Judecatorul dosarului Rompetrol in care doua fapte s-au prescris candideaza la Inalta Curte

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:17 Dosare Anticoruptie


Magistratul Marin Constantin Marino, seful sectiei I Penala a Tribunalului Bucuresti, este unul dintre cei 24 de magistrati care candideaza la o pozitie de judecator al Sectiei Penale a Curtii Supreme. Judecatorul Marin Constantin Marino este cel care delibereaza in dosarul Rompetrol in care este invinuit Dinu Patriciu. In acest dosar, care se judeca din 2006, doua din faptele pentru care este invinuit Patriciu s-au prescris. Contactat de HotNews.ro judecatorul a declarat ca este al saselea judecator care delibereaza in acesta cauza si ca nu poate comenta parcursul procesului. Intrebat ce il recomanda pentru o pozitie de judecator la Curtea Suprema, judecatorul a declarat: “O sa raspund in fata CSM-ului”.

Marin Constantin Marino are o vechime in magistratura de 21 de ani. Si-a inceput activitatea de magistrat in 1989 la Urziceni. Din 2005 detine functia de sef al sectiei I Penala a Tribunalului Bucuresti.  Marino a mai participat la concursul pentru promovarea la Curtea Suprema in 2009 si anul acesta, candidatura sa fiind insa respinsa.

Magistratul judeca, intre altele, dosarul Rompetrol, in care este invinuit omul de afaceri Dinu Patriciu. Pe 21 octombrie in dosar s-a constatat ca doua dintre infractiunile de care este acuzat omul de afaceri Dinu Patriciu si ceilalti inculpati din dosarul Rompetrol s-au prescris, respectiv manipularea pietei de capital si divulgarea de informatii privilegiate. Faptele s-au prescris din cauza ca judecarea dosarului a trenat.

Cauza este judecata din septembrie 2006. In dosar s-au inregistrat 43 de amanari, primele sase amanari septembrie 2006 - februarie 2007 au fost inregistrate din lipsa de aparare. Dosarul a fost suspendat timp de un an de zile dupa ce avocatii lui Dinu Patriciu au ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. In acelasi dosar presa a relatat ca la termenul din 5 mai 2010, avocatii au atras atentia judecatorului Constantin Marino Marin ca la dosarul Rompetrol nu se mai gasesea rechizitoriul prin care a fost trimisa in judecata Irina Popovici, fost adjunct CNVM. Vezi aici

In martie 2010 avocatii lui Dinu Patriciu au solicitat recuzarea judecatorului Marino pe motiv ca “este incompatibil cu acest dosar, deoarece fratele acestuia, Stelian Barna, este un lider important al PDL Ilfov”. Cererea de recuzare a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti. Vezi detalii aici

Presa centrala a relatat ca  Stelian Barna este fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti pentru care Agentia Nationala de Integritate a solicitat conficarea sumei de 740.000 euro. Potrivit ANI fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti demis in urma unui scadal mediatic legat de afacerile sale nu a putut justifica cei 740.000 euro cu veniturile pe care le-a realizat in perioada 2004-2011. Vezi detalii aici

Intrebat de HotNews.ro cat de justificata este candidatura la Curtea Suprema avand in vedere cazul Rompetrol si prescrierea celor doua fapte din dosar judecatorul a declarat ca el este al saselea judecator care delibereaza in dosarul Rompetrol. “Este o intrebare cam rautacioasa. Eu sunt al saselea judecator in dosar. Mai multe nu pot sa spun pentru ca e o cauza pe rol”, a declarat judecatorul Marino.

Presa a relatat ca, in noiembrie 2010, acelasi judecator a decis eliberarea lui Liviu Iordan, Stefan Zugravu si Gigel Gheorghe, acuzaţi in cazul furtului de arme de la unitatea din Ciorogarla, seful DIICOT Codruţ Olaru calificand hotararea instanţei drept un gest de iresponsabilitate, intrucat armele au fost gasite acasa la cei trei. Decizia a fost atacata cu recurs de DIICOT, iar Curtea de Apel Bucuresti a decis ca cei trei sa ramana in arest. Vezi detalii aici.

“Cei doi sau trei sunt in arest bine mersi. Oricum nu aveau legatura cu Ciorogarla. Dosarul este mai complex si nu pot sa dau detalii”, a declarat judecatorul pentru HotNews.ro

Marin Constantin Marino a facut parte din completul de judecata care a decis pe 17 aprilie 2009 eliberarea din arest a lui Gigi Becali. Pe 23 aprilie CSM a demarat o verificare asupra modului in care dosarul a fost repartizat aleatoriu. Pe 30 aprilie inspectia CSM a decis ca in acest caz nu s-a realizat nici un fel de incalcare procedurala

Judecatorul a demisionat in 2008 din pozitia de sef al Biroului Electoral Municipal Bucuresti dupa ce reprezentantul PC din cadrul Biroului Electoral Central a solicitat schimbarea sa din functie. Principalul motiv fiind scandalul inregistrarii candidaturii lui Sorin Oprescu in cursa electorala pentru Primaria Capitalei. Vezi detalii aici

Intrebat de HotNews.ro ce il recomanda pentru functia de judecator la Sectia Penala a Curtii Supreme judecatorul a declarat urmatoarele: “O sa raspund in fata CSM-ului”.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1659 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    rasplata jerfei patriotice (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:22)

    Eneas [anonim]

    si recompensa pentru buna purtare prin care jaful a fost prescris ...
    • +4 (4 voturi)    
      Statul e al romanilor, nu? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:34)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui Eneas

      Asa ca daca un roman ia de la stat isi insuseste un bun care este si al lui asa cum este al tuturor romanilor.
  • +3 (3 voturi)    
    probleme mari de comunicare (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:28)

    cucu [anonim]

    astia sint partasi la furt si ii trateaza pe iobagi ca atare. raspunderea este fata de statul roman, de romani in general ..iar la modul cum ne trateaza cine l-ar angaja?
  • +2 (2 voturi)    
    prescriere (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:30)

    m [anonim]

    Normal.Nu i-a ajuns.Are buzunarele mai mari decat popii.Poate in noua functie le umple.Daca nu,cu o pensie cat a 20 de muritori.(de foame)
  • +4 (4 voturi)    
    Modelul de judecator roman!! (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:34)

    mircea [anonim]

    Pai nu toate scursaturile trebuie promovate? A mai eliberat si pe unii care au furat arme. Ce mai, odata ales o sa fie petrecere in randul clanurilor interlope si criminale din Romania.

    Si noi o sa facem plangere la Uniunea Europeana, sa nu ne bage in Schengen ca judecatorii nostri sunt mai periculosi ca interlopii.
  • +1 (1 vot)    
    Ce il recomanda... (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:35)

    noName [anonim]

    Realizarile de exceptie din cariera il recomanda. Merita sa fie avansat. Ar mai fi si alte aspecte..., dar trebuie sa avem intelegere... sunt lucruri despre care nu se poate discuta public.
  • +5 (5 voturi)    
    judecatorul dosarului rompetrol (Marţi, 1 noiembrie 2011, 15:36)

    dandana [utilizator]

    Ar trebui sa existe,in tara asta,in loc de csm,un tribunal al poporului.Cred ca ar aplica pedepse corecte si fara prea multe cercetari.
    Este incredibil!
    • 0 (0 voturi)    
      ai (Marţi, 1 noiembrie 2011, 16:45)

      sir [anonim] i-a raspuns lui dandana

      vazut-o p-aia cu decapitarea in arabia saudita?a fost condamnat pentru ca l-a prins cu sange de tigru pe care ,cica,l-ar folosi la vrajitorie,si executat in strada! cateodata ma-ntreb daca nebunul de vadim n-are dreptate.
  • +4 (4 voturi)    
    un articol complet (Marţi, 1 noiembrie 2011, 16:11)

    ioan m [anonim]

    Felicitari Hotnews pentru material si pentru "supraveghere".....oricum altcineva nu o face


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by