Fostul comisar-sef al OPC Brasov Ionel Spataru, trimis in judecata in stare de arest preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 4 noiembrie 2011, 14:49 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe fostul comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, informeaza un comunicat al DNA de vineri, citat de Agerpres.

Alaturi de Ionel Spataru, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata si pe inculpatul Alexandru Musat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, "in perioada iulie-octombrie 2011, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro. Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de 5 luni".

DNA arata ca pe data de 12 octombrie, Ionel Spataru a primit, cu ajutorul lui Alexandru Musat, de la persoana denuntatoare suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Ionel Spataru a fost retinut de procurori pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 12 octombrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a fostului comisar OPC.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii - Sectia Judeteana Brasov si Structura de securitate interna.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























389 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by