DNA cere procurorului general sa obtina avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale fata de ministrul Laszlo Borbely

de R.H.     HotNews.ro
Miercuri, 4 aprilie 2012, 11:38 Dosare Anticoruptie


Laszlo Borbely
Foto: 0-100.ro
Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Procurorul General pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare pentru urmarirea penala fata de ministrul Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta.

Traseul cererii DNA este urmatorul: de la procurorul general este trimisa ministrului justitiei, care o trimite conducerii Camerei Deputatilor, de unde ajunge la Comisia juridica a Camerei care intocmeste un raport care este prezentat in plenul Camerei; in final deputatii vor vota daca avizeaza sau nu cererea procurorilor.

In cazul deputatului Boldea, pentru care s-a cerut un aviz de ridicare a imunitatii, procedurile au durat 24 de ore. In cazul deputatului Dan Pasat, acestea au durat in jur de 4 luni, iar in cazul Ridzi, Camera Deputatilor a avut nevoie de peste 8 luni pentru a aviza cererea procurorilor.

DNA afirma in iulie 2011 ca procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii: CIOCAN IOAN, asociat unic si administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si SZEPESSY SZABOLCS, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

"In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate, prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala "Apele Romane" (institutie aflata in coordonarea acestui minister) cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie. Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedura penala", explica DNA intr-un comunicat oficial.

In 2011 LESCACI COM a castigat doua contracte de 70 milioane lei de la Administratia Nationala Apele Romane institutie aflata in subordinea Ministerului Mediului condus de Laszlo Borbely.

Potrivit site-ului de achizitii publice e-licitatii.ro compania LESCACI COM SRL a castigat pe 30 iunie un contract in valoare de 41.668.225 lei de la  Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad, unitatea aflata in subordinea Administratiei Nationale Apele Romane institutie aflata in subordinea Ministerului Mediului condus de Laszlo Borbely. Procedura de achizitie a fost licitatie deschisa.

In februarie e-licitatie a publicat anuntul de atribuire 101050 prin care compania LESCACI COM SRL era desemnata castigatoarea unui contract de 29.052.345 lei atribuit de Administratia Nationala "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Siret institutia aflata in subordinea Ministerului Mediului.

In 2010 LESCACI COM SRL a castigat contracte de 14 milioane lei de la Administratia Apelor Romane.

In noiembrie 2010 e-licitatie.ro a publicat 95029 prin care compania  LESCACI COM SRL era desemnata castigatoarea unui contract de 3.734.293 lei atribuit de ADMINISTRATIA BAZINALA DE APA OLT institutie in subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" care este de asemenea in subordinea Ministerului Mediului. Tipul procedurii a fost negociere fara anunt.

Tot in 2010 LESCACI COM SRL a castigat un contract de lucrari in valoare de 10.229.108 lei de la DIRECTIA APELOR BUZAU IALOMITA institutie in subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" care este de asemenea in subordinea Ministerului Mediului. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii.

Potrivit e-licitatie.ro compania LESCACI COM SRL a castigat un contract in valoare de 4.960.278 lei de la DIRECTIA APELOR OLT institutie aflata in subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" care este de asemenea in subordinea Ministerului Mediului. Anuntul prin care LESCACI COM SRL a fost desemnata castigatoarea contractului a fost publicat in iunie 2008 cand ministrul Mediului era democrat-liberala Sulfina Barbu.

Citeste si:







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8721 vizualizari

  • +11 (23 voturi)    
    i-a venit randul.... (Miercuri, 4 aprilie 2012, 11:45)

    ted [anonim]

    uite ca i-a venit randul si lui Borbely, ce afaceri cu statul in domeniul penalului, au facut UDMR-istii astia timp de 22 de ani...au franat tot ce a insemnat reforma adevarata..e vremea sa se scuture de acolo...
    • -5 (9 voturi)    
      ha, ha! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:18)

      scepticu' [anonim] i-a raspuns lui ted

      nici-o sansa, face parte din actuala si viitoarea coalitie la putere!!!
      • +3 (7 voturi)    
        da' Boldea de unde era? (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:57)

        zaboo [utilizator] i-a raspuns lui scepticu'

        sau uiti?
        • +1 (1 vot)    
          conteaza? (Joi, 5 aprilie 2012, 7:32)

          translativus [utilizator] i-a raspuns lui zaboo

          Toti fac parte din Parlament indiferent de partide si toti au acelasi scop, "binele poporului".
          Numai ca de atata "bine", poporului i s-au cam sterpezit dintii.
      • +2 (16 voturi)    
        Roşia Montană ori DNA, Borbely! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:06)

        Miss_A [utilizator] i-a raspuns lui scepticu'

        Toată tărăşenia vine de la încăpăţânarea lui Borbely de a nu semna avizul pentru proiectul Roşia Montană. Gold Corporation a dat şpăgi imense şi aşteaptă rezultate, nu se împiedică de un ministru (şi ungur pe deasupra, ptiu mama lui!) că nu-i pică lui bine cianura din proiect. Cianuraţi, oştenii mei, cianuraţi, ori DNA-ul vă mânâncă!
        • 0 (10 voturi)    
          plauzibil (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:27)

          Florin [anonim] i-a raspuns lui Miss_A

          SI eu cred acelasi lucru.
      • +3 (7 voturi)    
        daca viitoarea coalitie se face la "mititica" (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:07)

        Xu [anonim] i-a raspuns lui scepticu'

        Atunci e posibil sa ai dreptate.
    • +2 (2 voturi)    
      HE (Joi, 5 aprilie 2012, 9:26)

      Nae Camionagiu [anonim] i-a raspuns lui ted

      Borbely refuză să semneze pentru Roşia Montană şi gazele de şist, asta este.
      L-am văzut pe austro-Ungureanu la Hurezeanu, era foarte nervos. De ce îl credeţi pe el în privinţa Cupru Min, de ce nu vă întrebaţi de ce dracu toate datele se bat cap în cap?!
      În urmă cu ceva timp Băsescu spunea că energia şi resursele din subsol sunt strategice, deci vânzarea lor să se facă după aprobarea în CSAT, acuma au uitat şi el şi premierul?
      Nu-l suport pe Borbely, dar nu uitaţi că Ungureanu le-a făcut ungurilor facultate de medicină. La ce ne trebuiesc nouă medici care nu ştiu vorbi româneşte, să poată merge în Ungaria, după ce noi le plătim şcolarizarea? Şi mai citiţi şi legea educaţiei, minoritarii care învaţă în limba lor, primesc de la stat casă, masă şi transport. Toţi ungurii vor fi şcoliţi, copii românilor săraci vor rămâne fără şcoală. Vă place? Mie unul nu!
      Arătaţi-mi un politician care nu are afaceri cu statul!
      • +1 (1 vot)    
        Lasati putin mai moale!!! (Joi, 5 aprilie 2012, 12:39)

        attila [anonim] i-a raspuns lui Nae Camionagiu

        Sa ma scuzati nene ... Camionagiu!

        Dar ungurii care locuiesc in tara asta nu platesc taxe si impozite la fel ca si ceilalti cetateni? De ce nu au voie si ei sa aiba scoala? De ce nu au dreptul si ei la drumuri? Ati fost in Harghita si Covasna sa vedeti ce drumuri sunt acolo?
        Nu vati gandit la faptul, ca statul are bani de la populatie? De ce au voie Moldovenii de peste prut la scolarizare gratuita in Romania, cu toate ca parintii lor nu prea contribuie la bugetul statului Roman? Din partea mea sa tot aiba acest drept, dar atunci si cei care locuiesc aici in tara, platesc taxe, sa aiba si ei niste drepturi!
        Nu am de gand sa ma duc la medicina, nicin in limba maghiara, nici in limba turca ... dar taxele platesc totdeauna la timp (probabil mult mai mult, ca si oltenii si moldovenii care figureaza fara venit).

        Si asa se duc foarte multi bani din Transilvania spre Moldova si Oltenia! Sa folositi cu sanatate, dar lasatine si pe noi sa respiram!

        (Daca doriti sa dati negativ la comentariul meu, trebuie sa apasati mana la care degetul arata in jos ... dar numai dupa ce va ti logat.)
        • 0 (0 voturi)    
          echitate sau favoritism (Luni, 9 aprilie 2012, 11:03)

          george [anonim] i-a raspuns lui attila

          nene Attila, nea Nae (Camionagiu) vorbea despre faptul ca se pare minoritatile sunt favorizate fata de romani.
          Nenea Nae (Camionagiu) nu vorbea despre faptul ca omul de rind, ce o fi el roman ungur sau tigan, nu traieste in Romania in conditii bune, comparativ cu multe alte state din europa si EU .
          Daca conditiile de trai nu sunt bune in Romania poate sunt mai bune in Ungaria.
          Ungureste stiti, viata buna doriti, de ce nu incercati sa traiti in vestul Europei eventual incercati in Ungaria ca este mai aproape..

          Adica in loc sa cereti de pomana in Romania, ca pe un drept cuvenit mergeti la pomana sau eventual la munca acolo unde este mai bine ..

          Cu respect
          un culegator de capsuni ...
    • +1 (3 voturi)    
      DOSAR POLITIC (Joi, 5 aprilie 2012, 10:55)

      Ion [anonim] i-a raspuns lui ted

      Omul este acuzat din cauza ca nu a dat aviz de mediu inceperii proiectelor de la Rosia Montana!!!

      Asa ii trebuie, ce crede el ca poate sa se opuna la nesfarsit milioanelor de tone de CIANURA care vor rezulta din maretul proiect???
  • 0 (24 voturi)    
    Avertisment! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 11:46)

    Alin [anonim]

    Să sperăm că acesta va fi un avertisment destul de puternic pentru cei din UDMR în sensul că Preşedintele Traian Băsescu, COnducătorul nostru Înţelept, nu este dispus să mai cedeze ca şi până acum şantajului UDMR!
    • -1 (13 voturi)    
      Si sa nu se uite! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:16)

      tache2011 [utilizator] i-a raspuns lui Alin

      Ca Borbely se cacaie prea mult pentru a da aviz favorabil (ca altul nu poa' sa existe) Rosiei Montane asa cum ne-a atras atentia Primul Ministru Mitzvah Razvan Ungureanu, Mana Stanga si Ascultatoare a Conducatorului Intelept.
      • +3 (9 voturi)    
        Dezinformezi profesionist?! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:16)

        DEMA GOGU' [anonim] i-a raspuns lui tache2011

        "Mitzvah" ???! Premierul MIHAI Razvan Ungureanu e ROMĂN .Se recunoaste ,pt neinitiati , dupa fiziomomie! Mai terminati cu minciunile si dezinformarile, venite de la Moscova.Despre PONTA si Crin ANTONESCU se vede de la o poşta ca sunt rusnaci....
        • +1 (3 voturi)    
          In ce calitate a absiolvit Institutul de studii (Joi, 5 aprilie 2012, 8:26)

          .... [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

          evreiesti de la Londra daca nu in cea de membru al acestei comunitati? De fapt cariera politica a acestuia se bazeaza in primul rand pe aceasta calitate. O mai fi facut si alte scoli evreiesti dar cea de mai sus o are trecuta in CV.
        • +1 (1 vot)    
          e roman get beget (Joi, 5 aprilie 2012, 9:35)

          ginel oboreanu [anonim] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

          numai maica-sa si un frate de'al tatalui au fost mitzvah.
          el numai si'a luat un amarat de doktorat in studii yashiva, la oxford.
          foarte folositor in conducerea statului roman.
    • -2 (6 voturi)    
      ahaaa... (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:32)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Alin

      Deci e la schimb: santajist contra santajist... >:)
      Ca bine le zici, bibicule! Daca UDMR il pupa in koor pe Base, nu era nici o problema cu "traficul de influenta" al lui Borbely... ce e aia? sa fim seriosi, doar "se poarta"... :P
    • -3 (3 voturi)    
      Dragi ti's ungurii. (Miercuri, 4 aprilie 2012, 16:10)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui Alin

      Te pui chezas pentru ei.Ce sa faci alina,din ura fata de Basescu te culci cu dusmanul.
  • +4 (18 voturi)    
    acum... (Miercuri, 4 aprilie 2012, 11:47)

    Laurentiu78 [utilizator]

    o sa apara Ponta sa laude justitia si independenta ei, dar dosarul lui Nastase e tot instrumentat politic!
  • +3 (21 voturi)    
    Pressing la sist (Miercuri, 4 aprilie 2012, 11:53)

    Manowar [utilizator]

    Nu cumva l-au pus un pic la perpelit pentru declaratiile lui impotriva gazelor de sist (prin fractionare hidraulica)? Sau, eventual, si pentru ca nu da unda verde la Rosia Montana?
    • +2 (6 voturi)    
      sau e un gainar marunt (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:08)

      angel [anonim] i-a raspuns lui Manowar

      la fel ca multi altii, dar ca asta a fost totul inutil - padauri si spatii verzi din ce in ce mai putine, aerul si apa din ce in ce mai poluate.
      • +3 (7 voturi)    
        de acord (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:01)

        Manowar [utilizator] i-a raspuns lui angel

        sunt de acord, ma apuca si pe mine depresia ca ne distrugem natura. Insa mi se pare cam ciudata iesirea acum a DNA pe un dosar vechi de un an, in contextul acutizarii presiunilor Chevron si RMCG. Daca e vinovat sa plateasca, insa sunt doua aspecte aici: unul ce tine de aplicarea legii (foarte bine) si unul ce tine de intimidare pentru avizarea distrugerii mediului, prin cele 2 firme (ca sa nu mai zic de dezavantajele financiare pentru Romania, care decurg din cele 2 contracte)
    • +1 (3 voturi)    
      cam ai dreptate (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:08)

      benicio [utilizator] i-a raspuns lui Manowar

      Ahaaa, uite un comentariu pertinent.
  • -6 (18 voturi)    
    Bye,bye Razvan Ungureanu ! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 11:58)

    Porumbelul Pacii [anonim]

    E clar ca acum moțiunea va trece !
    • +1 (13 voturi)    
      Nu va trece nicio motiune ... (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:05)

      Reader [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

      ... mai ales inainte de alegeri. cine depune / voteaza motiunea si-a asigurat infrangerea
      • +1 (5 voturi)    
        Ei aș ! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:56)

        Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui Reader

        A fost candva mare tam-tam cu dosarul lui Borbely....apoi o tacere indelunga si suspecta...
        ....si acum....la fel de suspect....dosarul este
        resuscitat...
        Sigur ca DNA este apolitic si echidistant...:):)
        totusi ce l-o fi determinat pe Base sa
        dea drumul la dosar acum:
        1. poate a dorit sa ia initiativa, ca prea
        se desfasoara evenimentele politice
        fara el si cam in contra lui....
        2. poate a considerat ca INEVITABILEI SANCTIONĂRI a celor care s-au aliat cu el
        i-a sosit momentul si in cazul UDMR
        ului (...sa nu-mi spuna Borbely ca a
        fost surprins...s-a inhaitat in deplina cunostinta de cauza)
        3. si sigur a simtit nevoia sa il debarce
        pe Ungureanu ...inima lui Base e franta decand
        a trebuit sa-si sacrifice boc-ul ...saptamana trecuta i-a tras o urecheala si lui Cristi Diaconescu...din durere pentru Baconski...
        3 bis...basca pretentiile lui Ungureanu in a se
        erija in tinara speranta ....bye,bye, again...
      • -1 (7 voturi)    
        mai sa fie (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:11)

        Xu [anonim] i-a raspuns lui Reader

        Ce legatura are castigarea sau pierderea alegerilor cu aceasta motiune?

        Eu unul sper sa cada acest guvern, pentru ca hotararile luate in ultimele saptamani (precum si toate asumarile de raspundere) sa fie repuse in dezbatere ca abia apoi, in urma negoicierilor normale sa se ia o decizie.

        Infrangerea (sper eu usturatoare) in alegeri si-a asigurat-o partidul oranj-cacaniu prin masurile si oamenii competenti sustinuti
        • +1 (7 voturi)    
          S-o crezi tu! (Miercuri, 4 aprilie 2012, 16:19)

          mircea [anonim] i-a raspuns lui Xu

          Alegerile vor fi castigate tot de PDL.daca esti atent la scena politica,USL a inceput sa sustina in alegeri oamenii PDL.Incepand cu Frunzaverde,tot cei de la PDL vor castiga,dar sustinuti de USL.
    • +2 (2 voturi)    
      Asa vrei tu? (Miercuri, 4 aprilie 2012, 16:15)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

      Tu crezi ca motiunea se depune ca sa treaca.Gandeste putin.Cu aceasta motiune ,ungurii isi legalizeaza universitatea in limba maghiara.Obtin votul Parlamentului si nu mai au nevoie de ARCIS.eu cred ca motiunea este un mod parsiv de a ai ajuta pe unguri.Stiu cei de la USL cum .
      • +1 (1 vot)    
        @Mircea - mda, cam ai dreptate ! (Joi, 5 aprilie 2012, 8:37)

        Porumbelu Pacii [anonim] i-a raspuns lui mircea

        M-am lasat furat de entuziasm...uitasem ca
        obiectul motiunii este el insusi anti-UDMR...hă,hă,hă....am grejid...ieream
        boate in zdare de ebriedade....vorba nu retin cui

        *
        In functie de cum il suspenda Base sau nu pe
        Borbely - USL ar trebui sa ia in considerare
        un subiect alternativ al motiunii: CUPRU & ȘISTURI de pilda.

        Motiunea trece daca este sustinuta (pe langa USL) :

        1. Fie de parlamentari PDL si UNPR din zona
        Ardealului deranjati in nationalismul lor de
        șmenul obtinut de UDMR la Tg Mureș

        2. Fie de parlamentari UDMR ofticati ca propriul mafiozo e anchetat

        Numai ca, in timp ce nationalismul de la
        punctul 1 se fleoscaie instantaneu
        in masura in care Marele Reformist
        ridica din spranceana la respectivii patrioti,
        solidaritatea forestierilor maghiari s-ar putea sa
        actioneze GARANTAT.
  • +7 (13 voturi)    
    ridicare imunitate LBORBELY (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:06)

    alabala [anonim]

    In veci nu se va ridica imunitatea ceruta de DNA unui posibil suspect de la UDMR, dar sa-l vezi si condamnat....exclus!
    • -3 (7 voturi)    
      UDMR (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:20)

      ghyury2 [anonim] i-a raspuns lui alabala

      O data si o data trebuie apucat taurul de coarne. Eu sunt pentru desfintarea DNA -ului si Justitia sa fie Justitie. Adrian Nastase a fost mic copil pe langa ce se intamla astazi. Eu speram la mai mult de la UDMR, ii credeam mai "vestici" dar traind in Romania s-au balcanizat si ei. Nu vom fi luati in serios cu actualul stil de conducere a tarii.
      Daca si juristii incalca Legea inseamna ca Justitia e oarba. DNA-ul e o prostie ca sa putem intra in UE. Trebuie desfintata sau sa-si faca datoria.
  • +7 (7 voturi)    
    Laszlo taie si spanzura (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:14)

    Hun [anonim]

    Cred ca au mai multe de discutat cu Borbely cei de la DNA.... Sa le spuna cum si-a batut joc de Delta Dunarii si cei care lucreaza pe acolo.Numai abuzuri!!!
  • +3 (9 voturi)    
    Era si timpul (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:20)

    gigi [anonim]

    De prea mult asteapta RMGC un aviz favorabil pentru inceperea exploatarii de la Rosia Monana.

    Bye bye Romania!
  • +3 (11 voturi)    
    Solicitarea DNA (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:33)

    Constantin [anonim]

    In sfarsit o veste MARE. Sa dea Bunul Dumnezeu sa se si finalizeze.
  • +7 (15 voturi)    
    infractiuni (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:35)

    BogdanIoanei [utilizator]

    Am o parere destul de proasta despre Borbely de cand a fost luat la intrebari de protv despre situatia padurilor din Harghita si Covasna care se taie intr-o veselie...si pot confirma ca dispar paduri intregi...saptamana trecuta am fost prin Harghita si e jale.
    Degeaba au insistat reporterii sa le dea informatii...el s-a facut ca situatia e sub control si nu sunt probleme.

    Sper sa se faca dreptate...daca e corupt..sa plateasca!
  • +4 (4 voturi)    
    toti o apa si-un pamant (Miercuri, 4 aprilie 2012, 12:40)

    adys [utilizator]

    Daca e asa, asa sa fie. Toti pacatosii la puscarie !
    Dar mai am o intrebare: cu padurile cum ramane ? Drumul catre Sebes (AB) este intens tranzitat de camioane pline cu lemne, iar muntii nostri arata infiorator ...
    Exportam lemnul brut, iar altii, bineinteles mai prosti ca noi, isi conserva padurile si pedepsesc aspru orice abuz.
    Oare pana cand domnilor ? Sau dvs. nu aveti copii de care sa ve pese ce aer vor respira peste ani si ani ?
  • +1 (3 voturi)    
    miza mare (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:01)

    elevat [anonim]

    pai normal, prea se juca el cu avizul ala pt rosia montatal; de.. incerca si el sa scoata maximul de la pdl pe cartea asta. si uite-asa, curand se va da si unda "verde" de la mediu pt demararea proiectului.
  • +3 (9 voturi)    
    V-am mai spus... (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:08)

    John M. [utilizator]

    De fiecare data cand acest ministru al mediului schimba legea poluarii, mi se parea ca un strain isi bate joc de mine la mine in tara.
  • -2 (2 voturi)    
    sa plece (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:36)

    Dragos.C [utilizator]

    ministerul mediului condus de un ungur? nu a fost ok de la inceput.

    . AFARA!
  • +2 (4 voturi)    
    Urmarire Penala L Borbely (Miercuri, 4 aprilie 2012, 13:39)

    andreesanu [utilizator]

    Rosia Montana e una,Gazele de Sist a 2 a,santajul UDMR la UMF Tg Mures a3 a ,mai trebuie scuturati si ungurii inainte de alegeri .
    Padurile din Harghita Covasna e bisnisul lui Attila,nu a lui Loti.
    Pina se ancheteaza cazul ,inca un santaj de la UDMR si-l fac scapat.
    Alt foc de paie ude ,doar pentru fum .
  • 0 (4 voturi)    
    Curaj domnule Borbely (Miercuri, 4 aprilie 2012, 14:29)

    Gigel [anonim]

    Din pacate asta miroase a santaj:
    E prea mare coincidenta intre ULTIMUL AVIZ pentru MAFIA celor de la GOLD CORPORATION si cercetarea asta a celor de la DNA cumparati s-ar parea cumparati de cei de la GOLD...
    Rosia Montana,Rosia Montana...urmasii lui BUREBISTA,DECEBAL nu sunt demni de a trai pe aceste meleaguri...Ai fost vanduta pe nimic unor neica nimeni care isi vor lua jucariile si vor pleca dupa ce vor lasa in urma un mare dezastru ecologic...DESI AVEM TEHNOLOGII ALTERNATIVE DE EXPLOATARE A AURULUI CU MULT MAI PERFOMANTE CIANURILOR...
    Din pacate singurul roman adevarat dintre romani este ungur...FELICITARI domnule Borbely !
    Daca le veti da aviz negativ celor de la Gold CORPORATION voi vota cu UDMR..


    -
  • +2 (4 voturi)    
    Ministru (Miercuri, 4 aprilie 2012, 15:02)

    grigs1981 [utilizator]

    Observ multa tevatura pentru o stire care spune ca DNA cere ridicarea imunitatii unui parlamentar.Care e problema?Nu trebuie sa i se ridice imunitatea unui demnitar?Nu trebuie sa raspunda intrebarilor organelor de cercetare?Daca pana acum s-a impiedicat politic acest lucru,sa le fie rusine!Si,nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege,nimeni.
  • +2 (4 voturi)    
    Ăsta nu-i ăla cu taxa de primă înmatriculare? (Miercuri, 4 aprilie 2012, 15:18)

    g.v. [anonim]

    Păi atunci îi doresc şi eu ce-i doresc toti cei ce-au fugit în altă ţară să-şi înmatriculeze maşinile.
    Desigur, el e nevinovat. Sărăcuţul!
    Moni, de-l ascunzi măcar o zi, jur să te votez!
    • +1 (1 vot)    
      unul din ei (Joi, 5 aprilie 2012, 8:29)

      catelu [utilizator] i-a raspuns lui g.v.

      Nu el a initiat-o, dar el o mentine. Taxa de prima inmatriculare a fost inffintata de Sulfura Barbu, de la PDL.
      Si, una peste alta, idiotii care au administrat tara asta au reusit sa puna pe butuci o industrie de miliarde. Acum piata auto locala este la o treime din ce era, Dacia nu mai reuseste vanda local aproape deloc si se muta in Maroc, iar Ford amana de pe un an pe altul productia.
  • +2 (2 voturi)    
    ce spune Frunda ?!!! (Joi, 5 aprilie 2012, 8:12)

    vio [anonim]

    "Atunci când în cadrul PDL există frământări interne, abaterea atenţiei cetăţenilor spre un dosar scos din sertar duce la concluzia logică, cel puţin în construcţia mea juridică, la o presiune politică sau diversiune pentru a atrage atenţia cetăţenilor de la alte lucruri", a declarat Gyorgy Frunda.

    Senatorul UDMR a arătat că scoaterea unui dosar de la naftalină înainte de alegeri arată în mod clar că este vorba de o înscenare politică.

    "Cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile locale şi cu şase luni înainte de cele parlamentare, un dosar ţinut zece luni la naftalină şi scos ca din farmec acum, fără elemente noi şi se bate toba mare la televizor că am prins hoţul în mijlocul satului, mi se pare că este o înscenare politică. Atunci când eu am două cazuri în UDMR de miniştri care au fost în situaţii similare, unul achitat şi unul care nu are încă o hotărâre după 5 ani de zile, este întemeiată bănuiala mea că este o presiune politică sau o cacialma juridică împotriva ministrului meu sau nu?", s-a întrebat Frunda.
  • -1 (1 vot)    
    ce va face Premierul MRU ?!!! (Joi, 5 aprilie 2012, 8:50)

    costica [anonim]

    "Zilele astea MRU se va vedea cu ministrul Laszlo Borbely intrat în vizorul DNA. Ce va face premierul? Îi va cere să se suspende din guvern riscând soliditatea coaliţiei de guvernare şi propria funcţie? Dacă nu o va face va puncta în ochii electoratului pe care-l vizează? O ecuaţie politică foarte complicată, având în vedere obstinaţia cu care UDMR pune beţe în roate instituţiilor implicate în lupta cu corupţia. N-ar fi o tragedie dacă Ungureanu ar fi o victimă a Vechiului Regim. Au păţit-o şi alţii. Cristian Preda a fost exclus la propunerea lui Silviu Prigoană, Sebastian Lăzăroiu a fost dat afară pentru că a interzis prin lege mituirea electoratului, criteriile de integritate ale Monicei Macovei este au fost persiflate de baronii PDL. Toţi sunt figuri onorabile în ochii electoratului vizat de MRU."

    Citiţi mai mult: EDITORIALUL EVZ: Ce-i mai lipseşte lui MRU să aibă succes în politică - Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ce-i-mai-lipseste-lui-mru-sa-aiba-succes-in-politica-975253.html#ixzz1r8sZRWQO
    EVZ.ro
  • +2 (2 voturi)    
    vigilentii (Joi, 5 aprilie 2012, 9:14)

    ginel oboreanu [anonim]

    de la dna prind numai plevusca.
    un apartament nedeclarat, o spoiala dubioasa in casa cuscrilor, termopane, afise electorale, o mita de zece mii, etc.

    asta in tzara asta, furata in stil mare, cu tunuri de zeci de milioane.
    alea or fi prea grele pentru cat are voie sa duca ani si dna.
    altfel, e anticoruptie pe fatza ! :-)
  • +1 (1 vot)    
    22 ani de batjocura... (Joi, 5 aprilie 2012, 9:57)

    Hook [anonim]

    22 DE ANI DE BATJOCORIRE A UNEI TARI, A UNEI POPULATII DE CATRE PROPRIA CLASA POLITICA IMPREUNA CU SERVICIILE! RASPUNDE CINEVA MATERIAL SAU MORAL? NIMENI! ESTE JAPCA POLITICA! MRU ESTE DE NEACCEPTAT! O SCULA PARAVAN A LUI BASESCU, PENTRU A SE SALVA PE SINE! VOR SA DREAGA BUSUIOCUL LA FINAL, DAR NU MAI TINE! LE VINE RANDUL...ASA ESTE ROATA!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Sa fie arestat (Joi, 5 aprilie 2012, 11:42)

    AS [anonim]

    A fost un mincinos! A declarat pe telev iziuni ca ne da inapoi 25% din taxa de inmatriculare si la calcul trebuia sa mai ducem bani de acasa... Sa minti de pe o astfel de pozitie e grav..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by