Seful Sectorului politiei de frontiera Giurgiu, trimis in judecata de DNA pentru santaj si cumparare de influenta Seful Sectorului politiei de frontiera Giurgiu, Ionut Ifrim, a fost trimis luni in judecata de procurorii DNA pentru santaj si cumparare de influenta. Acesta este acuzat, printre altele, ca i-a luat 60.000 de dolari unei persoane care voia sa treaga granita in Bulgaria cu 135.000 de dolari la el.
Ionel Arsene ar fi intervenit in 2013 la ANI pentru ca presedintele CJ Neamt, Culita Tarata, sa fie declarat incompatibil (referat) Ionel Arsene ar fi intervenit in 2013 pe langa o persoana din conducerea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) pentru ca presedintele de la acea vreme al Consiliului Judetean (CJ) Neamt, Culita Tarata, sa fie declarat incompatibil, reiese din referatul prin care procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva a actualului presedinte al CJ Neamt pentru trafic de influenta, potrivit Agerpres.
Omul de afaceri Nelu Iordache, audiat la DNA in calitate de martor intr-un dosar Omul de afaceri Nelu Iodache s-a prezentat vineri la sediul DNA, el sustinand ca a fost audiat in calitate de martor intr-un dosar, scrie News.ro. La iesirea din sediul DNA, Iordache s-a limitat sa declare ca: "Sunt ca martor intr-un dosar". El a sustinut ca nu poate preciza despre ce dosar este vorba.
Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar. Procurorii DNA cerusera arest preventiv Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a fost plasat, vineri, sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru trafic de influenta, printr-o decizie a magistratilor Tribunalului Bacau. Judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva inaintata de procurorii DNA Bacau.
Dinu Pescariu, audiat la DNA in dosarul Microsoft 3: Am aflat cat de corupt sunt. Am inca o acuzatie - spalare de bani Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu a declarat, vineri, dupa ce a fost audiat la DNA, ca procurorii i-au adus la cunostinta ca este acuzat si de spalare de bani in dosarul "Microsoft 3". "Am aflat cat de corupt sunt. Mi-au mai adus la cunostinta (procurorii - n.r.) inca o acuzatie, de spalare de bani, tot in dosarul Microsoft, asta este o poveste fara sfarsit", a declarat Dinu Pescariu, la iesirea de la DNA, potrivit Agerpres.
Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, retinut de procurorii DNA pentru ca ar fi primit 100.000 de euro ca sa faca trafic de influenta Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, fost deputat PSD si considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost retinut joi de procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influenta.
UPDATE Roberta Anastase, la DNA: Am fost chemata in calitate de martor Deputatul Roberta Anastase s-a prezentat joi la sediul DNA, in calitate de martor, insa nu a dorit sa spuna, la plecare, daca este vorba de un dosar de coruptie, scrie Agerpres.
Sevil Shhaideh a ajuns la DNA Fostul vicepremier Sevil Shhaideh s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, ea fiind chemata de procurori pentru a i se inmana un exemplar al raportului de expertiza realizat in dosarul "Belina", anunta Agerpres.
Martor in procesul lui Liviu Dragnea: Daca nu as fi executat dispozitiile, mi-as fi pierdut locul de munca si mi-ar fi fost foarte greu sa mai gasesc altul in judetul Teleorman Jenica Dumitru, fosta sefa la Resurse umane la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, a declarat, marti, in fata magistratilor de la instanta suprema, ca a discutat cu directoarea institutiei, Alesu Floarea, despre cele doua angajate care lucrau de fapt la PSD, insa aceasta i-a spus "ca nu e treaba ei", iar de acest lucru avea cunostinta si Liviu Dragnea.
Un nou termen in dosarul in care sunt judecati Liviu Dragnea si fosta sa sotie, la instanta suprema Un nou termen in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, iar fosta sa sotie, Bombonica Prodana, pentru abuz in serviciu, are loc marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procesul lui Liviu Dragnea s-a reluat de la zero in toamna trecuta, dupa pensionarea unui judecator.
Cele trei dosare privind Colectiv au fost reunite intr-un singur proces la Tribunalul Bucuresti Tribunalul Bucuresti a admis luni ca dosarul in care sunt judecati pompierii Antonina Radu si George Petrica Matei sa fie reunit cu dosarul Colectiv in care sunt inculpati patronii clubului si fostul primar Cristian Popescu-Piedone, scrie Agerpres.
Fostul sef al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu Dan Romulus Serban, fostul presedinte al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu. Dosarul vizeaza acordarea nelegala a unor contracte de prestari servicii, iar prejudiciul se ridica la peste 13 milioane de lei. Hotnews.ro a publicat, in noiembrie 2013, investigatia jurnalistica "<Mama ce misto. Ce invidioasa sunt> - Cum sa calatoresti in jurul lumii pe bani publici", realizata de Vlad Mixich, pe tema cazului de coruptie de la Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor, anchetat ulterior de DNA. Investigatia arata ca Florian Bodog, la acea vreme directorul de cabinet al ministrului de atunci al Sanatatii, Ritli Ladislau, s-a numarat printre beneficiarii unei excursii din bani publici in Singapore.
UPDATE Inalta Curte: Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare, care a plecat in Madagascar Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare in lipsa pe numele fostului primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, dupa ce acesta a incalcat termenii controlului judiciar si a plecat in Madagascar, anunta Agerpres.
Instanta suprema urmeaza sa decida daca judeca mai repede cererea de arestare a lui Radu Mazare Inalta Curte de Casatie si Justitie ar urma sa decida miercuri daca judeca mai repede cererea de arestare in lipsa a fostului primar Radu Mazare, scrie Agerpres. DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare, in cadrul unui proces in care fostul edil este judecat pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, in care mai sunt inculpati fostul deputat Eduard Martin si omul de afaceri Gabriel Strutinsky.
DNA: Preot paroh din comuna brasoveana Cincu - trimis in judecata pentru fraude cu fonduri europene Florin-Adrian Butum, preot paroh al parohiei Cincu din judetul Brasov, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar privind obtinerea frauduloasa de fonduri europene, anunta Agerpres.
Sorin Bocancea, fostul rector al Universitatii Petre Andrei din Iasi, condamnat la inchisoare cu executare in dosarul de luare de mita Magistratii Curtii de Apel Iasi au hotarat, luni, condamnarea la inchisoare cu executare in cazul a mai multor profesori de la Universitatea Petre Andrei din Iasi implicati in dosarul de luare de mita, printre acestia fiind si fostul rector Sorin Bocancea, relateaza Agerpres. Deciziile magistratilor Curtii de Apel Iasi nu sunt definitive, putand fi atacate cu recurs.
Tribunalul Bucuresti, motivarea respingerii cererii de arestare a doctorului Mihai Lucan: Nu se verifica acuzatia privind transferul ilegal de aparatura la clinica privata a medicului Un judecator de la Tribunalul Bucuresti sustine ca nu se verifica acuzatia procurorilor DIICOT privind transferul ilegal al unui aparat performant de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica privata a lui Mihai Lucan, iar acel aparat ar apartine de fapt medicului, scrie Agerpres.
Elan Schwartzenberg, trimis in judecata de DNA pentru complicitate la dare de mita intr-un dosar disjuns din dosarul Radu Mazare - Avraham Morgenstern Procurorii DNA l-au trimis in judecata, vineri, pe omul de afaceri Emilian Schwartzenberg, in prezent arestat in lipsa (Schwartzenberg are dubla cetatenie si este domiciliat in Israel), intr-un dosar disjuns dintr-un alt dosar, privind construirea Campusului social Henri Coanda din Constanta, in care sunt implicati Radu Mazare si Avraham Morgenstern.
Liviu Dragnea si Victor Ponta, audiati ca martori, la DNA Ploiesti, in dosarul lui Zgonea Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si fostul prim-ministru Victor Ponta au fost audiati la DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care Valeriu Zgonea, fost presedinte al Camerei Deputatilor, a fost trimis in judecata pe data de 3 ianuarie, anunta Ziarul Incomod. In aceeasi cauza au fost audiati si Dan Nica si Constantin Boscodeala, toti patru avand calitatea de martori in dosar.
Avocata Maria Vasii: O sa-i propun domnului Dragnea cereri de urmarire penala a persoanelor ce il acuza, dar au fost in aceleasi situatii  Maria Vasii, avocata liderului PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, la DNA, dupa ce a studiat dosarul Tel Drum, ca a vazut multe lucruri in contractie cu cele declarate public de anumite persoane, informeaza Agerpres.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by