VIDEO Omul de afaceri George Bosanceanu, retinut noaptea trecuta pentru evaziune fiscala

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 ianuarie 2012, 10:32 Dosare Anticoruptie


Proprietarul Hotelului Histria din Mamaia, George Bosanceanu, a fost retinut, noaptea trecuta, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, alaturi de administratorulul uneia dintre firmele sale, Adriana Ciocoiu, pentru evaziune fiscala si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, anunta Mediafax. Bosanceanu a fost retinut pentru 24 de ore, la finalul audierilor care au durat aproape 12 ore.

George Bosanceanu si Adriana Ciocoiu sunt acuzati de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si furt cu consecinte deosebit de grave si au fost dusi in arestul Politiei Judetene Constanta, iar marti vor fi prezentati magistratilor cu propunerea de arestare preventiva.



Omul de afaceri constantean este acuzat ca a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structura din lemn la nivelul parterului si al etajelor 1, 2 si 3 si a unor scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn.

De asemenea, in acest dosar sunt cercetate alte trei persoane de la firmele SC Domip Turism Histria SRL Mamaia, SC Bos Per Scorillo Star SRL Mamaia, SC Best Bos Per Scorillo SRL si CS Gec Bos Per Scorillo SRL Constanta.

Conform procurorilor, George Bosanceanu este acuzat ca si-a extins Hotelul Histria din Mamaia fara a avea autorizatie, "in conditiile ignorarii cu rea-credinta a elementelor de legalitate, siguranta tehnica si tehnologica, stabilite in urma efectuarii unei expertize tehnice judiciare privind constructiile civile". De asemenea, "desi inspectorii Inspectiei de Stat in Constructii si cei ai Primariei municipiului Constanta au dispus sistarea lucrarilor, executarea acestora a fost continuata ilicit", mai spun anchetatorii.

Totodata, in timpul lucrarilor de demolare a anexelor ridicate ilegal la Hotelul Histria au fost descoperite bransamente ilegale la reteaua de electricitate, fapt constatat ulterior si la alte doua hoteluri ridicate in Constanta, tot fara a avea autorizatie de constructie. "In aceasta situatie prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA, fapta incadrandu-se, din cauza valorii ridicate a prejudiciului, la furt cu consecinte deosebit de grave", spun surse din randul anchetatorilor.

De asemenea, Bosanceanu mai este acuzat ca prin neinregistrarea in evidentele fiscale a veniturilor societatilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei. "Niciunul dintre clientii hotelurilor sale nu apare in niciun fel de evidenta contabila ori in actele intocmite si isi folosea societatile ca pe o morisca, profitand de asemanarea dintre denumirile acestora, pentru a-si acoperi evaziunea. Aceasta ar fi de peste 500.000 de lei, dar ANAF va decide valoarea exacta", mai spun sursele citate.

Pe 27 decembrie, reprezentantii Inspectoratului Judetean in Constructii Constanta au inceput demolarea a doua etaje ale hotelului care avea 256 de camere. Omul de afaceri s-a opus demolarii, sustinand ca este un abuz, in timp ce doi barbati s-au urcat pe acoperisul hotelului, amenintand ca se arunca daca va fi demolata mansarda imobilului.

La etajele 4 si 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era inchiriata de Miron Cozma. Imediat dupa inceperea operatiunilor de demolare, Cozma a sustinut ca i-au disparut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o tinea in doua valize, bijuterii, icoane, haine si o carte de rugaciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

Operatiunea, care face parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului de demolare a lucrarilor executate fara autorizatie de construire, a fost incheiata in 8 ianuarie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4411 vizualizari

  • 0 (6 voturi)    
    campanie de demolare...cu o singura demolare? (Marţi, 24 ianuarie 2012, 10:56)

    zambara [utilizator]

    Sa inteleg ca pe tot litoralul au gasit doar o singura cladire construita ilegal? ... de s-a demolat numai una.
    • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 ianuarie 2012, 11:35)

      [anonim] i-a raspuns lui zambara

    • +1 (1 vot)    
      .. (Marţi, 24 ianuarie 2012, 11:40)

      motanu_ranjila [utilizator] i-a raspuns lui zambara

      E o lupta intre gasca lui Bosanceanu si gasca lui Mazare de ani de zile. Amandoi sunt penali da' macar Bosanceanu mai si produce ceva, nu atat cu hotelul ala cat cu santierul naval si vapoarele.
      • 0 (0 voturi)    
        geo (Joi, 26 ianuarie 2012, 1:47)

        crina [anonim] i-a raspuns lui motanu_ranjila

        vezi k nu stii ce vb nu e vb de bosanceanu ala care are portu sau care a finantat faru constanta e vb de un fost puscarias care obisnuia sa umileasca clienti ,angajati ,etc da a vazut si el acum e exista un dumnezeu:)):))
    • +1 (1 vot)    
      E un bun inceput si un exemplu (Marţi, 24 ianuarie 2012, 12:23)

      Lupta impotriva evaziunii fiscale e a tuturor [anonim] i-a raspuns lui zambara

      Pana acum nu s-a mai facut asa ceva, sa fie demolat aproape jumate dintr-un hotel (etajele ilegal construite) si apoi patronul sa fie si arestat pentru ceea ce a facut.

      E foarte important ca autoritatile sa dea astfel de exemple, in felul asta unii vor fi de la bun inceput descurajati sa construiasca, tematori ca isi vor pierde banii bagati acolo, iar altii vor sti ca ar fi bine sa mai plateasca din cand un cand impozitul ala de 16%, pentru ca risca puscarie si confiscari.

      Exista si o participare involuntara a cetateanului de rand la evaziunea acestor patroni interlopi, atunci cand turistul nu cere nici chitanta, nici bon fiscal sau nu semnaleaza autoritatilor, dupa ce pleaca din hotel, ce se intampla acolo !

      Pare derizoriu dar nu este, pentru ca se acumuleaza treptat o masa critica de plangeri si pana la urma tot se lasa cu dosar penal si multe probleme financiare si judiciare pentru patronul interlop.

      Daca in fiecare luna ar fi demolat cate un hotel ilegal si arestat cate un patron, in cativa ani nu va mai indrazni nimeni sa faca de capul lui imobile si veniturile la bugetul statului ar creste si ele cu milioane de euro.
  • +2 (2 voturi)    
    Justitie dar pentru toti (Marţi, 24 ianuarie 2012, 12:06)

    Mihai P [anonim]

    Din pacate in CT , procuratura lucreaza pentru PSD. Cu siguranta ca acest bosanceanu a furat, dar nu vede chiar nimeni ca de mazare sau de ala din navodari nu se atinge nimeni? ala din navodari se mai si lauda ca are procurorii la mana. Aici e problema.
  • +1 (1 vot)    
    clanul Bosancenilor (Marţi, 24 ianuarie 2012, 18:37)

    costin [anonim]

    A nu se confunda Bosanceanu de la hotel cu Bosanceanu cel cu Santierul Naval sunt 2 persoane diferite dar cu grad de rudenie intre ele
    • 0 (0 voturi)    
      .. (Marţi, 24 ianuarie 2012, 23:51)

      motanu_ranjila [utilizator] i-a raspuns lui costin

      Mda, m-am prins si eu cand l-am vazut pe grasanu' ala arestat, ca nu e Bosanceanu cu santieru' naval.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by