Al 33-lea termen in dosarul Voicu. Procurorul de sedinta a cerut incarcerarea senatorului PSD acuzat de coruptie pentru ca a lipsit de la proces

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 20 aprilie 2012, 17:12 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri, 20 aprilie, al 33-lea termen in dosarul de trafic de influenta al senatorului Catalin Voicu. Procurorul de sedinta a cerut arestarea lui Catalin Voicu pentru ca a lipsit nemotivat de la proces, incalcand astfel conditiile impuse de eliberarea sub control judiciar. Avocatul Ion Cazacu a declarat ca senatorul PSD l-a sunat si i-a transmis ca i s-ar fi facut rau si s-a deplasat la medic.
  • Procurorul de sedinta a mentionat ca nu este convins de argumentatia avocatilor si in lipsa unor acte doveditoare a insistat ca Voicu sa fie incarcerat.
  • Instanta a decis sa discute cererea procurorului la urmatorul termen, cand Catalin Voicu trebuie sa prezinte documentele medicale justificative.


Ora 9:00 Procesul a inceput. Din sala de judecata lipseste senatorul Voicu. Avocatul Ion Cazacu instiinteaza instanta ca lui Catalin Voicu i s-ar fi facut rau. In continuare se discuta despre expertiza inregistrarilor audio si pe concluziile celor doi experti Gheorghe Pop (expert MJ) si Catalin Grigoras (expert angajat de avocati). "Exista o polemica stiintifica intre cei doi experti. Am observat ca expertiza de la INEC este girata de institutie", spune unul dintre avocati. 

Aparatorii inculpatilor solicita sanctionarea cu amenda a expertului MJ pentru modul “sfidator si persiflant” in care a raspuns. "Eu personal ma simt jignit fata de atitudinea acestui expert. Modul in care s-a adresat este persiflant", spune avocatul Ion Cazacu. Sustine ca expertul a denaturat adevarul.

Avocatul mai prezinta in aparare si un interviu din presa al Alinei Bica de la Ministerul Justitiei in care spune ca INEC nu are programe software pentru realizarea expertizelor audio. Aparatorii mai cer si citarea expertului pentru ca el sa se prezinte in fata instantei sa ofere explicatii suplimentare.

Senatorul Catalin Voicu nu este prezent din motive medicale, explica din nou unul din avocati. Avocatii solicita o noua expertizare a inregistrarilor. Aparatorii cer citarea consilierului Ivan Adrian (consilierul parlamentar al lui Voicu.)

Intre timp, judecatoarea Viorica Costiniu ii consiliaza pe avocatii apararii. Viorica Costiniu este prezenta in sala de judecata la toate termenele procesului.

Avocata Alice Dragici, aparatorul angajat de Florin Costiniu, cere amanarea procesului pentru ca expertul lor parte Catalin Grigoras sa formuleze un nou set de concluzii.
 
Ora 9:42 Avocatii continua discutia pe marginea expertizei interceptarilor. Un avocat vorbeste despre vocograme (expertize fonocriminalistice ale vocii şi vorbirii). Instanta pune din nou in discutie lipsa lui Catalin Voicu. "Este la cabinetul medical, i s-a facut rau. Mie doar mi-a dat telefon", spune avocatul Ion  Cazacu. Spune ca senatorul ar fi avut ceva probleme cu inima.
 
Ora 9:50 Procurorul de sedinta pune si el concluzii pe cererile formulate de avocati. "Noi nu am constatat ca expertul a adus vreo ofensa instantei. Poate aceste raspunsuri nu au convenit inculpatilor, dar el nu a facut decat sa raspunda la temele expertizei. Cererea de sanctionare a expertului este nejustificata. Consideram ca s-au lamurit problemele legate de autenticitatea convorbirilor. Expertul a raspuns la toate intrebarile de aceea consideram ca nu mai este nevoie de audierea lui", spune procurorul de sedinta.

Reprezentantul DNA sustine ca nu exista nici un fel de motiv pentru realizarea unei noi expertize. “Expertiza convorbirilor realizata deja poate fi coroborata cu alte probe din dosar si in acest fel se poate trage o concluzie clara”, spune procurorul.

Despre cererea avocatilor de a se realiza o vocograma, procurorul spune ca aceasta expertiza nu poate fi admisa: "Dupa cum am vazut, domnii Casuneanu si Locic nu au contestat aceste inregistrari. Expertul a aratat deja ca nu au existat interventii pe inregistrari. Nu este oportuna aceasta expertiza pentru ca ar duce la tergiversarea procesului".

Ora 10:05 Fata de absenta senatorului Voicu in sala de judecata, procurorul spune ca este nemotivata si a solicitat revocarea masurii de eliberare conditionata, adica solicita incarcerarea senatorului. “Informatiile transmise de avocat nu sunt suficiente. De unde stim ca avocatul a vorbit cu domnul Voicu, mai ales cum putea sa vorbeasca cu el daca avea o criza cardiaca? Va solicitam revocarea masurii de eliberare conditionata pentru ca este nejustificata lipsa domnului Voicu", spune procurorul.

Catalin Voicu a fost eliberat in 2011 dupa 1 an si patru luni de arest preventiv, insa eliberarea s-a facut sub control judiciar. Una dintre obligatiile lui Voicu este si aceea de a se prezenta la toate termenele din dosar. In finalul sedintei, instanta anunta ca se va pronunta pe cererea procurorului de a-l incarcera pe Voicu la urmatorul termen.

Instanta anunta ca Voicu va fi citat si trebuie sa aduca un document de la medic care sa dovedeasca ca i s-a facut rau si a fost in imposibilitatea de a se prezenta la proces. Magistratii au amanat si pronuntarea pe celelalte cereri. Procesul va fi reluat pe 4 mai.

Citeste si  Al 32-lea termen in dosarul Voicu. Cum a explicat expertul Ministerului Justitiei ca inregistrarile audio nu sunt trucate

Ce contine dosarul Voicu

Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune). 

Potrivit procurorilor DNA, "in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1993 vizualizari

  • +14 (14 voturi)    
    Ce batjocura! (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:23)

    Cataleya [utilizator]

    De parca e chiar atat de greu pt unul ca Voicu sa prezinte, peste 2 saptamani, la urmatorul termen, o hartiuta prin care sa dovedeasca , ca astazi i s-ar fi facut rau.
    Ce penibili sunt.
    Judecatorii ar fi trebuit sa trimita urgent un echipaj al politiei , la spital sau la cabinetul medical la care , chipurile, Voicu s-a prezentat astazi!
    O bataie de joc. Votati USL si veti avea exact ceea ce meritati, dragi romani!
    )))))

    Avocatii lui Voicu sunt consiliati de Viorica Costiniu!
    CSM, sa va fie rusine!
    Unde esti danilet?
    ca te dadeai rotund si faceai pe revolutionarul in justitie. Pana cand te-ai vazut cu sacii in catuta. Dupa aia, ai devenit la fel de nociv ca Voicu, Costiniu, Jipa, Barbulescu sau Stanoiu.
    Daca nu chiar si mai rau!
    Niste nesimtiti!
    Eu le dau dreptate infractorilor.
    Daca pot sa ocoleasca legea, de ce nu?
    Daca CSM le permite, pe bani grei, bravo lor!
    • +7 (7 voturi)    
      Nu se mai prezinta... (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:08)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      ....pentru ca , USL se si vede la putere si ii va scapa de pedeapsa pe toti fidelii de partid.
      Asa ca, in aroganta lor, au si inceput sa dea cu tifla si chiar sa ameninte bruma de judecatori care au incercat sa isi faca meseria corect.
      De ce n'ar face asa ceva, daca sistemul parlamentar o permite ?
      Dragi cetateni, fiecare pasare pe limba ei piere, asa ca pregatitiva de votare.
      • +5 (5 voturi)    
        sa fie (Vineri, 20 aprilie 2012, 19:45)

        un [anonim] i-a raspuns lui translativus

        lasat in pace....toata lumea stie cat este de sensibil....el si toate nenorocirile de capuse din tara asta.......
    • 0 (0 voturi)    
      1 (Duminică, 22 aprilie 2012, 14:03)

      nervu_stingher [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Se pare ca esti foarte bine informat.
  • -6 (10 voturi)    
    Articol impartial (Vineri, 20 aprilie 2012, 17:53)

    alin [anonim]

    Nu mai e senator PSD. Cand vorbiti de alesii puterii ce sunt cercetati penal nu scrieti nimic de apartenenta politica, dar aici vad ca apare in titlu. Daca vreti sa fiti diferiti de Antene si Realitatea, ar trebui sa tinei la impartialitate; altfel sunteti acelasi rahat
    • +5 (5 voturi)    
      Nu zau! (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:24)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui alin

      "Nu mai e senator PSD"?
      Sa inteleg ca de acum va vota proiectele legislative ale puterii, ale PDL-ului?
      Sau e independent ca Oprescu?
      Formal, nu mai e senator PSD; informal, tot cu ei se "pupa pe gingii".
  • +9 (9 voturi)    
    Dragi romani !!! (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:04)

    FLORIO [utilizator]

    Am ajuns in anul 2012 exact la acelasi punct in care am ajuns in anii 80, adica sa nu mai deschid televizorul, refuz pur si simplu sa vad campania agresiva a tonomatelor securiste. Acest grasan asteapta sa castige ei alegerile si dupa aceea va fi liniste pt corupti si tradatori de neam. Mergeti la vot pt voi si copii vostri!!!!!
  • +4 (4 voturi)    
    chiar asa? (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:07)

    Balalau [anonim]

    nici la scoala nu mai e asa, ahh nu ma simt bine, pot sa stau acasa? Ahh, dar el nici macar nu a anuntat inainte.Toti timpitii astia de prin presa, in loc sa faca nu stiu ce prostie de show, sau mai stiu eu ce elodia, sau sa-mi arate pe baba "oarba" din cionfligaul de jos ca a fost violata, sa mai stiu ce dilie se prostitueaza, de ce nu imi arata stiri adevarate? de ce nu comenteaza ceea ce se intimpla, nu gainarii. Un "Reflector" (pentru cine isi aduce aminte)
  • +7 (7 voturi)    
    tupeu de procuror (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:31)

    catalin [anonim]

    Buey descultilor ,cum va luati voi de dl Voicu ??Pai asta e viitorul ministru de Interne !!Vine cind vrea la procese ,il doare pe el in ...inima de justitie ...
  • +4 (4 voturi)    
    33 de termene de judecata (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:55)

    Kostas [anonim]

    Numai in Romania mai auzi de termene de judecata de genul asta. Si asta numai pt ca acest individ este judecat in libertate. Si nimeni nu se sesizeaza. Li se pare normal.
    • +2 (2 voturi)    
      E " absolut normal " 33- 60 de termene (Vineri, 20 aprilie 2012, 20:50)

      ogi [anonim] i-a raspuns lui Kostas

      Doar nu crezi ca-si vor schimba naravul tocmai acum .
      Cind te gindesti la cuvintul judecator te gindesti la o persoana absolut integra , o persoana echilibrata cu capul pe umeri ce judeca in " LITERA SI SPIRITUL LEGII " .

      In Romania nu e valabil . Infractori sint consiliati de judecatori care subit ies la pensie pe sume sanatoase cind sint demascati . Unde e deotologia profesionala ? .. la cosul de gunoi .
      La depunerea juramintului judecatorul a jurat solemn printre altele "' Sa apar constitutia si legile tari cu cinste, demnitate " . Romania va plateste mult prea bine pt cea ce faceti .

      Tot sitemul juridic din tara e jalnic insa toti cetatenii sint obligati sa plateasca pentru prostiile legislative facute de niste "Einsteini " ai dreptului .

      Avem un ministru de justitie care doarme in papucii statului mai intens ca si Crin , un parlament puternic ca untul la soare de guvern nu mai vorbesc.
      D-le ministru Predoiu sinteti cumva complice ???? ... sau sinteti luat prin surprindere .....?
      Nici usturoi n-ati mincat , nici........
  • +7 (7 voturi)    
    sa-l bage la zdup (Vineri, 20 aprilie 2012, 19:25)

    paolalaan [utilizator]

    ca acolo i-e locul
  • +8 (8 voturi)    
    AMR 7 luni (Vineri, 20 aprilie 2012, 19:38)

    Leon [anonim]

    Mai trebuie sa traga omul de timp 7 luni, pina vin Oamenii de bine din Romania la putere, scapam de Dictator si-o punem de-o Justitie adevarata.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by