Primarul comunei Band, Mircea Rus, trimis in judecata pentru 13 infractiuni de abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 16 mai 2012, 20:31 Dosare Anticoruptie


Primarul din comuna mureseana Band, Mircea Rus, cunoscut in lumea artistica drept Mircea Rusu Band, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Mures pentru 13 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, transmite Agerpres.

"Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Mures au dispus, prin rechizitoriu, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatilor Rus Mircea pentru savarsirea a 13 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, Rus Adrian Valeriu, pentru savarsirea a cinci infractiuni de  abuz in serviciu contra intereselor publice, Gabor Rupi pentru savarsirea a doua infractiuni de evaziune fiscala si a unei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Gabor Matei pentru savarsirea unei infractiuni evaziune fiscala", a anuntat miercuri, purtatorul de cuvant al Parchetul de pe langa Tribunalul Mures, procurorul Angela Barbu, intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, inculpatul Mircea Rus, in calitate de primar al comunei Band, si inculpatul Adrian Valeriu Rus, in calitate de angajat al Primariei comunei Band ca si referent achizitii publice, 'si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cauzand prin aceasta prejudicii institutiei publice, totodata obtinand pentru sine si pentru altul de avantaje patrimoniale'.

Parchetul a constatat ca inculpatul Gabor Rupi, in calitate de administrator ar SC Vultur Construct SRL, a omis evidentierea in contabilitatea societatii a doua facturi emise catre Primaria comunei Band in valoare totala de 254.869 lei, in scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale, si totodata a evidentiat in contabilitatea aceleasi societati, in realizarea aceluiasi scop, 98 de facturi care nu aveau la baza operatiuni reale, in valoare totala de 150.754 lei, cauzand prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 156.383 lei.

In privinta inculpatului Gabor Matei, Parchetul a aratat ca acesta, in calitate de administrator al A.F.Gabor R. Matei, a omis evidentierea in contabilitatea societatii a unei facturi emise catre Primaria comunei Band in valoare de 41.885 lei, in scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale, cauzand prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 6.702 lei.
Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare, Tribunalului Mures.

Mircea Rus este candidat pentru un nou mandat la conducerea comunei Band, din partea USL.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1266 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by