STENOGRAME Puscariasi de lux: prietenul judecatorului Stan Mustata primea 5.000 de euro pe luna de la detinuti ca sa munceasca la ferma lui sau ca "sa le dau femei"

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 27 mai 2014, 12:57 Dosare Anticoruptie


Ion Boraciu, prietenul judecatorului Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, a incasat 200.000 euro pe luna de la 40 de detinuti care munceau la ferma sa, "in schimbul scutirii acestora de munca pe care aveau obligatia sa o presteze, in vederea reducerii pedepsei, precum si pentru primirea altor avantaje", se arata in rechizitoriul procurorilor anticoruptie. Potrivit acestuia, Boraciu a incheiat prin firma sa un contract cu un penitenciar. Din rechizitoriu reiese ca Boraciu a primit intr-o zi "zece puscariasi". "Am luat decat patru la munca. Sase nu i-am luat, ca sase sunt smecheri, si-mi da 5.000 de euro pe luna, ca sa-i tin la mine la munca toata luna. Sa le dau femei, sa ...[cuvant obscen]... de-astea", spune Boraciu, potrivit rechizitoriului.
  • Judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata luni, 26 mai, pentru constituirea unui grup infractional organizat, folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii, sase infractiuni de luare de mita si trafic de influenta.
  • Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, si a lui Ion Boraciu. In sarcina acestuia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la savarsirea a cinci infractiuni de luare de mita si complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
Fragmente din rechizitoriu:
  • la 01 aprilie 2014 la biroul inculpatului BORACIU Ion a sosit si o alta persoana. BORACIU Ion i-a relatat faptul ca, prin societatea comerciala pe care o administreaza in fapt, a incheiat un contract cu un penitenciar, in vederea  desfasurarii activitatilor de munca dispuse pe perioada executarii pedepsei, fata de persoanele incarcerate in respectivul loc de detinere ("Acuma, maine... mi-a venit, am zece puscariasi la ...[neinteligibil]... in prima zi. Cu microbuzu'...").
  • Cel mentionat s-a interesat daca "Ai facut contract cu ei? Da? E bun!", dupa care a ras atunci cand a aflat ca inculpatul BORACIU Ion a incasat suma de 200.000 euro pe luna, cate 5.000 de euro de la fiecare detinut, in imprejurarile in care 40 de detinuti munceau la ferma sa, in schimbul scutirii acestora de munca pe care aveau obligatia sa o presteze, in vederea reducerii pedepsei, precum si pentru primirea altor avantaje care nu erau compatibile cu executarea unei pedepse privative de libertate: "Sa sape, fratele meu, sa-ntinda paie, la munca ...[neinteligibil]... am luat decat patru la munca. Sase nu i-am luat, ca sase sunt smecheri, si-mi da 5.000 de euro pe luna, ca sa-i tin la mine la munca toata luna. Sa le dau femei, sa ...[cuvant obscen]... de-astea. Si acuma am patruzeci ...[neinteligibil]...cinci mii... am doua sute de mii pe luna".
  • La discutie a asistat si inculpatul ALEXANDRU Florian si, la un moment dat, in incapere a intrat martorul BI Inculpatul BORACIU Ion a relatat faptul ca in dimineata respectiva, judecatorul MUSTATA Stan i-a solicitat sprijinul pentru a-si repara autoturismul care avea aprins un semnal de avarie pe display-ul de bord. In acest context, BORACIU Ion si-a reiterat nemultumirea pe care o avea in raport cu serviciile prestate judecatorului MUSTATA Stan: "Pai, ce sa fac? Sa stau? Lasa-l, ma, dracu', cu MARIANA lui si cu...", "Eu am o mare obligatie un mare stres!", "De cand e cu asta, a innebunit de tot! Mi-a zis: 'Ma, mi-a mancat sufletul din mine!'";
Rechizitoriul arata si cum discuta judecatorul Stan Mustata cu ceilalti membri ai grupului despre cum sa scape de dosarul lui Dan Voiculescu. "Motivul determinant al solicitarii inculpatului BORACIU Ion se regaseste in dorinta de a proteja interesele gruparii criminale din care faceau parte, membrii grupului devenind vulnerabili in eventualitatea in care judecatorul MUSTATA Stan ar fi fost obiectul atentiei publice, prin judecarea unui dosar penal de interes public", se arata in rechizitoriu.  

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7877 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    cica ca ei " e smecher" (Marţi, 27 mai 2014, 13:23)

    lucadd [utilizator]

    are prieteni de apreciat judecatorul asta
  • +5 (5 voturi)    
    ce prieteni selecti... (Marţi, 27 mai 2014, 13:34)

    BPM [utilizator]

    ...au judecatorii de la noi... cu nume predestinate - 'Boraciu'

    "Sase nu i-am luat, ca sase sunt smecheri, si-mi da 5.000 de euro pe luna, ca sa-i tin la mine la munca toata luna. Sa le dau femei, sa ...[cuvant obscen]... de-astea. Si acuma am patruzeci ...[neinteligibil]...cinci mii... am doua sute de mii pe luna".

    Si ce sume invart ... 5,000 EUR pe luna...bani munciti evident...
  • +6 (6 voturi)    
    E ROMANIA sau Papua-Noua Guinee ??? (Marţi, 27 mai 2014, 14:06)

    andreesanu [utilizator]

    Aici au adus Romania derbedeii ,golanii sistemului mafiot !!!,suntem in Romania anului 2014 sau in Papua Noua Guinee de acum 100 de ani ???.
    Ce are de spus CSM ???,ce are de spus ICJ,ce are de spus DICOT.
    Astia au pretentii ca conduc tara alde Mustata ???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by