Rechizitoriu DNA: Apropiatii lui Darius Valcov au incercat ”inalbirea” relatiilor fictive dintre firmele din al doilea dosar al fostului ministru / Valcov nu a propus probe in aparea sa

de A. Florea     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 22:36 rechizitorii


Darius Valcov la DNA
Foto: Mediafax
Apropiatii lui Darius Valcov, ministru al Finantelor in Guvernul Ponta 4, au incercat ”inalbirea” relatiilor comerciale fictive dintre firmele care faceau parte din grupul de interese al fostului ministru al Finantelor, chiar in timpul cercetarilor, se arata in rechizitoriul DNA prin care procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata in cel de-al doilea dosar. De asemenea, procurorii mentioneaza ca Valcov nu a propus nicio proba in apararea sa, scrie Agerpres.

Darius Valcov, trimis in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata , joi, intr-un al doilea dosar pe fostul ministru al Finantelor Darius Valcov. Acesta este acuzat de doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta, fapte pe care le-ar fi comis din functia de primar al Slatinei.
Potrivit DNA, in perioada noiembrie-decembrie 2012, in calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri - denuntator in cauza, aproximativ 10% din sumele incasate de societatea unui om de afaceri de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior.

In timpul derularii cercetarilor procurorilor anticoruptie, apropiatii lui Darius Valcov au incercat sa creeze aparenta unor relatii comerciale reale intre societatiile comerciale controlate de fostul ministru. 

De asemenea, Valcov si-a delegat anumite atributii, dupa investirea in functia de primar al orasului Slatina, pe care a crezut ca le poate folosi pentru a scapa de o eventuala raspundere penala, mentioneaza procurorii DNA in rechizitoriu. 


Asa se explica faptul ca, imediat dupa investirea in functia de primar al municipiului Slatina, inculpatul isi delega atributiile care aveau legatura cu incheierea unor contracte de lucrari sau prestari de servicii cu unitatea administrativa locala pe care fusese desemnat sa o reprezinte si in raporturile cu diversele persoane juridice”, se arata in rechizitoriu.

Procurorii DNA sublineaza ”perseverenta infractionala” a lui Valcov si sustin ca fostul ministru a premeditat infractiunea de luare de mita, prin infiintarea mai multor societati comerciale. Prin intermediul acestora Valcov a obtinut foloase necuvenite de la firma care avea contract cu Primaria Slatina.

Cea mai mare parte a mitei primita de Valcov a fost utilizata pentru achizitionarea de materiale de constructie, obiecte de mobilier, plata unor furnizori pentru renovare si modernizare hotelului City din Slatina si a restaurantului administrat de SC City Hotel&Lounge SRL. Aceasta firma era controlata si administrata in fapt tot de fostul ministru al Finantelor, sustin procurorii.

Potrivit datelor din rechizitoriu, Valcov nu a facut declaratii si nu a propus nicio proba in apararea sa pe parcusul cercetarilor procurorilor anticoruptie, in al doilea dosar in care este inculpat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3105 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Lucrari, contracte, fonduri, cascaval (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 0:46)

    Clop [utilizator]

    Delegarea responsabilitatii = lipsa responsabilitatii in fapt = smen.

    Delegarea responsabilitati a devenit o traditie mafiot-politica, care trebuie sa inceteze prin lege.

    Numai in cazuri exceptionale, persoana aflata intr-o functie de raspundere, sa poata sa-si delege atributiile.
    Doar cazuri exceptionale - stipulate foarte clar.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by