Dupa ce ANI a cerut in vara confiscarea a aproape 2,8 milioane euro din averea lui Noaptes, pe 7 decembrie "Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa CAB, constata ca pe baza probelor administrate, dobandirea sumei 6.364.413 lei (n.r. 1,5 mil. euro) nu are caracter justificat si dispune sesizarea Curtii de Apel Bucuresti, pentru solutionarea cererii de confiscare. In cauza, unul dintre membrii Comisiei a exprimat opinia separata potrivit careia suma dobandita in mod nejustificat este de 8.016.728 lei (n.r. 1,9 mil. euro)".
In august 2011, Agentia Nationala de Integritate a cerut confiscarea a aproape trei milioane de euro din averea fostului director general al CFR Calatori Alexandru Noaptes, dupa ce a constatat existenta unei diferente semnificative intre averea dobandita de acesta si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007.
ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti "in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007 de catre domnul NOAPTES Alexandru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori 'C.F.R. Calatori' - S.A.", in conditiile in care a constatat o diferenta de 9.825.978,49 lei (2.795.601,03 euro) intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007, precizeaza Agentia, intr-un comunicat de presa.
Veniturile totale obtinute in perioada 2005 - 2007 de catre Alexandru Noaptes, impreuna cu sotia sa, Manuela Noaptes, au fost de 816.789,77 lei (232.385,84 euro).
Averea detinuta de cei doi este, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, de 10.642.768,26 lei (3.027.986,87 euro).
Alexandru Noaptes a fost trimis in judecata in august 2010, alaturi de directorul adjunct la SNTF "CFR Calatori", Nacu Vanghele, si de directorul tractiune la SNTF "CFR Calatori", Nicolae Iosub, pentru "abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave". Potrivit procurorilor DNA, cei trei ar fi adus companiei un prejudiciu de aproape 700.000 de euro. Mai mule detalii aici.
Numele sau apare si in dosarul Catalin Voicu.
Noaptes, apropiatul lui Vasile Blaga
Personajul Noaptes este Alexandru Noaptes fostul ditrector al CFR Calatori SA inlocuit de ministrul Radu Berceanu in ianuarie 2009. Jurnalul National a publicat mai multe anchete legate de achizitiile de masini pe care le-a facut Alexandru Noaptes pentru CFR. Printre achizitiile care ridicau un semn de intrebare erau si un numar mare de autototurisme Toyota, care sunt distribuite in Romania de catre Toyo Motor Leasing IFN SA, compania detinuta de Tarek. Detaliile achizitiilor facute de Noaptes la CFR pot fi citite aici.
Presa a mai speculat si ca Alexandru Noaptes ar fi un apropiat al ministrului Vasile Blaga si acum ar urma sa fie pus intr-o functie de consilier la compania CFR SA de unde a fost demis de Radu Berceanu. Detalii despre acest aspect aici
In 2008 presa a mai relatat si ca Alexandru Noaptes este cercetat de DNA pentru achizitiile facute de acesta in calitate de director al CFR SA. Mai exact ar fi vorba de achizitionarea a sase autovehicule second-hand la pretul de 2,8 milioane de lei, pret care ar fi fost umflat in conditiile in care masinile era la mana a doua. Detaliile acestui caz pot fi citite aici. Presa a mai relatat si ca Alexandru Noaptes este prieten cu Adrian Theiss fostul consilier al primarului general Sorin Oprescu.
Asta lucra la stat....ce salariu si venituri poate avea un director.La o asemenea avere este clar ca a facut matrapazlicuri...conflicte de interes, spagi si alte chestii ca doar ei le stiu- un om normal nici nu-si poate inchipui pana unde merge creativitatea hotilor astora.Toti astia sunt intr-o goana nebuna dupa material. Dar ce ma mir ?
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1198752-miron-mitrea-lucreaza-traian-basescu-messenger.htm
O zi buna
In acelasi timp te-ngrozesti de fiecare data cand vezi ce sume s-au sustras din averea statului de catre cei pusi s-o administreze.. Indivizi ca asta ar trebui spanzurati si expusi in piata publica, doar-doar s-ar instaura si-n Romania un climat de respect fata de lege.
N-ar fi mai simplu daca s-ar privatiza cat mai multe dintre societatile de stat de gen CFR? In mod cert ar deveni societati profitabile, care ar contribui la bugetul statului in loc sa-l paraziteze.
Alternativa pe care-o vad ar fi o justitie functionala..
p.s. Din pacate, nu vad vreuna din alternative ca avand sanse de realizare in practica.