Comisia de verificare a averilor de pe langa CAB cere confiscarea a 1,5 milioane de euro din averea lui Alexandru Noaptes, fost director la CFR

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 13 decembrie 2011, 10:46 Dosare Anticoruptie


Alexandru Noaptes
Foto: Agerpres
Comisia de verificare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (CAB), dupa o ancheta a ANI, a dispus sesizarea CAB in vederea confiscarii a peste 6,3 milioane de lei, avere nejustificata a fostului director CFR Calatori, Alexandru Noaptes.

Dupa ce ANI a cerut in vara confiscarea a aproape 2,8 milioane euro din averea lui Noaptes, pe 7 decembrie "Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa CAB, constata ca pe baza probelor administrate, dobandirea sumei 6.364.413 lei (n.r. 1,5 mil. euro) nu are caracter justificat si dispune sesizarea Curtii de Apel Bucuresti, pentru solutionarea cererii de confiscare. In cauza, unul dintre membrii Comisiei a exprimat opinia separata potrivit careia suma dobandita in mod nejustificat este de 8.016.728 lei (n.r. 1,9 mil. euro)".


In august 2011, Agentia Nationala de Integritate a cerut confiscarea a aproape trei milioane de euro din averea fostului director general al CFR Calatori Alexandru Noaptes, dupa ce a constatat existenta unei diferente semnificative intre averea dobandita de acesta si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007.

ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti "in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007 de catre domnul NOAPTES Alexandru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori 'C.F.R. Calatori' - S.A.", in conditiile in care a constatat o diferenta de 9.825.978,49 lei (2.795.601,03 euro) intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007, precizeaza Agentia, intr-un comunicat de presa.

Veniturile totale obtinute in perioada 2005 - 2007 de catre Alexandru Noaptes, impreuna cu sotia sa, Manuela Noaptes, au fost de 816.789,77 lei (232.385,84 euro).

Averea detinuta de cei doi este, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, de 10.642.768,26 lei (3.027.986,87 euro).

Alexandru Noaptes a fost trimis in judecata in august 2010, alaturi de directorul adjunct la SNTF "CFR Calatori", Nacu Vanghele, si de directorul tractiune la SNTF "CFR Calatori", Nicolae Iosub, pentru "abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave". Potrivit procurorilor DNA, cei trei ar fi adus companiei un prejudiciu de aproape 700.000 de euro. Mai mule detalii aici.

Numele sau apare si in dosarul Catalin Voicu.

Comisia de verificare a averilor de pe langa CAB a decis sa sesizeze instanta cu privire la confiscarea sumei de 1,5 milioane de euro ce reprezinta avere nejustificata din conturile fostului director CFR Calatori. Potrivit unui comunicat dat publicitatii marti, se precizeaza ca unul dintre membrii Comisiei a exprimat o opinie separata potrivit careia suma dobandita in mod nejustificat de catre Alexandru Noaptes este, de fapt, 1,9 milioane de euro.

Noaptes, apropiatul lui Vasile Blaga

Personajul Noaptes este Alexandru Noaptes fostul ditrector al CFR Calatori SA inlocuit de ministrul Radu Berceanu in ianuarie 2009. Jurnalul National a publicat mai multe anchete legate de achizitiile de masini pe care le-a facut Alexandru Noaptes pentru CFR. Printre achizitiile care ridicau un semn de intrebare erau si un numar mare de autototurisme Toyota, care sunt distribuite in Romania de catre Toyo Motor Leasing IFN SA, compania detinuta de  Tarek. Detaliile achizitiilor facute de Noaptes la CFR pot fi citite aici.

Presa a mai speculat si ca Alexandru Noaptes ar fi un apropiat al ministrului Vasile Blaga si acum ar urma sa fie pus intr-o functie de consilier la compania CFR SA de unde a fost demis de Radu Berceanu. Detalii despre acest aspect aici

In 2008 presa a mai relatat si ca Alexandru Noaptes este cercetat de DNA pentru achizitiile facute de acesta in calitate de director al CFR SA. Mai exact ar fi vorba de achizitionarea a sase autovehicule second-hand la pretul de 2,8 milioane de lei, pret care ar fi fost umflat in conditiile in care masinile era la mana a doua. Detaliile acestui caz pot fi citite aici. Presa a mai relatat si ca Alexandru Noaptes este prieten cu Adrian Theiss fostul consilier al primarului general Sorin Oprescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2422 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    materialism (Marţi, 13 decembrie 2011, 11:35)

    am [anonim]

    O forma a materialismului dialectic.........................
    Asta lucra la stat....ce salariu si venituri poate avea un director.La o asemenea avere este clar ca a facut matrapazlicuri...conflicte de interes, spagi si alte chestii ca doar ei le stiu- un om normal nici nu-si poate inchipui pana unde merge creativitatea hotilor astora.Toti astia sunt intr-o goana nebuna dupa material. Dar ce ma mir ?
  • +4 (4 voturi)    
    as lacrima pe undeva (Marţi, 13 decembrie 2011, 11:53)

    Gore [anonim]

    Ce rau imi pare de el! Nu mai pot!
  • +3 (3 voturi)    
    De-asta sunt preturile asa de mari (Marţi, 13 decembrie 2011, 12:28)

    Mircea [anonim]

    De-asta sunt preturile la biletele CFR asa de mari. De conditii nici nu mai vorbesc...
  • +2 (2 voturi)    
    Asta a fost nasu' "nasilor"... (Marţi, 13 decembrie 2011, 12:28)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    "Nasii" cei mici isi umpleau buzunarele in trenuri, iar o parte ajungea si la nasu' "nasilor"...De-aia CFR Calatori e pe butuci... Milioane de lei venituri din bilete s-au scurs in buzunare private.
    • +6 (6 voturi)    
      Hah (Marţi, 13 decembrie 2011, 12:41)

      Cranky [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Nasul Nasilor a fost Miron Mitrea :) Toate transporturile de marfuri din CFR treceau prin firmele lui capusa ca sa urce in vagoane. Asta a facut doar cateva ciubucuri.
      • +3 (3 voturi)    
        a declarat 4milE avere, s-a prescris si s-a uitat (Marţi, 13 decembrie 2011, 12:59)

        Gogu [anonim] i-a raspuns lui Cranky

        Mitrea Manivela! Ala care conspira pe messenger!

        http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1198752-miron-mitrea-lucreaza-traian-basescu-messenger.htm
  • +4 (4 voturi)    
    confiscare totala (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:08)

    aschie [anonim]

    este inutil daca ii vanam ca pe gandacii de bucatarie dar nu le luam averile. Ei pot sta bine mersi dupa gratii cu pachete consistente de acasa, cu laptopuri si ce mai trebuie si apoi ies si o iau de la capat. De ce? pt ca au bani si odata intrat intr-un cerc vicios el trebuie uns. Luati-le banii si veti vedea ca nu o sa le mai sune telefonul, nu vor mai avea nici prieteni, nici "colaboratori". Se cumintesc pt totdeauna.
  • +2 (2 voturi)    
    Privire expresiva (Marţi, 13 decembrie 2011, 13:30)

    Valentin [anonim]

    Oare ce exprima privirea acestui domn, fost director CFR: inteligenta, competenta, onestitate ? In nici un caz. Mie imi ispira un singur lucru: SPAGA.

    O zi buna
  • 0 (0 voturi)    
    ... (Marţi, 13 decembrie 2011, 17:00)

    motanu_ranjila [utilizator]

    Este incredibil cum o societate ca CFR, care are active de miliarde si aproape ca detine monopolul in Romania pe piata transportului feroviar, merge de ani de zile in pierdere si rezista prin subventii.

    In acelasi timp te-ngrozesti de fiecare data cand vezi ce sume s-au sustras din averea statului de catre cei pusi s-o administreze.. Indivizi ca asta ar trebui spanzurati si expusi in piata publica, doar-doar s-ar instaura si-n Romania un climat de respect fata de lege.

    N-ar fi mai simplu daca s-ar privatiza cat mai multe dintre societatile de stat de gen CFR? In mod cert ar deveni societati profitabile, care ar contribui la bugetul statului in loc sa-l paraziteze.

    Alternativa pe care-o vad ar fi o justitie functionala..

    p.s. Din pacate, nu vad vreuna din alternative ca avand sanse de realizare in practica.
  • 0 (0 voturi)    
    pentru salariul astuia (Miercuri, 14 decembrie 2011, 0:16)

    visio [anonim]

    si a altora ca el, ne-am imprumutat; pensii uluitoare, etc...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by