebuie sa dea socoteala.So apropo si de Voiculescu.Cand imprumuta pe unul si pe altul cu diverse sume de bani,asta nu se cheama CAMATARIE?Parca exista o lege care sanctioneaza astfel de fapte.
  • +8 (8 voturi)    
    BAGAREA PICIOARELOR (Joi, 31 mai 2012, 20:09)

    CosmiN [anonim]

    intr-o imagine creata prin cariera de actor
  • -4 (4 voturi)    
    pe bune acum... (Joi, 31 mai 2012, 20:23)

    laurentiucat [utilizator]

    eu as vrea sa nu se duca la dna...sa-l duca in catuse politia. si nici la vreun termen de judecata, sa fie condamnatul numarul unu al anticoruptiei din romania...
    p.s.s
    rusine celor care s-au exprimat ireverentios la adresa actorului mircea diaconu!
    • +6 (6 voturi)    
      Scuzele mele (Vineri, 1 iunie 2012, 1:28)

      Dkw [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

      Din pacate acum nu e tratat ca un actor. E tratat ca o persoana care si-a pus sotia in pozitii cheie (da ...posibil pe 300 de lei...dar totusi acolo datorita sotului) si trebuie sa raspunda la intrebari. Eu daca lovesc maine o persoana cu masina pe strada...nu ma intreaba nimeni ce valoros sunt la locul de munca sau pentru prietena mea. Acuzatiile sunt punctuale si scuzele din alte arii nu isi au locul!
  • +8 (8 voturi)    
    cata nesimtire (Joi, 31 mai 2012, 21:15)

    toto [anonim]

    chiar nu inteleg de ce nu am putut crede, pana azi, ca individul asta nu e chiar atat de infect ca om, atat de nemernic.
    dar dupa ceea ce am vazut azi ca poate face si spune, pentru mine personal, intre el si unul ca voicu nu e nici o diferenta.
  • -3 (3 voturi)    
    oare (Joi, 31 mai 2012, 21:20)

    itanhanga [anonim]

    comentariile de mai sus reprezinta media IQ-ului romanesc ? sau minima? sau maxima?
  • 0 (0 voturi)    
    Ro = realitate sau film de categoria B ? (Joi, 31 mai 2012, 21:22)

    h [anonim]

    http://www.youtube.com/watch?v=4pcaTvmVI0A

    http://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A
  • +8 (8 voturi)    
    justitia romana (Joi, 31 mai 2012, 21:43)

    Mr John [anonim]

    Pana cand astfel de specimene sfideaza legile acestei tari ?de ce sunt acesti infractori (parlamentari ) mai presus de lege? cum e posibil sa ramana in functie atata timp cat ei sunt urmariti penal??..de ce nu este sanctionat legal pentru comportament sfidator fata de lege?.de ce un gainar este pus la zid imediat??Romania inca nu s-a schimba deloc!!!
    • -2 (4 voturi)    
      Mr John (Joi, 31 mai 2012, 22:19)

      Dan [anonim] i-a raspuns lui Mr John

      Unde erai cand un primar isi atribuia o "casuta" pe strada Mihaileanu ?
  • +5 (5 voturi)    
    bugetarul la serviciu (Joi, 31 mai 2012, 22:12)

    Supastar [utilizator]

    Deci el miercuri la ora 11:00 era la dentist? Misto program de lucru!
  • -1 (1 vot)    
    Tigrul din Padurea Tutelara (Vineri, 1 iunie 2012, 0:01)

    Dan Costea [anonim]

    Vine tigrul din Padurea Tutelara ca sa-i taie trompa lui Mircea D.
  • +7 (7 voturi)    
    Escrocul din Filmul Filantropica (Vineri, 1 iunie 2012, 0:41)

    Mircea [anonim]

    M. D. este o lichea ordinara. In fiecare seara isi interpreteaza, la televiziunile infractorilor Felix si SOV, rolul jucat in filmul Filantropica, de Nae Caranfil. In acel film, M. D. este un escroc care increarca sa-i pacaleasca pe telespectatori, recitind un text pregatit de alti escroci.
    M. D. a fost, mai mult ca sigur, informator, iar acum este santajat de stapinii lui.
  • +1 (3 voturi)    
    Liberalii de altă dată (Vineri, 1 iunie 2012, 8:10)

    senator [utilizator]

    Unde sunt liberalii de altă dată? Dacă aceşti indivizi sunt urmaşii lui Brătianu, probabil că Brătianu se răsuceşte în mormânt.
    Pentru mine, Mircea Diaconu este o deziluzie. L-am apreciat ca actor, dar nu mi-am putut închipui că poate ajunge în asemenea hal din punct de vedere moral. Cred că ar fi putut avea ceva circumstanţe atenuante dacă se ar fi clarificat problema imediat după nominalizare. Era bine şi pentru el, şi pentru partidul care l-a nominalizat. Din păcate, şi unii, şi alţii au vrut să demonstreze în ce rahat au ajuns prin această coaliţie contra naturii (ideologice).
  • +2 (4 voturi)    
    Agitator in Balconull CC PCR la Loviluţie ! (Vineri, 1 iunie 2012, 8:28)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    Agitator in Balconull CC PCR la Loviluţie !
    Profitor la Restauraţie.
    Un caracter INFECT.
  • +3 (5 voturi)    
    interesant (Vineri, 1 iunie 2012, 9:14)

    irinel [anonim]

    Mai nou, in era USL, daca esti urmarit penal si esti invitat de catre procurorii ICCJ la audieri poti sa nu te prezinti, sa le dai jet la telefon si sa zici ca pleci in vacanta cu prietenii....sa astepte ei....nu inteleg de unde le scoate pe astea cu dentistii in fine....

    Totusi oameni buni....E CERCETAT PENAL....si e inca ministru, smeneaza si reprezinta..?...aici nu inteleg nici daca imi deseaneaza cineva....
  • +1 (3 voturi)    
    wow (Vineri, 1 iunie 2012, 9:32)

    Dusmanul de clasa [anonim]

    Sunt curios cati din cei care au aruncat zoaie pe aici au fost in viata lor la teatru. Si asta din convingere, nu sa bifeze ceva.
    Intr-o tara unde se fura miliarde de euro, noi ne legam de unu' care si-a pus sotia regizor si presupun ca a semnat doua facturi pe marginea chenarului si nu in casuta. Legati-va fratilor si de asta, dar dupa ce toti incompatibilii care au furat miliarde sa fie bagati la racoare.
    Apropo, Nastase a furat mult mai multe decat apare in dosarele lui. Dar vaz ca maritul DNA nu este in stare sa se ia de furaciunile mari si s-a luat doar de maruntisuri. Nici macar plevusca, eventual icre ...
    • 0 (0 voturi)    
      total de acord cu ce spui... (Vineri, 1 iunie 2012, 10:58)

      gigi [anonim] i-a raspuns lui Dusmanul de clasa

      Daca ar fi sa faci un clasament in functie de prejudiciu' creat, omul asta e undeva de josul clasamentului spre retragradare. Campionii stau bine mersi, fara griji..., cu zambetul pana la urechi...Iar cei care au scris mai sus, nu au vazut teatrul nici din afara cladirii.
  • 0 (0 voturi)    
    Halal liberal (Vineri, 1 iunie 2012, 11:31)

    zozo [anonim]

    Acest actoras nu a "onorat" citatia la Parchet deoarece, la ora 15,00 cand a fost emisa, se afla la seful lui, Floare Antonescu, pentru a-l inveli sa nu raceasca in timpul somnului
  • -1 (1 vot)    
    actor sau om politica (Vineri, 1 iunie 2012, 13:07)

    dadi [anonim]

    Nu faceti confuzie intre mircea diaconu ca si ,,om'' si Mircea Diaconu ca si actor.Este aceeasi confuzie care s-a facut intre paunescu ca om si Paunescu ca si scriitor.
    Pacat ,pentru el ca s-a bagat in politica(dar altfel probabil ca nu ajungea director de teatru)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by