Sorin Apostu cere eliberarea din arest sub control judiciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 noiembrie 2011, 11:52 Dosare Anticoruptie


Sorin Apostu, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, arestat pentru luare de mita, a depus la Curtea de Apel Cluj o cerere de eliberare sub control judiciar, anunta Agerpres. Cererea a fost inregistrata marti si se va judeca pe data de 5 decembrie.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost retinut de DNA si apoi arestat pentru 29 de zile printr-o decizie a Curtii de Apel Cluj sub acuzatia ca a luat mita in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare.

De asemenea, Calin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Veres, a fost arestat pentru 29 de zile pentru dare de mita, in acelasi dosar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























684 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    declaratia halucinanta a lui Apostu... (Marţi, 29 noiembrie 2011, 12:08)

    costica [anonim]

    Primarul Apostu merită un Oscar: "Am aflat de la anchetatori de contractele soţiei. N-am ştiut nimic". Citiţi integral o declaraţie halucinantă
    "Sorin Apostu susţine că sumele plătite de clienţii Primăriei Cluj în contul firmei de avocatură a soţiei sale sunt o imensă coincidenţă. Cea mai tare afirmaţie a primarului suspendat este că, dacă n-ar fi fost reţinut de DNA, nici în ziua de azi n-ar fi aflat de „consultanţa” soţiei.
    Sorin Apostu a ales să-l ia pe „NU” în braţe ca singură soluţie de apărare. Pentru că firmele care câştigau bani publici de la Primăria Cluj aveau contracte de consultanţă cu soţia sa, primarul suspendat spune pur si simplu că n-a ştiut nimic de activitatea consoartei.
    Apostu a spus în instanţă că toate contractele cu Carrefour, OMV, Dedeman, Aspazia Droniuc şi cu celelalte entităţi care au beneficiat de serviciile Primăriei au fost făcute de soţie fără ştiinţa sa. Droniuc, de exemplu, venea în casa primarului dar fără ca acesta să ştie ce discută cu nevasta, a susţinut Apostu în faţa Curţii de Apel Cluj, la recursul la măsura arestării sale pe 29 de zile. Practic, primarul se consideră victima celui mai mare joc de coincidenţe ce ar putea fi imaginat. Însă n-a înduplecat pe nimeni cu această tactică.
    "Nu prezint pericol social având în vedere activitatea pe care am depus-o la Pimăria Cluj Napoca și totodată că sunt profesor universitar, predau la facultate. Apreciez că am o REPUTATIE IREPROSABILA in societate. Am fost ales cu 62% din electoratul prezent la urne și în sondajul prezentat de IRES și de alte societăți de statistică am fost cotat cu 70% câștigător.
    Nu discut problemele de serviciu cu soția mea, nici cu privire la activitatea de la Primărie și nici ea nu relata activitatea sa juridică, având un pact, în acest sens."
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/primarul-apostu-merita-un-oscar-am-aflat-de-la-anchetatori-de-contractele-sotiei-n-am-s-9556.html
  • 0 (0 voturi)    
    Si Farmaciile ilegale ? (Marţi, 29 noiembrie 2011, 13:19)

    Maria [anonim]

    Sa ne spuna si noua Apostu cum sta treaba cu farmaciile ilegale si cata spaga a primit...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by