Mandate de arestare pentru zece persoane in dosarul cetateniei

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 2 martie 2012, 8:36 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis vineri dimineata mandate de arestare preventiva de 29 de zile pe numele a zece persoane puse sub acuzare in dosarul acordarii cetateniei romane unor persoane din Republica Moldova, informeaza Agerpres.

Persoanele arestate sunt acuzate de savarsirea infractiunilor de dare-luare de mita, trafic de influenta, primire de foloase necuvenite, precum si transmiterea de informatii nedestinate publicitatii.

In acest dosar sunt cercetate 36 de persoane, dintre care 21 de functionari ai Autoritatii Nationale pentru Cetatenie si Serviciului de Stare Civila Sector 1.

Seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Valentin Selaru, a declarat joi ca aceasta ancheta a fost demarata la jumatatea anului 2011, ca urmare a unei sesizari formulate de Serviciul Roman de Informatii si in urma investigatiilor s-a ajuns la concluzia ca exista mai multe persoane cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, care, in schimbul unor sume de bani, intermediaza redobandirea cetateniei romane pentru persoane din Republica Moldova.

Din primele date ale anchetei rezulta ca, in scopul eludarii dispozitiilor legale, persoane intermediare romane si din Republica Moldova, contra unor sume de bani cuprinse intre 500 si 1.000 euro sau alte 'atentii', au dezvoltat o metoda pentru acordarea cetateniei si obtinerea pasaportului romanesc si a vizei de sedere in Romania (in special in municipiul Bucuresti) pentru diversi cetateni ai Republicii Moldova.

Miercuri, procurorii au efectuat sapte perchezitii domiciliare iar joi dimineata alte 25 de perchezitii, fiind ridicate importante sume de bani si documente: formulare tipizate in alb si agende care cuprind evidenta persoanelor 'tratate' de intermediari.

De ancheta se ocupa patru procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica, din care unul se afla in Republica Moldova, unde sunt audiati zeci de martori.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























869 vizualizari

  • -1 (3 voturi)    
    ati gasit cu ce sa impresionati Olanda (Vineri, 2 martie 2012, 9:09)

    alex [anonim]

    pe seama unor amarati de romani care vor sa gaseasca un loc de munca mai bun in EU. au avut ghinionul de a se naste in Basarabia pe care am abandonat-o in 1940. Dupa ce i-au chinuit rusii cu deportarile, gulagurile si asimilarile fortate, acum ii afisam si prin prepwalk-uri ca poate poate ii impresionam pe nationalistii din Olanda sa ne dea verde la Schengen. jenant
    • 0 (0 voturi)    
      legatura (Vineri, 2 martie 2012, 9:48)

      alpha [utilizator] i-a raspuns lui alex

      nicio legatura cu olanda.pur si simplu e vorba de lege si unde-i lege nu-i tocmeala (cel ptin asa ar trebui).cu ghinionul locului de nastere poate ca si noi am fi fost mai fericiti sa ne nastem cu macar 1000 km mai la vest dar asta e...
    • +1 (1 vot)    
      Gresesti (Vineri, 2 martie 2012, 10:13)

      Cel [utilizator] i-a raspuns lui alex

      Printre aceti moldoveni amarati care cauta un loc de munca, erau strecurati si diversi "cetateni rusi" cu misiuni nu tocmai in interesul romaniei, din acest motiv a intervenit SRI
  • +1 (1 vot)    
    si cat si mai cate faceau... (Vineri, 2 martie 2012, 9:44)

    mary [anonim]

    Le-a cam sunat ceasul celor care se ocupau cu asemenea tranzactii - ancheta se poate extinde, daca se doreste si ajunge pana la furturi de identitate...

    Nimic nou prin RO, deocamdata!

    Mai astept, mai este pana la un loc curat!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by