Dosarul "2 Mai" - Monica Iacob Ridzi: Curtea Suprema a respins solicitarea avocatilor de a restitui dosarul la DNA

de A. Biro     HotNews.ro
Luni, 23 ianuarie 2012, 16:41 Dosare Anticoruptie


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins solicitarea avocatilor fostului ministru Monica Iacob Ridzi de restituire a dosarului la DNA. Astfel ca procesul continua, iar urmatorul termen a fost fixat pentru 1 februarie cand va incepe audierea matorilor. In sedinta de luni, 23 ianuarie, a fost citit rechizitoriul. In 3 mai 2011, Monica Iacob Ridzi a fost trimisa in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.

La al V-lea termen, pe 19 decembrie 2011, aparatorii fostului ministru Monica Iacob Ridzi au solicitat instantei sa constate neregularitatea actului de sesizare, adica a rechizitoriului. La sedinta de luni, 23 ianuarie, completul de judecata a anuntat ca a respins solicitarea avocatilor si ca procesul va continua. Potrivit reprezentantilor ICCJ, a fost citit actul de sesizare si a fost fixat un nou termen de judecata pentru 1 februarie cand va incepe audierea martorilor citati in dosar.


Dosarul "2 Mai" - Monica Iacob Ridzi



Cercetarea penala a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.



Mai mult, cererea de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile formatiilor care au concertat in cadrul evenimentului sau costurile scenelor utilizate au fost mult supraevaluate. 

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "in cauza exista indicii ca in cursul anului 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.

Vezi detalii aici






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2433 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    OK (Luni, 23 ianuarie 2012, 17:09)

    Vasile [anonim]

    Foarte bine! Ritzi trebuie judecata.
    • 0 (0 voturi)    
      Procesul va continua... (Luni, 23 ianuarie 2012, 17:26)

      vio [anonim] i-a raspuns lui Vasile

      Pana prin anul 2050!!
      Cand Monica Ridzi va fi o babuta simpatica, prezenta pe salile tribunalelor Romaniei nemodernizate nici la anul 2050 !!!!!!!!!!!!!!
    • 0 (0 voturi)    
      Probabil va fi achitata,contrapartida cu Nastase4C (Luni, 23 ianuarie 2012, 17:28)

      Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui Vasile

      Probabil Jigodritza va fi achitata, in contrapartida cu ex premierul Nastase 4xCase+Camara (pardonTamara).

      Deh ! tara geme in conditii grele, trebuie ca partidul sa aiba girja de ele (de jigodritze, bre!).

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
      • 0 (0 voturi)    
        puscarie (Luni, 23 ianuarie 2012, 17:52)

        Delu [utilizator] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

        Totusi spreanta moare ultima si vedem si noi, in sfarsit o CONDAMNARE pe fate de coruptie la nivel inalt! Deci puscaria sa o manance daca este vinovata!
  • 0 (0 voturi)    
    Unde v-ati ascuns portocaliilor? (Luni, 23 ianuarie 2012, 18:01)

    dana [anonim]

    Unde sunteti sa tipati ca cineva s-a luat de unul d-ai vostri? Cand e vorba de cineva din opozitie sunteti vioi si vociferati ca niste paserele pe sarma. Dar asa e polititca portocalie, gunoiul din propria casa se ascunde sub covor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by