UPDATE Inalta Curte a respins recursul la decizia de arestare a lui Radu Bica, vicepresedintele CJ Cluj. Acesta ramane in arest

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 11 noiembrie 2011, 12:32 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins vineri recursul la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile depusa de avocatii vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, invinuit de luare de mita. Bica va ramane in arest. In timpul sedintei, vicepresedintele CJ Cluj a spus ca arestarea sa a impiedicat semnarea unui contract cu Bosch, care ar fi urmat sa ia locul companiei Nokia la Jucu.

Avocatii au sustinut ca nu exista nici o proba care sa justifice masura de arestare preventiva si ca singura proba ar fi depozitia Aspaziei Droniuc, cea despre care procurorii spun ca i-a dat suma de 10.000 euro lui Radu Bica drept mita pentru facilitarea cistigarii viitorei licitatii pentru mentenanta Cluj Arena.

Procurorul de caz a sustinut ca cercetarile continua in dosar si ca propunerea de arestare preventiva nu se bazeaza doar pe declaratia Aspaziei Dronicu, ci si pe interceptari telefonice ce "contureaza" infractiunea de luare de mita.

In sala de judecata, Radu Bica a declarat ca toata cariera sa de 19 ani de politician si cea de functionar a fost fara pata. "Pe 7 noiembrie urma sa ma intilnesc cu cei de la compania Bosch sa finalizam negocierile pentru ca aceasta companie urma sa ia locul producatorului de telefoane Nokia, dar acest lucru nu s-a mai intimplat. Va solicit sa luati in vedere activitatea mea din CJ si sa dispuneti eliberarea mea".

Avocatii au pledat in favoarea eliberarii lui Bica, mentionind printre altele ca presa locala nu a semnalat nici un fel de comportament care sa incalce legea in privinta lui Radu Bica.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1521 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Ca sa inteleg... (Vineri, 11 noiembrie 2011, 12:47)

    Bakerman [utilizator]

    Mai nou se pare ca daca nu apari in presa ca si subiect de scandal acest lucru este un argument puternic care indica nevinovatia.

    Cu alte cuvinte responsabilitatea demascarii anumitor fapte mai putin legale se pare ca se transfera asupra ziaristilor.

    Foarte interesant!...
  • +1 (1 vot)    
    urma sa.... (Vineri, 11 noiembrie 2011, 13:01)

    banateanul. [utilizator]

    mai asteapta la clarificarea situatiei tale , daca esti nevinovat sar putea sa.....,semnezi daca Clujenii ati mai acorda vreodata incredere !
  • +1 (1 vot)    
    ce rol are consiliul judetean ? (Vineri, 11 noiembrie 2011, 13:08)

    j [anonim]

    Daca eu imi deschid o afacere nu semnez nici un contract cu vreun consiliu judetean. De ce trebuie BOSCH sa semneze contract cu consiliul judetean ? De ce nu poate pur si simplu sa deschida afacerea ?
    • 0 (0 voturi)    
      probabil (Vineri, 11 noiembrie 2011, 13:24)

      blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui j

      trebuia sa ii dea punga ca sa primeasca autorizatia
  • 0 (0 voturi)    
    foarte simplu (Vineri, 11 noiembrie 2011, 13:21)

    dum_i [utilizator]

    Cred ca ai dreptul al vizite in puscarie, nu? Sa vina reprezentantul bosch acolo, iei frumusel un pix si iti pui mareata semnatura.
  • 0 (0 voturi)    
    foarte tare ! (Vineri, 11 noiembrie 2011, 13:25)

    Pandele [anonim]

    Deci sa i se dea drumul, ca el are treaba la CJ... Are de semnat niste contracte. Pai nu tocmai pentru niste contracte l-au si retinut ?!
    Omul asta merita premiul Darwin pentru logica.
  • 0 (0 voturi)    
    traducere: (Vineri, 11 noiembrie 2011, 14:20)

    toti [anonim]

    a pus in pericol luarea unei spagi de la bosch, care probabil vrea sa investeasca in zona. soboloanii astia cu tupeu trebuie arsi de vii, la foc scazut.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by