VIDEO Inalta Curte a amanat pentru 30 mai judecarea recursului in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 23 mai 2012, 7:35 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Hotnews
Inalta Curte judeca astazi un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. La precedentul termen pe 16 mai instanta a respins multe cereri de neconstitutionalitate si de intrerupere a procesului. Reamintim ca pe 10 mai dosarul a fost amanat pentru ca unul din avocatii lui Nastase nu a fost prezent in sala.  Pe 2 mai dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul angajat de Bogdan Popovici a fost internat in spital. Pe 27 aprilie Nastase a cerut amanarea pentru ca era preocupat de activitati politice. Au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului.



Ora 10:54: Procesul a fost amanat pentru 30 mai. Instanta a aratat ca a dispus amanarea deoarece urmeaza sa fie audiati inculpatii, iar  de la acest termen au lipsit Irina Jianu si Diana Gasparovici, astfel ca nu se putea purcede la audierea inculpatilor fara prezenta celor doua.

Ora 10:33: Un grup de 7-8 reprezentanti ai Partidului Noua Republica, condusi de Mihail Neamtu, s-au postat in fata cladirii Inaltei Curti cu bannere pe care scrie "Furatul ucide". Mihail Neamtu a declarat ca a venit la Inalta Curte sa vada cum se deruleaza procesul lui Adrian Nastase si ca, in opinia lui, acest dosar trebuie sa se judece fara niciun fel de presiuni politice.

Ora 10:28: Completul a decis secretizarea sedintei pe perioada in care se vot citi notele din sedinta in care s-a judecat recuzarea procurorului DNA. Presedinta completului a mentionat ca, dupa citirea acestor note, sedinta va deveni din nou publica, amintind ca recuzarea procurorului DNA a fost deliberata tot intr-o sedinta fara public.

Ora 10:01: Instanta a mentionat ca a notat cererea avocatilor lui Nastase de a sesiza CSM privind comentariile facute in emisiunile tv: "Stiti bine ce program au judecatorii, noi nu mai avem timp de urmarit emisiunile. Nu oamenii politici pronunta solutiile in dosare. Asta v-o spune un judecator cu 32 de ani vechime", a afirmat presedinta completului.

Ora 9:51: La procesul lui Nastase asista si Mihail Neamtu de la Noua Republica.

Ora 9:45: Avocatul Viorel Ros, aparatorul lui Nastase, a cerut ca instanta sa sesizeze CSM fata de comentariile facute de un om politic la o emisiune tv. Presedinta completului i-a explicat avocatului Ros ca nu va acorda mai mult de 5 minute pentru revista presei. Presedinta completului a mai spus ca nu s-a simtit "presionata" de declaratiile politicienilor: "Vorbesc in numele personal, niciodata nu m-am simtit presionata de declaratiile facute de oamenii politici. Eu insa vorbesc in nume propriu", a aratat aceasta.

Ora 9:40: Sedinta de judecata a inceput. Inspectoratul de Stat in Constructii a depus o cerere prin care spune ca nu se constituie parte civila deoarece nu s-a constatat niciun prejudiciu.

Inalta Curte a respins joi, 17 mai, solicitarile lui Adrian Nastase de a sesiza Curtea Constitutionala si de suspendare a procesului. ICCJ a respins cererile cu mentiunea ca sunt nefondate sau inadmisibile. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a depus nu mai putin de 20 de cereri, in principal exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului. Pe 2 mai, la al doilea termen, instanta a anuntat ca inculpatii din dosar vor fi audiati. Cum s-a desfasurat a IV-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie “Trofeul Calitatii”

Pe 10 mai a fost judecata a treia sedinta din cadrul recursului. Avocatii lui Adrian Nastase au depus peste 20 de cereri si exceptii de neconstitutionalitate. Au contestat si compunerea completului de cinci judecatori. Dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul Corneliu Liviu Popescu angajata de Nastase nu s-a prezentat in fata instantei. Citeste aici cum s-a derulat a treia sedinta de judecata a recursului.

Pe 2 mai completul de cinci judecatori a dispus o noua amanare de aceasta data pe motiv ca aparatorul lui Bogdan Popovici ar fi fost bolnav. Citeste aici cum s-a derulat cel de al doilea termen din dosar.

Pe 27 aprilie Nastase a solicitat prin intermediul unui avocat amanarea procesului pentru a-si pregati apararea. Un consilier personal al lui Nastase a precizat ca liderul PSD a transmis si un document in care spune ca in acea perioada avea programata o deplasare la Strassbourg, dar ca a intrerupt aceasta deplasare din cauza motiunii de cenzura. De asemenea unul din aparatorii lui Adrian Nastase nu s-a prezentat la instanta din cauza unor probleme medicale. Citeste aici cum s-a desfasurat primul termen din dosar.

In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. De asemenea, completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.

Dosarul "Trofeul calitatii" – Adrian Nastase



Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase.

De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (curca 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Citeste aici acuzatiile din dosar

Citeste rechizitoriul integral al dosarului

Vezi si cum se apara Adrian Nastase pe propriul site codulzambaccian.ro







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7463 vizualizari

  • +55 (55 voturi)    
    mascarada (Miercuri, 23 mai 2012, 8:01)

    ion [anonim]

    Cine este acest individ care-si permite sa tergiverseze acest proces?
    Daca se considera nevinovat de ce amana mereu acest proces?
    Suntem niste mamaligari ca permitem indivizilor de teapa lui sa faca legile in romania.
    N-ar mira pe nimeni daca acest individ va fi ales presedintele acestei tari.
    Tota lumea considera ca justitia se face vinovata de toate relele din acesta tara insa uita ca si presa{cu mici exceptii) a contribuit si contribuie la albirea infractorilor .
    • +45 (45 voturi)    
      Este parintele politic al lui Ponta si Corlatean (Miercuri, 23 mai 2012, 9:23)

      CalinM [utilizator] i-a raspuns lui ion

      Si Secretarul general al PSD. Corlatean a declarat deja ca cei care-l ancheteaza ar trebui sa fie arestati. Si Ponta l-a si numit Ministru de Justitie.

      E halucinant ce se intampla in Romania..Unde sunt aia care luptau pentru democratie, sau erau doar focuri de paie puse de PSD cum a lasat sa se inteleaga Hrebenciuc?
      • +27 (27 voturi)    
        Este parintele politic al,actualului (Miercuri, 23 mai 2012, 10:35)

        A9 [utilizator] i-a raspuns lui CalinM

        Prim Ministru si al Ministrului Justitiei, care au trambitat peste tot, primul cum ca ar fi un proces politic, al doilea, ca ar trebui impuscat procurorul care a alcatuit rechizitoriul.

        Cine timoreaza justitia?!
        Avocatii infracorului, au ajuns sa faca revista presei in sedinta de judecata, fara sa spuna ce declara Min.Justitiei?!

        Salut prezenta lui Mihail Neamtu in sala!
        • +7 (11 voturi)    
          Nu inteleg de ce atita tevatura (Miercuri, 23 mai 2012, 10:53)

          costelivu [anonim] i-a raspuns lui A9

          TOTI stim rezultatul. ABSOLUT TOTI. Nastase e nevinovat, Falca e nevinovat, TOTI POLITICIENII SUNT NEVINOVATI. Pierdem o gramada de bani si de timp cu procesele astea cand verdictul e CLAR: NEVINOVAT. Nu e clar ca legea nu e pentru ei? Ce tot pretindem ca ii judecam?
          • 0 (2 voturi)    
            CAND MAI MULTI JUDECATORI ... (Miercuri, 23 mai 2012, 12:12)

            Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui costelivu

            iti soun ca nu te pricepi la facut dosare
            eu cred ca trebuie sa renunti la calitatea
            de procuror si sa te duci sa faci nani.
            *
            Primarul Gh Falca a fost
            purtat prin tribunale
            din 2005 si pana ieri cand s-a constatat
            că este NEVINOVAT.
            Mai e un recurs ...dar daca
            a fost achitat ieri,
            cine ar crede va mai fi condamnat ?
            *
            Cazul domnului FALCA era un simbol -
            uite ca si ”coruptii din PDL” sunt anchetati.
            *
            Acest curent literar-juridic al SIMBOLISMULUI a fost initiat in
            justitiia romana de catre o anumita
            persoana care atunci cand lăuda independenta si echidistantza procurorilor DNA care ”isi fac treaba” nu scapa sa aminteasca si anchetarea lui Falca.
            Dupa ce a auzit ieri de chixul cu Falca
            respectiva persoana a mutat imediat vorba atacand CSM ul pentru ca nu ii lasa pe ziaristi sa filmeze sedintele in care judecatorii delibereaza....schimbarea subiectului - brendul smekerilor ...nu mai
            pica nimeni in capcana...
            *
            - Falca - era simbolul egalitatii PDL in fata legii.
            - Nastase e simbolul coruptiei PSDiste care trebuie sa dea seama,
            - cativa fost ministrii si parlamentari simbolizau ”curajul” procurorilor de a se
            lua la tranta cu toti coruptiii de orice rang
            - cativa medici, cativa profesori , cativa magistrati sau avocati, cativa politisti ori vamesi , Scaletki don partea ONG urilor toti au fost alesi pentru a crea un mozaic cu aspiratorul DNA culegand praful coruptiei de peste tot.
            *
            Sa ne facem cruce si sa multumim - cei care nu suntem destul de EXPRESIVI pentru a fi considerati SIMBOLICI de amatorii de la DNA.

            PS. Postari ale unora ramasi
            in incremenire prin iunie 1990: l-ar vrea
            batjocorit prin tribunale si pe Iliescu - care in mintea lor incetosata le-a luat locul lui Ceausescu si Dej ca simbolul crimelor comuniste.Treaba lor / mintea lor- eu imi imaginez cam ce s-ar fi intamplat cu Romania si asa tulbure din perioada
            1990 - 1992 daca ar fi fost condusa
            de Reformatorul Statului care a reusit
            sa ne termine conducand pe timp de pace.
            • +5 (5 voturi)    
              Justitia si nivelul de trai al romanilor (Miercuri, 23 mai 2012, 13:36)

              Cetatean [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

              Justitia este principala vinovata pentru intarzierea economica a Romaniei si pentru prabusirea standardelor morale a societatii. A acceptat sa fie controlata politic si astfel a "luptat" pentru perpetuarea coruptiei.
              A fost o "greseala" (intentionata) introducerea inamovibilitatii judecatorilor. Prima data trebuia reformat sistemul si doar dupa aceea trebuia introdus acest principiu.
              Solutia este una singura: alegerea de catre cetateni a magistratilor cu functii de conducere, la fel ca in SUA.
            • 0 (2 voturi)    
              Justitia si nivelul de trai al romanilor (Miercuri, 23 mai 2012, 14:02)

              Cetatean [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

              Justitia este principala vinovata pentru intarzierea economica a Romaniei si pentru prabusirea standardelor morale a societatii. A acceptat sa fie controlata politic si astfel a "luptat" pentru perpetuarea coruptiei.
              A fost o "greseala" (intentionata) introducerea inamovibilitatii judecatorilor. Prima data trebuia reformat sistemul si doar dupa aceea trebuia introdus acest principiu.
              Solutia este una singura: alegerea de catre cetateni a magistratilor cu functii de conducere, la fel ca in SUA.
        • +13 (13 voturi)    
          asa s-a vrut sa fie justitia (Miercuri, 23 mai 2012, 11:01)

          Liana [anonim] i-a raspuns lui A9

          PSD-ul a reusit ceea ce si-a dorit.Toti unfractorii isi vor apara interesele cu ajutorul justitiei lui Ponta si Corlatean.
          • +14 (14 voturi)    
            Odata cu venirea USL, s-a terminat cu justitia! (Miercuri, 23 mai 2012, 11:41)

            AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Liana

            Nu va e clar ca USL e plaga care vrea sa tina Romania in coruptie, saracie, manipulare si comunism cu fata umana?
        • +8 (10 voturi)    
          Pariez 10.000euro ca ia cu suspendare (Miercuri, 23 mai 2012, 11:02)

          marinica [anonim] i-a raspuns lui A9

          Pariaza cineva contra (sistemului)?
      • +17 (17 voturi)    
        E gata (Miercuri, 23 mai 2012, 11:40)

        Mihai321 [utilizator] i-a raspuns lui CalinM

        A scapat, si-au atins scopu PSD-ul furand puterea. E foarte posibil sa il avem in fata pe VIITORUL PRESEDINTE al Romaniei. Mai pleaca un milion de tineri din tara, printre care e foarte probabil sa fiu si eu. S-a terminat, Presedintele Basescu a pierdut razboiu cu talharii astia. Gata, inca 10 ani de tristete, pe de alta parte nici Europa nu o duce prea bine. Viitorul e sumbru in Romania. Cu mare parare de rau spun dar e adevarul.
      • +4 (4 voturi)    
        hm (Miercuri, 23 mai 2012, 11:54)

        Andy [anonim] i-a raspuns lui CalinM

        USL nu a luptat pentru democratie. Au luptat sa ajunga la ciolan ca au flamanzit de atatia ani in care nu a fost. Ei nu dau 2 bani pe democratie si justitie. Ei vor doar ciolanul.
      • +5 (5 voturi)    
        Solutia e simpla DAR ...n-ai cu cine d-le . (Miercuri, 23 mai 2012, 12:22)

        ogi [anonim] i-a raspuns lui CalinM

        Completul de judecata e ca un fular in bataia vintului , fara verticalitate . Solutia: Aducerea tuturor martorilor , avocatilor etc la urmatorul termen cu mandat de aducere sau cu catuse . A doua oara la fel ... .
        Altfel la fiecare termen moare cite o gargarita si e inmormintare mare de la care nu se poate sa lipsesti .
        Deja cred ca toata tara s-a saturat de smecheria asta numita proces .
    • +15 (19 voturi)    
      sa inceteze o data mascarada asta! (Miercuri, 23 mai 2012, 10:08)

      Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui ion

      Ce rost are sa fie irositi astfel banii contribuabililor?!
      Venirea la putere a pedesereului reprezinta un semnal extrem de clar ca toti escrocii trebuie sa obtina NUP sau achitarea daca din nefericire procesul a inceput deja, indiferent daca se cheama Dom' Costel sau Saptecase!

      Ce sens mai are simulacrul acesta de proces?

      Exact cum odiosul si Sinistra erau condamnati ianinte de a incep procesul, la fel si acum Bombo este deja scos basma curata, ce sens mai are toata mascarada asta?!
    • +7 (11 voturi)    
      sa inceteze o data mascarada asta! (Miercuri, 23 mai 2012, 10:08)

      Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui ion

      Ce rost are sa fie irositi astfel banii contribuabililor?!
      Venirea la putere a pedesereului reprezinta un semnal extrem de clar ca toti escrocii trebuie sa obtina NUP sau achitarea daca din nefericire procesul a inceput deja, indiferent daca se cheama Dom' Costel sau Saptecase!

      Ce sens mai are simulacrul acesta de proces?

      Exact cum odiosul si Sinistra erau condamnati ianinte de a incep procesul, la fel si acum Bombo este deja scos basma curata, ce sens mai are toata mascarada asta?!
    • -16 (16 voturi)    
      ioane,ioane toata lumea doarme.. (Miercuri, 23 mai 2012, 10:48)

      deacaii [anonim] i-a raspuns lui ion

      ))).Da' matale, coane ioane,cam cine esti?de-ti permiti sa crezi ca 'parerea'lu' matale conteaza??mai ales, fiind prea subtire la minte..caci-1.instanta dispune amanarea unui proces,e drept, la cererea inculpatului.inculpatul motiveazand cererea sa de amanare.si doar dupa!ce se constata !! temeinicia !! LEGALA!! a cererii inculpatului de amanare, se accepta acest fapt!!ce bine- mi pare ca instantele functioneaza dupa LEGEA ROMANIEI, si nu dupa opinii ciobanesti, coane Ioane..
    • +10 (10 voturi)    
      am inteles cu intarziere! (Miercuri, 23 mai 2012, 11:16)

      naiv [anonim] i-a raspuns lui ion

      abia acum am inteles de ce PRIMA schimbare facuta de Ponta a fost trecerea Inspectoratului la Guvern si destituirea Inspectorului in Constructii. Noua sluga a lui Ponta nu putea vorbi contra sefului si a dat la ordin o "adeverinta" care sa-l disculpe pe Bombo.
      • +2 (2 voturi)    
        excelent comentariu (Miercuri, 23 mai 2012, 13:49)

        javier [utilizator] i-a raspuns lui naiv

        foarte buna observatia, sper sa o preia cei de la HN si alti jurnalisti.
        chiar ma intrebam ce i-a apucat sa depuna o astfel de hartie, ca oricum nu mai poti sa te constitui parte civila in recurs. e doar la intimidarea judecatorilor
    • +9 (9 voturi)    
      Cum cine e? (Miercuri, 23 mai 2012, 11:23)

      George [anonim] i-a raspuns lui ion

      Parintele coruptiei institutionalizate din Romania. Crezi cumva ca Jianu si Gasparovici n-au lipsit strategic, pentru ca procesul sa sufere o noua amanare. Tovarasul Nast7case face totul ca fapta sa fie prescrisa. Iar sistemul lucreaza, cum altcumva?, pentru el... Altfel nu-mi explic de ce judecatorul n-a luat toate masurile pentru a se evita o nua amanare. Jianu si Gasparovici trebuiau aduse cu politia la tribunal.
    • +4 (4 voturi)    
      Mult a fost, putin mai este! (Miercuri, 23 mai 2012, 12:14)

      Bruno.IS [utilizator] i-a raspuns lui ion

      Cat mai e pana la parlamentare?
      Cateva termene ...
      Amanarile au rolul de a avea timpul necesar pentru a le baga judecatorilor mintile in cap, de a ii constientiza ca dupa alegeri vor urma repercusiuni.
      Pe vremea lui Nastase misca cineva in front? Erau dosare sonore pe rol? Din contra, daca scapa un dosar la Judecatorie faceau front comun si mergeau cu totii sa il sustina pe infractor (vezi cazul aluia cu BO de la BRD). O sa vedem MULTA LINISTE dupa alegeri, se vor sparge ca un balon de sapun toate dosarele celor de la putere.
      "Dictatorul" a facut ceea ce nimeni nu a indraznit sa faca pana acum si probabil nici dupa alegeri nu o sa faca: sa lase justitia sa lucreze. Doar si pentru asta l-as mai vota o data daca ar fi posibil sa candideze.
    • +2 (2 voturi)    
      Termen (Miercuri, 23 mai 2012, 12:15)

      justitiar dambovitean [anonim] i-a raspuns lui ion

      Urmatorul termen fixat pe 30 mai va fi 6 iunie si tot asa pana se banalizeaza.
  • +30 (32 voturi)    
    azi si-o ia:) (Miercuri, 23 mai 2012, 8:04)

    nicubila [utilizator]

    m-am trezit cu chef de viata si simt ca azi dau cep la sampanie.

    chiar, Iliescu cu restantele de la mineriade cum sta?
    • +28 (28 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 23 mai 2012, 9:03)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui nicubila

    • +6 (8 voturi)    
      azi sau niciodata (Miercuri, 23 mai 2012, 10:00)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui nicubila

      cel mai probabil astazi se termina circul asta pentru ca va interveni oricum prescriptia de luna viitoare
      • +2 (2 voturi)    
        mai repede, (Miercuri, 23 mai 2012, 14:25)

        ginel [anonim] i-a raspuns lui pehash

        la anul si la multi ani !

        este o urare traditionala care se potriveste de minune la justitia din ro.

        prinos de recunostinta, pentru salvarea si chiar reperarea onoarei acestui om minunat !

        forza usl !
        hai cu partidul uniq !
    • +9 (9 voturi)    
      imi place (Miercuri, 23 mai 2012, 10:34)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui nicubila

      ca esti optimist.
      • +1 (1 vot)    
        dupa cum se vede (Miercuri, 23 mai 2012, 14:19)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        la aceasta ora, optimismul multora ne va fi ingropat cat de curand.
        nu mai e mult pana la prescrierea faptelor, dupa care ceva ariel (ca murdarirea e buna) si-l vedem pe nasti poate chiar mai sus decat unde a fost. ce ziceti de functia de presedinte?
  • +27 (27 voturi)    
    Oare mai are rost stirea? (Miercuri, 23 mai 2012, 8:04)

    Andor74 [anonim]

    ...nu mai bine lasati si nu mai publicati nimic pana la ultima stire "a.n. a fost achitat"?
  • +29 (29 voturi)    
    hahaha (Miercuri, 23 mai 2012, 8:06)

    MirceaA [utilizator]

    azi se va amana din absenta judecatorului. Doamne fereste, cum sa pateasca ceva taman acu', cand veni la putere bolsevismul
  • +30 (30 voturi)    
    Parca vad... (Miercuri, 23 mai 2012, 8:23)

    Veetor [utilizator]

    ... diseara, cand ajung de la munca, o sa citesc:

    "Noua amanare... dupa 10 ore de pierdut vremea pe la tribunal"...
    • +21 (21 voturi)    
      Dar bineinteles, (Miercuri, 23 mai 2012, 8:49)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Veetor

      bombo, vrea sa se faca dreptate!
      De parca daca se prescrie dosarul, se mai poate judeca ceva!
      Praf in ochii poporului uslas, prost si needucat, milog si lenes, provitor de latrine si partzuri tv!
      Singura achitare ar putea prin ... impuscare!
  • +22 (22 voturi)    
    OARE VOR AVEA CURAJ MAGISTRATII??? (Miercuri, 23 mai 2012, 8:43)

    bizonul [anonim]

    Ma intreb a mia oara daca judecatoarele vor avea curajul sa-l bage dupa gratii pe infractorul dovedit nastase adrian, mai ales ca de vreo 3 saptamini restauratia se desfasoara in mare forta, instrumentul ponta dirijat din umbra cu mare maiestrie (si probabil santaj la adresa lui ponta - vezi cazul Cristian Panait) de artileria grea: nastase+felix voiculescu+ hrebenciuc.

    Ce va prevala?
    Profesionalismul vs frica?
    dreptatea vs. lasitatea?
    cruntul adevar vs. lacomia?
    ma refer la cele 5 judecatoare

    sau se amina din nou!
  • +25 (25 voturi)    
    Achitat, utima ora (Miercuri, 23 mai 2012, 9:10)

    bubu [anonim]

    Astazi la ICCJ Andrian Anastase a fost achitat de completul de judecata in urma unui vot strans de 3-2 in favoarea achetatului. Cei doi judecatori care au votat impreuna au declarat ca vor face opinie separata fata de motivarea curtii. Andrian Nastase ne-a declarat: " era normal sa fiu gasit nevinovat, pentru ca asa si sunt, acum s-a vazut clar ca a fost un proces ordonat de basescu si toata terfelirea imaginii mele prin tribunale a fost la comanda presedintelui. Multumesc justitiei pentru ca si-a facut treaba " . (Apoi noi o sa comentam , nu se poate, nu po sa cred, stim toti ca o facut magarii , numa justitia nu vede, etc) Va urez o zi frumoasa!
    • +13 (15 voturi)    
      Si mai ultima ora... (Miercuri, 23 mai 2012, 9:55)

      Archaeon [utilizator] i-a raspuns lui bubu

      O doamne, chiar vorbesti serios?! De cat timp asteptam asta. Saracu' de el cat s-a chinuit in urma procesului asta politic instrumentat de TIRANUL basescu.

      Macar acum poate si el sa se odihneasca si sa-si vada de invatataceii lui, ca orice om de scoala care se respecta si vrea sa dea mai departe cunostintele sale.

      Of, saracul... Imi e asa de mila de el ca totusi exista o posibilitate, foarte mica intradevar, sa stea vreo cativa ani la "bulau" numarandu-si ouale... Nu da Doamne!!?!!!!!!!!!!!
  • +21 (21 voturi)    
    daca se amana (Miercuri, 23 mai 2012, 9:22)

    iulian-bz [utilizator]

    si azi,acest inculpat va incepe ofensiva asupra inamicului puplic Traian Basescu,facand turul tv.,cu conferinte de presa,urmeaza o perioada trista pentru Romania,prin legile adoptate ordonantele de urgenta din ultimele zile,se incearca monopolizarea tuturor institutiilor,a factorilor decizionali,inlaturarea persoanelor incomode,santajarea si amenintarea intelectualilor care sunt de alta parere cu masurile luate,inca mai sper la o decizie dreapta,judecatorii sa se pronunte asupra dosarului inculpatului AN tinand cont de acuzatiile,probele si declaratiile martorilor,nu a mafiei comuniste!!!!
  • +14 (16 voturi)    
    Proces A.Nastase. (Miercuri, 23 mai 2012, 10:05)

    mircea [anonim]

    Daca se amana si azi si nu se judeca prin mentinerea sentintei date ,de 2 ani cu executare,justitia romana se poate desfiinta.sa lase numai politistii de la ordine publica ,care sa prinda micii gainari ,pe care sa-i tina cateva zile la bulau .Si asa justitia nu-i judeca sau ii elibereaza.
  • +9 (11 voturi)    
    prescriere (Miercuri, 23 mai 2012, 10:07)

    dorin [anonim]

    Alaturi de marii smecheri de astazi,are mare incredere in justitia romana,se va prelungi termenul exact cu o luna.Toata lumea va fi fericita.
  • +14 (14 voturi)    
    e usor (Miercuri, 23 mai 2012, 10:39)

    Aramis [utilizator]

    sa spui "voi cere sa fiu judecat chiar dincolo de data la care faptele se prescriu".

    e frumos si elegant din partea "domnului" Nastase sa afirme asa ceva, dar legea spune ca orice condamnare pronuntata dincolo de termenul de prescriere devine automat nula

    QED "boierule"
  • +11 (11 voturi)    
    speranta (Miercuri, 23 mai 2012, 10:41)

    Florin [anonim]

    Dacă justiţia nu este în stare , singura speranţă în a face dreptate, ne rămàn corbii din Bulgaria.....
  • +11 (11 voturi)    
    se amana (Miercuri, 23 mai 2012, 10:47)

    anonim [anonim]

    se va amana.. caci bombo are treburi importante in parlament... trebuie sa decida cine ne reprezinta la consiliul european... prin urmare n-are timp de judecati ...
    deh...
  • +13 (13 voturi)    
    poate, poate (Miercuri, 23 mai 2012, 10:50)

    self [utilizator]

    Hai , Doamne ajuta, poate in ceasul al 12lea se intampla vreo minune.Ca prea ne crede de prosti vanzatorul asta de tara, La ........., Nastase la............La ............. Nastase la ..............!!!!!!!!!!!!!!!!
    • +4 (4 voturi)    
      S-A AMINAT PENTRU 30 MAI 2012 (Miercuri, 23 mai 2012, 11:02)

      biznul [anonim] i-a raspuns lui self

      in rest este...............tacere!
    • +5 (5 voturi)    
      poate,poate (Miercuri, 23 mai 2012, 11:16)

      nic [anonim] i-a raspuns lui self

      Amanare...pentru ca nu au fost prezenti TOTI inculpatii!!!Este rasul lumii.Adio judecare!Cu o astfel de motivare se va judeca la calendele grecesti(prescrierea).Traiasca USL...
  • +6 (6 voturi)    
    Amanare (Miercuri, 23 mai 2012, 10:53)

    Amanare [anonim]

    S-a rezolvat, s-a amanat. Mi-e sila
  • -4 (4 voturi)    
    ionel, ionelule nu mai bea baiatule.. (Miercuri, 23 mai 2012, 11:06)

    deacaii [anonim]

    2)Diversiunile DNA si “fabricarea” dosarelor mele: episodul dolarilor americani
    Publicat martie 31, 2012 General 41 Comments
    Pentru a ma acuza de fapte de coruptie, DNA fabrică dovezi şi „tipăreşte” bani.

    Deşi la începutul lunii martie Ioan Păun, la acea dată învinuit în dosarul „Zambaccian”, a făcut afirmaţia că ar mai deţine în China bani, pretins a fi primiţi de la familia mea, abia după 6 luni, la data de de 01.09.2006, Ioan Păun transmite către DNA, prin intermediul soţiei sale, suma de 118.650 USD.

    În procesul verbal prin care această pretinsă sumă se înregistrează la DNA, inclusiv cu seria şi numărul fiecărei bancnote, se menţionează, “Suma de 118.650 USD a fost primită de soţul meu Păun Ioan, în perioada august 2002 – februarie 2004, de la Dana şi Adrian Năstase”. (Anexa 1) – Anexa 2

    Procurorii DNA au considerat această sumă „corp delict” .

    După verificarea bancnotelor depuse la dosar se constată, paradoxal, că un numar de 255 de bancnote de 100$ au fost identificate ca avand data tiparirii efective in trezorerie, în perioada februarie 2004 – decembrie 2005, deci au fost puse în circluaţie în anii 2005 şi 2006, evident ulterior lunii februarie 2004.'-- adica,asta , nastase,a fost mituit cu o caciul;a de bani. in dolari si in bancnote.dolarii.ei bine, dupa ce si- a luat omu' asta , bleg si javra dolareii,hop dna-ul.cu tancul pe el(nastase)-mitaaaa, urland dreptul si impecabilul dna.la puscarriiiiiee!numai ca, dolarii primiti ca mita de balaurul nastase, erau precum toti dolarii, frumosi, ispititori , nitel verzui, doar cu un mic bibi.INCA!! NU ERAU TIPARITI!!!,IN MOMENTUL IN CARE NATASE-I LUA.ADICA NU ERAU INCA FATATI!!! PE LUMEA ASTA ,si totusi, dna-ul cinstit si clarvazsator ii declarau ca fiind!!!Acum, ori nastase nitel dumnezeu, facand sa fie ceea ce nu e, ori dna-ul e putintel miciunica.cam care ar fi cel de crezut aici?ia loveste-ma cu parerea ,in moalele capului<midia), coane ionica..
    • +2 (2 voturi)    
      ori n-ai inteles, ori dezinformezi (Miercuri, 23 mai 2012, 11:57)

      NL [anonim] i-a raspuns lui deacaii

      Suma respectiva nu a fost primita de Nastase, ci de Paun.
      Doamna declara ca suma a fost primita de sotul dinsei intre 2002 si 2004 dar banii au fost trimisi catre DNA mult mai tirziu. Este posibil ca Paun sa fi cheltuit din banii primiti initial si i-a inlocuit cu altii, ce mare magie? Nici un "mic bibi", numai in capu' avocatilor lu' Nastase.
      Sa dam si un exemplu, poate ne mai destupam? Eu iti dau tie 1000 de euro sa-mi cumperi din Afganistan niste cocaina, ca eu sint mare dealer. Tu iei banii si te duci. Intre timp pe mine ma prinde politia, sint bagat in ancheta, judecata, probleme d-astea. Tu afli si, pentru ca nu stii ce e la dosar, te gindesti sa-ti salvezi pielea si ma dai in git. Te duci deci la politie si le zici alora: "Ma, nene, infractoru' asta mi-a dat si mie 1000 de euro, sa-i iau droguri. Dar eu nu i-am luat, uite aici banii". Problema e insa ca intre timp, in Afganistan fiind, ti s-a facut foame si ti-ai luat o saorma exact din banii aia. Ce faci, nu completezi de la tine cu alti bani, ca sa te dai cinstit? Sau te duci la vinzatorul de shaorma sa-i zici: "stiti, am luat acum 2 ani o soarma si am platit cu o bancnota de 5 euro... As vrea sa mi-o dati inapoi, va dau eu alta, tiparita mai de curind".
  • +6 (6 voturi)    
    Mda (Miercuri, 23 mai 2012, 11:21)

    ion [anonim]

    Nu o sa se dea nici o sentinta pana dupa alegeri. O sa se tot amane din varii motive si dupa alegeri o sa vada ce si cum sta treaba.Probabil intre Craciun si anul nou cand nimeni nu se mai uita la stiri si nu intereseaza pe nimeni politiva atunci o sa il achite
    • +6 (6 voturi)    
      Pe 10 Iunie faptele se prescriu (Miercuri, 23 mai 2012, 11:52)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui ion

      Asa ca nici macar nu mai trebuie sa-l achite.
      Trebuie doar sa mai amane inca o data procesul.
      De pe 30 Mai sa-l puna pe 11 iunie si gata.
      Nastase este achitat "din oficiu"

      Romanii dorm.
  • +16 (16 voturi)    
    Mitza (Miercuri, 23 mai 2012, 11:28)

    Biciclista [anonim]

    Gata, terminati cu balciul. Achitati-l dracului o data, da-ti pulimii ce merita (adica o mare m!%@, ca sunt ei acum la putere) si hai sa mergem mai departe cu furtisagul. Reformarea justitiei in ansablu e un avorton, ne-am jucat de-a dreptatea suficient, i-am prostit pe dobitocii "civilizati" sa intram in UE...

    Hai, jos cu marinarul repejor si cu noul candidat la prezidentiale Nastase (ca n-o fi PSD-ul tampit sa-l lase pe Antonescu la Cotroceni, decat daca il zidesc ca pe Ana in monastire)!

    Circulati, circulati tovarasi! (pentru cunoscatori)

    Конец Фильма!
    • +5 (5 voturi)    
      Subscriu (Miercuri, 23 mai 2012, 11:40)

      mitic [anonim] i-a raspuns lui Biciclista

      Ce ar mai fi de spus?
      Incolonarea si ...la stanga, dragi mujici!
      Spre C.A.E.R. si rubla transferabila...
  • +6 (6 voturi)    
    Întrebările unui prost (Miercuri, 23 mai 2012, 11:33)

    B.F. [anonim]

    „Inspectoratul de Stat in Construcţii a depus o cerere prin care spune ca nu se constituie parte civila deoarece nu s-a constatat niciun prejudiciu” .Ce are sula cu prefectura? Dacă o persoană dintr-o instituţie ia mită este la mintea cocosului că instituţia nu înregistrează un prejudiciu.
    În cazul unui recurs se admite modificarea unei hotărâri anterioare dacă apar probe noi. Ce probe noi au apărut în cazul lui Năstase?
    De ce se admite amânarea unui proces dacă nu sunt prezenţi inculpaţii mai ales când prescrierea se poate face peste câteva zile?
    După cum văd Năstase se îndreaptă victorios spre achitare sau prescriere. De ce? Fiindcă suntem proşti şi acceptăm .
  • +7 (7 voturi)    
    Amanare pe 30 mai..... (Miercuri, 23 mai 2012, 11:34)

    Ronin [utilizator]

    Asta pentru cine mai avea vre-o indoiala....justitie jenanta.....Io` propun sa-l achitati odata sa nu ne mai chinuiti atata....Recunoasteti ca sunteti blat si gata!!!!
  • +3 (3 voturi)    
    sfidare (Miercuri, 23 mai 2012, 11:48)

    annami [anonim]

    "Fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Constantin Grăjdan, demis de premierul Emil Boc după ieşirea de la guvernare a PSD, a fost reinstalat la conducerea instituţiei, prin deciziei a actului premier Victor Ponta." Gandul- 18.05.2012 , 16:20
    Iata de ce ISC considera ca nu a fost prejudiciat in aceasta cauza!
    Astfel de personaje sfideaza cu nerusinare milioane de romani onesti, inventariind in "agenda lor de lucru" toate tertipurile murdare inventate de avocati platiti cu bani grei furati tot din buzunarul nostru, al contribuabililor. Aceasta "tragere de timp" din partea inculpatului si a avocatilor sai, dovedeste, fara putinta de tagada, ca cea mai buna solutie pentru acesta este "prescrierea faptelor" si nu judecarea lor. Pe cale de consecinta, mai avem oare, la urma urmei, nevoie de o hotararare judecatoreasca noi, opinia publica, pentru a ne exprima indignarea, revolta fata de ceea ce vrea "sa ne vare pe gat " cu tot dinadinsul, "cel mai cinstit si profesionist guvern" al Romaniei post revolutionare?
  • +4 (4 voturi)    
    dragi tovarasi (Miercuri, 23 mai 2012, 11:53)

    math [utilizator]

    Colegii acestui domn au dat jos guvernul, sunt aproape de a obtine prin uninominalul englezesc o majoritate relaxata in parlament si fac demersuri pentru a-l demite pe presedinte.

    Campania electorala agresiva demasca mafia protocalie/verde, hotii si incompetentii care au distrus tara. Acitivisitii comunisti din 1946 sunt invidiosi, poporul speriat va iesi la vot cu mic cu mare. USL ne va salva pe toti si va schimba soarta Romaniei....
  • +4 (4 voturi)    
    :-D (Miercuri, 23 mai 2012, 11:56)

    msk [anonim]

    ... e clar...se trage de timp si Bombo va scapa. A trebuit sa fie schimbat Guvernul ca sa se poata intampla treaba asta. Sa nu va mirati cand o sa-l vedeti in postura de candidat le Presedintie in anul 2014.
  • +6 (6 voturi)    
    Acuma sa vedeti (Miercuri, 23 mai 2012, 12:07)

    Liviu [anonim]

    Intelegeti acum de ce erau asa de disperati cei de la USL sa ajunga la putere ? Asta inseamna guvernare Ponta ? Tergiversarea lui Nastase si demiterea lui Basescu ? Altceva nu stiu ? A...mai este...banil a pensionari.
  • +4 (4 voturi)    
    Maiastra lucratura! (Miercuri, 23 mai 2012, 12:44)

    Gimmy [anonim]

    In 11 mai Ponta demite conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii si trece ISCul in subordinea directa a executivului.
    In 23 mai ISC isi aduce brusc aminte sa declare ca nu se considera prejudiciata de catre actiunile inculpatilor AN si IJ.

    Bun venit, justitie PSD! Ochii plansi (ai lui AN) zambesc sa te vada.
  • +3 (3 voturi)    
    prescriere (Miercuri, 23 mai 2012, 12:49)

    Dan [anonim]

    ... si uite asa, usor, usor, se mai imbolnaveste un avocat, se mai face o cerere, se mai inregistreaza o contestatie si se va implini termenul de prescriere.
  • +3 (3 voturi)    
    multumiri (Miercuri, 23 mai 2012, 12:50)

    multumiri [anonim]

    multumimJustitiei Romane ,

    sunteti cei mai curati judecatori din Romania.

    Continuati tergiversarea ,Doar sunteti cei mai buni .

    Va multumim!
  • +3 (3 voturi)    
    ... (Miercuri, 23 mai 2012, 12:50)

    alip [utilizator]

    Sa le fie rusine! Le asigur de tot dezgustul meu sincer!
  • +4 (4 voturi)    
    Intreb si eu... (Miercuri, 23 mai 2012, 12:52)

    Vali [anonim]

    Pentru magistrati nu se aplica sanctiunile prevazute de lege cu privire la "favorizarea infractorului"?
  • +4 (4 voturi)    
    Corlatean inchide usa si stinge lumina. (Miercuri, 23 mai 2012, 12:56)

    mircea [anonim]

    Justitia romana a ratat ocazia de a-si afirma independenta si cinstea.Vor fi respectati ,pe cat se comporta ei ,de mafiot.Au primit salarii bunicele,pensii nesimtite si drept multumire judecatorii Romaniei sfideaza populatia si bunul simt.Se vede ca la revolutie,in justitie si-au gasit adapost toti tartorii si vinovatii de crimele comunismului.
  • +3 (3 voturi)    
    multumiri (Miercuri, 23 mai 2012, 12:59)

    multumiri [anonim]

    acum , Imi doresc tare mult ca acest NASTASE sa fie achitat , doamne'ajuta .Osa-i iubesc pe OLANDEZI , cand o sa anunte ca nu ne primesc in SHENGHEN .

    BASESCU e de VINA , sa nu uitati .
  • +3 (3 voturi)    
    Mafia (Miercuri, 23 mai 2012, 13:01)

    Trojan.H [utilizator]

    "Unde nu ii putem face scapati, le dam cu suspendare".
  • 0 (0 voturi)    
    Sa fim seriosi (Miercuri, 23 mai 2012, 13:35)

    Mihai [anonim]

    banii aia adunati din simpozionul ala nu sunt decat bacsis la ce bani se invart in campaniile electorale si totusi doar unul e anchetat, nu am auzit nimic de autocarele cu turisti electorali plimbati prin judete, de pungile cu mita electorala, de fondurile cheltuite si de justificarea lor a macar inca unul care a candidat la alegeri. Daca era anchetat pentru Petrom sau alta afacere din asta mai ziceam dar pentru niste pixuri si brichete deja aduce a parodie.
  • +1 (1 vot)    
    jale (Miercuri, 23 mai 2012, 13:51)

    mathreex [utilizator]

    incredibil.....oare cat mai merge asa, fratilor?? o sa va-ntrebati, ce treaba am io....pai sa va spun ceva: toate informatiile pe care le obtinem au treaba cu noi insine, e o reflexie al interiorului fiecaruia dintre noi si suntem responsabili de acestea..in ce fel?...ce pot face eu?? multi vor spune NIMIC! Greșit! poti da mai departe o informatie, poti ajuta pe altii sa se trezeasca,etc....suntem obisnuiti sa ne ignoram unii pe altii si apoi ne miram de ce nu ne merge ceva in viata din cauza cuiva..."de aia"...cauza o veti gasi mereu in interiorul vostru si nu la ceilalti!....in concluzie si mai simplu spus - individul asta, Nastase, e o reflexie al interiorului natiei noastre, al ignorantei si smecheriilor, al frazei" gata, te-am facut, ai luat țapă fraiere"....eu n-o sa cred niciodata ca suntem o natie de fraieri! mai degraba o natie care inghite prea multe si tolereaza prea multe!.....ca asa ne-a lasat Dumnezeu pe Pamant, asa am ales si ne meritam soarta...dar ne trezim, incet, sunt convins de asta!
  • +1 (1 vot)    
    Tot inainte! Ca pionierii. (Miercuri, 23 mai 2012, 13:52)

    Gladiatorul [utilizator]

    Ne incolonam in ordine si cu cantec inainte mars: "Trec randuri, randuri muncitorii / Cu steagu-n vant desfasurat / E steagul marilor victorii / De partid inaltat". Mai raul va veni dupa alegerile parlamentare cand, fereasca Dumnezeu sa nu fim obligati sa punem imnul ala vechi cu poporul sovietic eliberator. Oricum chestia cu Justitia "independenta" nu prea i-a iesit presedintelui Basescu. Imi pare rau sa constat lucrul acesta.
  • +3 (3 voturi)    
    audiere inculpati (Miercuri, 23 mai 2012, 13:59)

    anonim [anonim]

    Instanta de recurs e obligata sa îi audieze pe inculpati numai daca nu au fost audiati la fond si daca au fost achitati.
    Deci instanta de recurs in cazul lui Nastase nu e obligata sa ii audieze pe inculpati. Atunci de ce a dispus audierea inculpatilor?
    Audierea lor presupune una sau mai multe amanari ale cauzei....
  • +2 (2 voturi)    
    toata manevra (Miercuri, 23 mai 2012, 14:53)

    Gipsi [utilizator]

    Toata manevra cu motiunea, caderea guvernului MRU, a fost facuta ca sa scape AN la timp de puscarie. Chiar cu riscul de a decredibiliza (daca poate exista asa ceva) USL in ochii alegatorilor lor in aceste 6 luni de guvern.. care nu guverneaza ca e temporar.
  • +1 (1 vot)    
    mda... (Miercuri, 23 mai 2012, 15:26)

    Tom_Macaragiu [utilizator]

    ... probabil ca judecatorul asteapta sa vada si el cum se aseaza treburile la nivel politic, ca sa stie cum o coteste.
    Penalul asta trebuie sa fie dus la puscarie!
  • +1 (1 vot)    
    Nastase curat (Miercuri, 23 mai 2012, 15:28)

    misa [anonim]

    Uite ca isi permite, un neica nimeni dealtfel daca nu il alegea poporul sa il puna in scaun, sa tergiverseze un proces atat de mult incat pana la urma sa fie scos basma curata si probabil sa i se mai dea si despagubiri pentru sifonarea imaginii publice..Ii doresc acestui neica nimeni sa aiba parte de viata lunga la intuneric si la meniul zilei sa nu aiba parte decat de niscaiva oua! Sa dea Domnul sa nu apuce zile usoare atat el cat si cei care il ajuta sa scape.
  • +1 (1 vot)    
    la.... (Miercuri, 23 mai 2012, 15:55)

    horia1962 [utilizator]

    taiat de trestie la periprava....nu meriti altceva...sper ca de data aceasta hotnews nu va cenzura.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by