UPDATE DNA a reluat urmarirea penala impotriva senatorului PSD Miron Mitrea

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 6 octombrie 2011, 10:54 Dosare Anticoruptie


Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, joi, pentru Mediafax, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta faptul ca au reluat procedura urmaririi penale impotriva lui, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a returnat dosarul la DNA pentru nereguli in procedura de urmarire penala.

"Mi-au dat o instiintare ca s-a reluat dosarul pentru refacerea urmaririi penale. Nu mi s-a spus si nici nu cred ca sunt probe sau materiale noi, e vorba doar de refacerea procedurii, dupa ce dosarul a fost intors la DNA. Nu stiu cat va dura procedura la DNA, pentru ca dosarul acesta a fost deschis, inchis si redeschis de vreo patru, cinci ori din 2005 incoace. Oricum, cand organele statului vor avea nevoie de mine, ma voi prezenta", a afirmat Miron Mitrea.

Senatorul PSD Miron Mitrea a venit, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat intr-un dosar in care este cercetat pentru fapte de coruptie, retrimis de instanta la procurori pentru completarea urmaririi penale. La intrarea in sediul DNA, Miron Mitrea a declarat ca a fost chemat de procurori in acest dosar, aratand ca va face mai multe declaratii la iesire.


Dosarul senatorului Miron Mitrea a fost initial trimis in judecata la instanta suprema, insa pe 16 mai 2011, un complet de cinci judecatori a decis restituirea lui la Directia Nationala Anticoruptie, pentru completarea urmaririi penale. Pe 31 ianuarie, un complet de trei judecatori al ICCJ decisese restituirea dosarului senatorului PSD Miron Mitrea la Directia Nationala Anticoruptie, apreciind ca exista anumite vicii de procedura.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al ISC. Procurorii anticoruptie sustin ca aceasta suma a reprezentat contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de societatile Conimpuls, Vertcon, Durimpuls si Regal Glass, toate din Bacau, la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























381 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Imposibil (Joi, 6 octombrie 2011, 11:07)

    Acarul Paun [anonim]

    Miron este nevinovat.Dusmanii lui fac inscenari.Prietenul lui Mazare garanteaza pentru el
    Nu il cunoaste nici pe Mihai Necolaiciuc ce daca era ministru .nu la vazut decat o data sau doau ori dar mii de vagoane CFR s-au topit la fier vechi.
    Necolaiciuc a intrat în istorie pentru că a plătit zeci de milioane de lei pentru şuruburi sau prize minune. Totodată, el a semnat contracte cu aşa-zisele "firme-prietene", în urma cărora CFR-ul s-a ales cu costume de scafandru.
    A cumpărat flori în valoare de un milion de euro pentru gările din România - flori pe care nimeni nu le-a văzut până acum - sau perne cu 1.300 de euro bucata. sa fie frumos in gari sa se bucure oamenii.Lumea e rea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by