Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se intalneste pe 1 martie la Bucuresti cu Iohannis, Dancila, Dragnea si Tariceanu Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va face saptamana viitoare o vizita oficiala la Bucuresti. Programul oficial al vizitei arata ca acesta va avea urmatoarele intalniri (ordinea e cea precizata de site-ul Comisiei Europene): Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, membri ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului (probabil comisia privind legile Justiei - n.red.), Klaus Iohannis si Viorica Dancila.
135 de procurori din DNA cer apararea reputatiei profesionale si "dezaproba" cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi: E intemeiata pe neadevaruri, pe supozitii si pe informatii din presa, neprobate in niciun fel 135 de procurori din DNA anunta intr-un comunicat ca au depus la CSM o cerere de aparare a reputatiei profesionale dupa ce "persoane ce detin functii publice sau politice ... au facut afirmatii prin care au acreditat ideea ca procurorii DNA administreaza probe cu incalcarea legii". Comunicatul mai arata ca cei 135 de procurori isi exprima "dezacordul" cu cererea de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.
Procurorul General, Augustin Lazar: Nu exista nici un motiv legal de revocare a lui Kovesi "Avand in vedere decizia ministrului Justitiei de a propune revocarea din functie a procurorului sef al DNA, domnul Augustin Lazar, procurorul generalreafirma pozitia exprimata constant, in sensul ca nu exista nici un motiv legal de revocare a doamnei Codruta Kovesi", arata Ministerul Public intr-o reactie publicata pe Facebook.
Fostul deputat Mircea Rosca, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare Fostul deputat PNL Mircea Rosca a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea unei infractiuni de trafic de influenta, anunta Agerpres.
Augustin Lazar: "Nu exista nici un motiv de revocare a lui Kovesi. Inculpatii cu resurse isi joaca ultima sansa" Activitatea DNA este una eficace, iar procurorul sef, Laura Codruta Kovesi, lucreaza in cadrul legii. Declaratia a fost facuta la RFI de procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, care-i critica pe "inculpatii cu resurse" care "isi incearca ultima sansa".
Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru doua infractiuni de trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Arsene se afla in arest preventiv. Pe data de 18 ianuarie, el a fost retinut de procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenta. Fost deputat PSD si lider al PSD Neamt, Ionel Arsene este unul dintre baronii locali cei mai apropiati de Liviu Dragnea, fiind considerat mana sa dreapta in partid.
Documente ridicate de procurorii DNA de la Facultatea de Textile din Iasi, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie din perioada 2016 - 2017 Mai multe documente au fost ridicate miercuri de catre procurorii DNA de la sediul Facultatii de Textile Iasi, ancheta vizand comiterea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2016-2017, potrivit news.ro. Procurorii DNA Iasi au descins miercuri la Facultatea de Textile din cadrul Universitatii Gheorghe Asachi si au ridicat mai multe documente de la secretariatul facultatii.
Juncker, intrebat despre condamnarea de 8 ani a lui Darius Valcov: Gentlemanul la care va referiti nu e consilierul meu Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a reactionat sec la o intrebare pusa de un ziarist in legatura cu condamnarea la 8 ani inchisoare a lui Darius Valcov, consilier al premierului Dancila. Gentlemanul la care va referiri nu e consilierul meu", a spus Juncker intr-o conferinta de presa comuna la Bruxelles cu Viorica Dancila.
Arhiepiscopul Tomisului, cercetat intr-un nou dosar, pentru marturie mincinoasa si abuz in serviciu Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta au inceput urmarirea penala fata de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, acuza de inducerea in eroare a organelor judiciare, marturie mincinoasa si abuz in serviciu in forma continuata.
Mircea Cosma: Dumnezeu mi-a dat dreptate / Judecator: Au venit zapezile din Kilimanjaro in judetul Prahova Mircea Cosma le-a spus judecatorilor de la instanta suprema ca "Dumnezeu i-a dat dreptate" cu privire la contractele de deszapezire incheiate de Consiliul Judetean Prahova in anul 2012, in timp ce presedintele completului a spus ironic ca "zapezile din Kilimanjaro au venit in Prahova".Mircea Cosma, cu lacrimi in ochi: Nu am primit de la nimeni niciun ban, nu am facut niciun abuz in serviciu
Instanta suprema va pronunta pe 5 martie sentinta definitiva in dosarul lui Mircea si Vlad Cosma Inalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta pe 5 martie sentinta definitiva in dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat in prima instanta la opt ani inchisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit 5 ani inchisoare, anunta Agerpres.
DNA cere un an de inchisoare cu executare pentru Ludovic Orban / Sentinta definitiva, in 5 martie Un procuror de la DNA a cerut luni judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie condamnarea presedintelui PNL, Ludovic Orban, la un an inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, potrivit Agerpres.
Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, eliberat conditionat Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, condamnat la trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, va fi eliberat conditionat, dupa ce Tribunalul Constanta i-a admis, luni, contestatia depusa la decizia Judecatoriei Medgidia care ii respinsese cererea. Decizia instantei este definitiva, noteaza news.ro.
Mircea Cosma va fi audiat la instanta suprema in dosarul in care a fost condamnat la 8 ani de inchisoare Inalta Curte de Casatie si Justitie a programat pentru luni audierea fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, in dosarul in care acesta a fost condamnat la opt ani inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu, scrie Agerpres. Procesul se afla in faza de apel, la un complet format din cinci judecatori.UPDATE 12.11 "Consider ca la Inalta Curte se face justitie. Adevarul va iesi la iveala", a declarat Cosma cand a ajuns la sediul ICCJ.
Elena Udrea confirma ca se afla in Costa Rica si anunta ca este insarcinata si va avea gemeni Elena Udrea a confirmat, sambata, intr-o declaratie pentru Antena 3, ca se afla in Costa Rica si a anuntat ca este insarcinata, urmand sa aiba gemeni. Reamintim ca Elena Udrea are o condamnare la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Gala Bute", in prima instanta, si a parasit tara intr-un moment in care se apropia sentinta definitiva in acest dosar. Pe 21 ianuarie, Elena Udrea califica drept "fake news" stirile aparute in presa despre o posibila sarcina a sa.
Laura Codruta Kovesi in Financial Times: Atacul asupra DNA, lansat de oameni de afaceri si de politicieni care doresc subminarea institutiei. Exista o campanie de calomniere care se desfasoara aproape zilnic Laura Codruta Kovesi acuza politicieni de top si oameni de afaceri ca incearca sa submineze institutia pe care o conduce, intr-un moment in care Bucurestiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocuparilor Bruxelles-ului privind suprematia legii in Europa de Est, scrie Financial Times. Sefa Directiei Nationale Anticoruptie a declarat, pentru publicatia americana, ca vartejul speculatiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui "atac real", care a fost lansat de oameni de afaceri si de politicieni care doresc subminarea institutiei. "Exista o campanie de calomniere impotriva institutiei noastre care are loc aproape zilnic", adauga Codruta Kovesi.
UPDATE Rise Project: Elena Udrea a ajuns in Costa Rica, unde se afla si Alina Bica / Dupa plecarea lui Vlad Cosma, numarul marilor fugari a ajuns la 11. Udrea: Umblu pe unde vreau eu Rise Project scrie ca Elena Udrea a ajuns pe 7 februarie in Costa Rica, acolo unde se afla de mai multa vreme si Alina Bica. Elena Udrea a aterizat pe aeroportul internațional San Juan. Ea anuntase de acum o saptamana ca e plecata din tara, avand in vedere ca nu are nici o interdictie de parasire a teritoriului. Cu Elena Udrea si Vlad Cosma - care a anuntat si el ca e plecat in vacanta inaintea unui termen dintr-un dosar in care e judecat pentru coruptie - numarul marilor fugari peste hotare a ajuns la 11.Cum a reactionat Elena Udrea
Doctorul Irinel Popescu, pus sub control judiciar pe cautiune / Acesta a depus la o banca 150.000 de euro, in contul cautiunii Procurorii DNA au dispus urmarirea penala si punerea sub control judiciar pentru 60 de zile fata de doctorul Irinel Popescu, acuzat de luare de mita. Acesta a depus la o unitate bancara cautiunea in valoare de 150.000 de euro, precizeaza DNA, intr-un comunicat.
Inalta Curte: Liviu Dragnea va fi audiat pe 21 martie in dosarul DGASPC Teleorman Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi audiat pe 21 martie in dosarul in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, au decis joi magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres.
Kovesi: "Nu o sa intru in politica" Laura Codruta Kovesi a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca "nu o sa intru in politica". Intrebata de un ziarist la sediul DNA daca va intra in politica, sefa DNA a mai spus ca "sunt alte lucruri de facut in alte domenii".
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by