Silviu Bian a fost demis de Emil Boc din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 16 octombrie 2011, 20:52 Dosare Anticoruptie


Silviu Bian a fost demis, duminica seara, de premierul Emil Boc din functia de secretar de stat, presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Tribunalul Bucuresti a decis, tot duminica seara, sa admita propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Silviu Bian.

Bian este acuzat de luare de mita in forma continuata de la subalterni ai sai pe care ar fi urmat sa ii mentina in functii in schimbul banilor primiti. El a fost prins in flagrant sambata, fiind retinut de procurorii DNA.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, declarase inca de sambata seara, ca seful ANOFM va fi cu siguranta revocat din functie si se va cauta o solutie de inlocuire a sa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1056 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ce "valoare" a pierdut PDL !!!! (Duminică, 16 octombrie 2011, 22:17)

    costica [anonim]

    Şeful ANOFM Silviu Bian, prins în flagrant sâmbătă de DNA primind 80.000 de lei mită, este autorul câtorva judecăţi de “valoare” consemnate de presă.

    Anul trecut, de exemplu, într-un interviu pentru Adevărul, el a spun, printre altele: “Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e: avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi. Ştiţi ce înseamnă puturos, nu? Leneş. Păi haide să vedem cum îi tratăm pe ăştia, cum tratăm, bolile astea, că astea sunt boli sociale”.

    Tot anul trecut, un reporter de la Realitatea l-a contactat pe Bian pentru un material privind declaraţiile pe care persoanele cu venituri din drepturi de autor trebuie să le depună la ANOFM. Pentru a putea completa formularul, cetăţenii aflaţi în această situaţie ar fi trebuit să ştie care este salariul mediu brut pe economie luat ca reper de bugetul asigurărilor sociale. Se pare că nici Bian nu era în clar, de aceea s-a enervat: „Bineînţeles că ştiu, dar nu trebuie să-l memorez, că am atâta instrucţie să intru pe internet, să-l găsesc, să-l caut în Monitorul Oficial, să-l memorez. Da’ poţi intra pe internet şi îl găsiţi. De ce mă întrebaţi pe mine, eu nu sunt obligat să fiu consilierul dumneavoastră. Şi ce dacă conduc o instituţie. Bă da’ deştepţi sunteţi mă. Voi jurnaliştii sunteţi cei mai deştepţi. Dacă eu conduc o instituţie, trebuie să iau o bază de date? Sigur că ştiu, dumneavoastră ce vrei.... e în jur de 18 milioane, 1800 şi ceva, 1836 parcă. Întrebarea mă deranjează. Pentru că sunteţi foarte deştepţi cei de la presă toţi.”

    După şi-a vărsat nervii pe presă în general, Bian şi-a concentat atacul asupta RTV: „Toată ziua îi chemaţi pe toţi agaricii acolo la emisiuni, îi ţineţi pe toţi proştii din România ca să încurcaţi oamenii. Îi stricaţi de cap, pentru că vorbiţi cu oameni care habar n-au despre ce vorbesc”.
    http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/din-invataturile-sefului-anofm-prins-luand-80-000-lei-mita-sa
  • 0 (0 voturi)    
    demitere (Duminică, 16 octombrie 2011, 23:38)

    tzepes [utilizator]

    Dar daca milostiva noastra justitie il face "curat", il reangajati, sau vor face subalternii dvs. la fel cum au facut cu Liviu Luca; nu prea va respecta subalternii, din pacate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by