Primarul Ploiestiului, dus cu ambulanta la Tribunalul Prahova, unde se va decide daca va fi arestat

de A.C.     HotNews.ro
Miercuri, 4 martie 2015, 12:40 Dosare Anticoruptie


Iulian Badescu
Foto: AGERPRES
Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a fost scos din Spitalul Judetean de Urgenta, unde fusese internat cu hipertensiune si glicemie crescuta, fiind dus cu o ambulanta la Tribunalul Prahova, unde judecatorii urmeaza sa decida daca emit sau nu mandat de arestare preventiva pe numele sau, transmite Mediafax.

Iulian Badescu, retinut de catre procurorii DNA pentru 24 de ore marti dupa-amiaza si internat marti seara la SJU Ploiesti, a fost scos din spital si transportat cu o ambulanta la sediul Tribunalului Prahova.

In cursul zilei de miercuri, judecatorii de la aceasta instanta urmeaza sa decida daca admit propunerea de arestare preventiva formulata de catre procurori pe numele lui Badescu.

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta de judecata nu a inceput, Badescu aflandu-se intr-o sala de asteptare, in timp ce avocatul sau consulta dosarul.

Iulian Badescu, retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local a ajuns de urgenta la spital marti seara, dupa ce i s-a facut rau in timp ce era transportat catre arestul Politiei Prahova, situat in municipiul Campina, la 30 de kilometri de Ploiesti.

Initial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.

Iulian Badescu a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus spre arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.

La iesirea de la DNA, primarul Iulian Badescu a spus ca este nevinovat si a respins toate acuzatiile care i se aduc de catre procurori.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploiesti al institutiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, pana in 4 martie, la ora 16.15, a lui Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Conform anchetatorilor, Iulian Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, a semnat, in 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, iar in 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, in trei transe, catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

"Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare. Prin semnarea contractului si a regulamentului sus mentionate, inculpatul Badescu Iulian si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale", se arata in comunicatul citat.

Potrivit aceluiasi document, Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor catre asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Iulian Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

Iulian Badescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat.

In luna martie a anului trecut, Asociatia "Lupii Galbeni", ONG prin intermediul careia echipei de fotbal Petrolul Ploiesti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiesti pentru performantele competitionale obtinute de Petrolul a dat in judecata municipiul Ploiesti pe motiv ca autoritatile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisa, in conditiile in care intre autoritatile locale si Asociatia "Lupii Galbeni" exista un contract cu privire la alocarea banilor. In octombrie 2014, Asociatia "Lupii Galbeni" a pierdut procesul intentat municipiului Ploiesti la Tribunalul Prahova.

Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt in arest preventiv. Ei au fost plasai in mai multe randuri in arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, insa de fiecare data procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentinut arestul preventiv.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2004 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Problem solved (Miercuri, 4 martie 2015, 12:45)

    hopshio [utilizator]

    Uita cum se rezolva lipsa medicilor. Te aresteaza DNA si imediat iti dai seama si ce boli ai... Simplu si ieftin.
  • +5 (7 voturi)    
    inca un bolnavior? (Miercuri, 4 martie 2015, 12:45)

    ouyang [utilizator]

    a facut si asta Deneatita?
  • +5 (7 voturi)    
    DNA descoperă toate bolile. (Miercuri, 4 martie 2015, 12:58)

    vali47 [utilizator]

    Ar trebui să mulțumească DNA că a descoperit de ce boli suferea.Cred-că la pușcărie se vindecă de boala furatului,iar unii medici ar trebui să nu mai încurajeze hoția.Se plâng(medicii)că au lefuri mici,dar din ce plătim,dacă sunt șefi ca Bădescu,de unde bani.?Să nu ajungem să spunem că hoții protejează hoții,pentru-că pare că hoții au prioritate în acordarea serviciilor de sănătate plătite de noi.
  • +2 (2 voturi)    
    se foloseste metoda (Miercuri, 4 martie 2015, 13:03)

    mos ion roata [utilizator]

    Nicolescu-Arges. Oricum puscarii avem suficiente pentru astfel de specimene.
  • +1 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 martie 2015, 14:47)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    El și încă câteva milioane (Miercuri, 4 martie 2015, 15:01)

    mr_mojo [utilizator]

    De pensionari cu aceleași probleme...restul însă nu sunt scutiți...
    Sper să nu stea nimeni la discuții cu el pe tema asta.
  • +1 (3 voturi)    
    Bolnavi inchipuiti ! studiu de caz la DNA !!! (Miercuri, 4 martie 2015, 15:03)

    andreesanu [utilizator]

    Pacienti :Nastase ,Voicu,Constantinescu,Nicolescu,
    Ridzi,Becali,Haisam,Badescu,Pinalti ,Stanculescu !!!.
    Care mai de care mai bolnav cind a dat de racoarea de la Jilava !.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by