Sef ITM Timis, retinut pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz

de Catalina Ciociltan     HotNews.ro
Joi, 15 septembrie 2011, 6:46 Dosare Anticoruptie


Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie din Timisoara pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu, transmite Mediafax.

Unul dintre avocatii Corneliei Corescu, Adrian Fanu Moca, a declarat, la iesirea din sediul DNA Timisoara, ca seful ITM Timis a fost retinut pe 24 de ore de procurorii anticoruptie sub acuzatia de instigare la abuz in serviciu si complicitate la trafic de influenta, transmite corespondentul Mediafax.

"Clienta mea a fost retinuta pentru o perioada de 24 de ore. Acuzatii de trafic de influenta care, in opinia noastra, nu au o logica clara fata de prevederile Codului Penal, posibil maine (joi - n.r.) sa asistam la o schimbare de incadrare, cu care, de altfel, unele dintre institutiile din cladirea aceasta ne-au obisnuit. Din cele relatate de procurori, probabil se va merge mai departe cu alte masuri preventive. (...) Este vorba de mai multe infractiuni: instigare la abuz in serviciu si complicitate la trafic de influenta", a spus avocatul.

Potrivit acestuia, pe langa Cornelia Corescu, in dosar mai este cercetata o alta persoana, acuzata tot de trafic de influenta, insa avocatul nu a precizat despre cine este vorba, mentionand doar ca nu este un angajat al ITM Timis.

In ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc sefului ITM Timis, avocatul Corneliei Corescu a declarat ca acestea sunt "ciudate¬, din moment ce clienta lui nu a pretins si nici nu a primit vreo suma de bani.

In schimb, Fanu Moca a declarat ca procurorii DNA Timisoara "speculeaza" faptul ca directorul ITM ar fi dat 1.000 de lei unui reprezentant al unei firme de constructii care fusese amendata de institutie si cu care ITM se afla in proces la Judecatoria Timisoara, pentru a-i depune in "contul unui partid politic din Timisoara".

Potrivit acestuia, cel mai probabil, procurorii DNA Timisoara vor cere, joi, arestarea preventiva a Corneliei Corescu, insa infractiunile de care este acuzata ar putea fi schimbate.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost perchezitionat, miercuri, iar directorul institutiei, Cornelia Corescu, suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori din institutie si dus la audieri la DNA - Serviciul teritorial Timisoara, actiunea fiind coordonata de DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Cornelia Corescu, directorul ITM, este suspectata de fapte de coruptie, fiind ridicata de la sediul Inspectoratului in jurul orei 10.00 si dusa la DNA pentru audieri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























676 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Surpriza (Joi, 15 septembrie 2011, 7:42)

    rusan valentin [anonim]

    Ce surpriza cred ca este un caz izolat si membrii PDL nu ar face asa ceva !!!! ei sunt incoruptibili precum cirmaciul sef. pun pariu pe 100 de lei ca scapa de acuzatii....ține cineva pariul? =)))))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by