Dana Nastase a plans in sala de judecata in timpul audierii sale in dosarul Zambaccian, in care este acuzata de complicitate la luare de mita si santaj

de A.N.     HotNews.ro
Luni, 27 februarie 2012, 17:02 Dosare Anticoruptie


Dana Nastase
Foto: Agerpres
Sotia fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, a plans, luni, la instanta suprema, in timpul audierii sale, pentru prima data, in dosarul "Zambaccian", transmite Mediafax. In acest dosar sunt judecati pentru fapte de coruptie Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu. Sotia fostului sef al Executivului este acuzata de complicitate la luare de mita si santaj.

Potrivit Mediafax, Dana Nastase a plans atunci cand a vorbit despre decesul tatalui sau si despre declaratiile lui Ioan Paun, fostul consul al Romaniei la Shanghai.

Nastase a fost audiata de judecatorii instantei supreme, ea precizand ca pana la acest moment nu a dat nicio declaratie, nici macar in fata procurorilor anticoruptie care au anchetat cauza.

Sotia fostului sef al Executivului a explicat in detaliu situatia privind renovarea imobilului din localitatea Cornu, situatia reala juridica privind imobilul din strada Christian Tell, precum si situatia lucrarilor la imobilul din strada Zambaccian.

Dana Nastase a fost pusa sa explice relatiile familiei cu fostul consul Ioan Paun si despre acuzatiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China.

Pe parcursul declaratiei sale, Dana Nastase a plans de doua ori: atunci cand a vorbit despre decesul tatalui ei, in 1999, in urma unui accident de masina, aratand ca dupa acest tragic eveniment ea a ramas sa se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme ca are cancer, sora si matusa Tamara Cernasov, precum si atunci cand a facut referire la declaratiile fostului consul Ioan Paun la ultimul termen de judecata.

Dana Nastase a explicat ca s-a revoltat atunci cand, in finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Paun i-a spus lui Adrian Nastase ca ii pare rau pentru tot si ca, in opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei.

Sotia fostului premier a spus, cu ochii in lacrimi, ca este suparata din cauza intregii tevaturi ce s-a extins pe o perioada lunga de timp, respectiv aproximativ sapte ani: "Cand am iesit de la ultima sedinta l-am auzit spunand acest lucru. M-a revoltat faptul ca Ioan Paun a spus ca Adrian Nastase a fost cel mai bun prim-ministru. Am impresia ca tot ce spunem noi se interpreteaza. Dupa cei sapte ani trebuie ca femeie sa poti sa stai in picioare, sa tii o casa. Nu am o problema cu instanta de judecata, am o problema a mea. Nu putea spune Adrian Nastase instantei aceste lucruri despre trairile mele de pana acum".

Adrian Nastase a declarat luni, la audieri, ca nu l-a santajat niciodata pe fostul consul Ioan Paun si ca nu i-a dat niciodata bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata, pe 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Nastase, pentru luare de mita si santaj, sotia acestuia, Dana Nastase, pentru complicitate la luare de mita si santaj, si pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu, pentru dare de mita si spalare de bani. Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de prim-ministru - cu atributii de coordonare a activitatii membrilor Guvernului, de numire a conducatorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului si a altor persoane ce indeplinesc functii publice, cu atributii de control in ce priveste activitatea ministrilor si atributii de control asupra autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale prin Aparatul de lucru al primului ministru - Adrian Nastase ar fi primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9013 vizualizari

  • +35 (39 voturi)    
    RE: Lacrimile Danei Nastase (Luni, 27 februarie 2012, 17:09)

    Un om simplu [anonim]

    Cand se credeau atotputernici, cand aveau toata Romania la picioarele lor, cand se credeau mai presus de lege, vai ce vremuri, nici o clipa nu s au gandit ca vor ajunge in situatia asta!

    Dana, Ai uitat, asa cum : "Moscova nu crede in lacrimi"
    nici "Romania nu crede in lacrimile tale!
    • +6 (6 voturi)    
      Trecutul ne urmareste (Marţi, 28 februarie 2012, 7:21)

      jetta [utilizator] i-a raspuns lui Un om simplu

      Doamna Nastase, omeneste imi pare rau prin ce treceti, rational am convingerea ca daca i se pot imputa multe sotului dumneavoastra, nu bunurile din China sunt semnificative.
      Totusi nu pot sa uit ca la mijlocul deceniului trecut (se pare, sa zicem) rolul dumneavoastra in politica de cadre (si nu ma refer in cea a partidului) nu era unul minor si nici (se zice) tocmai obiectiv.
      Daca o fi fost asa, nu v-ati gandit ca s-ar putea sa va ajunga blestemele celor (eventual) defavorizati pe nedrept ?
    • +3 (3 voturi)    
      Sînt lacrimi de crocodil... (Marţi, 28 februarie 2012, 18:27)

      meioza [utilizator] i-a raspuns lui Un om simplu

      Rușine să îi fie!
  • +38 (40 voturi)    
    Faza lacrimogena! (Luni, 27 februarie 2012, 17:10)

    Cataleya [utilizator]

    Prima faza a fost cea in care toti urlau ca sunt nevinovati si ca Basescu le-a facut dosare!
    A doua faza este cea lacrimogena, sau cu tipete si scandal.
    Urmeaza faza a treia in care isi duc mainile la piept si cad pe scarile tribunalului si cer neaparat internare in stare de urgenta.
    (Bineinteles ca faza a treia intra in aplicare doar in cazul in care sentinta este defavorabila inculpatilor. Dar dupa cum se prefigureaza , se pare ca Nastase va fi achitat definitiv si irevocabil in toate dosarele. Daca nu s-au sfiit ei sa anuleze cei 7 ani ai lui Staicu, doar n-o sa se impiedice acum de acei 2 ani "amarati" incasati de Nastase in prima instanta)

    Traiasca lacrimile coanei Nastase si Justitia romana!

    Danilet, pe unde esti?
    • +3 (5 voturi)    
      Abia o aştept să plăngă (Marţi, 28 februarie 2012, 7:40)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      atunci când toate păcatele care le-a făcut se vor revărsa asupra copiilor ei.
      Dumnezeu nu doarme şi plăteşte fiecăruia după faptele lui.
  • +31 (33 voturi)    
    Mai sa fie... (Luni, 27 februarie 2012, 17:16)

    Cocolina [utilizator]

    a plans pt ca se teme ca i se vor confisca bunurile sau pt ca bombonelu' libidinos o sa fie dus in zeghe la parnaie??Mi-e sila de acesti oameni!
    • +7 (11 voturi)    
      Lipsa de decenta a fostilor Conducatori (Luni, 27 februarie 2012, 19:33)

      ogi [anonim] i-a raspuns lui Cocolina

      cu mici exceptii .
      Fostii Sefi de Stat sau Prim Ministrii romani in loc sa aiba o viata impecabila dpdv moral si profesional parca fac tot posibilul sa se dea in spectacol tot timpul . Exceptind R Vasile mai toti au fost in prim planul presei de scandal cu diverse ocazii .
      In alte tarii demnitarii de rang inalt au alte activitati sint respectati oriunde merg .De ce ?
      Dar DE CE ai nostrii nu inteleg ce inseamna decenta ?
      • +4 (4 voturi)    
        mai e si... (Marţi, 28 februarie 2012, 10:28)

        Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui ogi

        Isarescu...si poate imi mai scapa vreunul.

        Noi nu intelegem decenta pentru ca singuri ne-am "manelizat". Am vrut scandal, am vrut "divertisment" seara si asta am capatat. Televiziunile ne-au dat conform regulilor de piata, ceea ce am vrut. Acum avem ODV, Elodia, Zavoranu, etc. Elitele noastre astea sunt acum. Becali, SRS, Vantu si Nastase, unii din ei cu un limbaj atat de grobian ca l-ar face pe un neandertalian sa roseasca. Ma intreb (retoric bineinteles) ce audienta are emisiunea "Omul care aduce cartea".

        Cand apare un Ungureanu sau un Aurescu, intr-adevar oameni bine pregatiti, am ajuns sa ne bucuram ca si cum ar fi ceva extraordinar, precum copiii de craciun. In loc sa consideram asta normalitate.
  • +31 (33 voturi)    
    Arata pana unde merg astia care fura (Luni, 27 februarie 2012, 17:18)

    psd [anonim]

    Dar cand au pus laba, cand s-a bucurat de avantajele si ouale lui Adrian Nastase, atunci era bine, nu?! Suntem o tara de prosti in care hotii isi fac de cap!
  • +34 (36 voturi)    
    Ce tupeu au astia..... (Luni, 27 februarie 2012, 17:18)

    Cataleya [utilizator]

    "..cu ochii in lacrimi, ca este suparata din cauza intregii tevaturi ce s-a extins pe o perioada lunga de timp, respectiv aproximativ sapte ani"

    Mai departe, asa vorbeste aceasta "suricata" incat ai impresia ca bietul Nastase dormea pe scarile tribunalului si se ruga de procurori in fiecare dimineata sa inceapa procesul, iar "raii si uratii de procurori" il refuzau de fiecare data.
    Pai ia vedeti doamna Nastase toate comunicatele facute, atati de presa cat si de tribunale, referitoare la cei 7 ani!.
    Toate suna cam asa:
    "Procesul lui Nastase s-a amanat pt ca avocatii dansului au cerut timp pentru...
    Procesul Nastase s-a amanat din nou pt ca Nastase nu a fost prezent...
    Procesul Nastase s-a amanat pt a 3-a oara pt ca Nastase si-a schimbat avocatii.
    Procesul Nastase s-a amanat a 4-a oara pt ca Nastase a cerut timp pt noii avocati
    Procesul Nastase s-a amanat a N-a oara pt ca Nastase a invocat cine stie ce chichita si hachitza avocateasca!

    Si tot asa, de vreo 20 de ori, vreme de 7 ani, coana Nastase!

    Acum ai tupeu sa te smiorcai la tribunal cat ai avut matale de suferit, 7 ani de zile, din cauza justitiei romanesti!

    Rusine sa va fie!
    Si voua si judecatorilor care v-au satisfacut absolut toate poftele, de fiecare data!
  • +28 (30 voturi)    
    mi se rupe inima! :)) (Luni, 27 februarie 2012, 17:19)

    outside_the_wall [utilizator]

    Cind ati furat a fost bine, cind trebuie sa platiti nu mai e bine. Vremea platii a sosit! Va veti gasi locul bine-meritat, impreuna cu gasca Ilici!
  • +25 (27 voturi)    
    Sa i se numere ouale ! (Luni, 27 februarie 2012, 17:28)

    john doe [anonim]

    Cucoana, cam asa a plans o natiune intreaga pe vremea PSD-ului cand va faceati toti case si alte acareturi din traffic de influenta. Parerea unui biet palmas: PSD-ul n-o sa mai vada niciodata guvernarea. Nici PDL-istii nu sutn cine stie ce dar macar isi dau silinta. De hahalere ca Ponta si Antonescu suntem satui toti pana peste cap. Cocoana, show-ul nu s-a terminat inca! mai sunt si alte procese pe rol. sa dea Domnuls a aveti parte de tot atata tupeu de cat a dat davad sotul domniei tale cand a iesit in fata parlamentului si, in fata unui popor intreg, a invitat pe cine doreste sa vina sa-i numere ouale!
  • +12 (14 voturi)    
    lasa ca si noi plangem (Luni, 27 februarie 2012, 17:57)

    eu [anonim]

    acum de fiecare data cand trecem pe la pompa :) Bombo stie de ce!
  • +10 (12 voturi)    
    doar o casa? (Luni, 27 februarie 2012, 19:13)

    Andrei [anonim]

    Cica "Dupa cei sapte ani trebuie ca femeie sa poti sa stai in picioare, sa tii o casa"
    Doar o casa? Ca erau vreo 4 acum aproape 20 de ani :)
  • +8 (10 voturi)    
    Doamne fereste-i pe dana si adisor de toti raii... (Luni, 27 februarie 2012, 20:15)

    toma [anonim]

    procurori si judecatori si toti ce-i streseaza...
    Du-i Doamne la loc de tihna si hodina, LA PUSCARIE, Doamne...
    si Du-l cu ei si pe mos ilici sa aibe cine le povesti de vremurile lor glorioase...
    ajuta-i Doamne !
  • +7 (9 voturi)    
    lacrimi in "barba" (Luni, 27 februarie 2012, 21:13)

    moatira [anonim]

    Daca o femeie plange in fata instantei ca a fost nevoita sa fure sau sa se prostitueze caci nu avea ce sa dea sa manace la copii ( sunt si astfel de cazuri), instanta nici nu s-ar uita la ea, ii da la cap fara sa gandeasca. Dar Dana Nastase, e sotia celui care i-a pus in functie pe multi, deci manaca salarii uriase, exorbitante din mana lui, asa ca o sa fie impresionata ( instanta) clar!
  • +6 (8 voturi)    
    aceste lacrimi ne doare! (Luni, 27 februarie 2012, 22:01)

    alex [anonim]

    :)
  • +6 (6 voturi)    
    of, vai (Marţi, 28 februarie 2012, 1:42)

    MirceaA [utilizator]

    si bunica a plans cand comunistii i-au luat porcul din curte
    • 0 (0 voturi)    
      pai si ea, saraca, e pe (Marţi, 28 februarie 2012, 19:31)

      alex [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

      cale sa pateasca la fel :)
  • +7 (7 voturi)    
    funia la par (Marţi, 28 februarie 2012, 2:29)

    Diaspora [anonim]

    Lume,lume,sa vezi acum bocete si tipete la fam. Nastase si alti corupti de teapa lor.Tocmai a fost informata Romania ca suntr trimisi,in cadrul Mecanismului de Verificare pe justitie,procurori,judecatori nemti si francezi.Daca acesti mafioti au dansat tarantele cu justitia,timp de 7 ani,cu nemtii nu le mai merge.Cu aceasta ocazie se va scormoni "nemteste"prin bucataria justitiei romane si vom afla noi mai multe.Succes specialistilor din Eu,nu-i lasati pe acesti ticalosi sa scape.
  • +2 (2 voturi)    
    O batista, inculpat Nastase Dana?? (Marţi, 28 februarie 2012, 9:46)

    Ronin [utilizator]

    Tocma` ne-au adus un lot proaspat...din China!?! Ups! Sorry!!! .............Eu unul sper sa faca macar 2-3 luni de parnaie, sa aiba timp de reflectie acolo la bulau iar cand va iesi, sa fie cu totul alta persoana, una mai buna......
  • +3 (3 voturi)    
    Dana Nastase a plans in sala de judecata in timpul (Marţi, 28 februarie 2012, 10:29)

    Costy [anonim]

    Nu ma intereseaza cat a luat Nastase, sa ne uitam ce au facut cei de langa el. Acel "domn" Truica un exemplu de parvenit, care nu a stiut sa se opreasca, .....altii sunt mai destepti care tac.De ce suntem asa saraci??
  • +5 (5 voturi)    
    a plans si ea ... (Marţi, 28 februarie 2012, 10:59)

    io [anonim]

    la fel cum si Bombo se dadea cu fundul de pamant implorandu-si colegii parlamentari sa nu cumva sa voteze ridicarea imunitatii parlamentare, sa nu cumva sa ajunga dosarul asta in instanta.
    Asta-i dosarul de care se tem porumbeii cel mai mult.
  • +4 (4 voturi)    
    Sper sa se faca dreptate! (Marţi, 28 februarie 2012, 11:00)

    destul [anonim]

    Aceasta individa a profitat si in perioada lui Ceausescu prin pozitia tatului ei, asa ca sa nu astepte ca cineva sa-i plinga de mila. Ambii sint niste hoti, mincinosi si corupti. As vrea sa-i vad pe toti acesti ipocriti bagati la inchisoare si cu averile ilicite confiscate!
  • +4 (4 voturi)    
    dana nastase (Marţi, 28 februarie 2012, 12:05)

    marin tonciu [anonim]

    Suta la suta teatru ieftin ! Nu stiu cum dracu -iarta-ma Doamne ca sunt in postul Pastelui !-se face ca toate sotiile de ' big ones ' sunt de neoprit cand 'consortul ' ajunge sus de tot. Aveam un magazin de carnati in Hala Obor si cand am vazut-o pe DD (Doamna Dana) ca da din maini a demolare precum coana Leana mi-am zis sa plec naibii cat mai repede ca sa-mi recuperez macar spaga care o dadusem la CICO SA ! Cat despre emisiunea " Omul care aduce cartea " e bine sa nu o ratam in nicio dimineata pentru ca atata vreme cat mai exista carte tiparita mai exista si poezie in Univers.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by