Dosarul Posta Romana a fost amanat pentru ca fostul ministru Zsolt Nagy sarbatoreste Pastele catolic

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 9 aprilie 2012, 16:58 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat luni, 9 aprilie, un nou termen in dosarul Posta Romana in care fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, sunt acuzati de DNA de abuz in serviciu. Fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a transmis o solicitare de amanare a procesului pe motiv ca nu poate participa la sedinta de judecata deoarece sarbatoreste Pastele catolic. Instanta a aprobat cererea si a amanat procesul pentru 27 aprilie.

Fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, au fost acuzati de procurori ca ar fi luat parte la trecerea frauduloasa a unui imobil din patrimoniul Postei Romane in cel al unei firme private. Prejudiciul provocat de ingineria imobiliara care a vizat proprietatea situata in plin centru al Capitalei, pe Calea Victoriei, a fost estimat la peste opt milioane de euro. Vezi aici descrierea detaliata a procesului.


ICCJ a judecat luni, 9 aprilie, al 19-lea termen al dosarului. Zsolt Nagy a transmis instantei o cerere de amanare a procesului in care a precizat ca sarbatoreste Pastele catolic si din acest motiv nu s-a putut prezenta la proces. Instanta a aprobat cererea si a fixat termen pentru 27 aprilie. Instanta a precizat ca este a doua amanare solicitata de Zsolt Nagy in cadrul procesului. El a mai cerut o amanare la primul termen pentru a-si angaja un avocat. Procurorul de sedinta nu s-a impotrivit amanarii procesului.

Completul a decis sa puna in discutie o serie de probe solicitate de avocatii apararii. Avocatii lui Chiuariu si Zsolt Nagy au cerut audierea mai multor martori. De asemenea, instanta a decis citarea lui Zaharia Lefter, fost consilier al lui Tudor Chiuariu. Instanta a precizat ca fostul consilier al ministrului ar putea fi amendat daca nu se prezinta la proces. Instanta a incuviintat lista cu martori propusa de aparare.

Citeste si Un fost director al MJ a povestit cum Tudor Chiuariu i-a cerut demisia dupa ce a refuzat sa avizeze o Hotarare de Guvern care sta la baza dosarului de coruptie

Tot astazi ICCJ a avut pe rol si dosarul Hidroelectrica in care fostul ministru Codrut Seres este trimis in judecata pentru subminarea economiei. Si in acest dosar ICCJ a decis amanarea procesului pentru 8 mai pe motiv ca unul din avocatii apararii a lipsit.

Citeste si Cererea avocatilor lui Codrut Seres ca dosarul Hidroelectrica sa fie restituit procurorilor a fost respinsa. Procesul va continua la Inalta Curte






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1176 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    posta romana (Luni, 9 aprilie 2012, 17:53)

    misa [anonim]

    Posta Romana, institutie publica ce fura pe fata toti pensionarii, fortandu-i sa isi deschida cont de card pentru virarea pensiei, pentru ca la ridicarea ei sa li se opreasca comision de retragere.. cati bani a facut contractul asta cu bancile?
  • +3 (3 voturi)    
    Ma bucur ca e asa credincios! (Luni, 9 aprilie 2012, 17:55)

    Petru [anonim]

    Insa pe 27 aprilie este o noua sarbatoare - Sf. Zita, fc. - motiv pentru o noua amanare.

    Cred ca toata ziua a stat in rugaciune scumpul si dragul de el.

    Judecatorii ar trebui sa aiba pe masa si calendarele religioase - sa nu mai faca asemenea greseli.
  • +5 (5 voturi)    
    Ce treaba are justitia cu religia? (Luni, 9 aprilie 2012, 17:57)

    domu [anonim]

    Atunci cand a facut smecheriile nu se gandea la religie si la credinta?
    De ce sa se amane un termen de judecata doar ca e sarbatoare religioasa?
    In plus, orice prejudiciu adus unui obiectiv national de baza, cum e Posta Romana, ar trebui incadrat la 'atentat' la siguranta nationala. Si atunci sa nu mai invoce sarbatori religioase. end of story
  • +4 (6 voturi)    
    Si eu (Luni, 9 aprilie 2012, 18:38)

    Vizitiul [utilizator]

    Sarbatoresc ziua Furnicilor, va rog sa nu ma deranjati cu procese si alte rahaturi :)
    • 0 (0 voturi)    
      Cei de la putere sarbatoresc ceva similar (Marţi, 10 aprilie 2012, 0:37)

      V.R. [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

      In Romania, ziua termitelor este in fiecare zi!
  • +3 (3 voturi)    
    craciun ceva? (Luni, 9 aprilie 2012, 19:27)

    mihai [anonim]

    de cand e motiv de amanare justitia e religioasa ?ce idioti de judecatori ar trebui concediati
  • 0 (0 voturi)    
    Nume prenume judecator (Luni, 9 aprilie 2012, 22:48)

    Nume [anonim]

    Nu INALTa CURte...nume prenume...CNP si adresa domiciliu
  • 0 (0 voturi)    
    Pastele catolic se incheie azi maine (Luni, 9 aprilie 2012, 22:50)

    27??? [anonim]

    Ce asteptam pana pe 27?
  • 0 (0 voturi)    
    Prin surpindere (Luni, 9 aprilie 2012, 23:03)

    Termen [anonim]

    Pastele catolic nu se putea anticipa ca va fi pe 9 aprilie..**** ...iar ne-a luat prin suprindere
  • 0 (0 voturi)    
    Ortodoxi cred ca doar pe hartie 99% sunt doar hoti (Marţi, 27 noiembrie 2012, 0:00)

    Oana [anonim]

    factura catre mine de catre enel si a fost mandata prin posta romana pana azi nu a ajuns a trecut mai bine de 4 zile local trebuie sa ajunga in 1-2 zile este o rusine ca din bani publici platim ceva de care nu avem nevoie monopoluol de stat. am scris la ei nici pana acum nu am primit raspuns oare nesimtirea si furtul de banii publici si corespondenta nu are nici o limita oare ce Dumnezeu au acesti functionari burtosi si puturosi aroganti si inculti sa intamplat la constanta judetul constanta oficiul postal 7 si nu este prima data si nu doar cu factura de la enel ci si cu corespondenta normala si recomandata si chiar si la pachete. Oare nu gasim si noi niste trenuri de animale sa ii expulzam pe faptasi asa cum face UE sau avioane sau autocare in africa acolo de unde le este gena, acolo insa cu arabi sar putea sa le taie mana daca mai fura sau ca in china pe stadion cu un glont in ceafa. Si mai spun ca sunt Ortodoxi cred ca doar pe hartie 99% sunt doar hoti la posta romana


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by