Prefectul de Cluj a emis ordinul de suspendare din functie a vicepresedintelui CJ Radu Bica, invinuit de luare de mita

de A.N.     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2011, 11:03 Dosare Anticoruptie


Radu Bica
Foto: AGERPRES
Prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a emis ordinul de suspendare din functia de vicepresedinte a Consiliului Judetean a lui Radu Bica, dupa ce a primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia de respingere a recursului facut de Bica la masura arestarii preventive, transmite Mediafax. Bica a fost arestat pentru 29 de zile la 1 noiembrie, pentru luare de mita, dupa ce ar fi acceptat oferta a doua persoane de a primi 25.000 de euro pentru a facilita castigarea unei licitatii privind serviciile de mentenanta pe stadionul Cluj Arena.

Ordinul prefectului este asteptat sa ajunga, joi, la Consiliul Judetean Cluj, urmand ca plenul institutiei sa ia act de suspendare si sa decida ce se va intampla in continuare.

"Asteptam in cursul zilei de joi sa primim ordinul prefectului de suspendare a lui Radu Bica din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Ordinul va fi transmis plenului CJ care va lua act de suspendare si va decide ce se va intampla mai departe", a declarat purtatorul de cuvant al CJ Cluj, Victor Popa.

Vinerea trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile depusa de avocatii vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj. In timpul sedintei, vicepresedintele CJ Cluj a spus ca arestarea sa a impiedicat semnarea unui contract cu Bosch, care ar fi urmat sa ia locul companiei Nokia la Jucu.

Avocatii au sustinut ca nu exista nici o proba care sa justifice masura de arestare preventiva si ca singura proba ar fi depozitia Aspaziei Droniuc, cea despre care procurorii spun ca i-a dat suma de 10.000 euro lui Radu Bica drept mita pentru facilitarea cistigarii viitorei licitatii pentru mentenanta Cluj Arena.

Procurorul de caz a sustinut ca cercetarile continua in dosar si ca propunerea de arestare preventiva nu se bazeaza doar pe declaratia Aspaziei Dronicu, ci si pe interceptari telefonice ce "contureaza" infractiunea de luare de mita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























676 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Interesant (Joi, 17 noiembrie 2011, 11:51)

    Ardelean copil de frunte [anonim]

    Nu uitati ca in Ardeal sunt numai oameni cinstiti. Hotii sunt si vin doar din Regat .:::)))
    • 0 (0 voturi)    
      In Ardeal hotii ajung la puscarie... (Joi, 17 noiembrie 2011, 21:11)

      gheo [anonim] i-a raspuns lui Ardelean copil de frunte

      In Ardeal, hotii ajung la puscarie, indiferent de pozitia lor sau relatia cu primul ministru.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by