Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest, a decis Curtea de Apel Targu Mures

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 aprilie 2012, 16:05 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Targu Mures a decis, miercuri, ca fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, sa ramana in arest, sentinta putand fi atacata in termen de 24 de ore de la pronuntare, anunta Mediafax.

Curtea de Apel Targu Mures a respins ca nefondate cererile fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, si ale omului de afaceri Calin Mihai Stoia de revocare a mandatelor de arestare preventiva si eliberare sub control judiciar, astfel ca acestia vor ramane in arest.

Curtea de Apel Targu Mures a considerat, de asemenea, ca nefondate cererile celor doi si ale aparatorilor acestora de punere de indata in libertate si de schimbare a mandatelor de arestare preventiva cu interdictia de a parasi tara sau localitatea.

Potrivit magistratului Mihaela Cretu de la Curtea de Apel Targu Mures, instanta a constatat legalitatea si temeinicia masurii arestului preventiv in cazul lui Apostu si al lui Stoia si a decis sa o mentina.

Sentinta Curtii de Apel Targu Mures poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, cerusera, luni, magistratilor Curtii de Apel Targu Mures sa fie eliberati, sustinand ca nu reprezinta pericol public.

Procesul in care fostul primar Sorin Apostu este acuzat de coruptie, alaturi de omul de afaceri Calin Stoia, este judecat de magistratii Curtii de Apel Targu Mures, dupa ce solicitarea de stramutare a dosarului de la Curtea de Apel Cluj a fost admisa, in 21 februarie, de instanta suprema.

Avocatii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca au cerut stramutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj invocand, intre altele, mediatizarea excesiva a cauzei.

Sorin Apostu si Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. De asemenea, Sorin Apostu a cerut sa fie eliberat sub control judiciar, dar instanta suprema i-a respins solicitarea.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

Sorin Apostu si Calin Stoia au fost mutati, la sfarsitul lunii ianuarie, din Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Dej, avocatii celor doi sustinand ca starea de sanatate a acestora s-a inrautatit "din cauza conditiilor inumane de detentie".

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind inregistrata in 15 februarie la Registratura Primariei.

Sorin Apostu a sustinut, intr-o scrisoare deschisa adresata locuitorilor orasului, ca dupa demisia din functie cariera sa politica si administrativa inceteaza si ca va astepta ca justitia sa isi urmeze cursul si sa isi poata dovedi nevinovatia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























620 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by