Al VII-lea termen in dosarul Pasat

Doi oameni de afaceri au povestit cum au fost santajati de deputatul PDL: Dan Pasat m-a lovit cu pumnul in fata. Bodyguardul sau, Marian Boxerul mi-a pus cutitul la gat

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 29 noiembrie 2011, 23:19 Dosare Anticoruptie


Dan Pasat
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Magistratii Curtii Suprema au judecat, marti 29 noiembrie, al saptelea termen din dosarul in care deputatul PDL Dan Pasat este acuzat santaj si coruptie. In sala de judecata, Ionel Costin Ionut si Ionel Adrian Marian au relatat cum au fost amenintati si loviti de Dan Pasat. Cei doi oameni de afaceri sustin ca deputatul ii ameninta pentru a obtine sume de bani provenite din contracte finantate din fonduri publice. “Dan Pasat m-a lovit cu pumnul in fata. Bodyguardul lui, Marian Boxerul mi-a pus cutitul la gat si l-a obligat pe fratele meu sa semneze contractul”, a relatat Ionel Costin Ionut.
  • Ionel Adrian Marian: Dan Pasat a cerut din nou bani. Marin Constantin m-a lovit cu pumnul.

La termenul de marti 29 noiembrie, completul de judecata a Curtii Supreme i-au audiat pe oamenii de afaceri Ionel Costin Ionut si Ionel Adrian Marian care l-au denuntat pe deputat PDL Dan Pasat. In timpul audierilor cei doi au relatat instantei cum Dan Pasat i-a amenintat si a recurs la acte violenta pentru ca cei doi sa fie de acord sa-i cedeze diferite sume de bani provenite din contracte pe bani publici. Ionel Costin Ionut si Ionel Adrian Marian sunt actionarii companiei Agroclas SRL, companie care a obtinut mai multe contracte de lucrari pe bani publici. Ionel Costin Ionut a relatat ca dupa castigarea unor licitatii a fost abordat de Dan Pasat care l-a amenintat si chiar la lovit in sediul firmei pentru ca firma pe care o detine sa cedeze lucrarile companiei Prodinvest, compania lui Dan Pasat.


“La solicitarea lui Dan Pasat am cedat 50% din contractul castigat de noi in urma unei licitatii organizate de primaria Toporu. Dan Pasat mi-a spus mie si fratelui meu ca daca vrem sa avem liniste sa ii cedam cei 50% din lucrarea respectiva. Stiam ca era un om influent. Am primit un avans de la Primarie pentru achizitia de materiale. I-am platit companiei lui Pasat 7 miliarde lei vechi. I-am solicitat niste acte doveditoare, documente justificatoare. Atunci au inceput injuraturile. Mi-a spus ca imi rupe capul ca nu o sa mai calc in Bucuresti”, a povestit Ionel Costin Ionut. Acesta a relatat ca in mai multe randuri Dan Pasat l-a sunat si l-a amenintat. Totul culminand cu un incident in biroul companiei  Agroclas SRL.

“Stiam ca la sediul societatii urmau sa vina Dan Pasat, Marian Boxerul si mai multe persoane. Am ajuns la birou, unde era fratele meu, Dan Pasat si Marin Constantin (Marian Boxerul). In birou au fost aduse de Pasat mai multe persoane dubioase care practic au dat navala. In cladire erau alti indivizi. Dan Pasat a inceput sa ne ameninte si ne-a adus un contract pentru cesiunea unei lucrari. Dan Pasat m-a lovit cu pumnul in fata. Fratele meu a fost lovit cu pumnul de Marian Boxerul. Dupa aceea Marian Boxerul mi-a pus cutitul la gat si mi-a spus sa semnez contractul. In acele conditii, fratele meu a semnat contractul”, a mai relatat  Ionel Costin Ionut.

Ionel Adrian Marian, fratele lui Ionel Costin Ionut a povestit si el instantei cum a fost amenintat de deputatul PDL Dan Pasat. Vezi mai jos declaratiile omului de afaceri:

“La un moment dat, la o intalnire, Marin Constantin mi-a spus: << Sunt Marian Boxerul; daca nu ii dai banii lui Pasat, iti rup capul>>. Intr-un alt episod, Marian Boxerul a scos din borseta un cutit, a spus ca e prietenul sau Cristian, si mi-a spus sa semnez o adresa. Mi-a spus ca a taiat multi oameni cu acel cutit. […]
Am ajuns intr-o dimineata la birou, unde era Dan Pasat si Marian Boxerul, care a chemat mai multe persoane. Dan Pasat a cerut din nou bani.  Marin Constantin m-a lovit cu pumnul. Dan Pasat l-a lovit pe fratele meu, iar Marian Boxerul i-a pus un cutit la gat. Am fost de acord sa semnez contractul de cesiune si urma sa ii mai dau doua miliarde."

Citeste rechizitoriul dosarului de santaj si coruptie in cauza Dan Pasat

Dan Pasat, parlamentar de Giurgiu si, mai nou, secretar general al filialei democrat-liberale din acest judet, ar fi intimidat, ar fi amenintat si chiar ar fi apelat la acte de violenta, totul pentru a obtine contracte de achizitii publice pentru firma sa.

Astfel, spun anchetatorii, „in perioada 2009 – 2010, Dan Pasat, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.”. Vezi detalii aici







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4139 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Sa fie mazilit (Marţi, 29 noiembrie 2011, 23:44)

    Vlad-I [utilizator]

    Nu trebuie sa toleram asfel de politicieni, nu au ce cauta pe strada indivizi ca pasat.
    • -1 (7 voturi)    
      pai sa vedem (Miercuri, 30 noiembrie 2011, 0:08)

      graveyard shift [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

      si ce dovezi aduc domnii care acuza. si apoi sa vedem daca nu cumva acuzatorii castigau de 10 ori mai bine din contractele pe care le incheiau in vremea domniei psd. si sa mai vedem daca nu cumva conturile li s-au umflat brusc dupa ce au depus plangerea. e complicat...
    • +4 (4 voturi)    
      chiar asa? (Miercuri, 30 noiembrie 2011, 0:35)

      math [anonim] i-a raspuns lui Vlad-I

      Deci sa intelegem ca problema e politica. Daca nu era politician era vorba de chestiune de afaceri, nu era treaba noastra..... In fond ce au facut asa grav, daca oamenii sunt slabi de inger ?

      Cu o politie si o justitie ca a noastra nu te mai mira nimic.

      Pariu ca scapa si asta si Huidu si Nastase si Apostu si toata lumea.... Oare nu toti gresim ??? Daca mai traiau Hitler si Stalin ii judecam si pe ei, ii scapam pe proceduri/prescrieri, le dadeam si pensie speciala.
  • +8 (8 voturi)    
    AFARA din PDL! (Marţi, 29 noiembrie 2011, 23:51)

    unul [anonim]

    Afara cu el! Daca exista probe indubitabile, pastrarea lui in partid va insemna, in campania electorala, ceva mai mult de 5 procente.
  • +1 (1 vot)    
    inchideti-l (Miercuri, 30 noiembrie 2011, 4:56)

    gopo111 [utilizator]

    pe el si pe toti ceilalti si aruncati cheia, nemernici astia ar trebui sa putrezeasca in puscarie, fara drept de a iesi vreodata
  • -2 (2 voturi)    
    ce infractori a adus pdl in parlament....:| (Miercuri, 30 noiembrie 2011, 8:09)

    radu [anonim]

    Astia sunt oamenii cu care pdl reformeaza statul?
    Ei ne fac legi, ei ne cer sacrificii?
  • 0 (0 voturi)    
    e cusuta cu ata alba ... (Miercuri, 30 noiembrie 2011, 11:28)

    Dan [anonim]

    Eu nu inteleg, daca stiau ca asa se va intampla, cat ii costa sa incerce sa obtina o inregistrare (video sau audio - cu un reportofon) pentru a proba in instanta. Altfel, se pare ca nu au probe. Judecatorul trebuie sa-i creada pe cuvant pe acuzatori, dar in acelasi timp este nevoit sa accepte si prezumtia de nevinovatie a celui acuzat.
    Eu, ca om de afaceri, daca ma stiu curat, fiind cooptat intr-o posibila treaba "necurata" asa as proceda: cu o investitie minima (camera video atasat la pixul din buzunarul de la piept sau la unul din nasturi, etc) as incerca sa pastrez posibile probe (si apoi sa ma rog sa fie acceptate in instanta ...). Cel putin, cu aceste probe video as convinge opinia publica de ceea ce s-a intamplat (postare pe internet ... Dar cred ca ambele tabere au cate ceva de ascuns si s-a ajuns aici (in instanta) datorita lacomiei (nu s-au inteles ....). Sa va fie rusine. Din cauza voastra, la foarte multi intreprinzatori le e teama sa inceapa o afacere (apar de niciunde diversi pretendenti - taxe de protectie, etc ...).


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by