​​VIDEO Sergiu Andon (PC) despre cererea ANI de revocarea din functie: E ca si cum ai scoate cartonasul rosu pentru o fapta comisa la un alt meci

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 2 mai 2012, 18:44 Dosare Anticoruptie


Sergiu Andon
Foto: Hotnews
Deputatul Sergiu Andon a comentat solicitarea ANI de aplicare cu celeritate a sanctiunii de revocare a calitatii sale de deputat. Sergiu Andon a declarat ca nu impiedica in niciun fel celeritatea Camerei deputatilor, dar ca cererea de revocare a mandatului sau nu are niciun temei legal. ANI a cerut Camerei deputatilor (miercuri 2 mai) sa puna in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind incompatibilitatea lui Sergiu Andon, prin care deputatul urmeaza sa-si piarda mandatul de parlamentar.



Vezi mai jos explicatii lui Sergiu Andon PC:

  • "Incompatibilitatea la care se refera ANI a fost comisa in 2008. Acel mandat s-a incheiat definitiv in decembrie 2008. E ca si cum ai scoate cartonasul rosu pentru o fapta comisa la un alt meci de pe un alt stadion. Este si prescrisa.
  • Pierderea de drept a calitatii de deputat si retragerea dreptului de a candidat o vreme este prevazuta de legea 161/2003. Acolo sunt explicate situatiile de incompatibilitate, aceasta incompatibilitate de care vorbeste ANI nu face parte din cele vizate. Asta trebuia rezolvata de procurorul de caz la momentul respectiv.
  • ANI viseaza sa hotarasca cine alege si cine este ales in tara asta. ANI este bine ca exista, dar e foarte rau cum functioneaza. Sunt cazuri de incompatibilitate revoltatoare de care nu se ocupa. Ei se ocupa de cazul Andon, de cazul Alistar.
  • Sactiunile pe care pretinde ANI ca trebuie aplicate nu pot fi aplicate pentru ca nu au temei legal.
  • Cat priveste celeritatea Camerei Deputatilor, eu nu o impiedic in niciun fel. "

Agentia Nationala de Integritate solicita Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatilor Sergiu Andon si Florin Costin Paslaru, pentru care deciziile ANI de incompatibilitate si conflict de interese au ramas definitive.

"Agentia Nationala de Integritate solicita Camerei Deputatilor aplicarea cu celeritate a sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie a lui Andon Sergiu si al lui Paslaru Florin Costin, deputati in Parlamentul Romaniei, ca urmare a ramanerii definitive si irevocabile, in cazul lui Andon Sergiu, a sentintei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, si a ramanerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Paslaru Florin Costin, in conformitate cu dispozitiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010", se arata intr-un comunicat postat miercuri pe site-ul ANI.

Agentia avertizeaza ca "neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune".

ANI a constatat in cazul deputatului Segiu Andon ca acesta este incompatibil, iar in cazul deputatului Florin Costin Paslaru, ca a incalcat regimul conflictelor de interese. Deciziile ANI in cele doua cazuri au ramas definitive astfel ca agentia a cerut Camerei Deputatilor sa constate ca cei doi deputati si-au pierdut mandatele.

Solicitarile ANI au ajuns la Comisia Juridica care intocmeste un raport. Practic, raportul Comisiei Juridice in cazurile lui Segiu Andon si Florin Costin Paslaru vor fi trimise la vot in plenul Camerei Deputatilor. Expertii in cazuistica ANI au explicat ca este vorba de o formalitate de vreme ce constatarile agentiei au ramas definitive. In cazul Andon, ICCJ a confirmat definitiv incompatibilitatea deputatului PC. In cazul lui Florin Costin Paslaru decizia ANI a ramas definitiva deoarece acesta nu a contestat-o.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1349 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Nu zau!? (Miercuri, 2 mai 2012, 19:15)

    Dan [anonim]

    E ca si cum tu, ca avocat comunist al lui Felix, ai juca in alt meci!!! E secolul XXI mai inapoiatule! Mars la groapa de gunoi a istoriei.
    P.S. Pentru tine, ca sa intelegi, e secolul 2 si 1. Sictir cu tot cu securistul ala, care te tine in spinare!
  • +8 (8 voturi)    
    prost exemplu (Miercuri, 2 mai 2012, 19:32)

    arbitru [anonim]

    Prost exemplu si-a ales.

    Daca iei un cartonas rosu, intr-un meci, nu mai ai dreptul sa joci in urmatorul meci. Deci, asa cum bine zicea cel de mai sus, mars in gropa de gunoi a istoriei, inapoiatule!
  • +6 (6 voturi)    
    Opinie (Miercuri, 2 mai 2012, 19:38)

    Gogu [anonim]

    Nemernicul asta se crede Dumnezeu,nu se simte vantul schimbarii si pentru el?Il tine nenorocitul ala de securist in brate....
  • +6 (6 voturi)    
    La ce fata de pungas are (Miercuri, 2 mai 2012, 19:47)

    ponta [anonim]

    L-as suspenda pe viata
    • 0 (0 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 mai 2012, 23:16)

      [anonim] i-a raspuns lui ponta

  • +6 (6 voturi)    
    sfidare (Miercuri, 2 mai 2012, 19:55)

    Dan [anonim]

    Sfidarea institutiilor statului, sfidarea noastra, sfidarea bunului simt , asta este ceea ce ne asteapta din partea acestor jupani. Comportamentul sau nu este altceva decat un mimetism maimutaresc al stapanului turnator de rubedenii. Nici nu te poti astepta la altceva de la astfel de indivizi. Suntem noi prosti si neputinciosi....in loc sa protestam public fata de astfel de atitudini, stam pe net si ne vaicarim. Ceea ce fac astia este mult mai grav decat taierea salariilor cu 25 %....inseamna taierea demnitatii noastre si a dreptului la un viitor normal pentru copiii nostri.
  • 0 (0 voturi)    
    noi suntem de vina (Miercuri, 2 mai 2012, 20:43)

    Lucianmotzul [anonim]

    vin ai nostri ,pleaca ai nostri ,noi ramanem topt ca prosti ,dac nu mergem la vot si nu votam ca lumea .
  • +1 (1 vot)    
    Pai atunci... (Miercuri, 2 mai 2012, 21:20)

    Alius [anonim]

    macar da banii inapoi pentru perioada in care ai fost gasit in incompatibilitate! Magaru' naibii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by