UPDATE AUDIO ISC cere Curtii Supreme sa constate nulitatea adresei fostului sef Adrian Balaban Grajdan prin care a renuntat la daune de 1,5 mil euro in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase.

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 28 mai 2012, 16:20 Dosare Anticoruptie


Inspectoratul de Stat in Constructii a trimis o noua adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care solicita instantei sa ia act de nulitatea adresei de saptamana a fostului sef Adrian Balaban Grajdan prin care a renuntat la daune de 1,5 mil euro in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase. Initial ISC s-a constituit parte civila in dosar si in faza de recurs printr-o adresa emisa pe 27 aprilie. "Va rugam, pe de o parte sa constatati ca in prezenta cauza, cererea de constituire de parte civila a avut scopul de a se repara prejudiciul in cuantum de 75.526.350.588 lei ROL, sens in care solicitam obligarea inculpatilor si partilor responsabile civilmente la plata acestuia", se arata in adresa trimisa de ISC din 27 aprilie 2012
  • Vezi in text cum a aparut controversa prejudiciului in dosarul Trofeul Calitatii

UPDATE AUDIO Paul Racovita purtatorul de cuvant al ISC: "Inspectoratul a trimis o noua adresa ICCJ prin care solicita instantei sa ia act de nulitatea adresei de saptamana"

Paul Racovita ISC despre adresa in Trofeul Calitatii by Biro Attila HN

Purtatorul de cuvant al ISC, Paul Racovita a declarat pentru HotNews.ro ca inspectoratul a trimis o noua adresa ICCJ prin care solicita constatarea nulitatii adresei trimise saptamana trecuta de Adrian Balaban Grajdan. Reprezentantul ISC a mentionat ca doar instanta poate decide anularea adresei lui Grajdan. Vezi mai jos explicatiile reprezentantului ISC:

"In cursul zilei de azi s-a trimis instantei o noua solicitare motivata de lipsa procedurilor interne pentru adresa de saptamana trecuta. Anularea adresei de saptamana trecuta, doar instanta poate sa o decida. Daca aceasta noua adresa va fi luata in calcul sau nu, noi nu putem sa stim.

Practic ISC a trimis o noua adresa ICCJ prin care solicita instantei sa ia act de nulitatea adresei de saptamana trecuta pe motiv de viciu de procedura. Documentul de saptamana trecuta nu a fost semnat de compartimentele de specialitate ale ISC", a declarat Paul Racovita, puratorul de cuvant al ISC. 

Secretariatul General al Guvernului: ISC a constat ca adresa semnată şi asumată de către inspectorul general Constantin Adrian Balaban Grajdan, nu are valabilitate juridică, urmând a fi retrasă din instanţă.

Secretariatul General al Guvernului a transmis un comunicat de presa in care mentioneaza ca a cerut ISC sa verifice legalitatea adresei lui Adrian Balaban Grajdan. SGG mentioneaza ca in urma verificarilor ISC a constata ca adresa nu are nici o valabilitatea juridica si ca urmeaza sa fie retrasa din instanta. Vezi mai jos comunicatul SGG:
  • Secretariatul General al Guvernului a solicitat, în această dimineaţă, conducerii interimare a Inspectoratului de Stat în Construcţii, să verifice de urgenţă, în cursul acestei zile, dacă au fost respectate toate procedurile de formă şi de fond cu privire la adresa înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către această instituţie. De asemenea, Secretariatul General al Guvernului a solicitat ca, în funcţie de cele constatate, să se ia toate măsurile legale care se impun, inclusiv retragerea adresei către ICCJ.
  • Astfel, în cursul acestei după-amieze, ISC a comunicat Secretariatului General al Guvernului faptul că, în urma cercetărilor, s-a constatat faptul că adresa semnată şi asumată de către inspectorul general Constantin Adrian Balaban Grajdan, nu are valabilitate juridică, urmând a fi retrasă din instanţă.




Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca prin aceasta decizie ar ramane in vigoare adresa initiala transmisa de ISC in aprilie, prin care institutia se constituie parte civila in dosar si cere recuperarea unui prejudiciu de 75 miliarde lei vechi. In ianuarie, la prima sentinta, prejudiciul stabilit de instanta era mai mic: 64 de miliarde de lei vechi.

  • Potrivit procurorilor DNA, manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Pe 27.04.2012, ISC emite o adresa prin care cere constituirea institutiei drept parte civila. ISC a solicitat ICCJ sa il oblige pe Adrian Nastase si pe ceilalti co-inculpati la plata sumei de 75 milliarde lei vechi. In adresa semnata de catre Miron Simion, director in cadrul ISC, se mentioneaza ca institutia are de recuperat 67 milliarde lei vechi reprezentand cuantumul total al taxelor de participare neincasate de ISC pentru fazele teritoriale ale simpozionului Trofeul Calitatii si 8.387.360.588 ROL, cuantum total al sumelor achitate din bugetul propriu al institutiei. Adresa ISC a ajuns la completul de cinci judecatori ai ICCJ care delibereaza in dosarul Trofeul Calitatii pe data de 9 mai. Citeste mai jos continutul adresei transmise de ISC:

  • Cerere prin care solicitam examinarea cauzei in temeiul art nr. 385 alin 1 cod procedura penala, fara a crea ISC o situatie mai grea avand in vedere urmatoarele motive:
  • In dosarul nr 514/2009 in baza art 14 si 346 cod procedura penala, ICCJ sectia penala in majoritate, prin sentinta penala nr 176/30.01.2012, a dispus si:
  • Obligarea in solidar a inculpatilor Nastase Adrian, Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Mariana Ioana aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Around SRL si pe inculpatul Vasile Mihail Cristian, acesta in solidar cu partea civilmente responsabila Eurografica SL la 3.337.452, 5258 RON (33.374.525.258 ROL) lei despagubiri civile catre partea civila ISC.
  • Obligarea in solidar a inculpatilor Nastase Adrian, Jianu Paula Irina, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Mariana Ioana aceasta in solidar si cu partea responsabila civilmente SC Around SRL si pe inculpatul Vasile Mihail Cristian, acesta in solidar cu partea civilmente responsabila Eurografica SRL la 3.143.931, 9655 RON (31.499.319.655 ROL) lei despagubiri civila catre partea civila ISC
  • Doamnei presedinte a ICCJ completul de cinci judecatori
  • Considerentele sentintei penale nr 176/30.01.2012 pagina 135 releva faptul ca prejudiciul cauzat de ISC este in realitate de 75.526.350.588 lei ROL din care 67.138.990.000 lei ROL, cuantumul total al taxelor de participare neincasate de ISC pentru fazele teritoriale si 8.387.360.588 ROL, cuantum total al sumelor achitate din bugetul propriu.
  • Astfel, instanta de fond a retinut ca, din probatoriul administrat, a rezultat ca prejudiciul cauzat ISC este mult mai mare decat cel stabilit prin Raportul de constatare intocmit in faza de urmarire penala ori decat cel avut invedere prin rechizitoriu pg 136
  • Cu toate acestea, Curtea a obligat inculpatii si partile responsabile civilmente numai la plata sumei de 64.813.844.913 ROl, cu titlu de despagubiri catre ISC.
  • Or, apreciem ca, in situatia de fata, ISC, in termen legal, fiind constituit parte civila (cerere esentiala, de natura sa garanteze drepturile noastre), avea dreptul la acordarea prejudiciului in cuantum de 75.526.350.588 lei ROL, astfel cum s-a retinut in considerentele sentintei penale nr 176/2012
  • Avand in vedere aceste considerente, examinand cauza, in temeiul art. 385 alin 1 cod de procedura penala, fara a crea partii civile ISC o situatie mai grea, va rugam, pe de o parte sa constatati ca in prezenta cauza, cererea de constituire de parte civila a avut scopul de a se repara prejudiciul in cuantumul de 75.526.350.588 lei ROL, sens in care solicitam obligarea inculpatilor si partilor responsabile civilmente la plata acestuia.(sursa adresa ISC din 27 aprilie)

Adresa lui Adrian Grajdan din 23 mai. Inspectoratul de Stat in Constructii a depus miercuri, 23 mai, o adresa semnata de Constantin Adrian Balaban Grajdan (seful ISC) prin care instiinteaza instanta ca nu se constituie ca parte civila in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. ISC spune ca nu s-a constituit in parte civila deoarece raportul de expertiza contabila nu ar fi constatat vreun prejudiciu pe care institutia sa fie nevoita sa-l recupereze.

Raportul de expertiza la care face referire seful ISC in adresa inaintata instantei care judeca dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase a fost realizata inca din 2011. In adresa ISC, care este datata pe 22.05.2012, se fac urmatoarele mentiuni:

  • Subscrisa Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., prin reprezentantul său legal inspector general Constantin - Adrian Balaban - Grăjdan. Având în vedere:
  • Raportul de expertiză contabilă judiciară, efectuat în faţa instanţei de fond, care concluzionează că, în urma organizării evenimentului intitulat "Trofeul Calităţii în Construcţii" în bugetul ISC nu a fost înregistrat vreun prejudiciu. Evidenţele contractelor cu instituţia noastră, care nu relevă înregistrarea vreunui prejudicii financiar - contabil. Raportul Curţii de Conturi privind activitatea ISC pentru anul 2004,
  • Vă comunicăm că, Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., neînregistrând vreun prejudiciu financiar contabil, nu se constituie parte civilă în cauza penală de faţă, pentn următoarele considerente:
  • Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., nu a efectuat niciun fel de servicii de organizer a evenimentului intitulat "Trofeul Calitătii în Constructii". Contractele invocate au fost încheiate de structuri organizatorice, fără personalitate juridicâ aflate în subordinea ISC şi, pe cale de consecinţă, neavând delegare de competenţe di partea ordonatorului de credite bugetare, acele convenţii sunt nule, din punct de veder juridic.
  • Structura bugetară a instituţiei nu avea aprobată posibilitatea legală de a încasa venitu rezultate din acest tip de activităţi. Din evidenţele interne ale compartimentelor de specialitate din organizarea ISC, nu rezult înregistrarea vreunui prejudiciu financiar contabil. In susţinere, anexăm alăturat fotocopii ale documentelor justificative.
Vezi mai jos adresa

document2012-05-22-222657



ISC a fost parte civila in dosar inca din 2008

In motivarea instantei de fond prin care Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare la capitolul “latura civila a cauzei” judecatorii au retinut ca in cadrul cercetarii penale Inspectoratul de Stat in Constructii s-a constituit in parte civila prin adresa nr. 8795 din 26.09.2008. Instanta a mai spus in motivare ca ISC nu a mentionat o suma pentru care se constituie in parte civila.

In motivarea instantei de fond se retine ca Inspectoratul de Stat in Constructii a manifestat voinţa de a exercita acţiunea civilă în procesul penal. Suma retinuta de instanta pentru ISC ca si prejudiciu a fost de  64.813.844.913 lei vechi (aproximativ 1,5 milioane euro). Iata ce se mentioneaza in motivarea intantei de fond:

  • VI. În ce priveşte latura civilă a cauzei, Curtea constată că în cursul urmăririi penale, prin adresa nr.8795 din 26.09.2008 Inspectoratul de Stat în Construcţii a comunicat că se constituie parte civilă, fără a menţiona întinderea exactă a pretenţiilor, făcând însă trimitere la concluziile raportului de constatare întocmit de către specialiştii D.N.A.
  • În faza de judecată, Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost reprezentat prin consilier până la momentul citirii actului de sesizare, însă nu a făcut alte precizări cu privire la cuantumul pretenţiilor civile; ulterior, partea civilă nu a mai fost reprezentată la niciun termen de judecată.
  • În aceste condiţii, reţinând manifestarea de voinţă a I.S.C. de a exercita acţiunea civilă în procesul penal, Curtea urmează a constata că valoarea prejudiciului însuşită de partea civilă este cea stabilită în concluziile Raportului de constatare din 4.09.2008 întocmit de specialiştii D.N.A., respectiv 64.813.844.913 ROL, din care 61.549.713.021 ROL prejudiciu rezultat din organizarea evenimentului la nivel local şi 3.264.131.892 ROL prejudiciu rezultat din organizarea fazei finale (fil.143 vol.76 dup) (sursa: extras din motivarea sentintei de fond in dosarul Trofeul Calitatii)

Prejudiciul ISC in dosarul Trofeul Calitatii

In 2008, DNA prin specialistii sai constata ca ISC a fost prejudiciat cu peste 64 miliarde lei vechi. Vezi aici raportul DNA publicat de lumeajustitiei.ro

In ianuarie 2012, un supliment la expertiza contabila solicitata de aparare si dispusa de instanta arata ca ISC nu a fost prejudiciata.

Pe 30 ianuarie 2012, completul de judecata care a deliberat pe fond in dosarul Trofeul Calitatii a contatat ca ISC a fost de fapt prejudiciata cu 64 miliarde lei vechi. Vezi aici motivarea instantei 

Premierul Victor Ponta a declarat luni 28 mai ca a cerut ISC verificarea legalitatii documentelor semnate de Adrian Balaban Grajdan. "Am cerut noii conduceri sa verifice legalitatea emiterii oricarui act de catre domnul Grajdan si sa actioneze pe loc sa confirme actele legale si sa le infirme pe cele illegal", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca nu Adrian Nastase a fost cel care l-a propus pe Grajdan la sefia ISC, el aratand ca un alt coleg de partid a facut aceasta propunere, dar a evitat sa divulge numele acestuia, spunand ca, in calitate de sef, isi asuma aceasta numire


Vineri 25 mai. Premierul Victor Ponta a evitat sa spuna clar daca va cere Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) retragerea adresei trimise de fostul sef al acestei institutii, Adrian Grajdan, prin care a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. "Eu nu sunt seful ISC, sunt al Guvernului (...)Eu nu sunt conducatorul ISC (...)Nu sunt subalternii mei, imi pare rau.", a raspuns Ponta intrebat de jurnalisti daca va solicita ISC sa se constituie parte civila in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase pentru recuperarea prejudicilui de peste 1,5  milioane de euro.

Cronologia cazului Grajdan - dares ISC:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5510 vizualizari

  • +30 (36 voturi)    
    anunt umanitar (Luni, 28 mai 2012, 16:36)

    titus [anonim]

    schimb apartament cu doua camere, mobilat si utilat cu un loc pe conducta subterana de apa calda, indiferent de zona.Exclus arterele cu capacele de canal sudate........Cam asa vor arata in curand anunturile imobiliare ale romanilor, odata cu cresterea EUR si a preturilor la rate si facturi pentru utilitati. Noul guvern doreste binele romanilor. Si o sa-l si ia. Ura, ura, ura!
    Vor urma numai vremuri bune. Pentru idioti.
    • +25 (29 voturi)    
      pai si Corlatean? (Luni, 28 mai 2012, 17:27)

      curios [anonim] i-a raspuns lui titus

      n-a declarat ieri ca era la ISC un document care arata ca n-a fost prejudiciu? alta MINCIUNA ORDINARA! demisia, Corlatean, nu numai pt. mincina ba si pt.PROSTIE (nu l-ai intrebat pe Ponta ce are de gand)!!!
      • +12 (16 voturi)    
        Debandada generalizata made in USL (Luni, 28 mai 2012, 18:04)

        denvarel [utilizator] i-a raspuns lui curios

        Corlatean tocmai aruncase o perdea de fum in presa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ministrul-justitiei-ii-da-o-mana-de-ajutor-lui-victor-ponta-in-scandalul-balaban-trofeul-calitatii-adrian-nastase-265379.html
        Acum a ramas in ofsaid.
        PDL dormi linistit, USL lucreaza pentru tine.
        • +10 (14 voturi)    
          Bomba la USL!!! (Luni, 28 mai 2012, 20:12)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

          Ministrul de Justitie Titus Corlatean a fost instiintat de fostul sef al ISC, Balaban Grajdan, ca va trimite nota prin care Inspectoratul de Stat in Constructii se va retrage din dosarul "Trofeul Calitatii" ca parte civila, neexistand un prejudiciu! Declaratia a fost facuta de Balaban Grajdan in fata procurorilor DNA....probabil strans cu usa de...ce ne tot numara Nastase de 7 ani incoace...
          Deci, asa cum toti ne inchipuiam, nu numai Ponta stia de aceasta nota ci si ditamai Ministrul Justitiei!!!
          Sa ne asezam comozi si sa asteptam...nici nu mai trebuie sa ne mai fortam, sunt mai prosti decat credeam noi!
          La puscarie birjar, la puscarie!!!
          • 0 (2 voturi)    
            grav! graaaaav! (Marţi, 29 mai 2012, 10:24)

            foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

            dci Ministrul Justitiei este instiintat de o interferenta intr-un proces aflat pe rol, ba chiar in pronuntare si permite asta?????? Demisia Corlatean!!!! nu ai voie nici macar sa pomenesti despre proces !
          • 0 (0 voturi)    
            Esti procuror DNA si dai in presa? (Marţi, 29 mai 2012, 13:12)

            Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

            "Declaratia a fost facuta de Balaban Grajdan in fata procurorilor DNA"...zici tu.
            Si de unde stie economistul Marian ce s-a vorbit la DNA?
            perdea de fum, shoparla, fitil,postarea ta...dar de cum incolo, toti postacii vor face referire la "informatia" asta, ca despre ceva ce "se stie ..."
            Asta-i scopul, nu ?
      • 0 (2 voturi)    
        oxigen activ (Marţi, 29 mai 2012, 9:52)

        semiom [utilizator] i-a raspuns lui curios

        Adevarat. Greu sa mai speli pata asta cu tot detergentul cu oxigen activ din lume. Pentru lucruri mai importante....piatza.net/profetiile-lui-sundar-singh/ - Aceste informatii si multe altele din previziunile lui Sundar Singh se regasesc in Divina Carte.
        "Tot atunci va apare anticristul, prin anticrist înţelegându-i pe toţi aceia care, mai mult sau mai puţin conştienţi, luptă împotriva spiritualităţii veritabile, urmărind să triumfe forţele obscure ale întunericului şi minciunii, ce menţin fiinţa umană într-o stare de inconştienţă şi sclavie letargică, şi multe lupte de idei se vor da, fără nici un fel de armă, pentru nimicirea adevăratei credinţe în Dumnezeu."
    • -6 (12 voturi)    
      noul govern va face.... (Luni, 28 mai 2012, 17:35)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui titus

      ce a facut si vechiul guvern...ce au facut si celelalte fuverne: vor creste....
      ti-am dat plus ca ai fost haios, fdar nu mai incerca sa faci diferente prea mari intre noile si vechile guvernari. toti sunt la fel :hoti
      • -2 (6 voturi)    
        anulam motiune, anulam hartie Grajdan! (Luni, 28 mai 2012, 17:43)

        A9 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        O fi fost vreo intelegere?
        • +1 (1 vot)    
          intreresting (Marţi, 29 mai 2012, 9:13)

          likea [anonim] i-a raspuns lui A9

          In 2008 se constituie parte civila, dar nu stiu cu ce sume.
          Cum naiba sa te pretinzi parte civila prejudiciata dar sa nu stii cu cat, eventyual sa stabileasca parchetul si instanta.
          Si apoi dupa ce la primul dosar a stabilit instanta in baza a nu stiu ce ca ar fi un prejudiciu bde 1,5 mil., trimit o adresa ca da ne mentinem parte civila cu suma aia.

          Hai mah ca e cusuta cu ata alba.
          Bai nene daca esti prejudiciat cum naiba nu stii cu cat, macar o idee, ....
          • 0 (2 voturi)    
            e simplu! (Marţi, 29 mai 2012, 10:28)

            foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui likea

            pana nu s-au gasit TOATE documentele de incasare sfeterisite de Jianu nu s-a putut calcula la banutz paguba, asa cum cere legea. Banii s-au incasat de catre ceilalti (tot cu 7 ani de puscarie) in numele ISC, numai ca banii s-au dus la campania lui Nastase. Exemplu simplu: eu ma duc la nistre fraieri si incasez in numele tau bani cu chitanta. Nu-ti dau chitantele (ca nu-s prost) si nici banii. Nu ai prejudiciu? si pana cineva nu pune mana pe documente cum determini cat de cat prejudiciul?
  • +36 (40 voturi)    
    Inca odata cu mata-n sac ! (Luni, 28 mai 2012, 16:43)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Sau politica in pasi de dans: unul inainte, unul inapoi. O numire, o destituire, o confirmare, o retractare, o adresa, o negare...

    Vedeti, dl. Ponta, ca e greu la guvernare ?

    In afara de a impinge cursul valutar in sus, ce a facut, palpabil, Guvernul in ultimele 3 saptamani ?! Probabil 99% campanie electorala pentru candidatii USL la Locale, iar 1% a dat cu bata-n balta...

    La munca, baaaaaa !
    • -9 (13 voturi)    
      triasca pedelacii (Luni, 28 mai 2012, 17:33)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      ei faceau tampenii dar mergeau mereu doar inainte!
      • +4 (8 voturi)    
        daca esti in stare sa critici (Luni, 28 mai 2012, 17:51)

        FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

        PDL pt greseli de ce nu esti in stare sa critici USL pt greseli?Esti infiptin cascaval?
  • +35 (39 voturi)    
    macar sa jucam fair-play (Luni, 28 mai 2012, 16:45)

    torna_fratre [utilizator]

    Daca tot ati luat puterea nu faceti abuz de ea!
    Vreti sa dovediti ca,USL, sunteti diferiti de cum erati acum 4 ani?
    Lasati legea sa lucreze!
    Probabil ca v-au speriat sondajele care au scazut cu 7-10%,pt USL, in utlima saptamana?
    Nu ar fi exclus sa admiram in continuare aceasta tendiinta.
    La mai MINUS in sondaje.Sunteti pe drumul cel bun!
    • +20 (24 voturi)    
      asta arata..... (Luni, 28 mai 2012, 17:26)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

      .....un mare castig pentru cetatean.
      Incet dar sigur si ireversibil romanul se trezeste. Deci doamnelor si domnilor - se poate!!!
      Trebuie sa fim cat mai vigilenti si neiertatori cu abuzurile smecherilor si sa le strigam in fata ca EI SUNT ANGAJATII SI NU STAPANII NOSTRII si ca suntem capabili sa ii schimbam oricand, daca nu isi fac datoria.
      Trebuie sa fim atenti la justitie, sa incurajam magistratii care isi fac datoria si sa ii criticam deschis pe toti cei care vor incerca sa musamalizeze sau sa faca scapati infractorii, indiferent de cine ar fi acestia.
      Cu cat suntem mai uniti si mai vehementi, cu atat vom reusi schimbarea in bine.
      Curaj, SE POATE!!!
      • -3 (7 voturi)    
        O INTREBARE... (Luni, 28 mai 2012, 18:27)

        db [anonim] i-a raspuns lui translativus

        Esti varsator?
        • +6 (10 voturi)    
          NU... (Luni, 28 mai 2012, 18:42)

          translativus [utilizator] i-a raspuns lui db

          .....sunt constient.
  • +22 (24 voturi)    
    sa mai avem vreo sansa? (Luni, 28 mai 2012, 16:48)

    sfinxsoft [utilizator]

    Poate totusi s-au produs si niscai "reforme" ireversibile. Sa fim optimisti, semnalul pare bun.
  • +29 (33 voturi)    
    raul a fost deja facut (Luni, 28 mai 2012, 16:57)

    alin_cl [utilizator]

    Guvernul joaca alba-neagra cu noi. Sa speram ca din toamna nu mai vorbin de guvernul ponta. Deja ne-am lamurit de competenta celui mai cinstit guvern.
  • +27 (31 voturi)    
    Ponta justitiarul lu"peste (Luni, 28 mai 2012, 16:58)

    jackie [anonim]

    Din desfasurarea anchetei a reiesit ca Ponta a premeditat mutarea pentru a-l salva pe Nastase.A inteles ca situatia este foarte grava,ca a facut cea mai mare prostie din viata lui intervenind ,asa pe fata,fapta ce se numeste favorizarea infractorului ,fapta ce se pedepseste foarte sever in Codul Penal.Ce concluzie sa tragem?Fie ,este Ponta un individ ajuns prin plagiat ,acolo unde este,fie este un idiot de mare clasa.In ambele trtebuie pedepsit,el si cei care au pus la c ale porcaria asta,in asa fel,incit sa le ajunga pina la sfirsitul vietii lor.
  • +22 (24 voturi)    
    gasesc ei altceva (Luni, 28 mai 2012, 16:58)

    gelu [anonim]

    pana la rejudecarea recursului ....
    Nu-l lasa pe Bombo la mititica, ca doar le e mentor (si lui tonta si lui curlateanu).
    Parerea mea...inca nu va bucurati !
    • +12 (14 voturi)    
      s-ar putea.... (Luni, 28 mai 2012, 17:31)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui gelu

      .....sa nu le fie doar mentor ci sa aiba si niscai dosare secrete despre unii tovarasi si mai ales despre ce magarii au facut acestia, pentru ca imi este greu sa cred ca doar din "iubire de mentor" s-au zbatuta atat de mult.
  • +20 (22 voturi)    
    Au luat-o scorurile in sondaj in jos pe topogan? (Luni, 28 mai 2012, 17:12)

    je [anonim]

    Sa inteleg ca incep romanii sa-si dea seama cine sunteti?

    Da...se pare ca nu mai merge sa i-o trageti justitiei chiar asa pe fata. O mai crescut IQ-ul electoratului intre timp, si-si dau si romanii seama.

    Vadeti ca Vantu si Chireac au patentat cum puteti inca sa o trageti justitiei...Puneti batista pe tambal !!!!.......Daca la televiziuni ati reusit, la tambalul asta de internet ii cam mare....si cam greu cu batista.

    :P :P :P :P
    • +4 (6 voturi)    
      O sa incerce... (Luni, 28 mai 2012, 19:30)

      felics [anonim] i-a raspuns lui je

      ...cu hidrantul :)

      Dar nu le va iesi, le trebuie multa ”expertiza” de la Vantu & Voiculescu.
  • +16 (18 voturi)    
    Si (Luni, 28 mai 2012, 17:12)

    Jar [utilizator]

    toate astea din cauza presei"aservita" lui Basescu(de la Marele Antonescu citire)
    • -1 (1 vot)    
      loool (Luni, 28 mai 2012, 18:00)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Jar

      chiar a zis asta?
  • +15 (17 voturi)    
    intoarcerea...intorsaturii (Luni, 28 mai 2012, 17:14)

    marx [anonim]

    un novice in mersul justitiei ar spune ca meciul inca se joaca!

    spiritele lucide stiu insa ca hidra in roba este inca manevrata cu acuratete de papusarii din umbra
  • +10 (12 voturi)    
    ? (Luni, 28 mai 2012, 17:29)

    catri81 [utilizator]

    stirea e de pe surse......o fi adevarat sau e praf in ochii nostri de naivi?
  • -16 (18 voturi)    
    pedelacul forumist (Luni, 28 mai 2012, 17:34)

    catalin_mattei [utilizator]

    cum este pedelacul forumist?.. daca pastrau adresa.. era nasol.. daca o retrag este la fel de nasol.. pedelacul forumist este ca si cel uelist! ce primeste mestecat de la partid aia spune.. restul este tacere!
    • +14 (16 voturi)    
      gresiti un pic, prin punctele esentiale... (Luni, 28 mai 2012, 17:58)

      florin [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

      Nu e bine nici ca s-a trimis adresa...nu e bine nici ca se retrage. Mda, e cam tot asa cum ar fi daca cineva v-ar trage un glont in cap. Nu e bine nici cand vi-l trage, nu repara nimic nici cand il scoate. Raul a fost facut. Demisia si iesirea din viata publica ar repara moral lucrurile. Condamnarea pentru favorizarea infractorului ar repara legal. Cand zic demisie si condamnare nu ma gandesc la Grajdan...
    • +13 (15 voturi)    
      Esti chiar prost sau te prefaci? (Luni, 28 mai 2012, 18:26)

      Als Ob [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

      Spune-ne si noua ce a facut Nastase sau Iliescu ceva bun pentru România! Dar Ponta, Antonescu (ăsta de acum - adormitu), Voiculescu (antenistu)?
    • +6 (8 voturi)    
      ramane de vazut (Luni, 28 mai 2012, 18:58)

      adv [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

      Probabil ca a aparut alta nisa pentru a-l salva pe Nastase - plagaciosul persecutat politic. Nastase scrie astazi pe blog o scrisoare foarte interesanta, iar comentariile masluite ale diasporei, careia nastase avea in intentie sa le suprime dreptul de vot, sunt chiar comice.

      Totusi, mai bine si in al doisprezecelea ceas decat niciodata. Aparent( si sper ca nu doar de fatada ) un pas minuscul pozitiv al USL .
    • +3 (5 voturi)    
      Nu scrisorica era importanta (Luni, 28 mai 2012, 19:51)

      mitic [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

      Ci ce s-a intamplat cu adevarat.
      Daca citesti raportul facut de specialisti vei intelege ca ICS nu a respectat legile, a platit evenimentul si pe langa eveniment (campania) din banii proprii iar taxele nu au fost incasate. Scrie negru pe alb, documentat, pe sute de pagini.
      Asa ca ce declarati voi si idolii vostri nu conteaza. Cu cat citesti mai atent cu atat diferenta intre minciunile voastre si fenomen se mareste.
      Nu aveti argumente. Decat ipocrizii...care va satisfac numai pe voi (material).
  • -6 (8 voturi)    
    ''Trofeul calitatii'' si calitatea expertilor (Luni, 28 mai 2012, 17:55)

    Mr.Giulesteanu [utilizator]

    O propunere simpla : mai faceti o expertiza - in dosarul flota aau fost mai multe - cu experti adevarati nu ''inhamati'' fie la DNA fie pe la partide.
    Rezultatele de pana acum sunt similare cu cele din dosarul flota - asta are, asta n-are, ghici cine e castigatoare ? acuzatorii sau invinuitii- . ISC -ul asta se poarta asa cum suna o zicatoare din epoca de aur '' peste tot se fura dar nicaieri nu lipsea
    nimic''
    Expertiza din dosarul flota - sper sa nu fie ultima - a concluzionat ca FACHIRUL CARE A FACUT VAPOARELE NEVAZUTE SI DE NEGASIT, a facut numai BINE Romaniei, scutind-o de grija navelor, de cheltuieli cu intretinerea si plata echipajelor, si in concluzie, statul roman nu a fost pagubit ci a avut de castigat!
    Poate da cel de sus ca odata si odata sa se mai faca o expertiza si la ISC si pe la M.T. iar expertii care au ascuns adevarul (l-a masluit) sa fie trasi in teapa, asa cum zicea cineva mai de mult , cand se batea cu coruptia fara corupti.
    • +4 (6 voturi)    
      Exact cum am afirmat (Luni, 28 mai 2012, 20:48)

      mitic [anonim] i-a raspuns lui Mr.Giulesteanu

      Prin ce ai postat, demonstrati inca o data ca nu aveti argumente; nu comparatii fara termeni ci ar-gu-men-te.
      Sunteti experti in deturnari: de vorbe, de fapte, de bani...Stilul consacrat al latrinelor.
      In concluzie: ai citit titlul si povestea pe care o dezbatem sau "vorbim discutii"? Nici in raport nu se "vorbesc discutii" ci se constata date certe: contracte, facturi,avize, NIR-uri, CFP-uri .
      Doar stii ca vorba zboara dar scrisul ramane.
      Daca ai rabdare poti sa citesti si tu cu ochii tai. Asta nu va convine: transparenta.
      • 0 (2 voturi)    
        expertiza (Luni, 28 mai 2012, 21:28)

        tepes [anonim] i-a raspuns lui mitic

        Vreau si eu sa inteleg: deci tocmai acele " contracte, facturi,avize, NIR-uri, CFP-uri" au fost obiectul expertizei care inteleg ca s-a facut si care spune ca prejudiciul e zero. Nu mai inteleg: procurorii zic ca este prejudiciu, expertiza zice ca nu. ISC ba zice ca e pagubita ba ca nu. Daca as fi judecator ce sa fac? Expertii, platiti chiar de instanta zic ca nu e prejudicu? Procurorii ca da. Pe cine cred? Ceva e tare putred in procesul asta. Au sau nu dovezi?
        • +2 (2 voturi)    
          Circuitul banilor in natura (Luni, 28 mai 2012, 23:51)

          mitic [anonim] i-a raspuns lui tepes

          Raportul si expertiza sunt pe net. De pe aici le-am citit si eu. Dar se refera la lucruri diferite. Raportul arata ca toate platile pentru evenimentul organizat au fost platiti din veniturile ISC si nu din taxele de participare asa cum cer legile bugetate si cum de altfel dispusese si a.n. in decretul prin care organiza evenimentul. Expertiza spune ca intre banii platiti de ISC si banii platiti de intermediar mai departe, nu sunt diferente si deci nu e prejudiciu.
          Ori, banii platiti de firme pentru taxa de participare s-au evaporat.
          • 0 (0 voturi)    
            Expertiza (Marţi, 29 mai 2012, 12:35)

            tepes [anonim] i-a raspuns lui mitic

            Am cautat si eu pe net Expertiza dar n-am gasit decat o ultima corectie dar care trage concluzia ca prejudiciul e zero. Ori expertiza e obligata sa raspunda unei cereri foarte clare din partea celui care o comanda, in cazul acesta inteleg ca judecatorii. Dupa cum suna raspunsul expertilor inteleg ca intrebarea a fost daca a fost prejudiciu sau nu. Daca raspunsul e nu, dat de expertii contabili atunci cum poate fi prejudiciu? Daca intre sumele platite de ISC si cele platite mai departe nu exista prejudiciu, cum s-au evaporat banii de care spui. au ajuns la Nastase? Ca din raportul procurorilor nu rezulta ca banii ar fi ajuns la el. Poate gresesc eu. Dar, daca vrem justitie adevarata, atunci ce spun procurorii trebuie sa fie confirmat de expertiza. Asa apararea n-ar avea argumente. Doar avem doua parti fata in fata. Fiecare cu argumentele sale. Ori aici am eu nelamurirea: daca procurorii spun prejudiciu, iar expertii spun prejudiciu zero, judecatorii nu o iau in seama si zic ca procurorii? Pentru ce au cerut expertiza? Ca sa confirme sau nu prejudiciul dpdv economic. E totusi Inalta Curte de Justitie a ro. Exemplul si precedentul devin periculoase IMHO.
  • +12 (14 voturi)    
    EU (Luni, 28 mai 2012, 18:47)

    MARA [anonim]

    pensionara la varsta mea de 65 de ani, urmaresc cu f. mare atentie ce se intampla in tara la ora actuala si ma revolta! acesti oameni care au furat tara si-au pus-o pe butuci sunt aparati pe fata cu atata nerusinare!! INCREDIBIL! treziti-va oameni buni,daca o tinem tot asa nu ne mai ridicam din prapastie!!!......
  • -2 (4 voturi)    
    Tot Nastase (Luni, 28 mai 2012, 19:02)

    tom [anonim]

    Nu va bucurati fraierilor. Ponta a obtinut ieri confirmarea de la instanta ca cei 5 judecatori il vor achita pe Nastase. Asa acum poate juca pe cinstitul cu poporul
    • +2 (2 voturi)    
      Da' tu de unde stii? (Luni, 28 mai 2012, 21:18)

      Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui tom

      Ti-a hahait cineva la ureche?
  • 0 (0 voturi)    
    Omul din spate (Joi, 31 mai 2012, 12:11)

    Vanghelie [anonim]

    Cine a recomandat (garantat) pe Grajdan?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by