VIDEO Sefa ITM Timis, arestata preventiv; secretarul executiv al PDL Timis, cercetat in libertate

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 15 septembrie 2011, 21:09 Dosare Anticoruptie


Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, acuzata de fapte de coruptie, a fost arestata preventiv, joi seara, iar secretarul executiv al PDL Timis, Vasile Medesan, va fi cercetat in libertate, au decis joi seara magistratii Tribunalului Timis, anunta Mediafax.

In cazul secretarului executiv al PDL Timis, Vasile Medesan, magistratii Tribunalului Timis au impus interdictia de a parasi localitatea.

Decizia Tribunalului Timis a fost atacata imediat cu recurs atat de catre avocatii Corneliei Corescu, cat si de catre procurorul de caz, urmand ca acesta sa se judece la Curtea de Apel Timisoara.

Seful ITM Timis, Cornelia Corescu, retinuta pentru trafic de influenta, este acuzata de DNA ca a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme indicand ca banii sa fie donati pentru organizatia judeteana a Partidului Democrat Liberal.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Timisoara ii cerceteaza in acest dosar pe Cornelia Corescu, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, pentru trafic de influenta si doua infractiuni de instigare la fals intelectual in scopul ascunderii comiterii infractiunii de trafic de influenta, precum si pe Vasile Medesan, secretar executiv al PDL Timis, pentru trafic de influenta

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie-august, Corescu, in calitate de inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, prin intermediul lui Vasile Medesan, i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 lei, indicandu-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte (Partidul Democrat Liberal), se arata intr-un comunicat de joi al DNA.

In schimb, Cornelia Corescu urma sa intervina la functionari din subordinea sa, asupra carora avea influenta, pentru a-i determina sa nu aplice firmei denuntatorului sanctiunile contraventionale corespunzatoare referitoare la incalcarea legislatiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate.

Intrucat denuntatorul nu a achitat decat 1.000 lei din suma pretinsa, Cornelia Corescu a dispus ca o angajata din subordine sa inlocuiasca procesul-verbal initial cu un altul in care se consemnau imprejurari nereale ce ar fi atras sanctiuni mai aspre. Totodata, acuzata a conditionat renuntarea la sanctiunile aplicate de depunerea, de catre denuntator, a intregii sume de bani pretinse initial. In acest context, inculpata a dispus inregistrarea in evidentele institutiei a unei contestatii in vederea anularii procesului verbal cu o data anterioara, astfel incat sa apara ca fiind formulata de denuntator in termen legal.

Cu toate acestea, suma nu a fost remisa integral, sustin procurorii.

Cornelia Corescu este membru in Biroul Politic Judetean al PDL Timis si conduce de sapte ani Inspectoratul Teritorial de Munca Timis. In 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, insa a pierdut alegerile.

In septembrie 2007, ministrul Muncii de la acea vreme Paul Pacuraru a destituit-o din functie pe Cornelia Corescu pe motiv ca a prejudiciat imaginea ITM Timis. Corescu a fost contestata atat de directorul adjunct al institutiei, cat si de angajati, fiind acuzata de o atitudine necorespunzatoare si netransparenta cu acestia. Mai mult, ITM Timis a trebuit sa plateasca mii de euro unei angajate pe care directoarea a dat-o afara din ITM, dar angajata a castigat procesul.

Paul Pacuraru declara la acea vreme ca la Ministerul Muncii exista cateva dosare cu reclamatii, decizii, contestari de decizii in cazul Corneliei Corescu, iar aceasta a adus "un prejudiciu de imagine unei institutii care lucreaza cu mii de oameni, de angajatori, cu public cat se poate de larg", prin "scandalul permanent" de la ITM Timis.

Cornelia Corescu a contestat in instanta decizia de demitere si a castigat, revenind, in 2009, la sefia ITM Timis.

In 2010, ea anunta ca urma sa fie numita secretar de stat in Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Mihai Seitan, insa decizia de numire nu a fost semnata de premierul Emil Boc.

Purtatorul de cuvant al PDL Timis, Oana Gaita, a declarat, miercuri, pemtru MEDIAFAX ca filiala nu face niciun comentariu privind ancheta care o vizeaza pe Cornelia Corescu.

"Nu avem niciun comentariu vis-a-vis de o ancheta a unei institutii oficiale. Pana la finele anchetei nu avem ce declaratii sa facem", a afirmat Gaita.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























666 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by