VIDEO Adrian Severin in conferinta mitologia si exceptionalismului coruptiei romanesti: Nu am de ce sa imi dau demisia. Chiar daca opinia mea nu va place, trebuie sa traiti cu ea. Nu puteti sa ma excludeti decat fizic

de Attila Biro, Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:02 Dosare Anticoruptie


Afise impartite la conferinta lui Severin
Foto: Hotnews
Adrian Severin, investigat de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta in cazul Mita contra amendamente a conferentiat vineri 25 noiembrie, de la ora 11:00, pe tema fenomenului coruptiei din Romania. In timpul conferintei, o tanara l-a acuzat de ipocrizie pe europarlamentar iar, la cateva minute dupa, a fost data afara din sala de conferinte. Mai multi participanti la eveniment au cerut demisia lui Severin. In urma cu o saptamana, Severin a explicat ca va vorbi despre “bazele adevarului istoric privind fenomenul coruptiei” si despre efectele coruptiei din Romania in relatiile internationale ale tarii noastre.
  • Vezi in text inregistrarea integrala a coferintei
  • Incident neplacut la conferinta despre mitologia coruptiei romanesti: reportofonul reporterului HotNews.ro a disparut de pe masa de la care a vorbit Adrian Severin la cateva momente dupa terminarea conferintei.
  • Raspunzand la intrebarile presei si publicului referitor la demisia sa din PE, Adrian Severin a declarat ca nu va pleca din forul european.
  • Adrian Severin: In urma cu 9 luni am fost acuzat si pana in prezent nu s-a prezentat nici o proba. Prin rezistenta mea contribui la imaginea ca Romania nu se lasa. Romanii nu poseda o gena a coruptiei care sa justifice izolarea lor.


Asculta mai jos inregistrarea integrala a conferintei


UPDATE 26 Incident neplacut la conferinta despre mitologia coruptiei romanesti: reportofonul reporterului HotNews.ro a disparut de pe masa de la care a vorbit Adrian Severin la cateva momente dupa terminarea conferintei.



UPDATE 25
In fata cladirii, doua persoane sunt imbracate in tricouri pe care scrie "Furatul ucide". Cele doua persoane din fata institutiei poarta insemnele Noua Republica. In curtea cladirii a fost chemat si un jandarm.

UPDATE 24
Conferinta s-a incheiat

UPDATE 23 Adrian Severin: "Sa spunem ca sunt chiar condamnat, nu am dreptul la libera exprimare? In urma cu 9 luni am fost acuzat si pana in prezent nu s-a prezentat nici o proba. Un acuzat la crima in SUA a scris un eseu despre crimele sale, nimeni nu s-a scandalizat. Chiar daca opinia mea nu va place, trebuie sa traiti cu ea. Nu puteti sa ma excludeti decat fizic. Niste huligani ai presei m-au acuzat pe mine intr-o inscenare; nu am de ce sa imi dau demisia. Marea rusine este ca sunt romani care cred in aceasta contrafacere. Pe mine nu m-a acuzat nici o institutie romaneasca, ci un ziar. Prin rezistenta mea contribui la imaginea ca Romania nu se lasa."

UPDATE 22 Severin inca nu a raspuns daca isi da demisia. "Faptul ca cineva te acuza, nu inseamna ca esti si vinovat. Doar in totalitarism suspectul este executat'' raspunde Adrian Severin intrebarilor legate de demisia sa.

UPDATE 21
Conferinta a fost din nou oprita din cauza unui scandal intre participantii batrani si studentii care au cerut demisia europarlamentarului. "Pleca afara, nenorocito!'' i-a strigat un batran studentei care a cerut demisia lui Severin.

UPDATE 20 Adrian Severin raspunde intrebarilor: "Nu voi transforma acesta conferinta intr-o manifestare politica. Eu sunt implicat in revizuirea tratatelor privind constructia europeana. Daca eu as demisiona, nu as mai participa la acest proces si nu stiu cine altcineva ar participa."

UPDATE 19
O studenta il intreaba pe Severin daca nu isi da demisia din Parlamentul European. Adrian Severin este asaltat de intrebari legate de demisia din PE.

UPDATE 18
Adrian Severin si-a incheiat alocutiunea. Urmeaza sesiunea de intrebari.

UPDATE 17
Adrian Severin spune ca are 10 remedii pentru Romania. "Unul din remedii este crearea unui program prin care sa reinviem mandria de a fi roman."

UPDATE 16
Adrian Severin: "Prin impunere unui brat armat al terorii, a unei permanente revolutii, statul romane se apropie de distrugere."

UPDATE 15 Adrian Severin: "Constatam ascensiunea partidelor de extrema dreapta in Romania. Aceste partide vorbesc de nevoia unei reforme morale. Tot de o reforma morala au vorbit si fascistii. Exista semnele unui derapaj catre extrema dreapta."

UPDATE 14
Adrian Severin: "Exceptionalismul coruptiei este o scuza pentru ca Romania sa fie discriminata. Parlamentului Romaniei i s-a interzis sa legifereze ANI. Guvernului i s-a interzis sa faca numiri in anumite functii din justitie. Existenta MCV (mecanismul de cooperare si verificare) arata ca Romania este exceptionala. Intrarea romaniei in Schengen este strict legata de MCV. Existenta MCV atesta vina Romaniei, vina care nu mai trebuie verificata. Romania trebuie sa constate caducitatea MCV-ului."

UPDATE 13
Adrian Severin spune ca mecanismul de cooperare si verificare (MCV) limiteaza suveranitatea nationala.

UPDATE 12
Adrian Severin: "Daca domnul Sarkozi are o problema cu locurile munca, atunci spune ca romii sunt o problema si trebuie expulzati. Domnul Berlusconi face la fel cand are probleme: spune ca romanii hoti trebuie trimisi acasa."

UPDATE 11
Adrian Severin: "In mintea noastra s-a infiripat mitul ca Occidentul e curat iar Orientul e corupt. Am o lista lunga de cazuri de coruptie din Occident. In Romania, calificativul pentru o buna justitie se masoara numai in condamnarile coruptilor. Coruptia trebuie sa fie exceptionala la romani, altfel Occidentul nu ar mai fi infailibil."

UPDATE 10 Adrian Severin prezinta o harta a perceptiei populatiei despre coruptie.

UPDATE 9
Raluca Dan: "Nu mi se pare normal ca domnul Severin sa sustina o conferinta avand in vedere ca este implicat intr-un scadal de coruptie."

UPDATE 8 O tanara i-a strigat lui Adrian Severin: "Atata ipocrizie nu am mai vazut!". Raluca Dan, tanara care l-a acuzat pe Severin de ipocrizie, a fost data afara din sala de conferinta.

VIDEO Raluca Dan, tanara protestatara



UPDATE 7
O persoana din sala deruleaza imaginile cu Adrian Severin difuzate de Sunday Times.

UPDATE 6
Adrian Severin prezinta viziunea proprie asupra radacinilor istorice ale coruptiei din Romania.

UPDATE 5
Adrian Severin: "Romanii nu poseda o gena a coruptiei care sa justifice izolarea lor."

UPDATE 4
Adrian Severin citeste definitia coruptiei din DEX.

UPDATE 3
Adrian Severin: "Ideea acestei conferinte mi-a venit dupa ce in PE s-a pus in discutie intrarea Romaniei in Schengen. Romania a fost descrisa ca o tara campioana a traficului de droguri si a coruptiei. M-am simtit extrem de umilit. Cei care spuneau ca Romania este o tara corupta, spuneau ca isi iau informatiile din presa. De aceea cred ca e util sa vedem, pana la urma, care este adevarul si care este mitologia fenomenului coruptiei."

UPDATE 2
Adrian Severin a intrat in sala de conferinte. Alocutiunea sa va incepe in cateva momente.

UPDATE 1
In sala unde urmeza sa conferentieze Adrian Severin au fost impartite afise pe care scrie "SEVERIN OUT. Multumim ca ati ales demnitatea, demisionand din Parlamentul European".

Adrian Nastase, trimis in judecata in dosarele de mare coruptie Matusa Tamara, Zambaccian si Trofeul Calitatii, a anutat pe blog ca vineri, 25 noiembrie, fostul sau coleg de partid, europarlamentarul Adrian Severin, va conferentia la Fundatia Europeana Titulescu, tema fiind “Istoria si mitologia exceptionalismului coruptiei romanesti”.

Citeste Lansat de Adrian Nastase, europarlamentarul Adrian Severin, investigat de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, va conferentia pe tema mitologiei si a exceptionalismului coruptiei romanesti






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18952 vizualizari

  • +66 (66 voturi)    
    da (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:06)

    hehe [anonim]

    Omul potrivit la locul potrivit.Daca Severin n-ar sti ce e aia coruptie, cine ar mai putea sti?

    Dupa sedinta conferintei,se aplica gratuit in cadru festiv, de incercare, catushe glazurate...sa nu strice derma....:))))))))
    • +42 (44 voturi)    
      Tupeu de taximetrist (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:56)

      Bursucul Veninos [anonim] i-a raspuns lui hehe

      Severin are maimuta la aparat si incaseaza comisionul cand nu esti atent.
      • +47 (47 voturi)    
        Tupeu de PSD-ist (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:40)

        dg [anonim] i-a raspuns lui Bursucul Veninos

        important nu e cat furi, ci sa fii destul de nesimtit sa nu recunosti nimic
        • +16 (16 voturi)    
          ORDURA PUBLICA ADRIAN SEVERIN (Vineri, 25 noiembrie 2011, 17:44)

          Observatorul [anonim] i-a raspuns lui dg

          e voie sa spunem ca adrian severin este un jeg uman?

          sper ca e voie sa folosim asemenea cuvinte pe hotnews.ro. daca severin polueaza spatiul public cu aparitia sa de jegos corupt, merita spus tare.

          nesimtire, obraznicie, pornografie publica, din punctul meu de vedere asemenea jeguri trebuie pedepsite fizic de cate un dement care nu ii mai suporta. sper sincer ca in romania vor aparea oameni care sa agreseze public aceste jeguri,

          la urmatoarea conferinta cu aceasta ordura politica adrian severin sper ca protestele unor oameni sa nu fie doar vociferare, ci o ploaie de pietre in capul coruptului. sau un pumn in figura.

          jegosul trebuie sa se teama de oameni, ca altfel nu se poate. in romania nu se poate negocia cu politica. trebuie masuri dure, iar singurii care le pot lua sunt oamenii obisnuiti.

          ganditi-va la asta!
          • +10 (10 voturi)    
            pfui ca bine zici (Vineri, 25 noiembrie 2011, 21:51)

            veninusrl [utilizator] i-a raspuns lui Observatorul

            astia, pana nu s-or teme pentru integritatea lor fizica, nu se potolesc. lacomia si hotia sunt atat de inradacinate la unele lepre, cum este adrian severin, incar doar frica fizica i-ar mai putea opri!
      • +17 (19 voturi)    
        exagerezi cu taximetristii! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:38)

        Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Bursucul Veninos

        Am circulat ceva cu taxi-ul si am avut doar doua experiente neplacute (iar o matusa a patit mult mai rau!).
        Nu exista comparatie, printre taximetristi sunt cu siguranta cativa hoti, dar in Parlament este invers!
        iar Severin este cel mai tare, ipocrizie este putin spus. Adica o fi fost si altii cu coruptai, dar nu pe toti i-a prins BBC in direct, si tot el cu conferinta ...
        • -7 (7 voturi)    
          Adrian Severin , coruptia si iubitorii de bsesti (Vineri, 25 noiembrie 2011, 21:03)

          giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui Cristian Ioan

          Bursucule, varsa veninul pe elemente ''curate '' din PDL ! Ce zici de exemplu de una Daniela Andreescu, de baiatul ala nevinovat pana la proba contrarie, care conditiona datul jos din pat de niste sume care echivalau cu vreo 10 Logane,de seful de la fisc (Blejnar, maria ta ) ala care transfera ciubucurile substantatiale in donatii pentru partid, -date de buna voie si nesiliti de nimeni- , etc
          Asa ca mai lasa-o balta cu iubirea de portocalii, cacanii.//(editat de HotNews.ro)
    • +38 (38 voturi)    
      hmm ... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:19)

      george [anonim] i-a raspuns lui hehe

      I se mai spune si Lupul Moralist! Cine il mai asculta pe acest individ? Cata credibilitate mai prezinta?
    • +12 (14 voturi)    
      HOTIA (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:50)

      Carmen COCORA [anonim] i-a raspuns lui hehe

      Excelenta remarca ! Recomand celora carora inca nu s-au familiarizat cu trecutul acestei natii sa citeasca : HOTIA LA ROMANI , de Marius Ghilezan.
      • -3 (7 voturi)    
        Vezi ce natie este Adrian Severin (Vineri, 25 noiembrie 2011, 14:37)

        aa [anonim] i-a raspuns lui Carmen COCORA

        SI daca vrei sa afli trecutul acestei tari, te poti duce prin muzeele capitalelor lumii (Budapesta, Roma, Viena) . De exemplu la Viena o sa gasesti la muzeul national ca cel mai important tezaur care e din aur e din Romania, oare cum l-au obtinut?
        Oare gazul, petrolul, siderurgia, cimentul a fost furat de romani, sau am fost furati si santajati de gentlamenii acestei lumi?
        • 0 (4 voturi)    
          Ce faci? (Vineri, 25 noiembrie 2011, 20:58)

          Lilia73 [utilizator] i-a raspuns lui aa

          Cauti justificari hotilor si tie?
          • +5 (5 voturi)    
            O completare.... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 21:22)

            Carmen COCORA [anonim] i-a raspuns lui Lilia73

            Multumesc.....bine punctat ! La romani exista o logica pentru toate....fie ea si imorala total.
            • 0 (0 voturi)    
              Gresesti draga Carmen (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 9:31)

              aa [anonim] i-a raspuns lui Carmen COCORA

              Cel ce gasea o logica ticalosiei era Severin care numai roman nu e .
              Eu vorbeam de proportii si pastrarea masurii.
              Ori nu vrei sa condamni la fel pe cel ce fura un ou cu cel ce fura un bou.
              Si m-am cam saturat ca tot ce fac cei de alte natii ce locuiesc pe teritoriul romanilor (fie ca se numesc tigani, greci, armeni sau alte natii)si fac ticalosii sa fie puse pe seama romanilor.
              • 0 (0 voturi)    
                Toti in aceeasi barca... (Duminică, 27 noiembrie 2011, 8:43)

                Carmen COCORA [anonim] i-a raspuns lui aa

                Imi cer scuze ....e greu sa observi exceptiile in noianul de gunoaie . Ai dreptate, se pare ca doar exceptiile nu mai pot schimba cutuma de care vorbeam :HOTIA. Se tot face vorbire ca noi avem nevoie de interventia altora pentru a ascapa de titulatura "cei mai corupti". Iaca-ta ca la italieni au si trimis expertii care monitorizeaza finantele tarii.
          • +3 (5 voturi)    
            Draga Lilia73 (Vineri, 25 noiembrie 2011, 22:30)

            aa [anonim] i-a raspuns lui Lilia73

            Tot ce am spus e adevarat.
            Daca consideri hotii romanii fata de ceilalti o sa ajungi la concluzia ca ai nostrii sunt doar simpli gainari.
            Draga Lilia crezi ca ne-am cunoscut candva de insinuezi ca imi caut justificari , te asigur ca n u . A fost suficienta o singura propozitie scrisa de tine ca sa te asigur ca nu imi doresc asa ceva.
      • 0 (0 voturi)    
        romania (Duminică, 27 noiembrie 2011, 12:38)

        unul_care_iese_in_strada [anonim] i-a raspuns lui Carmen COCORA

        pe care o stiu eu este plina de manipulati. Hegemonia (in sensul de superioritate intelectuala) la romani naste prostie crasa. Cititi, sunt carti de manipulare. Cititi sa nu fiti manipulati, tehnicile sunt atat de evidente incat sar in ochi imediat pentru un cunoscator.
    • +4 (4 voturi)    
      libera exprimare (Vineri, 25 noiembrie 2011, 16:32)

      ginel [anonim] i-a raspuns lui hehe

      Mi se pare ca atunci cand fetele au pus sunetul cu el in timp ce lua mita i-au dat dreptul la libera exprimare.
      S-a exprimat foarte liber fata de ziaristi care au "vrut" sa-l mituiasca, dovada ca avea exercitiul libertatii de "exprimare"
  • +43 (43 voturi)    
    so (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:09)

    ady [anonim]

    poate ar face bine DNA sa-l ridice in timpul conferintei..un gest de imagine pt Romania
    • +28 (28 voturi)    
      Ar fi minunat (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:30)

      Eugen [anonim] i-a raspuns lui ady

      Sa se intample asta.
      Splendida idee
    • +12 (12 voturi)    
      E CULMEA TUPEULUI (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:57)

      mark35 [utilizator] i-a raspuns lui ady

      Cum de avem mereu parte de asemenea specimene care se cred de neinlocuit ,, Daca eu as demisiona, nu as mai participa la acest proces si nu stiu cine altcineva ar participa." spune el .Si culmea tupeului si nesimtirii sa mai tii si conferinte pe tema coruptiei cand tu ai fost dovedit corupt si pe plan national si international, dar vrei sa pari Alba ca Zapada si sa ii prostesti pe prosti.
    • +4 (4 voturi)    
      Mai degraba se fura (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:58)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui ady

      fara ca nimeni sa vada ceva urmand ca pagubitul sa-si inece amarul; vezi update 26.
  • +11 (15 voturi)    
    Corect, trebuie sa ne cunoastem trecutul (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:16)

    Constantin [anonim]

    ca sa stim ce viitor politic vom avea! Ce stim sigur este ca va fi tot corupt, insa trebuie sa fii informat despre evolutia si tendintele coruptiei pentru a face o politica e succes.
  • +4 (4 voturi)    
    live (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:19)

    demaGOGU [anonim]

    LIVE text pe hotnews?
    • -10 (10 voturi)    
      nu cred (Vineri, 25 noiembrie 2011, 10:21)

      om normal [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

      I really want not to agree with you but...
      I will write comments until they get bored and publish them.
      • 0 (0 voturi)    
        traducere (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 7:29)

        om normal [anonim] i-a raspuns lui om normal

        Cu tot respectul pentru urmasii romanilor in arenele cu gladiatori (deget mare in sus, deget mare in jos) traducerea la ce am scris mai sus este... chiar mi-ar place sa NU fiu de acord cu tine, dar...... care este egal cu SUNT DE ACORD CU TINE.
        Comentariul lui demaGOGU a fost inainte de inceperea conferintei (adica inainte de aparitia Update-lor) si se referea la viteza de publicare a mesajelor noastre (cred)
        L-am scris putin alambicat pentru ca mesajele directe nu au fost publicate de hotnews.
    • -4 (6 voturi)    
      salut (Vineri, 25 noiembrie 2011, 10:25)

      om normal [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

      in Anglia este foarte populara firma French Conection.
      Este firma franceza asa ca trebuie sa puna la sfarsit UK ca sa nu se confunde cu firma mama.
      Cand pun etichetele numele e prea lung si folosesc initiale. Amestecate putin asta mesajul meu catre cenzuratori
    • +15 (15 voturi)    
      pe noi, cetatenii... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:51)

      resita31 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      "Adrian Severin prezinta viziunea proprie asupra radacinilor istorice ale coruptiei din Romania."
      pe noi, cetatenii, ne intereseaza sa scapam de coruptie, nu sa ne explice cineva radacinile coruptiei in Romania... pe noi ne intereseaza modalitatea de implantare de caracter la politicieni... pe noi ne intereseaza solutii, nu scuze...
      Doamne, cat tupeu la Severin asta...
  • +22 (24 voturi)    
    tov h2o (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:22)

    un domn [anonim]

    buna dimineata
    omu crede ca daca el nu stie formula chimica a apei..toti sunt prosti ca el sa ii asculte ineptiile in Black Friday..mai bine...la reduceri decat sa ii asculte cineva ineptiile de fanfaron si angry Bird, Red Bird (parrot)
    • +10 (10 voturi)    
      dar are dreptate 100%! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:43)

      Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui un domn

      A trecut muult, mult timp de cand am invatat formula apei, ba chiar stuctura moleculei: unghiul pe care in fac cei doi atomi de hidorgen legati la oxigen, polarizarea moleculei, legaturile de hidrogen, anomaliile de densitate ale apei. Si la ce imi foloseste asta? Severin a ajuns in Parlamentul nostu, a ajuns si la UE, iar prin conferinta asta, ne-o trage la toti!
      Deci are dreptate, cine are tupeu castiga totdeauna, chiar daca nic macar 7 clase nu le-a facut ca lumea!
  • +18 (22 voturi)    
    poze (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:26)

    om normal [anonim]

    va rog frumos poze din sala.
    Filmati si fotografiati cine il asculta, cine participa.
  • +27 (27 voturi)    
    Legende peste timp (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:28)

    aura [anonim]

    Nastase si Severin au sanse sa ajunga ei insisi studii de caz pentru conferintele viitoare.
    Sa speram ca vor fi pionierii deschizatori de drum pentru o justitie corecta si independenta care nu se teme sa dea sentinte coruptiei la nivel inalt.
  • +24 (24 voturi)    
    Hai sa facem un mic efort (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:30)

    triciupa [anonim]

    si sa ne adunam la 11 la fata locului (fundatia...). Nu trebuie sa fim multi, vreo 20-30 de baieti cu voci puternice ar fi suficient pentru a-i ura acestui monument de nesimtire toate cele cuvenite.
    Ouale clocite si rosiile stricate sunt binevenite.
  • +22 (24 voturi)    
    cit tupeu ... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:33)

    umoristu [anonim]

    poate sa aiba lacomila asta de bani nemunciti?
    Cit de prosti ne cred toti sobolanii astia ce s-au cocotzat in functii si au acces la putere si privilegii ?
    Cum de are obrazul si nesimtirea si mitocania de a conferentia doct asupra unui gest de coruptie in care e inculpat, filmat???
    In ce halucinanta si rasturnata situatie putem fi cind de la fapta lui incoace unicele stiri despre si cu A Severin ar trebui sa fie despre demisia lui si condamnarea lui cu executare la multi ani?
    E chiar atit de pervertita lumea si omeniare incit sa asistam vesnic neputinciosi la obraznicia si tupeul lor?
    Atunci sa chemam in scena pe Terente, sa ne tina cursuri de educatie sexuala!
    Sa aducem in fata un criminal in serie sa ne explice in conferinte anatomia umana!
    Sa il angajam pe doctor Mengele sef de sectie de pediatrie si sa il instalam pe Pol Pot in fruntea ONU!
    La nici un neam nu cred ca se aplica mai bine notiunea "neam de slugi si sclavi" cum se aplica populatiei acestei tari!
    Ne-o meritam cu virf si indesat!
    Mda....nu am uitat cum un personaj bolsevizant si uns cu toate alifile securistice si comunizante, un apostol pe nume Silviu Brucan, coborit direct din onseantul deceniu ...ne tinea lectii de "democratie si capitalism" pina mai deunazi.....
    • +10 (10 voturi)    
      subscriu! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:40)

      Sorin [anonim] i-a raspuns lui umoristu

      Aveti mare dreptate, stimate domn! Asa vad si eu problema asta. Societatea civila (noi, adica) trebuie sa reactioneze, nu se mai poate asa!
      • +3 (5 voturi)    
        din pacate (Vineri, 25 noiembrie 2011, 14:07)

        umoristu [anonim] i-a raspuns lui Sorin

        a te astepta ca un neam cu asa conducatori "emanati" sa poata produce o societate civila ....e ca si cum ai avea asteptari de a inventa motorul diesel un grup de fierari din evul mediu...
        timpul reactiei probabil nu a venit si nu va veni niciodata in "poporul danubian pontic si ortodox".
        Asa cum unei specii de animale daca e rau tratata ii scade calitatea genelor, asa e si specia rrromina intrata intr-o spirala de degenerare continua..
        Solutiile sunt personale si de avarie. Emigrarea e o varianta incomoda, dar e singura cale de supravietuire a celor cit de cit decent si corect raportati la propria persoana.
        Ata ete...noapte buna rrrominia ...
        • -1 (1 vot)    
          Incomoda? (Vineri, 25 noiembrie 2011, 20:18)

          anonim [anonim] i-a raspuns lui umoristu

          De ce vi se pare solutia emigrarii incomoda?

          Nu se aplica ''ubi bene, ibi patria''?
  • +22 (22 voturi)    
    Culmea tupeului !!!!!!!!! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:54)

    admus [utilizator]

    O asemenea nesimtire, numai la emanatiile acestui popor se pot intilni. Asta vrea sa vorbeasca de funie in casa spinzuratului.
    • +10 (10 voturi)    
      Coruptia nu poate fi distrusa din exterior (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:17)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui admus

      Trebuie sa intri in maruntaiele ei, sa te acoperi de rahat, s-o intelegi si sa-i afli toate dedesupturile si din interior s-o macini. Din exterior, la fiecare cap taiat ii cresc altele doua in loc.
  • +23 (23 voturi)    
    doamne (Vineri, 25 noiembrie 2011, 9:58)

    pamfletaru [utilizator]

    ce nenorocit... si cand te gandesti cati mai sunt ca el ti se face parul maciuca in cap...
  • +20 (20 voturi)    
    Mic tratat despre binefacerile coruptiei (Vineri, 25 noiembrie 2011, 10:07)

    recuperator [anonim]

    Cred ca Severin va conferentia pe subiectul coruptiei din Parlamentul European si ii va lasa lui Nastase expunerea despre coruptia din Romania.
    Tema discutiei va fi :Cele mai bune metode de ocolire a legii, ascunderea mitei si a cadourilor primite,inducerea in eroare a organelor abilitate,cumpararea de martori minciosi si tot ce este obligatoriu sa cunoasca un functionar al statului roman
    astfel incat sa isi sporeasca averea'la nivelul milioanelor de euro doar cu sprijinul matusii tamara si a lobyului dezinteresat.
    Sictir gasca de corupti tupeisti si nesimtiti!
  • +18 (18 voturi)    
    nesimtire (Vineri, 25 noiembrie 2011, 10:17)

    alip [utilizator]

    Oamenii politici romani sunt asa de indragostiti de ei insisi incat nu mai au simtul ridicolului.
  • +15 (15 voturi)    
    Un nou partid (Vineri, 25 noiembrie 2011, 10:45)

    kibbitz [utilizator]

    Pai la cati politicieni compromisi sunt in tara asta, pot deja sa-si faca propriul partid ! Coruptii se pot aduna cu ratatii. Geoana presedinte, Severin vice, Voicu secretar s.a.m
  • +20 (20 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:19)

    Erasm [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
    Idioti ei, prostiti noi (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:26)

    ELENA MUC-TAHAR [anonim]

    Eveniment unic in Europarlament de la infiintare pana la....desfiintarea UE.
    Stimabilul si inestimabilul INCA europarlamentar de Romania,dl. Adrian Severin, va conferentia in Bucuresti la Fundatia Europeana Titulescu de la ora 11:00 pe tema “Istoria si mitologia exceptionalismului coruptiei romanesti”: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10730179-lansat-adrian-nastase-europarlamentarul-adrian-severin-investigat-dna-pentru-luare-mita-trafic-influenta-conferentia-tema-mitologiei-exceptionalismului-coruptiei-romanesti-vrea-spuna.htm .
    Biletele se pot procura de pe site-ul http://www.vaidevoi.ro/ iar pentru locurile "printre picioarele meselor" accesul se face contra unei spagi modice de EUR50 la care se va elibera bilet de casa de 1RON.
    Activitatea va fi pentru initierea si popularizarea spagii la copii,maturi si hodorogi si se va desfasura pe ateliere.
    Se vor dezbate subiecte de interes economic dpdv al traficului de influenta si al nivelului de mita per decizie aprobata sau lobby facut.
    Domeniile de aplicare: 1/demo-uri pt Obtinerea scutirilor medicale scolare vs un Buchet de flori 2/Cumpararea KW-atului la pret subventionat si revinderea lui vs Sponsorizari electorale 3/Atitudinea+decizia pro(post?)europeana vs Sume de GBPx10000.
    Se vor organiza workshop-uri pe centre de interes abordate politic doar prin descendenta kominternista(=sangele rosu aprins) cu tematici de initiate,abordate si performare a vesnicilor politicieni de renume mondial Nicky Spaga, nepotul D-nei Tamara, D.I.P. si prieteni. Alaturi de cei trei mari seniori vor mai participa prieteni de spaga si francize pt trafic de carne vie si etnobotanice din Rou,iar punctul culminant va fi speech-ul retransmis pe Youtube al leaderului matusalemic de pe patul sau de spital pentru comfirmarea celor debitate de idioti.

    Cu antipatie si multa saliva,
    Capsunarul roman din Grecia si
    Cersetorul rrom din Paris (adica Marele Bucuresti) gangul de langa Sephora-Champs Elysée
  • +13 (13 voturi)    
    vorba poetului.... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:32)

    lungu bogdan [anonim]

    .... simtul ridicolului? o vorba de altii inventata.
  • +10 (10 voturi)    
    :)))) (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:37)

    'Coana miTa traseista [anonim]

    ca orice cuvantare buna, va cuprinde si exemple personale !! :)))))))
    • +8 (8 voturi)    
      Puterea exemplului.... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:05)

      Carmen COCORA [anonim] i-a raspuns lui 'Coana miTa traseista

      Cat de adevarat.....insa el nu a sesizat asta......soricul.
  • +11 (11 voturi)    
    lectorul de la st gheorghiu (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:38)

    vasile roaita [anonim]

    a ramas acelasi.
    coruptia e un mit !
    nu se ezista, e vina presei.:-)
    unde'i ilici sa il vada, mai draga !
  • +9 (9 voturi)    
    hmm (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:42)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    dacă nu lucram azi noapte, mergeam :(
  • -7 (7 voturi)    
    Acoperitii au ordin sa se umple de ridicol ? (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:45)

    Cornel [anonim]

    Observ cu nedumerire ca acoperitii ( vorba aia - nu stiu cati suntem ! ) au primit ordin sa se umple de ridicol ! Mai urmeaza ca acoperitii extrasi si adunati sub generalisimul Oprea sa sara ca si oile in prapastie dupa seful lor ( tot la ordin binenteles ) si iaca asa am sapat de influenta ( nefasta ? ) a fostei DIA, DIE etc. Foooarte interesant !
    • +5 (5 voturi)    
      ! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 14:16)

      SS [anonim] i-a raspuns lui Cornel

      Invata sa-ti exprimi clar ideile; n-am inteles nimic din ce-ai scris.
      • -1 (1 vot)    
        Iti explic pe puncte : (Vineri, 25 noiembrie 2011, 15:26)

        cornel [anonim] i-a raspuns lui SS

        1.Geoana care a zis celebra vorba " nu stiu cati santem" referitor la ofiterii acoperiti din politica impreuna impreuna cu Severin , brusc au manifestari care depasesc logica si se umplu de ridicol. Geoana in timpul sedintei in care a fost schimbat primea incontinuu indicatii prin SMS...Severin asa cum am vazut azi...
        2. Din toate partidele in care ( cred ) erau bine conspirati au fost extrasi la ordin si expusi la liber in UNPR pentru cine cunoaste si va hotara cine, ce si cum va fi foarte simplu sa le bareze cariera.
        3.Totul e o intamplare sau o fi hotarata de licurici cu ajutorul executantului Basescu ?
  • +15 (15 voturi)    
    premiu (Vineri, 25 noiembrie 2011, 11:47)

    alip [utilizator]

    Ar trebui sa ii acordam un premiu reporterului care la iesirea din sala a lupului moralist are curajul sa-l intrebe daca i se pare ca are caderea morala sa tina o conferinta pe o asemenea tema.
    Si in plus ma intreb eu, cum de au oamenii astia tupeul sa mearga asa de departe, cum de au un obraz asa de gros? Oare pentru ca societatea civila nu i-a invatat cu forta bunul simt? Oare pentru ca nu avem in societatea noastra drept norma bunul renume?
  • +11 (11 voturi)    
    atata tupeu.... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:09)

    costica [anonim]

    Greu de inteles cum e posibil asa ceva.....
    Ipocrizie fara margini la politicienii romani....
    Fara margini, nu mai scapam de astia niciodata...
    Romania e condamnata pe veci cu asemenea politicieni...
    TOTI sunt la fel, TOTI.
  • +12 (12 voturi)    
    la Rahova cu imbuibatul ! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:22)

    Radu 2 [anonim]

    sa conferentieze la Rahova, unde-i este locul.
  • +7 (7 voturi)    
    boala inlatura raspunderea penala (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:25)

    Dedalus [anonim]

    Cine siteste cu atentie declaratiile domnului Severin, dar nu numai cele de acum, ci toate din ultimii 10-12 ani, va remarca bizareria acestora.

    Un medic ar spune poate ca domnul Severin are nevoie de tratament, pentru ca discursul domniei sale (si comportamentul, de altfel) arata clare deraieri mentale.

    Nu o spun ca pe o insulta, ci din intentia sincera ca macar familia domniei sale sa il convinga sa mearga la doctor, pentru tratamentul potrivit.

    Din acelasi motiv consider ca este ilegala ancheta DNA, acesta ar trebui sa dispuna o expertiza psihiatrica mai inatai, inainte de orice alte acte preliminare.

    Adrian Severin este un om bolnav (in sens pur medical), nu se face sa fie terfelit prin anchete si prin mass-media.
  • +9 (9 voturi)    
    un nesimtit (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:32)

    bozo [anonim]

    Severin e un nesimtit fudul.
    E incredibil ca a avut indecenta sa organizeze chiar el o astfel de conferinta.
    Suntem corupti si perceputi ca atare tocmai din cauza celor ca el care sunt majoritari in politica romaneasca. Prin definitie, coruptia de care ne acuza altii este strict legata de cei conduc tara. Nu exista vreo referire la coruptia din Romania la modul general, asa, ca o practica a cetatenilor Romaniei de a se corupe unii pe altii. Asta e inselaciune si chiar si inselaciunea e sumar pedepsita tocmai pentru ca institutiile statului sunt predispuse la coruptie.

    Rusinos, trebuie blamati public si vehement astfel de indivizi, laolalta cu ceilalti politicieni mincinosi si corupti. Nu au nicio retinere sa confiste cauze nobile si sa le transforme in vorbe goale. Astia usuca tot ce ating.
    • +10 (10 voturi)    
      Aratati-i cu degetul! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:57)

      cornel [anonim] i-a raspuns lui bozo

      Prototipul politrucului roman din secolul XXI: soriciul cat mai gros, ciocul mare, mainile cat mai lungi, buzunarele cat mai largi si pene de paun in coada.
  • 0 (2 voturi)    
    Marea rusine este ca sunt romani care cred in acea (Vineri, 25 noiembrie 2011, 12:46)

    umoristu [anonim]

    Contrafacere o fi si Apostu, si Ridzi, si zambaccianul lui Nastase, si devalizarile FNI, si afacerile cu statul.....
    Contrafacere o fi si mizeria umana, morala, economica, materiala si spirituala ce e singura "gama de articole produse" in rrrrominia sec XXI.......
    Contrafacere o fi si hotia aplicata de stat prin jecmanirea sistematica a populatiei active de venituri prin taxe + impozite si dirijarea acelor bani la catedrale bor-iste, la sali de sport si frunze udriste, la mafiile ce sunt coloana vertebrala a oricarui partid din tara asta bolnava...
    Contrafacere o fi prezenta rusinoasa a lui EBA in parl. euro, a lui vadim si becali ...
    Contrafacere fi salariile de mizerie din sanatate si educatie, si masinile de lux cu girofar ale sobolanilor si hoitarilor de la putere..
    Contrafacere e si tupeul de poliruc cinic si nesimtit de care da dovada Severin, dar si Base, si Ilici, si Ponta, si Crinul..
    Nici o pedeapsa, oricit de brutala, de inumana, de dureroasa, de sadica NU e de ajuns pentru voi si cei ca voi si toti nemernicii ce isi bat joc si sfideaza si traiesc in privilegii de pe urma oamenilor.
  • +7 (7 voturi)    
    hotus coruptus strigus furandus (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:00)

    eu [anonim]

    auzisus severinus?
    e o zicala din evul mediu..
  • +10 (10 voturi)    
    e foarte tare (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:22)

    AndreiPaval1318345322093 [anonim]

    Imi place la nebunie micul video in care domnul Severin explica ce inseamna morala ce nu este transpusa in lege dar si legea ce nu tine cont de morala. Este cred chintesenta acestei situatii.

    Bravo domnule este extraordinar...
    • +4 (4 voturi)    
      Foarte bine punctat! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:42)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui AndreiPaval1318345322093

      Ar trebui lamurita situatia. Coruptia se raporteaza la morala sau la lege? Pentru ca multi sunt convinsi ca un om imoral este un om corupt.
  • +10 (10 voturi)    
    asta e intr-adevar tupeu! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:35)

    Claus [anonim]

    Trebuie sa ai tupeu, nu gluma, ca sa conferentiezi pe tema coruptiei, dand intr-un fel lectii altora pe tema aceasta, tu insusi fiind un corupt dovedit.
    • +2 (2 voturi)    
      Asta nu mai e tupeu (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 6:39)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Claus

      Se numeste ABJECTIE. E ca atunci cand i-ai spune cuiva, "Uite, o sa-ti trag un glont in cap, dar sa nu-ti faci nicio grija ca glontul e dezinfectat".
  • +7 (7 voturi)    
    Delicios (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:42)

    urfe [utilizator]

    Conferinta domnului Severin

    +

    "UPDATE 26: reportofonul reporterului HotNews.ro a disparut de pe masa"

    = L-am depasit pe Caragiale. Da, am ras copios. Si totusi, e de plans..
  • +6 (6 voturi)    
    Tov. Severin nu face decit sa profite (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:46)

    sile231 [utilizator]

    De avantajele democratiei pentru a supravietui politic.Noi ceilalti ne putem folosi de aceste avantaje nemaivotind un astfel de personaj.(ma refer la cei care l-au votat).Ceea ce face d-sa se numeste tupeu. La fraiaeri poate tine dar nici la aceia de prea multe ori.Ce putem invata din cazul d-sale e ca asa ceva nu se faca daca vrem sa fim civilizati. O zi buna !
  • +8 (8 voturi)    
    Auzi la asta, (Vineri, 25 noiembrie 2011, 13:50)

    savonarola [anonim]

    cica el e simbolul faptului ca Romania nu se lasa,hi,hi,are dreptate,nu se lasa de furat!Nu te lasa,Adriene,toata suflarea spagara e cu tine-n cuget si nesimtiri,ole!
  • +6 (6 voturi)    
    severine (Vineri, 25 noiembrie 2011, 14:32)

    am [anonim]

    Severine, este halucinant ce faci.
    Sa fi acuzat de luare de mita si sa te apuci sa faci o conferinta pe tema asta ,depaseste comportamentul unui om normal. Este ca si cum ai fi foarte murdar si te-ai apuca sa te etalezi pretutindeni cu murdaria si mirosul tau infect tinand discursuri despre virtutiile murdariei. Mai bine ascundete !
    • +1 (1 vot)    
      In cartea sa "Imposibila intoarcere"... (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 6:48)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui am

      Marin Preda avea un eseu "Neobosita inventivitate a tipului infect" ce i se potriveste manusa acestui vierme.
  • 0 (0 voturi)    
    video, noua republica (Vineri, 25 noiembrie 2011, 14:48)

    nouarepublica [anonim]

    enjoy

    http://www.youtube.com/watch?v=qwVz78zoUo4
  • +4 (4 voturi)    
    ?? (Vineri, 25 noiembrie 2011, 15:10)

    manusha [utilizator]

    Bine, bine dar de ce a tinut el neaparat sa ne bage degetele-n ochi prin aceasta conferinta ? Nu si-a imaginat ce revolta va starni ? Nerusinarea lui depaseste orice inchipuire !
  • +7 (7 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 25 noiembrie 2011, 15:38)

    Erasm [anonim]

    • -1 (1 vot)    
      Afara ploua si e frig! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 16:31)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui Erasm

      Plapuma coruptiei e mai calduroasa!

      E bine calibrat cantarul meu?
    • +1 (1 vot)    
      lupi (Vineri, 25 noiembrie 2011, 21:18)

      am [anonim] i-a raspuns lui Erasm

      din pacate haita este mai mare decat trebuie...( si la stanga si la asa zisa dreapta) si au ramas oi cam putine si slabanoage....astept cu nerabdare sa-i vad pe lupi mancandu-se intre ei...
      au si inceput de altfel.............o comparatie nefericita intrucat lupul este un animal minunat si are un rol benefic in natura.
    • 0 (0 voturi)    
      Mi-a trebuit ceva timp sa inteleg (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 6:57)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

      ca degeaba incerci sa convingi electoratul PSD ca este in eroare votandu-i in continuare pe acesti nemernici. Votantii lor sunt la fel ca ei. Cei care i-au dat afara pe cei din societatea civila ieri sunt toti ca severin, idolul lor.
  • +1 (3 voturi)    
    cand la Apostu in Primarie scria: (Vineri, 25 noiembrie 2011, 16:22)

    vio [anonim]

    pe toti peretii, inclusiv pe usa primarului NU PRIMIM SPAGA, cum sa te mai miri ca asta are tupeul sa vorbeasca despre coruptie?!
    Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul....
  • 0 (0 voturi)    
    curiozitate !!! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 16:28)

    coor [utilizator]

    oare il va exclude ponta ?
    • 0 (0 voturi)    
      de ochii lumii (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 7:26)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui coor

      severin a fost exclus din psd (atunci cand a plans vanghelie la sedinta cu pricina)
  • 0 (0 voturi)    
    Video Intreg al conferintei (Vineri, 25 noiembrie 2011, 16:31)

    Victor [anonim]

    http://www.privesc.eu/Arhiva/7702/Conferinta-de-presa-organizata-de-Fundatia-Europeana-Titulescu---Istoria-si-mitologia-exceptionalismului-coruptiei-romanesti-

    aici găsiți întreaga înregistrare
  • +3 (3 voturi)    
    SOLUTIE... (Vineri, 25 noiembrie 2011, 18:47)

    Aristo [utilizator]

    Pentru eliminarea indivizilor de teapa lui Severin si ceilalti tradatori din guvernul brucanian de unicate Roman impreuna cu gastile lor trebuie ca Romania sa fie condusa de o grupare nationalista dictatoriala formata din adevarati patrioti care sa-i adune pe Severin si pe toti tradatorii ce au subminat economia nationala si au facut ca nulitatile, imoralitatea, lipsa de etica si dispretul pentru traditiile stramosesti sa devina cap de afis pe scena nationala romaneasca. Aceasta gasca de tradatori impreuna cu toti cei ce s-au ridicat de pe urma lor ar trebui executati public si averile lor confiscate. Legea in Romania trebuie impusa cu severitate si fara mila. Asta e singura sansa de redresare si revenire la adevaratele valori nationale.
    Gastile astea de unicate au jucat cartile altor gasti de interese care numai binele Romaniei si al romanilor nu-l vor. Romania este intr-o situatie foarte grava care nu are alta cale de iesire pentru a ne pastra ca natiune si a fi demni de cei ce au suferit si au murit pentru idealurile nationale, oameni care acum sunt luati in deradere de haite de nomazi ajunsi la ranguri de guvernare si decizie.
    • +1 (1 vot)    
      Putin cam drastic, (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 7:11)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Aristo

      dar subscriu unei legi foarte dure care sa pedepseasca mult mai rapid tradarea interesului public. De exemplu, juramantul depus la numirea intr-o functie publica sa prevada si o pedeapsa aspra in caz de incalcarea lui (ca in armata).
  • +2 (2 voturi)    
    Errata (Vineri, 25 noiembrie 2011, 19:39)

    Ion B [utilizator]

    In loc de:
    "Nu puteti sa ma excludeti decat fizic"
    CIteste:
    "Cu picioarele inainte"
    NB
    Gura pacatosului adevar graieste: se pare ca-i o idee buna. Nu ne-am gandit ca ar fi cea mai ieftina solutie pentru toate javrele politice pe care le avem.
  • -10 (10 voturi)    
    O conferinta admirabila! (Vineri, 25 noiembrie 2011, 23:21)

    N. Raducanu [anonim]

    Excelenta conferinta! Iar cei ce au facut comentarii care nu aveau nici o legatura cu subiectul ei, ci cu persoana lui Adrian Severin, mergand pana la amenintari de lichidare fizica, ilustreaza perfect cele spuse de el: extrema dreapta devine in Romania un adevarat pericol. Furia lor se manifesta acum asupra unui om politic acuzat, dar nedovedit a fi corupt, maine insa ei - cu un "Capitan" in frunte - vor trece la executia celor care li se va sugera ca le sunt dusmani.
    P.S. HotNews sugereaza mai sus ca de disparitia reporterofonului este vinovat Severin?. Sau poate Potra? Sau un "batran" (vai, mai sunt inca in viata?)intrat in conflict cu tanara garda venita sa faca scandal?
    • +2 (2 voturi)    
      Noi suntem (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 7:24)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui N. Raducanu

      extrema dreptatii in Romania. Si atata timp cat mai simtim ca niste oameni cinstiti, iti e bine si tie. Imagineaza-ti (daca mai poti) cum ar arata alternativa: ca toti sa gandim ca Severin sau ca tine.
  • +2 (2 voturi)    
    un gunoi (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 10:03)

    kiron [anonim]

    unul dintre gunoaiele politicii romanesti, un fomist care nu a facut nimic pt tara inafara sa ne faca de rusine;

    un fost securist mediocru
  • +3 (3 voturi)    
    Treapta cea mai de jos a nesimtirii (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 10:43)

    Bula Romanul [anonim]

    Ce altceva mai e de spus?
  • +3 (3 voturi)    
    din tradarile unui fost ministru de externe (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 16:47)

    ioon [anonim]

    Zilele trecute a încins spațiul public declarația lui Traian Băsescu care a acuzat practic de trădare a intereselor nationale "echipa regimului Constantinescu" - respectiv ministrul de Externe Adrian Severin , care a participat la cedări rușinoase în favoarea Ucrainei, în 1997. Acesta din urma a sărit ca ars, pretinzând ca "Tratatul a constituit un act aducator de liniște și stabilitate regională". Ceea ce a omis Severin să precizeze, dar ZIARUL a aflat de la diplomatul Aurel Preda, este raspunderea directă și personala a fostului ministru de Externe în cedarea Insulei Serpilor, teritoriu romanesc, către Ucraina, printr-o inserție în textul Tratatului negociat deja, care l-a uimit pâna și pe șeful delegației ucrainene, Buteiko. Severin a intrat în camera de la Ministerul Afacerilor Externeunde se executa colaționarea textului Acordului și a spus ca are o propunere, la care Buteiko, șeful delegației ucrainene, a avut un gest nervos, trantindu-și ochelarii pe masa. Propunerea adresată de ministrul de Externe român a fost: în rândul patru de jos se pune virgulă, dupa Insula Serpilor, și se adaugă "care aparține Ucrainei". Lui Buteiko nu i-a venit să creadă și s-a adresat în rusă - paftarite pajalusta ; repetați, va rog!, iar Severin a reiterat fraza, după care Buteiko a reluat discuția, în engleză, murmurând - Isle of Serpents, comma, "belongs to Ucraine"! Bătrânii țărănisti au vrut să voteze contra textului Tratatului, de aceea prevederea legată de Insula Serpilor a fost introdusă în Acordul conex. Dumitru Ceaușu, i-a "prelucrat" pe țărăniști susținând că "România, pentru a intra în NATO, trebuie sa privească în viitor și să renunțe la trecut". S-a dovedit însă ca a fost o cacealma pretextul cedărilor către Ucraina în schimbul intrării României în NATO la Madrid. Poporul român însa nu a fost intrebat prin referendum - daca este de acord să cedeze Insula Șerpilor, o parte a teritoriului național românesc, ucrainenilor. Ceea ce încadreaza manipularile celor din MAE și a
  • +2 (2 voturi)    
    spertarul (Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 17:20)

    Krina [anonim]

    paranoia, individul se crede Romania
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 noiembrie 2011, 0:30)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Jalnic... (Duminică, 27 noiembrie 2011, 1:41)

    Lupul moralist [anonim]

    Adrian SEVERIN este personificarea perfecta a cabotinului, ipocritului, lacomului si nesimtitului fara limite. El este oglinda unei structuri psihice schizoide care are legatura doar cu realitatea solipsista din capul lui!

    Adrian SEVERNI (zis si “Bursucul”) este intruchiparea parsivului care se autovictimizeaza, a lasului care e “dur cu mieii si bland cu leii”, a relativistului total care amesteca in acelasi creuzet ticalosia si buna cuviinta, sustinad din toti rarunchii faptul ca cele doua sunt compatibile.

    Adrian SEVERIN este deontologul fals, papagalul garnisit de functii si diplome, impostorul prin excelenta.

    Adrian SEVERIN este omul nou, produsul perfect schizoid al unei societati eminamente schizoide – societatea romaneasca.
  • +1 (1 vot)    
    Fizic? dece nu? (Duminică, 27 noiembrie 2011, 8:39)

    corneliu buzelan [anonim]

    Solutia dlui.Severin cu excluderea fizica este adevarata fata a politicianului roman care se tine cu dintii de scaun si ar trebui ca si noi sa le raspundem cu aceiasi moneda.Sa le facem pe plac ,nu?
  • +1 (1 vot)    
    Partea plina a paharului ... (Duminică, 27 noiembrie 2011, 21:40)

    gigi [anonim]

    Sa fie multumit ca nu a luat un pantof in cap la ultima spovedanie!
  • 0 (0 voturi)    
    moarte politica , politicienilor (Luni, 28 noiembrie 2011, 11:35)

    mirce a [anonim]

    Asta e singura treaba care ar mai rezolva ceva in romania
    Voi de la hotnews nu mai selectati articole despre ei , noi cititorii nu mai scriem comentarii
    Si daca-i vedem pe drum , ziare , sticla , ne intoarcem cu spatele in semn de protest .
    A ne intoarce cu spatele catre ei , virtual sau fizic e o masura de protest perfecta . Pentru ei si lumea pe care o creeaza .
    Sunt multi , mult prea multi si ne costa mult
    ne-am amanetat viitorul


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by