VIDEO Cum s-a desfasurat a VI-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - “Trofeul Calitatii”: informatii supriza de la DNA si depozitii incisive ale inculpatilor

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 31 mai 2012, 2:49 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Hotnews
Inalta Curte a judecat miercuri, 30 mai, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. In sala de judecata procurorul DNA a prezentat informatii potrivit carora Adrian Nastase si Adrian Balaban Grajdan fostul sef al Inspectoraului de Stat in Constructii ar fi avut o discutie telefonica pe 22 mai cu o zi inainte ca inspectoratul sa se retraga din dosarul Trofeul Calitatii. In prima faza Adrian Nastase a negat convorbirea apoi a mentionat ca ar exista un apel telefonic de la Grajdan dar care a intrat in casuta vocala a telefonului sau. Judecatorii au ascultat pe durata a 12 ore depozitiile inculpatilor din dosar. Vasile Mihail Cristian a declarat ca procurorii DNA i-au sugerat in faza de urmaire penala sa "il toarne" pe Adrian Nastase si ca "va deveni un erou national". In final instanta a amanat dosarul pentru 6 iunie. Vezi o relatare din sala de judecata.


Ora 9:05 Adrian Nastase paseste in cladirea ICCJ nu face nici o declaratie. Instanta deschide sedinta de judecata. Magistratul asistent face prezenta inculpatilor. Pe langa Nastase mai sunt prezenti  Irina Jianu, Bogdan Popovici si sotia sa, Vasile Cristian. De la proces lipseste Gasparovici Diana.

Completul de judecata este format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Procuror de sedinta si reprezentant al DNA este Elena Matiesescu. Avocatii lui Adrian Nastase si a coinculpatilor Bogdan Popovici, Popovici Marina, Irina Jianu, Vasile Mihai Cristian si Diana Gasparovici sunt: Lucian Bolcas, Ion Cazacu, Viorel Ros, Gabriela Ghita, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina si Gheorghita Mateut.

Sala este din nou plina de jurnalisti dar si de alti cetateni care asista la proces.

Magistratul asistent citeste ce comunicari si ce acte au fost depuse in dosar. "Pe 23 mai dupa finalizarea sedintei Inspectoratul de Stat in Constructii  a mai trimis o adresa in completare", arata magistratul asistent. Pe 28 mai au mai fost trimise documente de la ISC - magistratul asistent face referire la adresa inspectoratului prin care se cere constatarea nulitatii adresei din 23 mai trimise de Adrian Balaban Grajdan prin care a scos ISC ca parte civila din dosarul Trofeul Calitatii. La dosar Irina Jianu a trimis prin avocati o exceptie.

O femeie se apropie de pupitru si cere sa i se dea cuvantul. "Ma numesc Alexandrescu Rodica Roxana ma prezint pentru intreg sistemul de securitate a statului roman. Sunt aici in calitate de petent al statului roman. Reprezint structurile de securitate ale statului roman ca persoana fizica. Doresc sa fac o cere de interventie."

Instanta cere liniste in tara. Petenta continua: "Sunt petentul statului roman intr-o speta de spionaj. " Avocatii spun ca lasa la latitudinea instantei daca admite cererea sau nu.  Procurorul de sedinta spune ca trebuie sa respinga cererea pentru ca persoana in cauza nu si-a dovedit clar calitatea in care face cererea de interventie. Instanta delibereaza si respinge cererea.

Avocatul Ion Cazacu aparator al lui Adrian Nastase ia cuvantul: "Am vazut ca a fost depusa la dosar incheierea din 17 mai. Pe baza acestei cereri si in temeiul dreptului la aparare dorim sa formulam alte cereri. Acesta incheiere care este importanta ar trebui sa avem posibilitatea sa luam cunostinta de ea. In functie de motivare putem reformula sau repune aspecte in virtutea dreptului la aparare. "Instanta spune ca a inteles cererea si ca apararea va avea posibilitatea sa ia la cunostinta motivarea. Avocatul Ion Cazacu insista si spune ca vrea sa vada motivarea incheierii din 17 mai in acest moment. "Nu cred ca putem pasi mai departe."

Ora 9:27 Avocatul Lucian Bolcas spune ca orice discutie pe dosar trebuie prorogata pana ce avocatii nu iau la cunostinta motivarea incheierii din 17 mai in care s-au respins cele 20 de cereri si exceptii de neconstitutionalitate. Avocatii mai spun ca vor contesta notele magistratului asistent luate la procedura de preschimbare a termenului de judecata din 21 mai in 27 aprilie. "Aceste note nu redau integral dezbaterile si va cerem sa audiem inregistrarea sedintei", spune avocatul Ion Cazacu.

Avocatii au contestat notele de sedinta pentru ca nu ar fi fost complete si au cerut completarea notelor. Procurorul de caz spune ca partile au dreptul sa conteste notele de sedinta.  Instanta respinge cererea avocatilor. Presedinta completului spune ca preschimbarea termenului se poate face din oficiu de catre instanta fara citarea partilor si in camera de consiliu. "Leguitorul prevede ca partile sa fie instiintate de preschimbarea termenului. Notele fiind in concordanta cu dezbaterile, respingem cererea". Unul din avocatii apararii intervine si cere instantei sa se consemneze ce s-a prezentat.



Presedinta completului arata ca procesul a ajuns in faza in care vor fi audiati inculpatii din dosar. Adrian Nastase este primul pe lista si isi incepe pledoaria:

"Acuzatiile care mi-au fost aduse sunt politice se vede clar din atitudinea procurorilor. Nu cred ca in vreun alt dosar au fost citati 976 de martori"

Instanta intervine si il corecteaza in privinta numarului de martori. Instanta ii cere lui Nastase sa se rezume la aspecte noi pentru ca el a dat deja o declatie la judecarea pe fond a cauzei.

Fostul premier continua depozitia: "DNA a dorit sa creeze o imagine publica de demonizare a mea. Aceasta operatiune a continuat prin scurgeri de informatii catre presa. Trofeul Calitatii a pornit initial pe acuzatia ca banii au fost folositi pentru construirea blocului din Zambaccian".

Instanta ii cere din nou sa se rezume doar la aspectele noi din dosar.

Nastase revine si continua discursul: "Judecatorii de fond au aratat in motivare ca DNA a dipus citarea unui numar 976 de martori asta arata modul jenant..."

Instanta il opreste din expunere: " Despre motivarea sentintei va veti pronunta in motivele de recurs".

Liderul PSD continua: " Mie mi-au fost aprobati doar cinci martori. In mod incorect au fost audiati aproapte in totalitate martorii acuzarii in timp ce mie dintr-un numar de 92 de martori instanta a admis audierea a cinci martori"

Instanta intreaba daca in motivare judecatorii au precizat de ce i-au refuzat martorii.

  • "In motivare se spune ca au respins martorii mei pentru ca vinovatia este dovedita de documente si inscrisuri. Dar pentru mine nu s-a dovedit nimic. Judecatorii care m-au condamnat au spus ca se impune condamnarea mea pe un rationament logico-juridic. Acesta condamnare are un caracter politic puternic. Niciuna din probele indicate de instanta nu vizeza faptele ce mi-au fost imputate. In sentinta se spune ca nu exista nicio proba in acuzarea mea si niciun martor nu a facut afirmatii in acuzarea mea. ", spune Nastase

Instanta il intreaba daca este vinovat pentru faptele de care este acuzat

Nastase raspunde: "Nu sunt vinovat in nici un mod. Ceva mai aberant nu am citit in rechzitoriu unde se spune ca materialele electorale au fost realizate de sotia mea si de catre mine. Sunt revoltat ca in loc sa merg in campania electorala trebuie sa intru in acest joc evident politic".

  • In sala intra un grup de 4-5 barbati printre ei si Mihail Neamtu liderul platformei politice Noua Republica. Adrian Nastase se opreste din depozitie. " Este vorba de un grup de sustinere", spune Nastase dupa care isi continua prezentarea. "Monica macovei a modificat legea responsabilitatii ministeriale special pentru ministrii cabinetului meu. Pentru ca a fost graba mare in punerea mea sub acuzare Parlamentul a fost sarit in acesta procedura. Pentru ca DNA sa nu fie nevoit sa ceara avizul Parlamentului am fost pus sub acuzare in calitate de presedinte de partid si nu de sef al Guvernului. Eu puteam fi incriminat in calitate de premier dar asa era nevoie de avizul Parlamentului.
  • Impotriva mea s-au pornit 50 de dosare si acum au rams aceste chestiuni cu caciulite. Este clar vorba o operatiune politica. Asta a fost hotarata de conducatorul DNA ca doar nu de la Patriarhie. In cazul meu nu poate fi vorba de exercitarea influentei. Influenta unui sef de partid nu radiaza ca si razele gama si cetatenii se apuca sa faca nu stiu ce operatiuni complexe. Nu se indica nicaieri in rechizitoriu si nu exista nici o proba cu care sa se faca dovada ca mi-as fi exercitat influenta pentru a influenta in vreun mod anume organizarea evenimentului Trofeului Calitatii."

Instanta ii cere lui Adrian Nastase sa prezinte aspecte noi. "Va rog sa prezentati aspecte noi. Eu am dreptul ca presedinte al completului sa inlatur aspectele de coloratura. Va rog sa va rezumati la aspectele noi. Altfel ne pierdem timpul. Putem foarte bine sa dam citire declaratiei date la instanta de fond", spune presedinta completului de judecata.

Nastase isi motiveaza divagatiile: "Doream sa va arat ca Trofeul Calitatii nu a fost doar o sueta, au fost 5000 de oaneni la acest simpozion"

Instanta revine si ii spune lui Nastase sa fie concis si la obiect. " Vreau sa cred ca a fost o gluma cand ati intrebat daca instanta a citit intreg dosarul. Daca aveti aspecte care au fost retinute gresit in declaratia de la fond va rugam sa le expuneti".

Nastase reia depozitia. Vorbeste de Irina Jianu. Instanta il intrerupe din nou si ii citeste declaratia data la fond. In declaratie Nastase vorbeste cum a cunoscut-o pe Irina Jianu.

Nastase continua si spune ca unele declaratii de martori au fost denaturate. Face referire la declaratii facute de Popescu Nistorescu si Ganea Mihaela. "Instanta a dat o interpretare gresita notiunii de foloase necuvenite. A mentionat ca foloasele puteau fi pentru mine sau altii. Cine altii? Pentru Traian Basescu?"

Adrian Nastase arata in continuare ca judecatorii de fond s-au comportat ca o instanta politica: " Judecatorii de fond au fost subiectivi au spus ca se impune eliminarea  mea teporara din societate si ca eu eram personificarea coruptiei in Romania la nivelul anului 2004 si ca acest fenomen nu mai poate fi tolerat. Aceste afirmatii sunt aprecieri ale unei instante politice"

Nastase spune ca ar avea multe de spus dar ca intelege ca este o presiune a timpului pe completul de judecata. Presedinta completului face precizari: " Nu exista nici un fel de presiune. Timpul nu ne preseaza stiti la ce ora terminam sedintele si ce rezistenta avem. Noi avem obligatia sa cerem sa va rezumati declaratia la aspecte noi "

Nastase continua: "Instanta de fond a incercat sa argumenteze ca eu practic eram desemnat candidat la prezidentiale inca de mic copil."

Instanta intervine: "Era cam anormal sa fiti desemnat de mic copil. "

Avocatul Lucian Bolcas care il apara tot pe Adrian Nastase intervine si el: "Soarta! asa a fost a fie desemnat de copil candidat."

Instanta intervine : "Ca sa mai si glumim soarta e pentru alta categorie domnule avocat"

Nastase revine la depozitia sa: " I-am trimis lui Emil Boc o scrisoare si i-am spus sa fie atent ca fiind presedinte al PDL va fi automat candidatul la prezidentiale din 2014. Prima instanta a retinut ca exista o cutuma ca presedintele de partid sa fie canditaul la prezidentiale. Instanta a spus ca eu eram candidat inca din 2001. Or in partid chiar a fost un conflict intre mine si Ion Iliescu si s-a pus problema sa renunt la calitatea de premier. Abia in august 2004 s-a rezolvat situatia si eu am devenit candidat al PSD. Eu nu aveam cum sa fiu vector financiar pentru Trofeul Calitatii. Abia dupa ce Trofeul Calitatii s-a finalizat eu am devenit candidat. In opinia mea nu exista nici o proba pentru a atrage raspunderea mea penala"



Instanta da cuvantul procurorului de sedinta pentru intrebari. Bogran Popovici doreste sa intervina iar completul ii permite.

Procurorul Elena Matiesescu ii pune intrebari lui Nastase: "Daca il cunoaste pe Adrian Balaban Grajdan si daca a discutat cu el?"

Nastase raspunde: Pe domnul Grajdan l-am intalnit in cadrul departamentelor partidului. Domnul Grajdan este membrul a departamentelor de specialitate ale PSD. Este membru PSD. Il cunosc de vreo doi ani. Iar in fiecare joi a saptamanii ma intalnesc cu  Balaban Grajdan la sedintele departamentelor PSD unde sunt peste 100 de persoane."

Procurorul de caz continua cu intrebarile: A luat inculpatul Nastase legatura cu Balaban Grajdan inainte de inceperea acestui proces sau in timpul acestui proces?

Avocatul Ion Cazacu sustine ca intrebarea trebuie respinsa. "Exista deja un alt dosar"

Nastase raspunde la intrebare: "In cadrul acestui proces nu. Am discutat cu el cum trebuie construite noile institutii. Nu am discutat cu Grajdan nimic despre faptele de care sunt cercetat in Trofeul Calitatii"

Ora 11:05 Procurorul revine cu o noua intrebare: Va rog sa il intrebati pe inculpatul Nastase daca in data 22 mai la ora 5 dimineata a discutat telefonic, sa aveti in vedere ca pe 22 Adrian Grajdan a semnat adresa prin care ISC s-a retras din dosar ca parte civila si a renuntat la recuperarea prejudiciului. Revin si intreb ati discutat la 5 dimineata pe 22 mai cu Grajdan? "

Avocatii intervin si cer respingerea intrebarii. Sustin ca DNA incerca sa investigheze un alt dosar in sedinta de judecata a dosarului Trofeul Calitatii.  Dupa deliberare instanta respinge intrebarea.

Este randul avocatilor sa il chestioneze pe Nastase. Avocata Marinei Popovici intreaba daca exista un aviz dat de Parlament in dosarul sau. Nastase spune ca nu exista un aviz. Nastase spune ca nu o cunostea pe Marina Popovici inainte de inceperea judecarii acestui dosar.

Avocatul lui Bogdan Popovici il intreaba pe Nastase daca in preioda 2000-2004 l-a intalnit pe Bogdan Popovici si daca se cunosteau personal. "Ca premier am participat la o serie de evenimente organizate de Forum Invest. In particular insa nu l-am cunoscut decat dupa inceprea cercetarilor", raspunde Nastase.

Avocatul Popovici intreaba daca PSD sau guvernul Nastase a dat contracte firmelor detinute de Popovici. "Nu am cunostinta de asemenea contracte", raspunde Nastase.

Bogdan Popoviciu formuleaza si el o intrebare: "Avand in vedere ca ati fost premier..."

Instanata intervine: "Toata lumea stie ca a fost premier"

Popovici continua: "Sa descrie domnul Nastase nivelul conferintelor Forum Invest. Instanta de fond a minimizat, s-a strambat din nas cand a venit vorba de conferintele Forum Invest"

Instanta respinge intrebarea. "Ati explicat pe fond nivelul conferintelor", spune presedinta completului

Avocatul Ion Cazacu il intreaba si el pe Nastase: "Daca i-a cerut direct s-au indirect, prin sugestii, prin priviri i-a cerut Irinei Jianu sa organizeze Trofeul Calitatii in numele sau. "

Nastase raspunde: "Nu am avut nici o intelegere din priviri, sau semnale ezoterice, sugestii cu inculpata Jianu legat de evenimentul Trofeul Calitatii."

Ion Cazacu a revenit: "Ca premier a avut o actiune directa pentru trecererea ISC in subordinea cancelariei Guvernului?"

Instanta respinge intrebarea. " Respingem pe motiv ca acest aspect s-a clarificat de inculpat in declaratia data pe fond.", spune presedinta completului.

Avocatul reformuleaza intrebarea. Instanta o admite. Nastase spune ca nu a avut nici o implicare in trecerea ISC in subordinea cancelariei.

Avocatul Ion Cazacu intreaba daca Nastase s-a implicat in strangerea de fonduri pentru campania din 2004. Nastase spune ca nu s-a implicat in strangerea de bani pt campanie.

Avocatul Viorel Ros vrea sa-l intrebe pe Nastase daca a negociat vreun contract. "Va resping intrebarea. Ma puneti sa citesc 10 pagini. A formulat deja aceasta intrebare. Vad ca nu ati citit depozitia de pe fond.", spune presedinta completului.

Instanta respinge mai multe intrebari ale aparatorului Viorel Ros. "Sunt chestiuni consemnate deja in dosar in depozitia de la judecare de fond", explica instanta.  

Procurorul intervine si spune ca are doua acte legat de Adrian Grajdan pe care doreste sa le depuna. Procurorul spune ca sunt acte care i-au parvenit in acesta dimineata si ca privesc conversatia telefonica din data de 22 mai dintre Nastase si Grajdan. Instanta spune ca este de acord ca actele sa fie depuse la dosar. Sedinta se suspenda pentru 10 minute.

Ora 11:52 Instanta reia sedinta. Incepe audierea Irinei Jianu care spune ca pana acum nu a dat nici o declaratie la judecarea pe fond.
 
  • "In faza de Urmarire Penala nu am dat declaratie pozitie pe care am mentinut-o si la judecarea pe fond motivat de faptul ca declaratia mea nu va fi luata in considerare. Eu regret ca nu pot sa depun juramant. Am fost numita sefa la ISC in 2001 de catre Miron Mitrea el a explicat cum si de ce. Nu a exista nici o implicare a lui Adrian Nastase in numirea mea. Cand am acceptat functia de sef al ISC mi-am dat demisia de la Conimpuls si am vandut actiunile de la Vertcon si Conimpuls. L-am cunoscut pe Adrian Nastase in 2001 la o expozitie mi-a fost prezentat de un secretar de stat. Am dat mana cu el.
  • Trofeul Calitatii a inceput la ideea inspectorului Fesan, atunci inca nu se numea asa. Personal am luat legatura cu Bogdan Popovici. ISC nu avea capabilitatea sa organizeze un asemenea eveniment. ISC nu avea nici voie sa aloce bani. Domnul Popoviciu a spus ca poate sa organizeze acest eveniment se poate face in baza taxelor. Taxele ar fi urmat sa fie perceput de organizator adica de Forum Invest. Popovici mi-a recomandat sa invitam la acest eveniment toate notabilitatile.
  • In raportul de constatare al DNA in care se vorbeste de prejudiciul provocat institutiei s-a ocolit un articol din regulamentul institutiei. In acest raport se mentioneaza incorect ca taxele de Trofeul Calitatii trebuiau incasate de ISC. Infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata nu are fundament juridic deoarece este contrara regulamentului de functionare a ISC. Este cel mai important lucru pentru ca pe asta se bazeaza acuzarea mea.
  • In privinta acuzatiilor legate de anumite licitatii. Fac precizarea ca licitatiile erau adjudecate de o comisie de specialitate. Eu nu am facut parte din aceasta comisie de licitatie.   
  • Nimeni de la ISC  nu a declarat ca m-as fi implicat in desemnarea castigatorilor licitatiilor. Un singur personaj Grigore Gabriel a declarat ceva despre mine dar el se lauda ca este cumnat cu un procuror DNA.
  • Contractele le-am semnat doar in calitate de sef al ISC pentru ca doar eu puteam sa semnez aceste contracte.
  • Nu au existat contracte incheiate intre ISC si firmele lui Popovici pentru cele 11 evenimente organizate in perioada martie - mai 2004. Pentru evenimentul final exista un contract incheiat de ISC cu firmele domnului Popovici.
  • Cu privire la implicarea mea in distribuirea de materiale electorale a Vertcon. Acesta acuzatie este bazata pe un denuntator al Directoarei Cristina Popa. Eu nu am fost implicata in campania de distribuire. "

Instanta intervine: "Va rog sa va prezentati ideea si apoi sa detaliati"

Jianu continua: "Vertcon functiona in cadrul unei cladiri cu mai multe firme unde mai era si un restaurant manageriat de fiica mea. De aici s-a spus ca eram mai mereu la firma. Eu insa discutam, doar cu fiica mea. La Vertcon Cristina Popa era actiona majoritar si administrator cum puteam eu sa o determin sa faca lucruri pe care nu dorea sa le faca? Aceste firme erau conduse de Sergiu Sechelariu"

Vorbeste de alte acuzatii formulate de procurori.

Instanta o intreaba pe Jianu despre martorul Tibu care a declarat ca Jianu si Dana Nastase aveau o relatie apropiate.

Irina Jianu face urmatoarea declaratie: "Eu am cunoscut-o in 1999 cand s-a semnat un contract in participatiune pentru construirea cladirii de pe strada Zambaccian. Martorul Tibu nu poate aprecia calitatea relatiilor dintre mine si Dana Nastse. Martorul a fost o scurta perioada sef de santier in Zambaccian"

Instanta ii da cuvantul procurorului de caz pentru intrebari. Procurorul de caz intreaba de ce in Trofeul Calitatii angajatii ISC au executat activitati in organizarea simpozionului avand in vedere ca Popoviciu se ocupau de organizare.

"Inspectorii ISC nu au fost implicati in activitati de organizare a Trofeului Calitatii. Astfel de activitati erau de atributia firmelor lui Popoviciu"



Ora 13:00 Procurorul intreaba daca Jianu a dat dispozitie verbala ca inspectoratele judetene sa raporteze ce firme au participat si ce firme au platit taxele. Jianu raspunde: "Era normal ca noi sa avem o evidenta a firmelor care vin avand in vedere ca initiativa organizarii Trofeului Calitatii a fost a ISC. Am dat aceasta dispozitie."

Procurorul intreaba daca Jianu a dat dispozitie inspectorilor sefi de la Inspectoratele Teritoriale sa incheie contracte cu firmele participante la Trofeul Calitatii. Jianu spune ca nu a dat o asemenea dispozitie.

Ia cuvantul si reprezenatul ISC parte civila. "Considera doamna Jianu ca pentru neincasarea taxelor de catre ISC la Trofeul Calitatii regulamentul invocat este singura baza legala?"

Jianu spune ca acel regulament a fost suficient pentru ca ISC sa nu incaseze taxele din Trofeul Calitatii.

Avocatul Gheorghe Mateut aparatorul lui Vasile Cristian o intreaba pe Jianu daca il cunoaste Vasile Cristian. Jianu spune ca nu il cunoaste si nici nu a discutat cu Vasile Cristian despre contracte.

Instanta ii spune avocatului Mateut ca ii va respinge intrebarile pentru ca nu sunt la obiect. " Dar fac obiectul condamnarii clientului meu Vasile Cristian. ", spune in replica avocatul Gheorghe Mateut. Instanta ii respinge intrebarea. Presedinta completului si avocatul Mateut discuta pe un ton ridicat.

Avocatul Gheorghe Mateut intreaba daca Jianu stia de vreun contract cu Eurografica pentru materiale publicitare destinate campaniei lui Nastase. Jianu spune ca nu a incheiat un asemenea contract.

Avocatul Ion Cazacu intreaba si el: "A avut vreo discutie cu Adrian Nastase in care sa-i aduca la cunostinta ca organizeaza Trofeul Calitatii si i-a cerut sa colecteze bani pentru campania prezidentiala?"

Jianu raspunde: " Nu am avut nici o discutie cu Adrian Nastase legat de organizarea Trofeului Calitati. I-am trimis doar o invitatie oficiala de participare la eveniment".

Avocatul Ion Cazacu intreaba daca Jianu l-a informat pe Adrian Nastase de implicare Vertcon in campania electorala?

"Nu, eu nu sunt informator. Nu aveam eu cum sa informez", spune Jianu.

Avocatul Viorel Ros o intreaba pe Jianu cine a scris regulamentul de functionare a ISC daca ISC a scris regulamentul?

Instanta: "E ca si cum ai intreba daca regulamentul ICCJ e scris de ICCJ sau de DNA"

Avocatul Lucian Bolcas spune ca este o intrebare importanta.
 
Jianu raspunde ca ISC a scris regulamentul si a fost aprobat de cancelaria premierului. Avocatul Viorel Ros intervine pe un ton ridicat: "Probele se coroboreaza de aia intreb". Avocata Marinei Popovici intreaba daca Jianu a cunoscut-o pe sotia lui Popovici. Jianu spune ca nu i-a cunoscut pe sotii Popovici.

Ora 13:43 Un batran aflat in sala de judecata a adormit. Dupa ce se trezeste povestete ca este scriitor si ca l-a cunoscut pe Nastase la un targ de carte si ca a venit sa vada procesul. Irina Jianu continua sa raspunda intrebarilor avocatilor. Spune ca este nevinovata.

Bogdan Popovici pune si el o intrebare: "As vrea sa stiu daca la nivelul anului 2004 exista un risc ca evenimentul sa nu se faca". Instanta respinge intrebarea.

Bogdan Popovici: "Sa precizeze daca am discutat despre campania lui Adrian Nastase?" Jianu raspunde: "nu am avut o asemenea discutie"

Nastase ii pune si el intrebari Irinei Jianu: "Vreau sa o intrebati pe doamna Jianu daca poate sa existe o determinare, o influenta a unui sef de partid asupra unui sef de institutie? Daca a simtit o influenta la nivel de partid?". Irina Jianu raspunde: "Nu am simtit nici o influenta din partea partidului condus de Adrian Nastase. Nu sunt membru de partid si nici nu am fost."

Ora 14:02 Irina Jianu isi incheie pledoaria. Adrian Nastase paraseste sala de judecata si sustine o miniconferinta de presa. Spune ca anuntul DNA legat de convorbirea sa de pe 22 mai cu Grajdan este o diversiune a DNA. Spune ca nu a purtat nici o conversatie cu Grajdan pe 22 mai. "Nu am discutat cu Grajdan la ora 5 dimineata, este o diversiune a DNA-ului, o incercare de a deturna atentia in acest dosar". Nastase a mai sustinut ca Ioana Bogdan judecatorul Curtii Supreme care alaturi de Ionut Matei (si el judecator ICCJ) a decis condamnarea lui la 2 ani de inchisoare nu ar fi fost investita in mod legal ca judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ora 14:25 Vasile Cristian isi prezinta pledoaria. Spune ca DNA i-a propus sa fie martor in dosar daca da declatii incriminatorii. " Am aflat ca DNA a facut presiuni asupra distribuitorilor mei. Au fost amenintati cu controale ale Garzii Financiare. Eu nu am facut spalare de bani. Se spune ca din nu stiu ce bani Eurografica a platit materiale pentru campania electorala. DNA nu a dovedit ca banii au fost folositi in campania electorala. "

Instanta intervine: "Deci DNA spune ca din banii Eurografica s-au platit materialel de campanie dvs spuneti ca nu e asa. Asta vreti sa aratati?"

Vasile Cristian isista ca el nu a facut spalare de bani. Instanta ii explica sa transmita ideile pe care doreste sa le expuna.

El prezinta circuitul banilor in firma sa din data de 23 aprilie - 26 aprilie 2004. Instanta atrage avocatilor sa nu mai sugereze raspunsuri.

  • "Fata de acuzatia de fals in inscrisuri. Acuzatia este falsa. Nu am dispus intocmirea in fals a unor contracte pentru a disi ula finantarea campaniei electorale a lui Adrian Nastase. Mentionez ca nu ma fac vinovat fata acuzatiile in care imi sunt imputate.", spune Vasile Cristian.
  • Vasile Cristian mai face in fata instantei urmatoarele precizari: "Declaratiile martorilor sunt mincinoase. In 2006 m-au chemat la DNA si mi-au spus ca eu sunt o victima. Mi-au spus ca ar fi bine sa dau o declratie. Pe 29 martie 2006 mi s-a spus: <<Tu nu mai dai ai declaratie pe tine azi te arestam. Iesi putin sa vorbim cu avocatii tai>>. Dupa aceea procurorii au zis asa: <<Nu te mai arestam hai sa dai o declaratie>>. Un alt martor Avram Valerica asupra caruia DNA a execitat presiuni la fel ca cele exercitate asupra mea. In 2006 aveam o firma acum nu o mai am. In 2007 am avut un incendiu cand DNA nu a mai venit. In 2008 am imprumutat firma cu 1 milion de euro. Sunt chestiuni de viata."

Avocatul Ion Cazacu spune ca este nemultumit de modul in care a fost audiat Vasile Cristian: " S-au consemnat doar idei. Trebuia sa fie lasat sa spuna tot ce stia. Este opinia mea"

Vasile Mihai Cristian povesteste ca avut doua contracte cu PSD  in perioada 2004. Spune ca a executat prin Eurografica postere care nu erau electorale, postere cu Ion Iliescu si Nastse. Vasile Cristian mai spune si ca a facut postere si pentru alte partide si alti candidati. " In 2004 profitul Eurografica era de 74 miliarde lei. In rechiitoriu se spune ca am facut nu stiu ce chestii pentru 8 miliarde", spune Vasile Cristian.

Adrian Nastse ii adreseaza si el o intreabrea: Sa spuna Cristian Mihai daca va deveni erou national daca ma toarna pe mine?

Vasile Cristian raspunde: "La DNA mi s-a spus ca voi deveni erou national daca voi face declaratii impotriva lui Adrian Nastase pentru ca este un om care a facut mult rau."

Nastase intreaba: " Va rog sa precizeze daca s-a intalnit cu  ine pana sa ne vedem la proces?"

Vasile Cristian Mihai raspunde: "Nu am discutat direct. L-am intalnit in 2004 la partid si am dat mana cu el"

Popovici pune si el intrebari dar este oprit de istanta. " Doamna judecator va rog sa nu va suparati nu sunt judecator de profesie am fost la tribunal decat la acest proces"



Ora 15:19 Depozitia lui Vasile Cristian Mihai se incheie. Sedinta se suspenda din nou pentru 20 de minute. Apratorii intra in posesia documentelor trimise de DNA in acesta dimineata. Spun ca este vorba de listinguri telefonice. Nastase cerceteaza si el documentele. Spune ca apare o mentiune despre un apel telefonic pe 22 mai la ora cinci dimineata dar este vorba de doar 49 de secunde. "Cine ma cunoaste stie ca noaptea tin telefonul la incarcat. Probabil ca a fost un apel care a intrat direct in mesageria vocala si de aici si mentiunea aceea de 49 de secunde dar trebuie sa vedem ce e cu aceste documente".

Avocatii lui Nastase spun ca nu doresc sa ofere presei documentele DNA desi mai multi jurnalisti au cerut sa le consulte. Intre timp Romania Libera vine cu detalii suplimentare si spune ca ar fi vorba de un sms. "Potrivit documentelor depuse ieri la Înalta Curte de către DNA, la data de 22 mai ora 5,53 ( dimineaţa!), Balaban-Grăjdan i-a trimis un SMS lui Adrian Năstase. De asemenea, din aceste documente depuse la instanţă ar rezulta că Balaban-Grăjdan a ţinut permanent legătura cu lideri importanţi ai PSD, între care Adrian Năstase şi Marian Vanghelie, atât înainte de numirea sa la Inspectorat", relateaza Romania Libera


Ora 16:05 Sedinta este reluata. Vasile Mihai Cristian face cateva rectificari in declaratia sa printata.

Incepe audierea lui Popovici Bogdan: "Am fost coleg de facultate cu procurorul comunist seful procurorilor. Precizez ca am dat declaratie la judecarea pe fond dar a fost icompleta.  In faza de urmarire penala am dat multe declaratii pana ce a fost adusa o noua echipa de procurori. Imi mentin toate declaratiile anterioare. Va intreb daca politistul nu ar trebuii sa imi puna catuse pentru ca poate sunt periculos. Va rog sa admiteti ca nu suntem intr-un proces normal ca nu se respecta procedurile. As vrea sa spun de la inceput, eu nu stapanesc limbajul de specialitate eu am facut facultatea de regie-film am niste libertati. Maine dimineata poate decideti ca trebuie sa merg la inchisoare de aceea va rog sa ma iertati si sa ma corectati"

Instanta face precizari: " Va rugam sa va referiti la aspecte noi sau chestiuni care nu au fost clarificate"

Popovici: "Onorata instanta am sentimentul ca dumneavoastra incercati sa echilibrati acest dosar. As dori sa mentionati in scris acest aspect. Vreau sa imi  exprim speranta ca prezentul complet de judecata va restabili echilibrul fata de modul in care s-a desfasurat cecetarea penala si judecarea pe fond. V-as ruga sa luati in calcul ca dumneavoastra sunteti ca si mine promotorul unei activitati exceptionale. Cred ca in declaratia despre mine trebuie sa se consemneze asta. "

Instanta intervine: " Nu este vorba de o declaratie despre dumneavoastra ca persoana. Va rog treceti la obiectul cauzei"

Popovici reia depozitia: "Asa cum sunteti dumneavoastra sunteti ICCJ asa sunt si eu ICCJ  a conferintelor din sud-estul Europei. Aceasta instanta este ultima mea speranta la echilibru si dreptate. In 8 ani cand se intampla in acest dosar cand media spune pro si contra cand sunt presiuni, presiunea celeritatii a UE."

Instanta: " Intelegem ca pentru fiecare domeniu  exista un limbaj criptic dar va rugam faceti aprecieri fata de acuzatiile din dosar si numai daca aveti elemente noi  "

Popovici continua: "Eu maine pot sa ma duc la Jilava. Sotia mea este cardiaca de 4 ani ma bucur ca nu a patit nimic cand a auzit condamnarea pe fond. In familia noastra avem in total 14 ani de inchisoare. Ma bucur ca sunt in fata unui complet de doamne poate femeile sunt mai normale la cap. As vrea sa va vorbesc astazi ca si omul Bogdan Popovici. "

Avocatul lui Bogdan Popovici intervine: "As vrea sa intelegeti ca declaratia lui Bogdan Popovici este un protest dupa ani de umilinte. "

16:45 Bogdan Popovici continua: " As vrea sa va propun ca analiza faptelor mele sa nu plece de la o concluzie pusa ca toate s-au intamplat ca banii sa ajunga la campania lui Adrian Nastse.

Precizez ca in perioada 2006 capetele de acuzare s-au schimbat permanent si au avut scop invinuirea lui Adrian Nastase. Absolut tot timpul in primi sase ani procurorii Mihaela Iorga si Danu Volintiru, Mariana Alexandru au strecurat abateri de la realitate care au ajuns la ICCJ.

Instanta: " Nu suntem in prezenta unui roman sau a unui scenariu de film. V-am solicitat sa vorbiti de acuzatiile din dosar."

Bogdan Popovici revine la declaratia sa: " Aceste mici diferente au dus la condamnarea mea. Nu sunt probe care sa sustina logic acuzatiile care imi sunt aduse. Greselile facte de completul de fond se bazeaza si pe activitatea mea"

Instanta intervine si ii cere avocatului sa isi consulte clientul: " I-ati explicat ca aceste aspecte se vor discuta in motivarea recursului?"

Avocatul incerca sa argumenteze de ce Popovici trebuie sa ofere explicatii atat de detaliate.

Popovici continua: "Tot ce am decis din octombrie 2003 pana in vara lui 2004 nu a avut nici o legatura cu Adrian Nastase sau cu campania sa electorarala. Fac precizarea ca Axa Management si Contour Media nu erau ale mele ci ale Izabelei Hurezan su Beatrice Balan. Procurorii stiau asta in rechzitoriu au spus ca organizatorii Trofeuui Calitatii sunt firmele coordonate de mine. Nu am nici o legtura cu contractul incheiat intre ISC si AXA Management pentru faza finala a Trofeului Calitatii.

Suntem intr-o faza similara cu cea din 2003 cand nu se punea problema alegerilor prezidentiale. Daca cineva mi-ar cere sa organizez un eveniment aniversar. In toamna anului 2003 Jianu mi-a cerut sa sprijin organizarea Trofeului Calitatii. "

Bogdan Popovici isi continua depozitia istanta ii atrage atentia ca trebuie sa se rezume la fapte:

Bogdan Popovici: " Desi pe fond am cerut audierea unor martori precum ziaristi moderatori. Instanta nu a admis pe motiv ca nu sunt relevanti. Am stat la audierea martorilor in dosar 8 ore pe zi am pierdut 300 de angajati si o afacere de 10 milioane de euro. "

Presedinta completului: " Intelegem ideea dar va atragem atentia ca este ultima data cand va spun sa vorbiti la subiect"

Bogdan Popovici: " Marina Popovici nu s-a ocupat de afaceri. Nici un martor si nici o sugestie nu arata ca Marina Popovici a fost implicata in Trofeul Calitatii. Procurorii DNA mi-au sugerat ca daca as avea ceva de declarat poate s-ar desesiza.  "

Bogdan Popovici continua: " Am avut impresia pana acum ca atunci cand judecatorul este prost dispus iti si da una in cap. "

Instanta: " Ati spus ca ati coordonat activitati la nivel european va rog sa faceti dovada si acum"

Popoviciu continua poveste de afise necaserate, afise cu Trofeul Calitatii.  

Bogdan Popovici vorbeste despre procurori si Trofeul Calitatii: " Eu am facut acest eveniment pentru profit dar respectand niste standarde foarte ridicate. In anul 2004 firmele mele aveau impozitele platite. Pe aceasta sitiatie putem concluziona ca procurorii DNA au fost platiti direct din banii de la Trofeul Calitatii. Legat de spalarea de bani. Marirea de capital este scopul oricarei societati. Daca doream sa scot banii sa fac spalare de bani probabil apelam la partenerii din strainatate. Au fost controale pe firmele mele timp de un an au fost controale si cu 12 oameni. "

Instanta il intrerupe si ii pune in vedere ca ca intrerupe audierea daca nu se rezuma. Majoritatea avocatilor spun ca nu intrebari sa ii spuna lui Bogdan Popovici.

Popovici anunta ca si-a facut un site in care isi prezinta apararea in acest dosar. Trofeul-Calitatii.ro

Avocatul Ion Cazacu il intreaba daca a facut parte din cercul de influenta a lui Nastase: " Poate pare obraznic dar as fi vrut sa fac parte din cercul in care sa il influentez eu pe Nastse"

Adrian Nastase ii pune si el intreabare: "In sentinta se spune ca campania lui Nastsse a fost finantat de mii de persoane care nu stiau asta. Asa s-a intamplat?"

Instanta: " Recurentul aceste aspecte se vor dicuta pe fond la sustinerea recursului. Dar admitem. Popoviciu ati incasat taxele din Trofeul Calitatii sau au ajuns in campania lui Nastase?"

Ora 18:05 Bogdan Popovici raspunde: "Am incasat taxele iar ele nu au ajuns in finantare campaniei lui Nastase. Absurdul face ca acesti bani puteau ajunge in campania electorala a lui Basescu. Eu nu am avut nici o legatura cu PSD sau alt partid. Am fost vicepresedinte al comisiei tinere a CPUN in 89 pana pe 30 ianuarie cand am plecat la Ministerul Culturii.  Sa stiti ca am facut si lista penitenciarelor unde putem ajungem. " Dupa 2 ore si jumatate Bogdan Popovici isi termina pledoaria.

La pupitru este invitata Popovici Marina pentru a-si prezenta pledoaria: " In cursul urmaririi penale am dat declaratie. La judecarea pe fond nu am dat declaratie la sugestia avocatului. Eu o sa vorbesc putin. Eu nu am avut nici o legatura cu Trofeul Calitatii. In 2004 eram actionar la Arond si activam pe dezvoltare de internet. 16 ani m-am ocupat de dezvoltare de site-uri. In 2004 am trecut firmele sotului pe numele meu din cauza accidentului pe care l-a suferit sotul. "



Marina Popovici vorbeste despre cum era construita firma ei Arond. Spune ca avea angajati graficieni de renume national.

Marina Popovivi continua depozitia: "Incasarea taxelor de participare nu a fost diferit in nici un mod fata de procedeul la care m-am referit. Nu am avut nici o implicare in stabilirea cuantumului taxelor de participare la nici o conferinta organizata de sotul meu. In legatura cu spalarea de bani arat ca majorare de capital a fost absolut legala. Pentru mine a fost un soc mare sa fiu implicata intr-un dosar penal pe niste acuzatii care nu au legtura cu experienta mea profesionala"
Avocata ii pune intrebari Marinei Popovici care neaga inca o data acuzatiile procurorilor DNA.

Reprezentanta ISC in dosar intervine. "Daca la baza metodologiei de colectare a taxelor pentru Trofeul Calitatii are la baza un act normativ?" Popovici spune ca nu stie de vreun act normativ. Mai spune ca nu a fost membra de partid.

Avocatul Ion Cazacu: " A avut cunostinta ca banii de la Trofeul Calitatii au fost utilizati in campania electorala a lui Adrian Nastse?" Marina Popovici raspunde: "Nu aveam cunostinta am afat aceasta ipoteza doar din dosar"

Bogdan Popovici intreaba si el sotia la cate conferinte organiate de el a participat. " Probabil ca invitat am articipat la 5 la suta.", raspunde Marina Popovici. Bogdan popovici intreaba din nou: Sa ne supune ce formatiune politica simpatizeza? Marina Popovicu: " Bunicul meu a fost primar taranist arestat. Noi in familie suntem regaisti."

Ora 18:56 Marina Popovici isi incheie depozitie

La termenul aterior avocatii au cerut sesizarea CSM pe declaratiile facute de Monica Macovei la o emisiune TV. "Dupa consultarea materialelor completul face precizarea ca aceasta este o chestiune de optiune profesionala a fiecaruia dintre judecatorii completului. ", spune presedinta completului de judecata.


Avocatul Corneliu Liviu Popescu isi sustine contestatia la amenda data la o sedinta anterioara. Avocatul a cerut si recuzarea completului pentru judecarea contestatiei.
Corneliu Liviu Popescu cere instantei sa ii spuna daca poate sa poarte sau nu roba. Instanta spune ca fiind avocat are dreptul la roba dar este optiunea lui. Avocatul mai cere instantei sa se mentioneze ora la care isi sustine cauza. " Eu nu cred ca nu suntem in totalitate capabili la acesta ora" spune avocatul. Instanta spune ca este perfect capabila sa judece.

Ora 19:05 Avocatul sustine ca amenda i-a fost aplicata nelegal. Cere recuzare completului pe judecarea contestatie amenzii. Instanta suspenda sedinta pentru judecarea recursului. Dupa 25 de minute sedinta este reluata cererea de recuzare este respinsa. Avocatul Corneliu Liviu Popescu isi sustine contestatia amenzii.

  • "Dupa parerea mea acesta amenda a fost data pentru ca presedinta completului este in dusmanie cu doi clienti ai mei tot judecatori ai ICCJ.  Unul din ei este judecatoare Gabriela Birsan care a spus ca este in relatii de dusmanie cu dumneavoastra. Un alt client al meu este Lidia Barbulescu cu care suntei in relatii de dusmanie pentru ca a votat impotriva sesizarii CCR pe legea lustrarii procurorilor comunisti. Este clar ca aceasta amenda este una pumitiva. Mi-ati vatamat grav reputatia va cer sa publicati hotararea si va cer si reparatii. Daca se anuleaza amenda si mi se dau reparatii nu se mai deschide calea spre o actiune la CEDO", spune avocatul Corneliu Liviu Popescu

Ora 20:47 Procurorul de sedinta spune ca acesta contestatie a amenzii este inadmisibila. Instanta ramane in pronuntare privind contestatia formulata avocatul Corneliu Liviu Popescu. Instanta intreaba daca avocatii mai au cereri.

Avocatul Ion Cazacu cere amanarea procesului. "Va rugam sa ne acordati un termen rezonabil chiar daca presa a pus in gura mea termenul de prescriere oentru 10 iunie presedinta CSM m-a contrazis si a spus ca dosarul se prescrie in 2013. Asa ca va cer sa ne acordati un termen mai mare"

Ora 21:02 Presedinta completului face ultimele mentiuni dins edinta de astazi: "Inalta fata de imprejurarea invocata si de aparare pentru a intra in posesie de inchierea din 17 mai proroga discutarea cererilor de probatorii pentru un termen ulterior, termenul va fi pe 6 iunie ora 9. " Sedinta se incheie. Avocatii si inculpatii parasesc sala de judecata dupa 12 ore.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11146 vizualizari

  • +49 (55 voturi)    
    nastase un rau imens pentru Romania! (Joi, 31 mai 2012, 4:38)

    Un roman din exil [anonim]

    Trebuiesc arestati numai pentru ca mint si isi bat joc de adevar.
    Niste derbedei de la nastere,care fac rau ca sunt in liberetate. Un infractor isi angajaza 5 avocati si unul care nu are probleme cu adevarul, ii este de ajuns un singur avocat! Avocatii,o sleahta de infractori si ei.
    Cine il poate apara pe penalul Nastase? Justitai daca este corecta,sunt unletele politice,daca ii scapa de pedeapsa pe minciuni si perietenii, le convine. Tara
    lui iliescu s-a deteriorat din cauza "termitelor" comuniste.
    • +28 (30 voturi)    
      de acord, dar trebuie sa recunoastem,... (Joi, 31 mai 2012, 7:08)

      liberal [anonim] i-a raspuns lui Un roman din exil

      ... nu sunt prea multi care aplauda justitia. sunt multi care barfesc, injura, blesteama, dar nu sunt multi cei care doresc o justitie adevarata . de ce ar vrea nastase asa ceva? sau avocatii lui?
      justitia va fi atragatoare pentru unu ca nastase doar atunci cand o sentinta a justitiei va fi de preferat condamnarii publice. atunci cand morala publica ii va face viata de cosmar, abia atunci adrian nastase va crede sincer in justitie. atunci cand societatea ii va inchide toate usile,.. abia atunci va vrea sa aiba parte de justitie. pana atunci nu. si e simplu dece: daca scapa de proces, nimic nu opreste sa face absolut orice, inclusiv sa o ia de la capat cu hotia (nici familia, nici partidul, nici opinia publica).
      • +36 (40 voturi)    
        Nastase e mafia iar Ponta pupila lui! (Joi, 31 mai 2012, 8:25)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui liberal

        Cititi ce poate acest interlop candva premier sa declare! Totul e o facatura, totul e regizat de Traian Basescu, nu el a luat banii. Traian Basesc i-a luat.
        Cred ca tot USL-ul ar trebui sa intre la puscarie, uitati-va ce oameni numesc in functiile de conducere, de la interlopi la plagiatori, de la penali la mafioti. Voicu, Mazare, Vanghelie, Hrebenciuc, Fenechiu, Rusianu, Constantinescu, Nicolescu, Oprisan, Dragnea, sunt oferta USL pentru o Romanie europeana!
        Imi vine sa vomit! Mi-e scarba!
        La puscarie cu toti, in frunte cu Nastase si Ponta!!!
        • -14 (16 voturi)    
          Banuiala mea se confirma: serviciile lucreaza (Joi, 31 mai 2012, 9:31)

          Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          Grajdan a actionat comform unui scenariu pus la punct de niste "specialisti".
          telefonul dat lui Nastase la ora 5, apoi retragerea pretentiilor idin partea institutiei pe care o conduce, declaratiile publice aberante, menite sa indigneze...toate par intentionat facute pentru a obtine un anumit efect, pentru declansarea unui scandal imens.
          Prostie? Imposibil.
          Dintr-o lovitura se obtin:
          Proasta imagine pentru guvernul Ponta si USL, campanie electorala pentru PDL, influentarea opiniei publice fata de procesul, evident politic, al lui Nastase, influentarea, in ultima instanta, a judecatorilor.
          Grajdan are asigurata imunitatea, primeste si o recompensa....
          Da, vreau sa vad in puscarie pe multi care au adus tara asta aici, pe Nastase printre ei.
          Dar nu asa....asa nu facem decat sa ducem mai departe ticalosia lor, sa le copiem metodele.
          Procurorii nu au putut demonstra nimic mai mult?
          Daca Grajdan a "vorbit" cu casuta vocala a lui Nastase (am citit, tot aici, ca este vorba de o convorbire de cateva secunde!!!!)......ce mai vreti?
          Marian Eugen vrea tot USL-ul la puscarie !
          Vina? Sunt adversarii lui politici.Atat.
          Asa i-au bagat la puscarie comunistii pe toti adversarii lor, iar acest Marian se da anticomunist, antisecurist dar nu difera de loc de cei impotriva carora cica lupta...
          Ce vrei Mariane? Tribunale populare si linsari publice?
          Eu vreau justitie 100% corecta.
          • +14 (16 voturi)    
            Teoria conspiratiei.. (Joi, 31 mai 2012, 9:44)

            Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

            Chiar ma intrebam cand o sa apara iar teoria conspiratiei.. Adica daca o dam in bara James Bond - Grajdan, vasnicul pesedist apare ca spion sub acoperire. Cum l-ati vazut, e destept, viclean si plin de ura contra colegilor de partid. Acuma, ma intreb, face si Ponta parte din complot ca el si-a luat urgent ISC in subordine si la numit pe sinistrul dusman al partidului si al inocentului Adi in functie?
          • +6 (8 voturi)    
            http://www.nasul.tv/ (Joi, 31 mai 2012, 9:50)

            A9 [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

            Vezi emisiunea de aseara, de pe blog, si asculta cu atentie ce a declarat Grajdan in interviu!!!

            ISC, e pe acelasi etaj cu MIn.Justitiei.
            CA sa ajunga la Corlatean, a traversat holul!!

            Daca lucrurile stau asa, cei din PSD, il vor pe Nastase la inchisoare, nu il ajuta deloc..
          • +2 (4 voturi)    
            Tu vrei justitie 100% corecta? (Joi, 31 mai 2012, 11:12)

            AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

            Ne crezi fraieri? Ai tot atata dreptate cate minusuri iei!
            Dar poate ne dai un raspuns transant! Daca vrei o justitie 100% corecta, cum tocmai cei pe care ii susti, conform postarilor tale, sunt acuzati pe drept de imixtiuni in justitie si favorizarea inculpatului Adrian Nastase?
            Asteptam raspunsul tau plin de argumente pertinente si obiective! :)))
            • -2 (4 voturi)    
              sund doar acuzati si de catre cine? (Joi, 31 mai 2012, 12:59)

              Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

              Conteaza.
              Justitie 100% inseamna dovezi si respectarea legilor in vigoare.
              Acuzatiile publice de pe forumuri nu sunt justitie, doar circ.
              Si sa-ti fie clar: nu-l sustin pe Nastase, sustin ideea de justitie adevarata si curata, sau vrei sa ajunga si Boc. Basescu Udrea sa fie judecati la fel, pe chestiuni fabricate?
              pentru ca , daca USL sunt asa ticalosi cum spui tu, asta urmeaza....
              • +3 (5 voturi)    
                mai baietel infierbantat, (Joi, 31 mai 2012, 14:18)

                iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

                nu vrei sa intelegi faptul ca,in aceste dosare sunt probe clare,s-au audiat peste 900 de martori,intr-adevar sunt mizilicuri,fata de furraciunile comise,spagi din vanzari,santaj si amenintari,daca ar putea vorbi toti cei care i-au dat bani tovarasului AN,ar trebui infiintat un tribunal special,judecatorii ar trebui sa munceasca non-stop,ar putea chiar intra in Cartea Recordurilor,la persoanele enumerate de tine,nuprea sunt probe,doar discutii si comentarii seara de seara in studiorile Grivco,chiar crezi ca,detinand dovezi si martori n-ar fi incalecat de-a 2-a zi tov.Felix,prin slugile sale cu persoane cunoscatoare de eventualele acuzatii,nu mai fi asa naiv,cand 100 de oameni iti dau minusuri la comentariile facute de tine,nu inseamna ca, esti unul din cateii de curte ai varanului ori esti unul din viitorii parlamentari USL,acum cu noua lege poate intri si tu!!!!
              • -1 (1 vot)    
                vorbesti (Joi, 31 mai 2012, 20:16)

                nahir [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

                de conspiratie ca si cand bombo e judecat pe baza unor dovezi fabricate de cine? de forumisti?
                ca altceva nu se intelege.
                ceri justitie pe baza de dovezi reale dar sustii ca e pe chestiuni fabricate. de unde stii?
                faci/nu faci parte din sistemul juridic si ai dovezi concrete in acest sens?
                daca ai aceste dovezi, de ce nu le pui la dispozitia judecatorilor? ca doar dictatura s-a sfarsit de cand iubitii tai psd-isti sunt la putere, nu?
                altfel tot ce sustii este garagara. si nu e prima oara.
          • +3 (3 voturi)    
            prea multe filme... (Joi, 31 mai 2012, 14:50)

            iuliu [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

            Prietene, cred ca ai vazut prea multe filme! Nu e vorba de nicio conspiratie, atac politic, servicii si alte floricele. E vorba de tupeu! Asa sunt ei obisnuiti sa se apere intre ei, fara niciun scrupule. Poate ai uitat stenograma din cadrul PSD-ului din 2003, cand Rodica Stanoiu intreba ce sa faca in anumite dosare.
            Nu e nicio linsare publica, doar ca petreceti prea mult timp la televizor....
        • +1 (1 vot)    
          Atentie Wizard of Oz (Joi, 31 mai 2012, 14:20)

          cobra1000 [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          Wizard of Oz .
          Mare grija ai sa nu te gaseasca.
    • +13 (21 voturi)    
      O INTERVENTIE CURAJOASA: Doamna ALEXANDRESCU (Joi, 31 mai 2012, 7:14)

      Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui Un roman din exil

      Exceptional gestul doamnei care a incercat,
      infruntand zumzetul jalnic al avocatilor,
      sa raprezinte vocea nedistorsionata
      a POPORULUI ROMAN. Citez:
      ....O femeie se apropie de pupitru si cere sa i se dea cuvantul. "Ma numesc Alexandrescu Rodica Roxana ma prezint pentru intreg sistemul de securitate a statului roman. Sunt aici in calitate de petent al statului roman. Reprezint structurile de securitate ale statului roman ca persoana fizica. Doresc sa fac o cere de interventie....Petenta continua: "Sunt petentul statului roman intr-o speta de spionaj. ...
      *
      Din pacate - sub pretextul ca incalca nu stiu ce ”procedura” - instanta nu i-a permis
      sa exprime si un punct de vedere al oamenilor din Romania care, infruntandu-si slabiciunea etilica sau generata de rudotel , vor sa arate cat de sila le este de Nastase...
      *
      Vad ca nici ziaristii nu au intrebat-o ...
      *
      Bine ca avem inca libertatea internetului:

      ”Doamnă Alexandrescu, nu va lasati intimidata.
      Postarile Dvs semnate ”andrada” sunt foarte apreciate de toata lumea !”
    • -4 (8 voturi)    
      exilul.. (Joi, 31 mai 2012, 8:46)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Un roman din exil

      daca aveti o asemenea parere despre avocati pun pariu ca exilul dumneavoastra este in Cuba... un avocat are obligativitatea sa gaseasca orice mijloc legal de a apara interesele clientului sau indiferent de ce anume a facut acesta. Doar sistemele dictatoriale pot lipsi de aparare chiar si un vinovat.. pacat de exil caci nu ati invatat din lumea libera nimic
  • +11 (19 voturi)    
    Tiganul Solemn Ginere de Ministri Comunisti (Joi, 31 mai 2012, 8:06)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    Tiganul Solemn, Ginere de Ministri Comunisti, si bate joc de cetatenii Români !
    Medelin Voicu Ţiganul PSD-ist il supt-tine.
  • -8 (14 voturi)    
    Despre Fuia nimic pe siteul acesta ? (Joi, 31 mai 2012, 8:09)

    imhfhjjhffh [anonim]

    E o idee buna sa fie publicate stenogramele proceselor pentru ca vad ca Nastase nu a dus bani acasa si ca dosarul este " facut" dupa parerea mea.
    Adevaratele fapte demne de judecat in instante insa nu le vad : vanzarea petrolului, a flotei , a gazului , tentativele de vanzare a cuprului, aurului , gazului de sist , distrugerea uzinelor si fabricilor, imprumuturile uriase de la FMI, comenzile de stat si ale regiilor statului supradimensionate , afacerile paguboase cu terenuri agricole, forestiere, energie , nenumaratele "studii de fezabilitate" reluate , suprapuse si nefinalizate .
    Aceste actiuni ar trebui judecate si cei care le-au vandut in pierdere sau distrus precum si autorii morali sa raspunda penal , pentru ca de asta se prabuseste Romania.
    • +6 (10 voturi)    
      Dumneata stii (Joi, 31 mai 2012, 8:47)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui imhfhjjhffh

      pe cine invinuiesti ? Vad ca nu esti in clar, nu tot sleachta PSDR_ista a facut toate cele ce le insirui ? derbedeule ! Se vede ca faci parte din mafia lor !
    • +9 (15 voturi)    
      Che Gargara e mai sus! (Joi, 31 mai 2012, 8:54)

      Horatiu [anonim] i-a raspuns lui imhfhjjhffh

      chestia cu "Flota" e o ciorba mereu reincalzita, diversionistule.. Dosarul s-a judecat pe vremea lui Bombonel, si nu l-au dovedit pe Base. De cate ori vrei sa-l mai judecati???
      In schimb, iti place ca stirea-bomba de ieri cu Nastase a fost.. Non-subiectul principal al sezatorilor pe la tembeliziunile din dotarea USL?
    • +1 (5 voturi)    
      cam asa este (Joi, 31 mai 2012, 9:05)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui imhfhjjhffh

      ...se judeca cazuri ieftine si se lasa cele grave ca fiind parte din procesul de capitalizare al tarii:))) pai cums e se judece petrom, oltchim samd? aici au fost implicati TOTI (nastase, stolo, basecu samd)
      • +1 (7 voturi)    
        Unii Da, unii Nu ! (Joi, 31 mai 2012, 10:32)

        Horatiu [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

        Nu tot ce zboara se mănâncă!
        Nu sunt toti vinovati. Pur si simplu, Base nu e!
        De ce? Dintr-un motiv simplu : una - ca a fost judecat si nu s-a ascuns ca Bombonel sub fustele parlamentului, a doua - nu te iei in coarne cu sistemul ticăloșit daca intr-adevar ai facut parte din el.
        Or, Basescu e pericolul public inveterat pentru haita transpartinica a nelegiuitilor (care sunt regrupati politic doar in USL)
        Punct !
        • -1 (5 voturi)    
          nu este nici un punct (Joi, 31 mai 2012, 10:43)

          jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Horatiu

          nu este nici pur, nici simplu. versetele astea care au o conotatie biblica pe care tu le scoti sa aperi fara conditii un lider politic nu tin. merg la cei care le place sa stea cu ochii inchisi si buzunarul plin, dar cu gandirea libera nu se pupa. documenteaza-te mai bine inainte sa pui punct si sa consideri simplu
          • +1 (3 voturi)    
            Omerta (Joi, 31 mai 2012, 11:42)

            Horatiu [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

            Atunci pe scurt si cat se poate de sec:
            a fost judecat Base ptr flota? - a fost!
            si inca pe vremea lui Nastase? - da
            si de ce nu l-au dovedit???
            (am pus si trei semne de intrebare, ca sa nu mai treci asa usor de ele)

            ___
            In alta ordine de idei, am putut vedea si la mine la serviciu, pe exemple mai mici:
            cei care se simt cu musca pe caciula, nu pot vorbi nici liber, nici pe fatza de marlaniile altor colegi (sunt conditionati)
            Cei care nu au CV-ul lor, printre care ma numar si eu, putem spune lucrurilor pe nume (oarecum ca Base)
            Asadar n-a trebuit sa-mi dea mie Striblea temele de casa.
            Ghidat de common sense, posedam deja discernamantul din propria experienta.
    • +4 (6 voturi)    
      De acord.. (Joi, 31 mai 2012, 9:48)

      Dianora [utilizator] i-a raspuns lui imhfhjjhffh

      Vacaroiu si Nastase conduceau tara cand s-au petrecut majoritatea vanzarilor de care vorbesti. Cat despre imprumutul la FMI vad ca Ponta il continua, ba mai ia un miliard. Oare de ce?
  • +5 (17 voturi)    
    USL frate cu PDL (Joi, 31 mai 2012, 8:23)

    ion [anonim]

    Domnule Ponta, din pacate incepeti sa va compromiteti din ce in ce mai mult. Dupa Grajdan ati mai luat o decizie compromitatoare. Ati reconfirmat in Transelectrica gasca de sifonari de bani a lui Pinalti si Seculici. Ati lasat CA-ul lui Seculici, ati dat la o parte singurul profesionist care mai era acolo - domnul Lohan, si ati reinstalat un directorat de interlopi (locotenentii lui Hahaianu).
    • -4 (8 voturi)    
      sa nu uitam (Joi, 31 mai 2012, 8:49)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui ion

      sa nu uitam ca PSD si PDL au supt la aceasi mama numita FSN, acel FSN care a fost in parte un cuib pt securistii care au coonfiscat libertatea abia castigata. Si astazi avem o groaza de lideri politici care provin din randurile 2 si 3 ale PCR sau copilasii ( UTC), din Securitate.. de ce? - pt ca noi ii acceptam!
      • +8 (10 voturi)    
        Jos USL! Noi cand iesim in strada? (Joi, 31 mai 2012, 9:24)

        horatiu [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

        PD s-a rupt de FSN pe motive reformiste. In schimb, PeNaLe suge azi de la ugerul lui Iliescu exact din motivele inverse : de dragul status-quo-ului eclozat sub aripa lui ocrotitoare. Pentru privilegiile neoficiale care fac din stat si protectia politica un instrument privilegiat al unei haite de hiene. Or, asta nu e democratia de tip liberal, ci capitalism de stat, adica o contradictie in termeni!!!
        Am zis howgh!
        • 0 (4 voturi)    
          DA ! Cat mai dureaza ECLOZAREA ?! (Joi, 31 mai 2012, 12:02)

          Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui horatiu

          De doua saptamani tot citesc
          postari cu chemari la iesiri ”reformiste”
          in strada.
          Am si dat cateva replici in care sustineam
          ca TREBUIE SA IESITI IN STRADA.
          *
          Sa IESITI
          ......nu sa IESIM
          pentru ca eu tin cu USL.
          *
          Mai intreb cat mai astept pana voi vedea primul pui de protestatar ungurean iesind
          din ouălele baseștiene ....adica ”ECLOZÂND”
          *
          Atentie la mămăile infometate si violente
          de pe strazi ca s-ar putea sa nu fi aprofundat inca europenismul ,
          fiind mai apropiate sufleteste
          de rusoaicele colege ale lor de generatie care au cantat la Eurovision.
          • 0 (2 voturi)    
            guvernul Che Gargara (Joi, 31 mai 2012, 12:24)

            Horatiu [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

            Cand iti vor trânti uslinosii nota de plata a guvernarii lor in nas, degeaba vei mai veni la .. ghiseu. Tu iti vei fi facut lovilutia alaturi de zombii din ianuarie... Iar Reactiunea a profitat de prostia voastra nelecuita si a intrat pe usa din dos. Din pacate, guvernul Che Gargara raspandeste molima si pe strada noastra. Si nu mi se pare corect!
          • 0 (2 voturi)    
            Ne ajuta si Victoras (Joi, 31 mai 2012, 12:27)

            Andy [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

            Cat mai dureaza eclozarea?: depinde. La voi a durat cativa ani. La noi, mai putin, ca pune umarul din greu si maimutoiul Ponta (fara voia lui, ca in cazul Grajdan)
  • +12 (14 voturi)    
    la niste Poante cu Victor Glumiță.. (Joi, 31 mai 2012, 8:36)

    horatiu [anonim]

    Victor Ponta are de dat niste explicatii serioase in cazul ISC-Grajdan-Nastase, nu glumite, pontutze si justificari de copil de patru ani, gen: `eram in Afghanistan cand a explodat bomba pe care am pus-o cu cateva zile inainte`
  • -7 (9 voturi)    
    circ (Joi, 31 mai 2012, 8:54)

    dan [anonim]

    Cam asta avem de cativa ani incoace si asta din ambitia prosteasca a unui presedinte bolnav de putere si cu orgoliu nemasurat.
    Sper din toata inima sa asistam din toamna la titluri precum "prima si ultima cu executare sedinta "in dosarul Traian Basescu.
    • +7 (7 voturi)    
      mai bine (Joi, 31 mai 2012, 9:40)

      iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui dan

      uita-te la circul facut de acesti clovni,acesti jongleri,acesti magicieni care saptamanal incearca,prin aparitiile lor,sa ne ofere numere noi de fentare a justitiei,a celor care privesc din tribune,ce parere ai,toate dovezile stranse,declaratiile a peste 900 de martori,interceptari telefonice,a declaratiilor mincinoase fara credibillitate ale inculpatului AN,chiar ne crezi fraieri,si un copil in clasa pregatitoare, daca ar urmari cu atentie desfasurarea procesului,,se poate pronunta fara o pregatire necesara in domeniul juridic,este de ajuns sa privesti la fata si gesturile facute de cei implicati,se citeste frica si incapacitatea de a dovedi nevinovatia,incearca in disperare sa tot amane acest proces,pana la prescriere,este singura modalitate de scapare,dupa cum vezi au incercat aproape toate modalitatile posibile,chiar daca va scapa necondamnat,AN nu are cum sa mai apara in functii publice,circul facut in instanta ii dauneaza grav carierei lui si celor care-l sustin!!!
      • -3 (5 voturi)    
        te inseli (Joi, 31 mai 2012, 10:08)

        dan [anonim] i-a raspuns lui iulian-bz

        in ceea ce priveste cariera lui Nastase ,sa nu uitam ca USL are cam 60% si in functii de conducere te pune partidul de la putere nu ala din opozitie.
        Basescu a facut PDL si tot el l-a distrus ,dreapta nu mai are nici o modalitate de a ajunge la putere asa ca nu vad cum Nastase mai poate pierde functii de conducere.
        O sa-l mai vedem chiar daca o mica parte din populatie ar vrea sa nu mai apara pe sticla.
        Partea buna adica cei 70% vor sa nu il mai vada pe Basescu, cine crezi ca va avea castig de cauza?
    • +8 (10 voturi)    
      :)) DIn 2005, justitia a facut progrese imense (Joi, 31 mai 2012, 10:03)

      A9 [utilizator] i-a raspuns lui dan

      Faptul ca nu mai merge cu telefoanele la procurori si judecatori, ti se pare putin lucru?

      Bolnav e Nastase!!! De ce nu a "eliberat" el justitia, ca mare om de stat ce se dorea???
      Iliescu si Nastase, sunt cancerul tarii.
      • +2 (4 voturi)    
        sunt cancerul (Joi, 31 mai 2012, 12:03)

        paolalaan [utilizator] i-a raspuns lui A9

        comunist si corupt al acestei tari!in frunte cu tonta
    • +4 (6 voturi)    
      da (Joi, 31 mai 2012, 11:36)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui dan

      "Ambitia prosteasca"a lui Base de ai lega pe hoti vad ca te deranjeaza vadit,esti printre ei,de aceea urli ca un nebun! Base nu este inghitit pentru ca incearca sa rupa cercul vostru de hoti,dar problema este ca s-a reusit a prosti multa lume.Sper ca ,incet...incet,prostimea sa se trezeasca! Ce ai fi dorit mai banditule,ca Base sa va lase in continuare sa furati?Numai pentru faptul ca v-a rupt dintii si merita toata aprecierea mea!Sunt pensionar din 1998 si am simtit teribil hotia sleahtei voastre politice,pe care tu si alti derbedei incercati sa o aparati!Nemernicilor!
  • +13 (13 voturi)    
    bezele .. (Joi, 31 mai 2012, 9:48)

    lennox [anonim]

    Alo? Grajdi?
    Da!
    Adi, la telefon.
    `Neata, Adi! De ce suni la ora asta?
    Vroiam sa fiu primul care iti spune La multi ani de ziua lui Cuza!
    Multam, Adi!
    Te pup, Grajdi. Somn usor!
    Somn usor! Succes azi!
    • +4 (4 voturi)    
      :)))))))))))))))))))) (Joi, 31 mai 2012, 9:59)

      A9 [utilizator] i-a raspuns lui lennox

      :))))
  • +11 (13 voturi)    
    Manole, Manole - Manole Grajdane (Joi, 31 mai 2012, 9:56)

    flacara violet [anonim]

    22 mai, ora 05.53
    Riiiing riiing
    Năstase: Hristos am înviat?
    Grăjdan: Ă?
    Năstase: Hristos am înviat? Ai 49 de secunde să-mi spui.
    Grăjdan: Ce?
    Năstase: Zidul se suia/Şi mă cuprindea/Pîn’ la costişoare/Pîn’ la ţîţişoare/Pîn’ la buzişoare/Pîn’ la ochişori…you know….you know….
    Grăjdan: Ana?
    Năstase: Bă boule! Zidul rău mă strânge/Viaţa mi se stinge! Adevărat am înviat sau adevărat n-am înviat?
    Grăjdan: A, să trăiți. Adică adevărat ați înviat, happy valentine că vin acu cu hîrtia.
    • -2 (2 voturi)    
      pacat de voi, dar nu au vorbit nimic.... : ) (Joi, 31 mai 2012, 13:10)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui flacara violet

      Imi place insa talentul literar de care dati dovada....reminiscente de la "Cantarea Romaniei"...
      Grajdan a vorbit cu cutia vocala a lui Nastase.
  • +10 (10 voturi)    
    Jalnic (Joi, 31 mai 2012, 10:03)

    Florin [anonim]

    Jalnică prestaţia lui Năstase şi a avocaţilor săi. Cum adică nu a existat prejudiciu. După logica lor parşivă, orice şmecher cu funcţie poate folosii o instituţie a statului pentru a colecta bani pentru el. Ne putem trezii cu ,,Trofeul Mopul de smarald''- implicănd sanepidul, Trofeul ,,Pulanul de aur''-implicànd poliţia etc, obligànd o serie de firme să cotizeze altfel, adio autorizaţii, contracte sau tăbăràm pe ele cu controale.
    Tipic psd.
    • +7 (9 voturi)    
      Revine intrebarea : .. (Joi, 31 mai 2012, 10:14)

      semtex [anonim] i-a raspuns lui Florin

      .. ~ Noi cand iesim in strada???
      • +3 (5 voturi)    
        raspuns (Joi, 31 mai 2012, 11:52)

        hot news [utilizator] i-a raspuns lui semtex

        Sa mai asteptam un pic,caci prostii ne vor furniza repede motive solide!
        • +2 (4 voturi)    
          Adica.. (Joi, 31 mai 2012, 12:13)

          semtex [anonim] i-a raspuns lui hot news

          .. adica ne ajuta si Ponta Pilat???
          • +1 (1 vot)    
            da (Joi, 31 mai 2012, 12:59)

            hot news [utilizator] i-a raspuns lui semtex

            Pilat nu mai are cum,dar Ponta sigur o va face pentru ca maimutoiul a ajuns aici cu sarcini precise.Asadar ,vor fi vizibile pentru toti cei care au fost pacaliti,calcaturile lui in strachini,iar de oprit nu se va opri!Cum sa se opreasca ,acum cand "tatucul"lui urla ca i se zdrobesc "ouale'?PSD-ul nu a acceptat sa vina la guvernare de dragul stirbilor din Piata ci ca sa scape de puscarie hotii din propria ograda!Nu mai conteza ca se fac de ras,ca vor fi injurati,mascariti:de puscarie sa scape!Sunt ferm convins ca,dupa ce vor obtineingroparea pentru vecie a dosarelor,cu draga inima se vor retrage de la guvernarelasandu-i pe altii sa duca greul!Comunistii lui Ceausescu erau prosti dar rai,astia sunt destepti si hoti,si aceasta este si mai rau pentru noi,prostimea!
  • +9 (11 voturi)    
    in sfarsit (Joi, 31 mai 2012, 10:04)

    Cristian [anonim]

    Se face dreptate in tara asta IN SFARSIT...JOS MAFIA, JOS CORUPTIA....BOMBONEL, TI-E FRICA ACUM, DAI INAPOI...CORUPTULE.
    • +7 (11 voturi)    
      Stat de drept, nu stat de drepți in fata lor.. (Joi, 31 mai 2012, 10:45)

      Dan Ganea [anonim] i-a raspuns lui Cristian

      Daca ne mai gândim si la la fostul ministru al agriculturii Ioan Muresan - cu cei șapte ani din cocoașă, sentință definitivă -, putem zice ca incepe sa miroase a stat de drept si in bătătura noastra.

      Pai, cum sa nu fiu mulțumit - ca sa nu zic mândru - ca am mers pa mâna lui Base in toti acesti ani !?
      Aud!?
  • +6 (8 voturi)    
    dati-mi rezumatul! (Joi, 31 mai 2012, 10:07)

    Wyatt Earp [anonim]

    Trebuie sa fug. Nu mai pot urmari telenovela cu Bombo. Când il înlănțuie si-l dă la tatuați păroși, dati-mi si mie un bip.
  • +3 (3 voturi)    
    "Instanta cere liniste in tara" (Joi, 31 mai 2012, 10:25)

    Cetatean [anonim]

    Ati scris in articol; "instanta cere liniste in tara". Involuntar, anticipati decizia instantei si reactia cetatenilor!
  • +8 (10 voturi)    
    Asaltul USL ! (Joi, 31 mai 2012, 10:34)

    Cristi [anonim]

    sec, sa nu fie vreun dubiu:
    “Titus Corlatean: Obiectivele MCV trebuie redefinite “
    Dan Mihalache, secretar general adjunct al PNL: „Trebuie operate corecţii în privinţa funcţionării DNA şi ANI”
    Nici Curtea Constitutionala nu se simte prea bine in era USL. Se aud deja, dinspre uselisti, zgomot de senile de tanc sovietic.
    Ma intreb, in continuare, ce face acea parte a societatii civile care apara la Bruxelles cauza USL. Ce fac asociatiile Cutzu/Cutzu Democratic? Tacerea lor e, desigur, un raspuns! Unul greu, grav, mizerabil…
  • +5 (7 voturi)    
    la niste Pensées cu Miron Costin.. (Joi, 31 mai 2012, 10:37)

    Horatiu [anonim]

    Hmm.. a fi Balaban in grajdurile lui Augias, sau a fi Grajdan in balabanurile lui Ponta!? .. Totuna..
    Cine zicea ca nu nasc si la Moldova `oameni` (cu capu`nainte .. ca Hercule!)???

    Aud!?
    • +2 (4 voturi)    
      Nea Nastase, (Joi, 31 mai 2012, 11:05)

      Kalman T. [anonim] i-a raspuns lui Horatiu

      lasa-ma sa ma explic la randul meu cum vad lucrurile... ai furat si te-ai folosit de un intreg aparat de stat ca sa reusesti asta. De oameni aflati in solda statului, de trafic de influenta si de tot ce era necesar ca sa-ti atingi obiectivele. N-am nimic cu mata, sunt de parere ca in 2004, cu 2-3 luni inainte de alegeri, nu aveai niciu dubiu ca n-ai sa iesi presedinte si ti-ai sapat groapa, adica n-ai mai acoperit mizeria din urma. Eu unul, NU CRED ca sistemul justitiei din tara asta sta la vreo comanda politica sa te incrimineze. Tu faceai asta, remember?
      • +1 (3 voturi)    
        Potera nu i-a menajat nici pe uslinosi si nici pe (Joi, 31 mai 2012, 11:58)

        Horatiu [anonim] i-a raspuns lui Kalman T.

        De acord! Pe de alta parte, a devenit un stereotip sa acuzi "comanda politica" ori de cate ori te cauta potera..
  • +2 (4 voturi)    
    sa si aminteasca (Joi, 31 mai 2012, 11:42)

    nickescool [anonim]

    ...sa si aminteasca ilici ce simulacre de judecati au avut parte toti cei care au fost impotriva comunismului,adevaratii eroi,nu vanzatori de tara ca Nastase
  • +3 (3 voturi)    
    Mi-as dori (Joi, 31 mai 2012, 12:37)

    dumitru [anonim]

    un ANI si un DNA puternice,profesional vorbind.Cum e posibil ca dupa nu stiu citi ani,sa se vina cu asa-zise dovezi,gen ''discutie telefonica la ora 5''?Cum e posibil sa se condamne o pesoana in baza unor dovezi circumstantiale?Asa ceva e un precedent de o gravitate uriasa!Ma doare fix in cilii vibratili de viitorul lui Nastase,sau al oricarui politician,nu pot insa accepta un asemenea ''act de justitie''.Ori e dovedit fara niciun dubiu,si atunci,la Aiud,ori trbuie lasat in pace,iar DNA sa-si perfectioneze activitatea,pentru a nu mai repeta un asemenea (posibil) esec.Iar despre ANI,numai de bine....
    • 0 (0 voturi)    
      :) (Joi, 31 mai 2012, 20:02)

      livius [anonim] i-a raspuns lui dumitru

      toti astia din sala, judecatori/procurori/inculpati sunt platiti de catre noi. poftim discutie:

      Nastase raspunde: "Nu am avut nici o intelegere din priviri, sau semnale ezoterice, sugestii cu inculpata Jianu legat de evenimentul Trofeul Calitatii."
  • 0 (0 voturi)    
    "dar este vorba de doar 49 de secunde" ... ha ha (Vineri, 1 iunie 2012, 13:10)

    adrian [anonim]

    in 49 de secunde poti scrie o scrisoare .. ce te miri asa.
    Omului ii erau suficiente si 2 secunde sa spuna "gata, azi rezolv !". Intelegi dle Nastase, DOUA secunde, DOUA, exact cate OUA vrei tu sa fie numarate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by