UPDATE ICCJ a decis ca primarul suspendat al municipului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, va ramane in arest preventiv

de Atilla Biro     HotNews.ro
Vineri, 9 decembrie 2011, 10:31 Dosare Anticoruptie


UPDATE (Ora 20:10): Sorin Apostu ramane in arest. ICCJ a respins recursurile formulate de primarul suspendat Sorin Apostu si de omul de afaceri Calin Stoia

UPDATE (Ora 16:45):
Procurorul de sedinta a anuntat ca cercetarile din dosar au fost extinse pentru infractiuni de spalare de bani.

De asemenea procurorul a mai anuntat ca ar urma sa mai fie audiati si alti 48 de martori in dosar prin intermediul unor comisii rogatorii.

Avocatii apararii au declarat ca probabil vor fi audiati comerciantii de pepeni din Dabuleni. Despre acesti comericianti procurorii sutin ca i-ar fi transmis lui Apostu mita in valoare totala de 50 000 euro.

Avocatii omului de afaceri Calin Stoia au declarat ca in acest dosar ar putea fi cecetate si invinuuite si alte persoane, dar nu au dat numele acestor persoane.

Avocatii au mai amintit din nou de existenta unei interceptari in care este mentionat numele premierului Emil Boc.

Avocatul Gheorghita Mateut care il apara pe Sorin Apostu a declarat ca pana in acest moment nu a fost mentionat in dosar nici un nume al vreunui mebru al Guvernului.

Sedinta de judecata s-a incheiat instanta a ramas in pronuntare. Primarul suspendat Sorin Apostu a fost scos din sala de judecata.

UPDATE (ora 14:00):
Instanta judeca acum recursul formulat de avocatii lui apostu la masura CA Cluj de a prelungii mandatul de arestare preventiva.

Primarul Apostu sustine in fata completului de judecata o declaratie prin care respinge toate acuzatiile procurorilor

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri recursul formulat de aparatorii lui Sorin Apostu, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, privind prelungirea mandatului de arestare preventiva.
Curtea de Apel Cluj a decis sa ii prelungeasca primarului suspendat mandatul de arestare preventiva. Sorin Apostu si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita.

Judecarea recursului era programata pentru ora 9, dar avocatii lui Apostu au solicitat amanarea cu doua ore a sedintei pentru a consulta dosarul.

Instanta a luat in discutie prima data cererea de eliberare a omului de afaceri Calin Stoia despre care procurorii sustin ca este unul din mituitorii primarul. Avocatii lui Calin Stoia au cerut elierarea pe cautiune mentionand ca acesta este dispus sa plateasca o cautiune de 1 milion lei.
"Onorata instanta nu am comis nici o onfractiune si nici nu voi comite alte infractiuni. Datorita mediatizarii acestui proces am decis sa ma retrag din cadrul companiei pe care in prezent o reprezint."

Procurorul de sedinta a cerut instantei sa respinga recursul. "curtea de apel a hotarat in mod corect ca inculpatului sa i se prelungeasca mandatul de arestare. Faptele comise de stoia calin sunt de o gravitate deosebita si ma refer aici la infractiunea de dare de mita in forma continuata. A mituit primarul municipiului Cluj-Napoca. S-a aratat ca inculpatu a dorit zadarnicirea aflarii adevarului prin disimularea mitei prin contracte de consultanta. De asemenea, s-a mai aratat ca Stoia, dupa ce a aflat din media ca primarul Apostu este cercetat, a dispus schimarea hard-lui calculatorului sau.

S-a mai aratat si ca se pregatea sa comita si alte fapte. Mai exact, acesta a promis unui om de afaceri ca va interveni pe langa autoritati pentru obtinerea sumei de 1 milion euro, din care urma sa primeasca 10 %, a declarat procurorul de sedinta.

Amintim ca primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

Primarul Sorin Apostu a fost suspendat din functie dupa ce prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis un ordin in acest sens.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























881 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Adsteptam... (Vineri, 9 decembrie 2011, 21:07)

    Cicci [anonim]

    ... pe d-l Mateut sa ne spuna cum clientul dansului nu este vinovat, cum nu exista probe la dosar!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by