Interceptari in dosarul finantarilor partidelor politice: Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana cu proteste a mii de oameni, pentru adoptarea unei hotarari de guvern

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 12 ianuarie 2012, 19:12 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana pentru adoptarea unei hotarari de guvern, punandu-l pe vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, sa-i transmita liderului politic ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina la Bucuresti sa protesteze pentru subventii, reiese dintr-o interceptare din dosarul intocmit impotriva directorului InterAgro Ioan Niculae, liderului PSD Braila Gheorghe Bunea si a lui Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA redau, in rechizitoriul prin care Bunea Stancu si Ioan Niculae au fost deferiti justitiei pentru coruptie, prezentat de agentia de presa citata, o interceptare din martie 2009 din care reiese ca patronul grupului InterAgro l-a pus pe vicepresedintele CJ Braila sa-i spuna lui Mircea Geoana ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina sa protesteze la Bucuresti. Scopul amenintarii era obtinerea adoptarii de catre ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sarbu, a unei hotarari de guvern, pe care oficialul nu o adoptase inca.

Stenograma interceptarii:

"Ioan Niculae (I.N.): Mai, ai reusit sa vorbesti cu (expresie triviala)? Baga azi?
Bunea Stancu (B.S.): Nu. Nu raspunde. Am incercat. Lasa ca-l gasesc eu. De cine vorbesti? De Ilie Sarbu, nu?
I.N.: Da.
(...)
B.S.: Ma, asta chiar este nenorocit?
I.N.: Este nenorocit rau.
B.S.: Vorbesc cu Geoana, ma.
I.N.: Vorbeste cu Geoana.
B.S.: Da. Il sun pe Geoana.
I.N.: Si spune-i altfel lui Geoana, bai sunt pregatiti astia de pe la judetele Braila, Galati, Vaslui sa vina cu cateva mii de oameni in Bucuresti sa te intrebe unde sunt aia 15 milioane de lei pe hectar pe care i-ai promis in campanie.
(...)
I.N.: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoana. Pica daca nu intra pana luni, s-a dus.
B.S.: Deci trebuie o Hotarare de Guvern care sa... da auzi. Asta ce trebuie sa faca? Sa dea o Hotarare de Guvern cu ingrasamintele, nu?
I.N.: E facuta HG. Si el o plimba de o luna si jumatate nenorocitul asta, deci are banii in buget."

Reamintim ca DNA i-a trimis miercuri, 11 ianuarie, in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca "in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD."

Deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Robert Negoita, precum si Sebastian Ghita sunt cercetati de DNA pentru spalare de bani, intr-un dosar disjuns din cel in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Mircea Geoana.

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5871 vizualizari

  • -26 (38 voturi)    
    Basescu isi santajeaza adversarii personali (Joi, 12 ianuarie 2012, 19:24)

    iosif [anonim]

    DE CE ACUM? FAPTELE S-AU PETRECUT IN 2009!
    Traian Basescu a tinut secret atita vreme niste infractiuni grave, l-a lasat pe mafiotul Ioan Niculae sa-si faca de cap atitia ani. De ce?!

    Basescu detine inregistrari telefonice de la majoritatea oamenilor politici, ziaristilor sau afaceristilor importanti. Pe toti ii asculta, si le face dosare la momente potrivite. Basescu nu urmareste nicidecum eradicarea coruptiei si a neregulilor ci isi face campanie electorala in stilul sau murdar comandind justitiei, la momente potrivite, dosare impotriva unor adversari personali.
    • +22 (32 voturi)    
      ... (Joi, 12 ianuarie 2012, 19:39)

      ale [anonim] i-a raspuns lui iosif

      ... ai dat in carti si ti-a iesit ca e basescu in spate ? :)

      nu zic nu, poate ai carti bune .. nu stiu
      eu aud de jumatate de an de acest subiect, si in plus ... poate ca au mai strans informatii, ca sa nu iesi doar un interceptari la parchet ...

      verifica te rog daca iti iese si asta in carti .. mai da odata :)
      • +7 (9 voturi)    
        Mitinguri (Joi, 12 ianuarie 2012, 21:59)

        mm [anonim] i-a raspuns lui ale

        Dumnezeu stie cate din mitingurile din ziua de azi nu sunt de fapt sustinute de niste aurolaci platiti cu o punga de zahar si o sticla de ulei - din fondurile UE.
        Toate?
        • -6 (10 voturi)    
          mai baietzi, nu pricepetzi? (Joi, 12 ianuarie 2012, 22:44)

          Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui mm

          Securistii din '89 au priceput imediat ca se schimba foaia si l-au lasat balta pe dictator.
          Voi ce dracu' mai asteptatzi?

          Nu va este clar ca presu asta este pe duca?
          Cat IQ avetzi?
          La ce bun mai militatzi aici?
          Pana si unii dintre "ziaristii" Hotnews au inceput sa se codeasca....au inceput sa scape stiri nepotrivite, sa faca comentarii slabutze , stangace...nu va prindetzi ca o dau cotita?
          Trezirea!!!!
    • -4 (8 voturi)    
      he, he (Joi, 12 ianuarie 2012, 22:26)

      gica_contra [utilizator] i-a raspuns lui iosif

      daca ii pune la pastrare base ca-s alegeri, io zic sa facem alegeri in fiecare an.
    • 0 (2 voturi)    
      nu inteleg de ce ai fost :"minusat"! (Vineri, 13 ianuarie 2012, 10:59)

      nenea [anonim] i-a raspuns lui iosif

      ai dreptate. aceste informatii au fost ascunse pana acum. ca de fiecare data, basescu da ordine cand sa iasa scrisoarea belicoasa "la nevoie, pac la razboiu"
  • +22 (32 voturi)    
    dictaorul vrea sa-i inchida toti oamenii cinstiti (Joi, 12 ianuarie 2012, 19:32)

    popcorn monta [utilizator]

    rusine ...sa iasa poporul in strada,in frunte cu victor ponta,sa-l aparam pr ioan niculae...cum l-am aparat si pe nicolaescu de arges...vrem prezumptia de nevinovatie....nu ne lasa la greu tovarase ponta...justitia lui basescu isi face de cap..
    • +2 (2 voturi)    
      esti postac psd? (Vineri, 13 ianuarie 2012, 1:25)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui popcorn monta

      esti postac psd?
      • 0 (2 voturi)    
        Tu stii ce e aia ironie? (Vineri, 13 ianuarie 2012, 9:48)

        blabla [anonim] i-a raspuns lui mihai

        ?????
  • -14 (24 voturi)    
    Inregistrarile merg continuu dar nu sunt ascultate (Joi, 12 ianuarie 2012, 19:45)

    Ganea [anonim]

    Telefoanele a mii de afaceristi, politicieni, ziaristi, etc., sunt inregistrate continuu de catre aparate automate, cu mici interventii din partea operatorilor umani. Totusi, asta nu inseamna ca cineva asculta convorbirile si face transcrieri dupa ele tot timpul.

    Doar in momentul cind exista ordine de la Traian Basescu pachetul de inregistrari corespunzatoare unei anumite persoane (ex. Ioan Niculae) este transcris si analizat de operatori umani cu scopul gasirii in convorbiri a unui motiv de intocmire a dosarului penal.

    Asta este explicatia pentru care infractiuni vechi de ani de zile sunt dezvaluite in presa la mult timp de la producerea lor.
    • +9 (15 voturi)    
      foarte inteligent comentariul (Joi, 12 ianuarie 2012, 20:57)

      gica_contra [utilizator] i-a raspuns lui Ganea

      daca n-ai aflat de la wikileaks deja, asta se intampla peste tot... vezi ca au o harta cu ce servicii publice sunt interceptate in fiecare tara. n-au zis basescu e de vina, dar se subintelege.
  • +21 (27 voturi)    
    he he he (Joi, 12 ianuarie 2012, 19:47)

    bango [anonim]

    Niculae asta e la fel de lunatic ca Vantu. El face, el organizeaza, el aduce muncitorii in Bucuresti, precum Nea Nelu a adus minerii. Vad ca in Romania, banii si puterea iau mintile. Vezi si cazul Primului Doctor al Patriei.
  • +10 (16 voturi)    
    ce tara bananiera (Joi, 12 ianuarie 2012, 20:54)

    nae [anonim]

    ce tara bananiera, cat de penal este mecanismul care face sa se invarta rotitele, ce bisnitareala ordinara...
    macar acum avem si dovezile certe ca romania este o proasta mulsa de o gasca de hoti cu cravate, pretentii si scoli prin strainitate.
    vad ca mai sus cineva facea referire la basescu.
    basescu merita si el cateva scatoalce, insa apreciez ca macar acum aflu in timp real cine si cum fura.
    inainte, trebuia sa asteptam sschimbarile de guvern, de regim,ca sa aflam de la noii stapani ce si cum furasera aia de dinaintea lor.
    • -1 (1 vot)    
      in timp real? (Vineri, 13 ianuarie 2012, 2:57)

      cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui nae

      adica noi suntem in 2009 acuma?
      deja imi e greata de interceptari si stenograme.. vreau un caz.. dus la capat .. nu cateva stenograme in ziare si pe la televiziuni. nu mai am incredere ca se face ceva cand aud de stenograme.. mi se pare ca e doar praf in ochi.
  • +9 (15 voturi)    
    Greu de crezut, dar sunt oameni care voteaza USL.. (Joi, 12 ianuarie 2012, 21:05)

    deno [anonim]

    Si e greu de crezut ca aproape jumatate au votat cu Geoana.

    Aste e USL, nu sunt interesati de reforma statului, de punerea pe picioare a institutiilor statului sau efectiv sa faca ceva.

    USL are un singur scop, sa ajunga la ciolan si sa mulga bugetul si fondurile europene de bani. Cei care nu au inteles sunt pur si simplu niste retardati care stiu tot timpul mai bine.

    Sunt adunatura aia de prosti care de fiecare data cand vad ceva rau prin Romania, li se aprinde sinapsa dintre cei doi neuroni pe care ii au si imediat incepe playback cu "PDL e de fina, dictatorul de Basescu e de fina"

    Si dupa ce au sa auda discutia dintre astia doi hoti cu urechile lor tot nu au sa priceapa nimic.
    • -1 (1 vot)    
      cum ai vrea sa nu? (Vineri, 13 ianuarie 2012, 2:59)

      cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui deno

      toate partidele vor sa roada la ciolan..
      nu a schimbat pdl in 2009 toata conducerea "deconcentratelor"? ca doar de aia se numeau deconcentrate.
      asa fac toti intotdeauna, ca doar de aia definitia unui partid politic e "grup de interese"..
      • +2 (2 voturi)    
        ce vrea sa fie asta? O scuza de genul... (Vineri, 13 ianuarie 2012, 10:16)

        deno [anonim] i-a raspuns lui cosminrs

        "toti sunt la fel"? Sau cum zicea Ponta "ai lor au furat mai bine decat ai nosti" www.youtube.com/watch?v=8hEfzktmiSs

        Alta gluma buna: au schimbat conducerea de la deconcentrate. Poate ar fi trebuit ca pdl sa tina si prefectii numiti de fostul guvern.

        Pana una alta aici e vorba de competenta. Basescu si Boc au fost primari in Bucuresti si Cluj. Ponta si Antonescu ce au facut pana acum? Nimic! Sefi de partid de opozitie cu zero responsabilitati.
        • 0 (0 voturi)    
          cum sa vreau sa fie aplicata legea (Vineri, 13 ianuarie 2012, 13:02)

          cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui deno

          dar conform legii cam asa ar fi trebuit.
          nu e nici o scuza ca toti sunt la fel, dar toti sunt la fel. Doar eu cred ca astia de la PDL sunt putin mai rai.Uite.. la mine in oras marea lor majoritate erau activisti de partid. Erau cei care unde lucrau erau baietii de la partid. Stiu ei sa se descurce.

          Se vede ca Basescu a fost primar.. habar nu are sa fie presedinte.. se crede in continuare primar. Ca legea nu i'ar da voie... Scuze, dar cat am urlat cand Iliescu facea din astea... nu imi permite constiinta sa nu urlu si la restul. Ca la tine.. nu conteaza daca al tau face la fel ca alalalt pe care nu il suportai tocmai din motivele astea... aia e treaba ta.
          Eu as scoate in afara legii tot ce a iesit din FSN. Si pe toti care au facut parte din FSN nu i'as lasa sa acceada in functii publice.

          Nu am ce vorbi despre cei doi care inca nu au nici o functie si nici nu au avut. Vorbim cand o sa fie ceva. Dar sincer.. pe cat mi'a placut ANtonescu la un moment dat, pe atat cred acuma ca daca ajunge presedinte, va fi la fel ca Basescu. Asa ca nu ma incanta ideea deloc.
    • 0 (0 voturi)    
      la ciolan (Vineri, 13 ianuarie 2012, 16:50)

      stefan [anonim] i-a raspuns lui deno

      dupa ce PSD a iesit sinucigas de la guvernare , ca sa ii poata pava drumul lui Geoana catre presedentie , au pierdut si CIOLANUL . Acum e foame mare , asa ca trebuie NEAPARAT sa fie in carti . Crin a luat tapa , caci mai trebuie sa astepte pana in 2014 , Basescu nu le va mai oferii motive ca sa il suspende
  • +4 (8 voturi)    
    MA FREC LA OCHI (Joi, 12 ianuarie 2012, 21:15)

    arabela [anonim]

    , scobesc urechile si-mi torn apa rece pe mansarda... si tot cred ca visez.
    amaratul de rand taie mobilul ,taie cablul , taie pantofii noi odata la 2 ani , strangi cureaua, nu-ti mai repari maselele pt ca-i criza. boooon!
    si "ASTIA" dau un telefon si gata legea , vine banutzu gramada.
    asa ca zic si eu o "stragatura " ,cu naduf de bucovineanca , lacomului asta nesatul::

    ... sa naiba nici lemn la cruce , nici la groapa cine-l duce..
    sa naiba loc de pomant si nici tzarna pe mormant..
  • +2 (6 voturi)    
    "Inginerii"sub umbrela PSD (Joi, 12 ianuarie 2012, 21:48)

    aciduzzu [anonim]

    Interaction cu asociatii:Bilton Claire Marie (o "matusa Tamara" de prin Anglia pe care nu a vazut-o nimeni niciodata) ;Niculae Maria (muma-sa );Niculae Radu (tat-su) si bineanteles musiu Niculae Ioan "stapanul gazelor".
    acestia sunt beneficiarii subventiilor de miliarde de la bugetul Romaniei . ,numesc autoritatile statului , capital romanesc neaosh 100%.
    Ioan Niculae s-a oferit sa preia intreaga platforma fagaraseana, aceasta este compusa din cinci societati, respectiv NITROEXPLOSIVE, NITROFERTILIZER, NITROSERVICE, NITROCONTROL si NITROTRANS. Ulterior, magnatul a participat la licitatia pentru cumpararea activului principal al NITROFERTILIZER, numit Grup Azot, adjudecandu-si-l ca singur ofertant, pentru suma de aproximativ zece milioane de euro, prin combinatul sau de la Turnu Magurele - SC DONAU CHEM SRL.Ioan Niculae a preluat SC TURNU SA Turnu Magurele, combinat de ingrasaminte chimice pe care l-a falimentat controlat ani de-a randul, cu complicitatea guvernarii PSD, in special a fostului ministru al privatizarii, Ovidiu Tiberiu Musetescu. Pe urma, prin intermediul combinatului VIROMET Victoria, judetul Brasov, controlat tot de el, a creat SC DONAU CHEM SRL. Aceasta din urma societate si-a adjudecat SC TURNU SA la o licitatie trucata, pentru numai 3,7 milioane de euro, fata de pretul de pornire de sase milioane de euro. In acest mod, SC TURNU a ramas cu datoriile, iar DONAU CHEM - cu activul cumparat, degrevat de sarcini
  • +8 (8 voturi)    
    Timpanul lui Basescu... (Joi, 12 ianuarie 2012, 21:48)

    , [utilizator]

    Interesant ca,desi activitatile serviciilor secrete sunt(cum altfel?)secrete,ele sunt cunoscute cu lux de amanunte de tot felul de anonimi...
    • -1 (1 vot)    
      Serviciile secrete (Vineri, 13 ianuarie 2012, 11:05)

      Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui ,

      Oriunde in lume, la un nivel foarte inalt, aceste servicii se pot corupe mai mult sau mai putin, singura diferenta este ca in Romania, nivelul inalt este piciorul broastei.
  • -6 (12 voturi)    
    gargara (Joi, 12 ianuarie 2012, 22:17)

    gabbbi [anonim]

    Inca o gargara marca Basescu,pentru a distrage atentia de la scandalul cu Smurdul si Arafat,cand a reusit "performanta" de a-si trimite propriul partid PDL-ul,sub nivelul marii,adica la minus in sondaje.Si acuma,ca sa mai dreaga putin busuiocul a lansat scandalul asta de doi bani.Eu cred ca greii PDL-ului nu ar trebui sa il ierte pe Basescu pentru uriasa gafa pe care a facut-o,ingropand practic definitiv partidul care si asa statea pe "marginea" sondajelor.
    • +2 (2 voturi)    
      sondaje (Vineri, 13 ianuarie 2012, 9:42)

      unu [anonim] i-a raspuns lui gabbbi

      marginea sondajelor... sondaje... sondaje..in varful sondajelor... 50% in sondaje... sondaje...sondaje... au dat de petrol de la atat sondat? Mai scoate capu' din sondaje si pune mana la munca!
  • +6 (6 voturi)    
    O sa zica (Joi, 12 ianuarie 2012, 23:05)

    Vizitiul [utilizator]

    "Stiam ca suntem ascultati, glumeam si noi" in stil Vantu.

    Scoala Iliesciana se vede...viseaza "mineriade".
  • +3 (3 voturi)    
    Fii atent (Joi, 12 ianuarie 2012, 23:12)

    codrin stefan [anonim]

    Domnule Basescu pana nu scapi de coruptie nu intri in Schengen!

    Asa i-au spus. Pe cuvant.
  • -2 (2 voturi)    
    petarde... (Vineri, 13 ianuarie 2012, 7:50)

    laurentiucat [utilizator]

    asta e prima stire la hn.nu ca ministerul sanatatii a platit vaccin cu apa de ploaie si nici ca aseara la tg mures a fost o manifestatie spontana in sprijinul lui arafat cu 4-5000 de oameni si nu cu 1500 cum se scrie mai jos. geoana e mort politic iar niculae le-a luat locul lui voiculescu si vantu, la cine e de vina...
    multumim din inima tovarasului basescu ca a strans toate leprele la unpr si o mare parte la pdl .anu asta sunt alegerile si or sa -si ia cu totii un maresut in dos. cred ca ar trebui sa incepem sa facem o noua lista a rusinii si sa incepem cu multi de aci de la hot news.
    p.s.
    uitasem.cap de lista...liiceanu.
  • -2 (2 voturi)    
    catavencii.ro/Nu-i-bai-vine-arafatu (Vineri, 13 ianuarie 2012, 8:23)

    lili [anonim]

    "Scoateţi dracului la TVR ceva cu Opoziţia! O fraudă, o spălare de bani, un capăt de dosar, orice. Nume sonore, consacrate, să muşte toate televiziunile. Să dispară de la ştiri Arafat, că nu mai suport!" Nu există nicio dovadă că preşedintele ar fi vorbit chiar aşa. Nici măcar nu putem fi siguri că vorbele erau adresate lui George, Codruţei sau lui Daniel. Putem doar spune că subiectul SMURD a făcut loc subiectului punerii sub anchetă, pentru spălare de bani, a unui lot pestriţ de făptuitori plauzibili, condus de Viorel Hrebenciuc."

    http://www.catavencii.ro/Nu-i-bai-vine-arafatu_0_2573.html
  • -1 (1 vot)    
    Distractie maxima... (Vineri, 13 ianuarie 2012, 9:46)

    catalin_mattei [utilizator]

    ce se doreste a fi o grea lovitura data PSD se dovedeste un ajutor dat echipei Ponta.. cine se opune interventiilor omului de afaceri?.. Ilie Sarbu adica socrul lui Ponta.. si asta intr-o perioada in care PDL-ul lui T Basescu si PSD-ul lui M Geoana erau parteneri de guvernare... ce se naste din FSN ( PDL si PSD ) multe rele va aduce pana nu vor fi aruncate in pubela istoriei!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by