Dosarul "Retrocedarile ilegale" - Radu Mazare uitat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 10 ianuarie 2012, 18:20 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare, la reuniunea PSD
Foto: Agerpres
Dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost trimis in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu si fals intelectual este blocat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni. Radu Mazare a fost unul dintre ultimii beneficiari ai legislatiei care permitea suspendarea proceselor pe durata dezbaterii la CC a exceptiilor ridicate de avocati. Pe 27 septembrie a fost promulgata modificarea Legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale prin care procesele nu mai erau suspendate de la judecare in urma invocarii exceptiilor de neconstitutionalitate.


Curtea de Apel Bucuresti unde a fost inregistrat dosarul "Retrocedarile ilegale" - Radu Mazare a admis pe 15 septembrie 2010 exceptiile de neconstitutionalitate invocate de avocatii lui Radu Mazare. Instanta a decis suspendarea procesului pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta pe exceptiile ridicate de avocati. Exceptiile de neconstitutionalitate au fost admise de instanta cu 12 zile inainte ca Legea 177/2010 sa fie promulgata si sa elimine posibilitatea de suspendare a proceselor in urma exceptiilor de neconstitutionalitate. Aceasta lege nu era una noua, ea fiind adoptata in Camera Deputatilor in decembrie 2009 si mai apoi in septembrie 2010 de Senat.

DNA a solicitat instantei sa nu suspende procesul tocmai in virtutea noii reglementari. Pe 6 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa respinga cererea DNA. Astfel ca procesul este suspendat de un an si cinci luni. Pana in prezent, Curtea Constitutionala nu a pronuntat nici o decizie in acest caz.

Citeste si

Modificare importanta la legea Curtii Constitutionale: Procesele nu vor mai fi intrerupte de ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate. Marile cazuri de coruptie raman fara arma care omora dosarul


Dosarul "Retrocedarile ilegale" - Radu Mazare si Nicusor Constantinescu

  • O retea din care DNA spune ca face parte primarul Constantei, Radu Mazare, actualul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, dar si alte 35 de persoane (angajati ai institutiilor publice, notari, oameni de afaceri, samsari de terenuri etc.) ar fi pagubit statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegala a circa 100 de hectare de teren situat in Constanta.
 
Edilul Constantei, Radu Mazare, este acuzat ca s-ar afla in fruntea unui grup de 37 de persoane care ar fi pus la cale retrocedarea ilegala a circa un milion de metri patrati de teren in perioada 2002-2005.
  • „Membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primariei Constanta, in exercitiul atributiilor de serviciu, cu stiinta, au solutionat in mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, in scopul obtinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat in dobandirea de catre ei sau de catre persoane din anturajul lor a proprietatii asupra unor mari suprafete de teren la care nu aveau dreptul.
  • Astfel patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafete de teren intravilan in valoare de 114 milioane euro dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta”, sustin procurorii. Mai mult, arata acestia, „au fost restituite portiuni de plaja si faleza care, potrivit Constitutiei si legilor in vigoare fac obiectul exclusiv al proprietatii publice, adica nu pot ajunge sub nicio forma in proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice”.

Vezi detalii aici






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2830 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    De unde are bani Mazare de femei si insule exotice (Marţi, 10 ianuarie 2012, 18:40)

    dan [anonim]

    Iar judecatorii corupti, i-au 'uitat' procesul..asta e PSD-ul!
    • +15 (15 voturi)    
      exact (Marţi, 10 ianuarie 2012, 18:47)

      vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui dan

      pe malul ghiolului langa universitate se construiesc vreo 2 vile pe terenul pe care Mazare l-a luat din baza nautica a univeristatii maritime. Vilele sunt destinate procurorilor care il ancheteaza pe Mazare. Sigur ca pe acte nu vor figura ei niciodata.
      • +7 (7 voturi)    
        dosare coruptie.. (Marţi, 10 ianuarie 2012, 19:15)

        ionica [anonim] i-a raspuns lui vindicomvs

        Oare mai sunt terenuri ,ca probabil urmeaza niste judecatori....
    • +8 (12 voturi)    
      model (Marţi, 10 ianuarie 2012, 18:54)

      am [anonim] i-a raspuns lui dan

      Nu va mai suparati......asa arata un om de succes , un model de urmat.....nu a fost ales democratic ?
      Un mascarici de succes......
      • 0 (0 voturi)    
        ba da! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 10:39)

        Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui am

        Si mu a fost votat o singura data, ia putea zice ca a fost o intamplare, o greseal, un accident, ci iarasi si iarasi!
        Deci oamenilor LE PLACE de Mazare, si nu ii deranjeaza ca el se distraza, aici sau in Brazilia, pe banii lor, ai contribuabililor!
    • +9 (9 voturi)    
      *traim intro dictatura atroce ,tipic ungureasca! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 19:36)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui dan

      justitia este impiedicata sa isi faca datoria Curtea Constitutionala e plina de oameni infipti acolo de diktator si care executa ordinele acestuia pentru distrugerea democratiei si opozitiei!*-citez din emisiunile Halene 1-3
    • 0 (0 voturi)    
      ALO! (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 7:04)

      Bob Dylan [anonim] i-a raspuns lui dan

      Voi cand retrocedati pamanturile CELOR IN DREPT,nu la toti smecherii si baronii locali?
      Pentru Guvern NU exista Legea 247/2005?In Romania totul se intampla ALTCUM....
  • +13 (13 voturi)    
    nu-i bai... (Marţi, 10 ianuarie 2012, 18:53)

    titi marina [anonim]

    Nu-i bai. Vine USL la putere in 2012 si sa vedeti ce mi-ti-l baga pe Mazare la bulau...
    Ce, asta de acum este justitie?
    • +7 (7 voturi)    
      Hahahaha (Marţi, 10 ianuarie 2012, 19:46)

      ioil [anonim] i-a raspuns lui titi marina

      Ma faci sa rad!Ce o sa faca dansatoarele din Brazilia si pitipoancele ramance fara el?.El este nevinovat si sper ca noua guvernare usl sa-l scoata basma curata,asa ca dosarul ma i poate astepta inca 20 de ani.
    • 0 (0 voturi)    
      gluma? (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 12:53)

      io dixit [anonim] i-a raspuns lui titi marina

      mai omule, sper ca glumesti? cumva ai uitat ca mazare e seful psd pe constanta si ca psd e ala mare din usl?
  • +7 (7 voturi)    
    CEEA CE ACESTI INDIVIZI (Marţi, 10 ianuarie 2012, 19:07)

    pointless man [utilizator]

    nu-si dau seama este ca faradelegea inseamna nisipuri miscatoare. Ca averea personala cladita astfel nu inseamna absolut nimic fiindca maine-poimaine apare altul mai al dracului care zdrobeste legea si mai crunt luandu-le tot. Daca nu neaparat lor atunci urmasilor care, de obicei, sint mult mai blegi tocmai deoarece au primit totul usor.

    Grecii antici au sintetizat problema perfect: "Un hot, atunci cind fura, este in contradictie cu intreaga lume, deoarece, daca lumea ar fi bazata exclusiv pe hotie, in clipa urmatoare altcineva i-ar sustrage ceea ce a furat."

    Mai pe intelesul omului modern decit poruncile lui Moise, nu-i asa ?
  • +10 (10 voturi)    
    Poate nu stiti! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 19:40)

    johnny [anonim]

    Personajul in cauza are o buna parte din avere deja pusa la adapost in Brazilia (si nu numai), de unde nu poate fi extradat.
    Poate nu este intamplator ca individul are si o mica salupa rapida (nu sub pavilion romanesc, evident), cu care - daca "se'mpute treaba" - poate castiga orele necesare sa dispara in peisaj.
    Si sa nu credeti ca este singurul din gasca lui care este pregatit.
    Deci, daca madam justitie "greseste" si se grabeste, tot ea ramane "cu lacrimi pe obraz" si violata inca odata.
  • +4 (4 voturi)    
    mafia CONSTANTA (Marţi, 10 ianuarie 2012, 23:04)

    marele ANONIM [anonim]

    Curtea constitutionala prin oprirea procesului se face vinovata de FAVORIZAREA INFRACTORILOR,pentru ca aceasta gasca a continuat cu tarie sa faca retrocedari ilegale acolitilor,sa falsifice acte ,sa dea orasului o fata urata.Chiar acum italienii de la fin.co.ge.ro catania au acaparat o suprafata mare din faleza orasului cu alei de acces a publicului la mare ,cu plaja ,trotuare cu tot.Prin lege ACEASTA ESTE PROPRIETATE DE STAT dar ei au si autorizatii de construire date de mazare.Sa fim pe intelesul tuturor acest individ a creat UN SISTEM MAFIOT,MAFIOT de ar speria pe cel italian.Totul pe banii prostimii.CINE ne mai scapa de EL??????
  • +3 (3 voturi)    
    bine. si ce facem acum? (Marţi, 10 ianuarie 2012, 23:54)

    Adrian [anonim]

    ok. asta e situatia, este blocat de mai bine de un an.

    acum ce facem? comentam la TV, Radio si pe Forum in timp ce spargem doua seminte sau tragem niste urechi pe la Curtea Constitutionala?
  • +3 (3 voturi)    
    ipocrit ordinar (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 0:10)

    mihai [anonim]

    Cand mostenitorii familiei Movila au facut cererile de retrocedare ,individul asta aparea la televiziunea personala, tv neptun si isi batea joc de ei raraidu-se ca prrrintisorii nu or sa vada nici un teren ca nu au acte doveditoare!parca il si vad!apoi terenurile neretrocedabile au ajuns la el ,la masa, la varasu la borcea...ti se face si sila...
  • +3 (3 voturi)    
    romania lor... (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 0:12)

    sahara62 [anonim]

    La mine a fost mai simplu , mi-a trimis PNL acasa misiva ca nu am vocatie succesorala ,adica bunicul meu nu ar fi de fapt el ci altcineva ,deci alti bani alta plimbare ,tot pe bani ,tot ai mei .asta dupa ce am umblat cu masina unui prieten pe la toate primariile din zona si toti functionarii mi-au zis ;mergi matale acasaca vine rezultatu repede .dar cand au luat comunistii cu japca pamant ,moara , padure ,nu ia intrebat nimeni daca au vocatie .
  • 0 (0 voturi)    
    Acestia conduc (Miercuri, 11 ianuarie 2012, 5:22)

    Lucianmotzul [anonim]

    ROMANIA hoti si escroci au pus mana pe putere .De ce ?cine ia votat si vor mai fi votati?inca ia sa mai vedem ,dupa 22 de ani nu mai poti fi manipulat ,dca acestia vor cistiga alegerile din nou asa ne trebuie,iar cind ne vom invata minte sa nu fie prea tirziu.
  • 0 (0 voturi)    
    Usor, usor (Joi, 12 ianuarie 2012, 8:49)

    Irelevant [anonim]

    D-asta suntem noi un popor de oi, ca punem botu' la orice informatie eronata. Dosarul respectiv a fost solutionat de CCR recent - http://www.juridice.ro/182076/curtea-constitutionala-raspunde-hotnewsro.html#.Tw6B0pcZajs . Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata inainte de modificarile ce au inlaturat aceasta suspendare a procesului ce intervenea. Cel mai probabil, procesul va fi reluat curand, daca nu a fost deja.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by