Final de proces in dosarul Nastase-Zambaccian

​​VIDEO Procurorii au cerut inchisoarea cu executare, avocatii fostului premier s-au aparat cu citate din Ion Cristoiu si Traian Basescu

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 20 martie 2012, 19:52 Dosare Anticoruptie


Completul de magistrati ai ICCJ format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei au finalizat judecarea dosarului Zambaccian in care sunt inculpati Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu. Procurorii DNA au cerut instantei ca fostul premier sa fie condamnat la inchisoare cu executare pentru luare de mita si santaj. Avocatii lui Adrian Nastase au argumentat nevinovatia fostului premier citand un editorial al lui Ion Cristoiu care deplangea infernul anchetelor DNA la care a fost supus liderul PSD. Cei sase avocati au prezentat instantei si un document prin care sustin ca dovedesc ca DNA a fabricat dosarul de coruptie.
  • Vezi in text o relatare din sala de judecata.
  • Lucian Bolcas: “Mita e ca dragostea, trebuie sa fie o intelegere intre parti.”
  • Citeste rechizitoriul DNA si un document al avocatilor lui Nastase.
  • La final, Adrian Nastase a declarat ca urmeaza alegerile locale si cele parlamentare pe care PSD le va castiga



Ora 9:10 Procesul a inceput. In sala de judecata se afla Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu. Sunt aparati de sase avocati. Completul de judecata este format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei. Se citeste o declaratie de martor. Instanta intreaba daca mai sunt cereri inainte de a declara cercetarea judecatoreasca incheiata.

Avocatul Viorel Ros spune ca va depune acte in numele Danei Nastase si documente ce privesc apartamentele din strada Zambaccian. Avocatul Ion Cazacu mai depune o schema a dosarului. "Veti vedea ca DNA s-a incurcat in disjungeri", spune aparatorul.
 
In sala este prezent si un artist desenator care face portretele celor prezenti in sala. Avocatii mai depun o serie de documente, facturi, articole de presa, toate in apararea lui Adrian Nastase. Procurorul de sedinta pune concluzii pe cererile avocatilor. Spune ca nu se opune, dar arata ca unele inscrisuri nu au relevanta sau se afla la dosar. Procurorul spune ca a depus niste documente de United Secret Service.

Instanta anunta ca incuviinteaza toate probele si ca cercetarea judecatoreasca este inchisa. Completul spune ca sedinta nu poate fi inregistrata si atentioneaza reprezentantii mass media. Procurorul de sedinta da citire rechizitoriului.

Ora 10:05 Procurorul solicita condamnarea inculpatilor pentru faptele incriminate la inchisoare cu executare. Procurorul spune ca pedeapsa pentru Irina Jianu si Dana Nastase are limite cuprinse intre 3 si 10 ani de inchisoare. Procurorul cere si pentru Nastase inchisoare cu executare. Procurorul DNA mai solicita si confiscarea unor sume de bani. Presedinta completului cere procurorului sa identifice perioada exacta cand inculpatii au savarsit infractiunile retinute in rechizitoriu.


Ora 10 35 Avocatii apararii isi prezinta pledoaria. Avocatul Ion Cazacu cere instantei ca unele inregistrari din dosar sa fie eliminate pentru ca ar fi fost facute cu incalcarea legislatiei.

Aparatorul face referire la martorul Ion Paun. Cazacu spune ca detine certificat ORNISS si a verificat dosarul de cadre de la MAE al consulului Ioan Paun. "Procedura de numire a fost una obisnuita. El a fost numit de guvernul Romaniei la propunerea MAE". Explica instantei ca faptele de care este acuzat Nastase nu exista si ca DNA a fabricat acuzatiile de santaj retinute lui Nastase.

"Sigur ca serviciile secrete nu pot sa recunoasca apartenenta sa la vreo structura. Paun intr-un cadru public a recunoscut apartenenta la un serviciu secret", mai aminteste avocatul. In final, Ion Cazacu cere instantei achitarea lui Nastase. "Aveti in fata un dosar fabricat cu mare tenta politica".

In aparare, avocatul citeaza un articol semnat de Ion Cristoiu intitulat Un neamţ: Adrian Năstase. In articol Ion Cristoiu face o serie de aprecieri la adresa lui Adrian Nastase:
  • În aceşti şase ani, Adrian Năstase a trecut prin infernul a trei anchete DNA, urmate de trei procese. Dar nu numai atât. În aceşti ani - poate şi din cauza anchetelor şi proceselor -, Adrian Năstase a fost împins în planul secund al politicii româneşti....
  • Să fi fost cel mai bun premier postdecembrist şi făuritorul transformării PSD dintr-un partid FSN-ist într-un partid socialist de tip european, să fi fost candidatul care n-a ajuns preşedinte numai şi numai din cauza unor diversiuni politico-mediatice mizere şi unul dintre autorii admiterii României în UE şi să te vezi azi hărţuit prin sălile de tribunal ca ultimul borfaş, trecut în plan secund,  în timp ce în prim-plan se lăfăiesc nulităţi cu ţumburuc, te-ar apuca aşa, deodată, o lehamite cumplită  de biroul la care trebuie să te aşezi pentru a termina un proiect despre care ştii sigur că nu-ţi va modifica nici cu o aşchie condiţia politică şi juridică.
Citeste aici editorialul integral semnat de Ion Cristoiu


Ora 11:08 Al doilea avocat al apararii ia cuvantul. Incearca sa arate instantei ca martorul Octavian Cretu nu ar fi credibil. Incearca sa demonstreze inconsistentele din dosar. “Domnul Cretu a spus ca ii era frica si la DNA pentru ca Nastase avea oameni infiltrati si acolo. Intr-adevar ulterior toata echipa de acolo a fost data afara", spune avocatul. La fel ca si Ion Cazacu cel de-al doilea avocat insista pe ideea ca Ion Paun ar fi ofiter al SIE.

Ora 11:35 La pupitru se prezinta avocatul Lucian Bolcas. "Acest dosar a pornit de la un denunt facut de o denuntatoare de profesie, Mona Musca. Denuntul vorbea despre modul in care a fost achizitionat terenul de pe strada Zambaccian. De aici au fost disjunse 10 dosare", spune Bolcas.
 
Continua teoretizand infractiunea de luare de mita intr-un stil original. "Mita e ca dragostea, trebuie sa fie o intelegere intre parti. Acuma se pune problema: a existat o intelegere intre Paun si Nastase. Vedem ca exista un menage a trois pentru ca avem si un complice, sotia. Dar daca nu avem aceasta intelegere, nu exista mita", povesteste avocatul Lucian Bolcas.

Ora 12:40 Instanta suspenda sedinta de judecata 20 de minute. Avocatul Ion Cazacu explica presei ca Adrian Nastase nu va face nici o declaratie, insa prezinta un document. Sustine ca impreuna cu colegii sai avocati au descoperit ca o parte din banii prezentati de DNA ca fiind transmisi de familia Nastase lui Ion Paun in perioada 2002-2004 ar fi fost emisi ulterior perioadei mentionate de procurori. Avocatul sustine ca in opinia sa este o dovada clara ca DNA a fabricat acest dosar.


Vezi si documentul prezentat de avocatul lui Nastase

Pe hol si-a facut aparitia fratele europarlamentarului Vadim Tudor. "Eu i-am zis lui Adrian: da drumul la dosarul Flota. El l-a tinut asa latent", se confeseaza acesta unuia din avocati.

Ora 13:00 Se reia sedinta. Avocatul Viorel Ros pledeaza in fata instantei. Face cateva referiri la Socrates, Isus si Pilat din Pont: "Daca tot suntem in postul Pastelui, am sa va vorbesc despre procesul lui Isus in care a castigat indiferenta. Sper ca aici nu va fi asa".
 
Avocatul Ros face o descriere a lui Adrian Nastase: "Adrian Nastase este cel mai valoros politician al Romaniei din ultimii 20 de ani. L-am intalnit ca ascultator la Institutul de Cercetari Judiciare. Este ironic ca dumnealui, care a infiintat PNA, i-a si dat mita un sediu pentru a-l cerceta. Studentii care trec pe la mine ca stagiari mereu spun ca domnul Nastase este un profesor extraordinar.”

Trece la portretul sotiei fostului premier: “Daniela Nastase este perceputa ca o femeie de fier, dar este doar o masca sub care se ascunde o femeie sensibila. Eu am vazut-o plansa, i-am vazut privirea inlacrimata din cauza prigoanei si a linsajului mediatic la care a fost supusa. Despre Irina Paula Jianu pot sa va spun ca nu mai am nici o indoiala. Depozitia ei de martor a fost una atat de clara. Noi avocatii am ramas fara cuvant."

Avocatul Ros reia teoria expusa si in dosarele Matusa Tamara si Trofeul Calitatii. Face referire la declaratiile facute de Traian Basescu in 2004. Le citeaza dintr-un interviu: "Avem informatii, dar vom cauta probele dupa alegeri". Avocatul Ros il ataca pe Daniel Morar.

"O parte din sistemul judiciar este atins de politic. Il vedem pe Daniel Morar la emisiuni TV, iar colegii sai nu protesteaza, ci mai mult este primit cu covor rosu aici la ICCJ. Nu am sa vorbesc de intamplari personale. Va spun doar ca e vorba de amenintari", spune avocatul.

Avocatul Ros face referire la dolarii din China remisi de familia Nastase consulului Paun. "Acesti bani au fost sechestrati intr-un alt dosar in Trofeul Calitatii. Acesti bani sunt din contul DNA. Daca erau banii lui Adrian Nastase, acestia erau pusi in contul sau si sechestrati, dar vedem ca banii sunt in contul DNA", explica avocatul Ros. Avocatul vorbeste de o serie de faxuri cu copiile unor bancnote.

Aparatorul mai arata ca cei 118 mii dolari sunt intr-un cont al carui titular este DNA. "Asta dovedeste ca este vorba de o constructie a DNA", explica Viorel Ros.

Avocatul sare cu argumentatia la contractele Vertcon-Conimpuls, companii care sunt mentionate in dosar. Legat de lucrarile de la Cornu avocatul Ros spune ca Dana Nastase a facut o greseala si a dat 65 mii de euro fara chitanta. "Eu am dat unui constructor 30 mii fara chitanta si a fugit cu banii", spune avocatul Ros.

Ora 14:05 Avocatul citeaza din Jean Monnet in apararea lui Adrian Nastase.
  •  "Nu poti sa iei in calcul declaratia lui Ion Paun. Daca Paun este victima unui santaj, atunci santajistul este parchetul. Veti constata ca Ion Paun este ofiter SIE. Mie nu imi plac uniformele. SIE nu a negat apartenenta lui Paun la acest serviciu. Domnia sa si-a dezvaluit singur aceasta calitate. Am impresia ca se considera un sogun, dar nu putea sa se creada un James Bond pentru ca Bond nu se ocupa de ace, brice si alte perdele". Avocatul isi incheie cuvantul si cere achitarea lui Adrian Nastase.
Sedinta de judecata este din nou suspendata 20 de minute. Avocata Irinei Jianu isi prezinta argumentele in apararea clientei sale. "Irina Jiana este un bun profesionist care a fost transformata in bata care loveste in Adrian Nastase. Ea este balaurul cu sapte capete, cel mai mare mituitor, desigur acestea sunt epitete nereale", spune avocata Irinei Jianu.

Cere in final achitarea. Vorbeste si cel de-al saselea avocat, dar se rezuma la cinci minute in care cere achitarea inculpatilor.

Citeste rechizitoriul dosarului intocmit de procurorii DNA


Adrian Nastase este invitat de instanta sa-si sustina nevinovatia. Fostul premier incepe discursul:

  • "Stimati judecatori, acest proces mi-a facut un bine: dupa sapte ani am fost chemat la o emisiune la TVR. Iata acest proces a creat interes pentru mine.
  • Sunt neadevarate acuzatiile procurorilor DNA fata de faptul ca eu am numit-o pe Irina Jianu in functie. S-a aratat clar si declaratia lui Miron Mitrea a fost clara.
  • Nu a existat nici o intelegere intre mine si Ion Paun. Nu este adevarata nici acuzatia de santaj, presupusul santaj pe care l-am exercitat asupra lui. Santajul l-a facut DNA asupra lui Paun.
  • Vreau sa va spun ca dupa 26 februarie am stat 197 de zile la ICCJ. In acesti trei ani a trebuit sa vin aici o data la trei zile. Activitatea mea politica, profesionala si cea de la facultate a fost afectata in mod negativ.
  • Orwel spunea ca “Cine stapaneste trecutul stapaneste viitorul; cine stapaneste prezentul stapaneste trecutul". DNA stapaneste prezentul si vrea sa rescrie trecutul.
  • Cred ca domnul Bolcas spune ca acest dosar este produsul unei sinteze la care au lucrat multi procurori, eu stiam ca au fost 12 dosare. Care apoi au fost ambalate frumos si v-au fost prezentate dumneavoastra. Desi nu am furat termopane ca sa le pun la Cornu, sunt acuzat de tot felul de chestiuni.
  • Eu sunt pregatit sa iau drumul Golgotei. Eu de sapte ani fac asta pentru ca o armata de oameni se ocupa de mine, au cautat in banci, in offshore-uri si nu au gasit nimic. Nu mi-e teama pentru ca nu sunt speriat indiferent de cate mandate ii da Basescu lui Morar. Si nici de faptul ca se astepta sa se faca rocada mica intre Morar si procurorul general.
  • Dosarul Nastase este o problema politica. Ce ma deranjeza este ca si familia mea a fost implicata. Dar asta e, daca nu mi-a placut cartea si am vrut politica.
  • Vad ca este nevoie de pedepsirea mea, de sacrificiul ritualic pentru a accede in Schengen. Insa ma deranjeaza ca tot ce ramane din aceste dosare ramane doar o vendeta politica.
  • In opinia mea, procurorii DNA trebuia sa fie cele mai educate persoane din minister. Insa vad ca procurorul sef Daniel Morar face declaratii pe marginea dosarelor mele si as vrea sa va citez una din ele: “Eu personal, avand in vedere dosarul, as fi cerut inchisoare cu executare”
  • Acesta declaratie a avut ca scop intimidarea procurorilor. Este clar ca dosarele au fost instrumentate la ordin politic de Daniel Morar.
  • In loc sa discute de problemele mari ale Europei, avem decizii ale tribunalelor care vor face agenda. Asa nu putem avansa ca tara si natiune. O justitie in care nu gasim pe altcineva in afara de Morar ca sef la DNA, atunci inseamna ca avem o problema cu resursele.
  • Am evaluat si eu, am judecat judecatorii avand o experienta de viata, formula ca deciziile justitiei trebuie respectate; vedem ca deciziile instantelor tin de oameni si de experientele lor.
  • Eu m-am simtit umilit de felul in care trebuie sa vin in aceasta cladire. Si eu am simtit teama in jur la fel cum au simtit-o si altii.
  • Eu incerc sa arat ce nu functioneaza. Dar nu pot sa accept acuzatiile neadevarate. Daca in loc sa vin sa invat drept penal puteam sa fac ceva util pentru cei care au investit.
  • DNA mi-a inscenat o mare diversiune. S-a vazut si din povestea bancnotelor. Cred ca trebuie cautat un alt procuror sef pentru DNA. M-au sunat multi oameni care simt ca s-a comis o nedreptate in privinta mea si au dorit sa vina aici in fata ICCJ, dar am spus ca nu e nevoie de asa ceva" (Declaratia lui Adrian Nastase in fata instantei)
Daniela Nastase: "Ce am declarat inainte a fost adevarul. Mi-e greu sa ma concentrez acum pentru ca a fost o zi agitata. Vreau sa declar fata de toate acuzatiile ca sunt nevinovata"
  • Irina Jianu: "Vreau sa spun ca nu am dat mita familiei Nastase. Mi s-a spus ca puteam sa fiu martor, dar cum mai puteam sa fiu eu pe pamant, cum mai puteam sa fiu demna? Ma simt bine ca nu ma simt vinovata. DNA nu mi-a demonstrat ca am comis vreo fapta. Ce mi se poate intampla, am sa ajung la inchisoare acolo unde au fost si unchii mei? Am in spate batalioane de dizidenti."
Ora 15:10 Cu declaratia Irinei Jianu se incheie si dosarul Zambaccian. Instanta anunta ca pronuntarea se va face pe 30 martie.

Jurnalistii il asteapta pe Adrian Nastase in holul ICCJ. Un gardian agitat anunta ca o delegatie din SUA urmeaza sa intre in instanta. Adrian Nastase coboara. Zambeste. Spune ca urmeaza alegerile locale si cele parlamentare, pe care PSD le va castiga. Evita sa vorbeasca despre proces, dar in final cedeaza: “Povestea bancnotelor este cea mai clara dovada a facturii DNA”.

Judecatorii au finalizat dosarul Zambaccian dupa 1912 zile de la trimiterea in judecata.

Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010.

In 7 februarie 2006, procurorii DNA au confirmat inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si a altor cinci persoane "pentru fapte de coruptie".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12677 vizualizari

  • +54 (68 voturi)    
    Clar (Marţi, 20 martie 2012, 20:05)

    nano2k [utilizator]

    PSD la putere = toti infractorii in libertate.
    Sa votam!
    • -15 (27 voturi)    
      asta (Marţi, 20 martie 2012, 21:40)

      unu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      depinde de justitie. Din pacate nici pdl-ul nu exceleaza in prea multa curatenie. Altfel astept cu nerabdare sa-l vad pe Nastase dupa gratii. Ar fi un semn de normalitate. Ii astept si pe cei care au vandut flota si pe toti cei care au furat...............sa nu cad din pat !
      • +36 (38 voturi)    
        nu exceleaza (Marţi, 20 martie 2012, 22:55)

        gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui unu

        dar pe langa PSD este ca soarele pe langa licurici. in timpul psd un singur corupt n-a fost bagat la zdup, atunci s-au facut cele mai mari furaciuni.
        • +15 (17 voturi)    
          Gresit (Marţi, 20 martie 2012, 23:55)

          Rasputin [anonim] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

          N-or fi fost bagati la zdup interlopii dar pe la Casa Boborului da!Lasand la o parte alesii nu ar fi de uitat ca unu Fane Espoito a facut ditamai nunta la carciuma asta boborala...Ce,asta putin lucru este?
          • -1 (7 voturi)    
            la cine te referi? (Miercuri, 21 martie 2012, 10:10)

            dan [anonim] i-a raspuns lui Rasputin

            la Boldea si Pasat?
            voi ati primit salariul in bancnote produse in 2013? sau ati scos de la bancomat?
            cica nastase a luat spaga in 2004 225 de bancnote produse in 2005, sigur asta sustin avocatii lui, procurorii cica e un detaliu nesemnificativ
            • +5 (5 voturi)    
              unde dai si unde crapa... (Miercuri, 21 martie 2012, 10:32)

              dodu [anonim] i-a raspuns lui dan

              daca tot speculam, pai la cat tipareste SUA bani, nu crezi ca se puteau reutiliza seriile? Sau nu e posibil ca in banii d-lui Bombonel sa fie niscaiva bacnote false? ca e plina Asia de dolari falsi....
              Si mi se pare ciudat ca trezoreria sa anunte cu un an inainte seriile de bani care vor fii tipariti... asta e ca si cum le-ar spune infractorilor, "aveti un an sa folositi seriile astea"
              In definitiv, seriile astea nu ne dau nici un detaliu daca Nastase a facut sau nu faptele alea... daca Nastase s-ar afla in sala de judecata pentru a determina autenticitatea banilor, acest detaliu ar fii intradevar o chestie decisiva...
      • +27 (37 voturi)    
        flota lui peste!!!! (Marţi, 20 martie 2012, 23:42)

        FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui unu

        Era Basescu ministru atunci dar la putere era PSD. Tu unde naiba crezi ca au mers banii aia pt ca Basescu are un apartament si umbla cu dacia? Mai lasatio cu probaganda aia ieftina cu flota.Pe Basescu il vezi cu nevasta in supermaket nu ca pe Nastase cu 10 sppisti dupa el zilnic cu 12 diplomaturi pline de spaga.
        • -4 (8 voturi)    
          basescu are.. (Miercuri, 21 martie 2012, 9:27)

          Vendetta [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

          o casa in mihaileanu, fetele lui ai jeepane: una este EP iar cealalta si-a luat casa din vanzari anterioare.... te rog, lasa-ma cu sfantul Base, caci prosti nu suntem...

          cat despre nastase, sper sa intre in puscarie... dar sa nu ajunga acolo singur... trebuie sa mai ia cu el si pe altii atat din opozitie cat si de la putere (cu base in frunte)
        • -7 (7 voturi)    
          cumparaturi pt fraieri (Miercuri, 21 martie 2012, 11:35)

          maria [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

          casele lui Basescu propagandistule! retrocedarile de la primarie dosarele grele ALRO si Hayssam bogatiile fetelor (oricum nu vor avea noroc)
          la market merge ca il vada prosti ca tine!
          • +2 (2 voturi)    
            daca eu sunt prost tu esti varza (Miercuri, 21 martie 2012, 12:33)

            FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui maria

            Tare as vrea sa-l vad pe Nastase la cumparaturi doamna varza!!!!!Ma gandesc ca esti o varza si la propriu si la figurat cu un salr de ala nesimtit.
            • -2 (2 voturi)    
              tu acum ai coborat din copac ? (Miercuri, 21 martie 2012, 14:18)

              adrian [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

              si visezi la varza ....

              daca pe tine te face fericit ca X joaca un teatru ieftin si se duce la cumparaturi la supermarket ... atunci , ce se poate spune de pre IQ-ul tau ?

              poate daca ar venii la tine pe ulita , si ar bea o 'citirica' si ar suipa seminte , l-ai admira si mai mult ... nu ?
        • -2 (2 voturi)    
          hai laso' ... (Miercuri, 21 martie 2012, 14:15)

          adrian [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

          tu de ce ai primit + ? asa e ordin pe linie de partid ? cine zice de bine de base primeste + ..?

          si lasa minciuna tupeista cum ca basecuristu e amarat si are odar o casa si merge cu dacia (care logan dau duster ? ) ...

          citeste si tu declaratiile de avere ale familiei basescu (incluzandul si pe frasu) si ai sa vezi acolo multa avere .. si astea sunt doar asa in vazul lumii , panii pusi bine nu se mai contorizeaza pe aceste declaratii ...


          chiar tupeu ... pe oricine ai alege de la putere e miliardar,. asa ca lasa vraqjeala asta de 2 bani !
    • +14 (20 voturi)    
      cat de pe la sate voteaza (Miercuri, 21 martie 2012, 1:04)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      cum le spune primarul sau dupa ce li se mai imparte... se vor intoarce la putere cei care au calcat pe cadavre, ucigasii lui Cristi Panait
    • -6 (6 voturi)    
      Dosar politic (Miercuri, 21 martie 2012, 11:24)

      Theodora [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      este un dosar politic
  • +36 (44 voturi)    
    sper (Marţi, 20 martie 2012, 20:11)

    iulian-bz [utilizator]

    intr-o decizie ferma cu executare,poate judecatorii nu o sa mai amane iar pronuntarea deciziei,,acest personaj trebuie sa stea la racoare ,nu pe bloguri,avand timp la dispozitie sa reflecte la haosul creat in timpul mandatului de prim ministru,curaj d-lor judecatori,trebuie sa terminam odata cu mafiotii,impostorii si parvenitii imbogatiti pe spinarea fraierilor care si-au platit cu constiinciozitate darile catre stat!!!
  • +42 (42 voturi)    
    pierdere de vreme (Marţi, 20 martie 2012, 20:11)

    pehash [utilizator]

    "socialistul" milionar, victima.
    era mult mai simplu daca functiona sistemul fiscal ca in SUA - ai avere de nshpe milioane si ai platit in 20 de ani impozit pe venit doar la salariul de parlamentar? scoate diferenta plus dobanzile!!!
    • +26 (30 voturi)    
      Fatarnicie (Marţi, 20 martie 2012, 21:32)

      a.n. [anonim] i-a raspuns lui pehash

      Si cine vroiai sa creieze aceste legi???
      Taman cel de sus....... SUA l-a dat pe mana DNA.
      Oamenii de afaceri din acea perioada stiu cat trebuia sa accepte doamna tanguitoare,"cu lacrimi in ochi" iar multumirea ei avea putere de lege. Aveau grija sa nu scrie nimic pe hartie.
      Cum poti privi judecatorii in ochi dupa atatea minciuni?
      "Insumi nu mai pot face nimic; sau eventual putina mititica."Mai bine filozofez pentru prostime.
      Fara scrupule, multi oameni ai lasat pe drumuri.... Nu credeai sa ajungi la judecata de apoi. Dar fiecaruia ii vine randul!
  • +41 (47 voturi)    
    ai fost (Marţi, 20 martie 2012, 20:19)

    yvon [utilizator]

    omul sub obladuirea careia sau comis cele mai mari jafuri din istoria romaniei, tu si gasca ta de pedeseristi, si apoi de pesedisti ati ingenuncheat tara, si poporul roman.la puscarie cu tine lifta nesatula.
  • +28 (30 voturi)    
    d-l Cristoiu NU este credibil (Marţi, 20 martie 2012, 20:20)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    d-l Cristoiu NU este credibil
    • +27 (29 voturi)    
      alta culoare (Marţi, 20 martie 2012, 21:55)

      anion [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

      Pe atunci cand scria articole pentru Nastase, Cristoiu motaia langa Ciuvica, Gadea si Laptop, pus si el de motanul Felix sa apere devalizatorii Romaniei.
  • +33 (39 voturi)    
    Fii patriot! (Marţi, 20 martie 2012, 20:22)

    Marian [anonim]

    In istorie orice mare conducator de tara s-a sacrificat pentru tara lui. Este timpul lui Adrian Nastase sa o faca ca sa putem intra in Schengen, asa cum bine zice chiar el. Multumim!
    • +7 (9 voturi)    
      rectificare.... (Miercuri, 21 martie 2012, 9:47)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Marian

      Adrian nastase nu a fost un mare conducator..........
      "mare" inseamna ca faci ceva bun (folositor) pt tara,dar cand vinzi resursele acesteia pe nimic la straini, numai "mare" nu poti fi.
      • -1 (1 vot)    
        corect , dar (Miercuri, 21 martie 2012, 14:20)

        adrian [anonim] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

        atunci , astia care au si vandut tot ce mai ramasese din tara , apoi au si amanetato ... cum se cheama ?
        • +2 (2 voturi)    
          Nu esti deloc corect (Miercuri, 21 martie 2012, 14:38)

          eu [anonim] i-a raspuns lui adrian

          Astia, cum spui tu nu au vandut cea mai ramas, asa cum bine spui, pe nimic, ci pe bursa, ceea ce e o diferenta uriasa, daca poti intelege asa ceva. Iar motivele pentru care s-a ajuns aici, adica la aceste solutii, le gasesti la tovarasii tai imaculati din psd.
  • +20 (28 voturi)    
    saracu de el (Marţi, 20 martie 2012, 20:55)

    adyQ [utilizator]

    parca imi si pare rau de el...a facut si el ce faceau toti prin vremurile alea si astea si el tre sa treaca prin atatea, offff
  • +37 (41 voturi)    
    Deplorabila Justitie+ profesionalismul avocatilor (Marţi, 20 martie 2012, 20:57)

    Colette [utilizator]

    Am comentat la momentul respectiv, modul in care Adrian Nastase a fost tratat de catre Ion Cristoiu, in ultima sa aparitie de pe B1Tv (acum cateva saptamani): cu multa permisivitate, intelegere, compasiune si chiar respect. Nu l-a deranjat cu intrebari 'incomode', l-a lasat sa-si faca numarul, a fost o emisiune de 'spalare de imagine' pentru fostul premier Nastase! Ca dovada, ca si avocatul a folosit opiniile lui Ion Crisoiu, ceea ce mi se pare complet aiurea, Cristoiu nu este martor in proces! A folosi pareri in apararea unui inculpat este insa o practica a Justitiei din Romania!
  • +29 (35 voturi)    
    un PSD-ist pacalit (Marţi, 20 martie 2012, 21:06)

    roli [anonim]

    Sper ca va invinge dreptatea si Nastase va primi pedeapsa cuvenita!
  • -8 (18 voturi)    
    Oare? (Marţi, 20 martie 2012, 21:13)

    Sam [anonim]

    E in stare vre-un portocaliu de pe aici sa-mi explice cum bacnote mai noi decat fapta pot fi folosite pt. mita? Hai incercati...
    • +11 (19 voturi)    
      "vre-un", "bacnote" (Miercuri, 21 martie 2012, 1:09)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Sam

      de ce si-ar pierde cineva timpul sa iti explice tie ceva??
      • -2 (2 voturi)    
        inteligent raspuns .... ca si tine ! (Miercuri, 21 martie 2012, 14:21)

        adrian [anonim] i-a raspuns lui zaboo

        .
    • -1 (5 voturi)    
      Ar fi cateva explicatii: (Miercuri, 21 martie 2012, 9:14)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui Sam

      1. proba este inscenata si, ca orice inscenare, imposibil sa nu aiba scapari.
      2. proba a fost masluita cu buna stiinta pentru a fi compromisa.
      • +1 (5 voturi)    
        Orice mafiot stie, (Miercuri, 21 martie 2012, 9:43)

        bunicuta67 [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

        Ca cea mai buna metoda a fost spalarea de bani, pe care au practicat-o toti cei care si-au insusit fraudulos, foloase necuvenite. Nici nu trebuia sa schimbe el bancnotele, avea oameni destui care s-au ocupat de lucrul asta.

        http://matrimoniale3x.ro/forum/viewtopic.php?id=1499&p=6
        • +4 (4 voturi)    
          Ar mai fi una! (Miercuri, 21 martie 2012, 10:39)

          Constantin [anonim] i-a raspuns lui bunicuta67

          Daca toti banii din proba respectiva sunt tipariti dupa data faptei spalarea banilor sa se fi facut involutar de vreun functionar al statului: a luat banii din proba respectiva, i-a folosit, si peste cativa ani i-a pus la loc.
          • -3 (3 voturi)    
            si varianta ta e mai plauzibila decat (Miercuri, 21 martie 2012, 14:22)

            adrian [anonim] i-a raspuns lui Constantin

            cea prin care e un dosar fabricat cu dovezi inventate ?
  • +24 (28 voturi)    
    despre hoti! (Marţi, 20 martie 2012, 21:29)

    max [anonim]

    Hai ca-i buna!citam din marii'' gazetari"" ai vremurilor noastre;nu le-ar fi rusine cind o tara-ntreaga se vaita de foame iaca unde-i VICTIMA.cit stres a suferit nevinovatul intruchipat care-si ride_n barba cu BANII la tescherea.Oare ce va facejustitia?A-ti ghicit?o sa-i dea ceva cu susp.sa o tina minte.
  • +20 (24 voturi)    
    Cat de nesimtit e omul asta... (Marţi, 20 martie 2012, 23:41)

    Magaru' [anonim]

    "La final, Adrian Nastase a declarat ca urmeaza alegerile locale si cele parlamentare pe care PSD le va castiga..."

    Pai ce legatura are nene faptul ca PSD o sa castige cu faptul ca tu esti cercetat pt frauda?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
    Cat de nesimtit si de disperat sa fii sa zici asa ceva...
    Si curios sunt cat or sa mai tolereze si cei din PSD sa fie asociati cu el...
    • +8 (12 voturi)    
      nu e nesimtire. e (Miercuri, 21 martie 2012, 8:08)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Magaru'

      santaj.
      adica :"vedeti ce hotarati ca revin la putere si pre multi am sa belesc"
      • +2 (2 voturi)    
        Sper sa ajung ziua (Miercuri, 21 martie 2012, 13:45)

        Magaru' [anonim] i-a raspuns lui nahir

        In care oamenii care intra in politica o fac pentru ca vor sa isi serveasca tara si poporul care i-a ales, si nu doar sa parvina si sa isi creasca averile... Desi sincer, as pune la categoria prostie umana sa fii platit in termopane si pagode...
        • 0 (0 voturi)    
          mai asteapta ... cam 100 de ani ... (Miercuri, 21 martie 2012, 14:24)

          adrian [anonim] i-a raspuns lui Magaru'

          dinpacate cel mai apropiat de aceasta definitie , a fost ceausescu ... la cate nenorociri afacut , in acelasi timp a si ridicat tara din punct de vedere economic ....

          trist !
        • -1 (1 vot)    
          Dar daca cresterea averii personale (Miercuri, 21 martie 2012, 15:03)

          Constantin [anonim] i-a raspuns lui Magaru'

          este chiar in interesul poporului, ai accepta un asemenea personaj politic?
          • 0 (0 voturi)    
            Nu as fi de acord. (Joi, 22 martie 2012, 12:00)

            Magaru' [anonim] i-a raspuns lui Constantin

            Ai intrat in politica, nu vad cand ai mai avea timp de facut bani...

            Vrei sa faci bani, fa afaceri, inventeaza/creeaza ceva.

            La noi insa inca se aplica celebra chestie cu cei care nu pot face predau, iar cei ce nu au cap de afaceri intra in politica. Trist.
    • +1 (1 vot)    
      Cei din PSD, (Miercuri, 21 martie 2012, 15:22)

      ioil [anonim] i-a raspuns lui Magaru'

      asteapta ajutorul micului Titulescu care o sa protejeze pana in panzele albe pe Nastase ,cu alte cuvine acea legatura de care zici de castigarea precisa a alegerilor de catre PSD va insemna scaparea de sub acuzatii a lui Nastase si pedepsirea celor care l-au condamnat.Credeti ca o sa vedeti vreodata pe Nastase dupa gratii?Credeti ca se va respecta ultimul termen de judecata?Ma indoiesc serios! Sa vedeti dupa aceea vanatoare de vrajitoare si dosare penale judecate rapid din randurile noii opozitii.Tine-te neica!
  • -5 (15 voturi)    
    Circ si paine (Miercuri, 21 martie 2012, 0:00)

    evoque [utilizator]

    in dosarul acesta nu cred ca se va ajunge la o condamnare.
    Basescu oricat de mult a promis lui nastase ca il infunda nu cred ca o face. Situatia presedintelui este deplorabila in ochii populatie, o sa cantareasca bine si o sa intervina pentru a detensiona situatia.
    Poate tocmai faza cu dolarii sa fie scaparea lui nastase.
    Este efectiv un joc si basescu stie ca in momentul ii care a cazut este calcat in picioare, exact asa cum a facut el.
    Oricum se vor aranja lucrurile propaganda basista o sa fie la datorie.Daca nastase scapa lejer o sa urle ca usl-ul este mana in mana cu judecatorii, daca o sa fie dus la puscarie o sa fie fluturat steagul puterii.
    Problema este in schimb a lui basescu, strict personala.
  • +14 (26 voturi)    
    Bietu" Bombonel... (Miercuri, 21 martie 2012, 0:15)

    Santuzzo [anonim]

    ...pai daca e asa nevinovat cum zice, de ce are nevoie de 6 avocati sa-l scoata cu basma curata???
    • +4 (8 voturi)    
      Si care e problema? (Miercuri, 21 martie 2012, 8:06)

      Stratan [anonim] i-a raspuns lui Santuzzo

      Poti sa ai atattia avocati, cati iti permiti ;dreptul la aparare este un drept constitutional .
    • 0 (0 voturi)    
      pai uite de ce ... dovezi fabricate ! (Miercuri, 21 martie 2012, 14:25)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui Santuzzo

      sau tu crezi ca ar fi trebuit sa si refuze dreptul la avocat ... nu ?
  • +3 (5 voturi)    
    multumesc (Miercuri, 21 martie 2012, 7:34)

    bonbonel [anonim]

    domnilor cristoiu si basescu, care, in hahaiala lor, m'au ajuta sa'mi trag o aparare beton.

    hahaha !
  • -4 (8 voturi)    
    Facatura ordinara. (Miercuri, 21 martie 2012, 8:51)

    gv [utilizator]

    Dupa cum s-a prezentat aseara la tv, asa-zisa proba forte a DNA-ului, banii dati ca "mita" intre 2002 si 2004 si chipurile confiscati de procurori, erau emisi de trezoreria SUA in perioada 2005-2006.
    Este mai mult decat evident ca toate asa-zisele dosare penale sunt facaturi politice ordinare, fabricate la ordinul marelui carmaci securist de slugoii lui de la DNA.
    • -1 (1 vot)    
      De citi si de verificat informatiile! (Miercuri, 21 martie 2012, 9:46)

      bunicuta67 [utilizator] i-a raspuns lui gv

      http://www.scribd.com/doc/33455268/Ungherea-Olimpian-Clubul-Cocosatilor-Ambele-Volume
    • +2 (4 voturi)    
      deci, rezulta ca (Miercuri, 21 martie 2012, 10:19)

      ion c. [anonim] i-a raspuns lui gv

      a fost si uz de bani falisi.
      ar fi trebuit acuzat si de falsificat si folosit bani falsi !

      dat pe mana la secret service of the usa.
      • 0 (4 voturi)    
        ?? (Miercuri, 21 martie 2012, 11:19)

        Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ion c.

        De unde reiese ca erau "falsi"?
        DNA i-a prezentat drept "buni", ca probe - nu ca ar fi falsi!
    • +1 (1 vot)    
      inca o tura (Miercuri, 21 martie 2012, 20:31)

      baltaretu [anonim] i-a raspuns lui gv

      cind va simtiti cu musca pe caciula, zbierati ca-i facatura
      D.le utilizator gv.In codul penal, fapta se pedepseste si nu nr. de bancnote.Acest amanunt , gradeaza pedeapsa, dupa cum ai citit de la n..ani la m...ani.
      Deci ai furat, puscarie scrie
      Daca mai sta o tura PSD cu PNL, actuala guvernare face curatenie de smecheri de la toate partidele.A inceput sa le fie frica celor din USl, pentru ca dosarele penale se apropie de finalizare.Vezi cum trateaza PDL parlamentarii PDL cu dosare penale, adica LIBER pentru ANCHETA si ARESTARE
  • +7 (7 voturi)    
    proliferarea coruptiei si mult circ (Miercuri, 21 martie 2012, 9:27)

    dan [anonim]

    Cam asa se numeste ce face justitia si clasa politica de 22 de ani.
    Scapa marea majoritate de puscarie si mai intra cate un fraier ca Boldea ,Bivolaru,si alti papagali ce trebuiesc sacrificati.
    Pai sa vadem daca USL sau PDL ar veni in parlament cum au venit pentru Boldea ,au curajul sa ii infunde cu puscaria pe cativa de la ei corupti pana in maduva oaselor(hrebenciuc,mitrea,nastase,iliescu cel sarac si cinstit,berceanu,udrea si multi altii)
    Vedem zilnic cum justitia tinuta in brate de catre politic da sentinte de toata jena pentru interlopi,oameni de fotbal,unul ca Huidi care a omorat 3 oameni si exemplele pot continua.
    Atata timp cat clasa politica va incuraja o justitie corupta doar pentru a se proteja pe ei vom avea acelasi circ interminabil.
  • -3 (5 voturi)    
    il astept... (Miercuri, 21 martie 2012, 11:33)

    maria [anonim]

    il astept pe basescu dar in ZEGHE ca e manjit pana in maduva oaselor! cum e cu terenul vandul,cumparat, revandut etc etc cu fetele bogate de paraie, cu casele, cu flota, cu ALRO, cu toate si de toate de ce se agata de putere si PD? de frica costumatiei! Dar acesti procurori... la fel ca si inainte de revolutie bravo Maries ai facut o treaba mare si orange! era sa uit de Irak si de cate si mai cate ar trebui si actele de la primaria Capitalei scotocite de nu cumva au disparut ca si dosarul de secu de parcul Bordei etc etc etc etc etc etc
    pai Nastase e mic copil nevinovat fata de astia!
    • +4 (4 voturi)    
      Stai linistiti (Miercuri, 21 martie 2012, 12:38)

      Mihai [anonim] i-a raspuns lui maria

      Urmeaza PSD-ul la putere o sa taie si ei pe unul-doi din guvernul asta. Nastase in schimb o merita cel mai grav lucru a fost Petromul dat pe nimic, fi sigur ca niste baieti au primit valize cu bani. Si indiferent de partid astia o incerce sa ne ia aurul. E de datoria oricaruia dintre noi sa incerce sa faca ceva in loc sa se planga tot timpul, sa le sarim la gat si le amintim ca toti au furat si ca vrem sa cada capete.
  • +3 (3 voturi)    
    Hai ca e de bine! (Miercuri, 21 martie 2012, 15:38)

    Negru pe plantatie [anonim]

    Se strange latul, Bombo, se strange latul!
  • +1 (1 vot)    
    cel mai bun (Miercuri, 21 martie 2012, 20:40)

    baltaretu [anonim]

    cel mai bun prim ministru a fost A. Nastase( graia Basescu, dar trebuia sa mai zica) puscarias
    Si acum este infatuat.Ai auzit vreun parlamentar cu dosar penal sa recunoasca faptele? Ai auzit de avocatul apararii sa ceara clementa pentru clientul sau? Avocatii papa banii , pe vrajeala juridica, cum ca nu a fost, cum ca unele probe nu se pune, etc. Clientul nostru, pacaliciul nostru, zice ....papaul de bani
  • +1 (1 vot)    
    Procurorii au cerut inchisoare cu executare (Joi, 22 martie 2012, 8:20)

    ellyna_57 [utilizator]

    In ultimi 20 de ani,s-a construit o Romanie a sforarilor,o Romanie a baietilor destepti,o Romanie a adevaratilor securisti,pe care nici o lege nu poate sa ii atinga.Daca faptele din dosare sunt reale,de ce este nevoie de termene ce se masoara in ani?
    Vina apartine justitiei care nu si-a facut treaba.
    Dar,daca este un dosar fabricat,cu atat mai grav.A fabrica acuzatii,pe care nu le poti proba,constituie o infractiune mult mai grava,care va fi pedepsita mult mai dur de cei din exterior,Romania va plati inca o data pentru incompetenta justitiei
  • -1 (1 vot)    
    amenintare clara (Joi, 22 martie 2012, 13:15)

    Sorin [anonim]

    "La final, Adrian Nastase a declarat ca urmeaza alegerile locale si cele parlamentare pe care PSD le va castiga".
    Ei bine, nu e asta o amenintare clara la adresa judecatorului si a procurorilor? Facuta cand inca partidul sau nu e la putere. Si mai spun despre cei de acum ca ar conduce "dictatorial"...
    Doar pentru afirmatia asta, in alta tara ar fi iesit din sala cu o condamnare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by