Laura Codruta Kovesi si adjunctul sau, Marius Iacob, audiati la CSM dupa ce Inspectia Judiciara a inceput o actiune disciplinara impotriva lor / Kovesi: Vom prezenta cereri de administrare de probe, cereri in aparare Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, si adjunctul sau, procurorul Marius Iacob, sunt audiati la aceasta ora la Consiliul Superior al Magistraturii, in Sectia pentru procurori in materie disciplinara, dupa ce Inspectia Judiciara a inceput, in luna ianuarie, actiuni disciplinare in cazul lor. Laura Codrura Kovesi a spus, la sosirea la CSM, ca ea si adjunctul sau vor prezenta cereri de administrare de probe si isi vor face apararile.
UPDATE Liviu Dragnea este audiat de la 10 dimineata in procesul angajarilor fictive. Dragnea a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor: Ma lasati sa raspund la intrebari in instanta? Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, miercuri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost citat pentru a fi audiat in dosarul in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman, anunta News.ro. La sediul ICCJ s-au adunat mai multi contestatari ai liderului PSD, dar au fost mobilizati si zeci de jandarmi.UPDATE (Ora 13:10): Liviu Dragnea a iesit din sediul instantei supreme dupa 3 ore, intr-o pauza de audieri. El a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, spunand: "Ma lasati sa raspund la intrebari in fata instantei?" Ulterior, audierea liderului PSD s-a reluat.
Inalta  Curte: Un dosar in care era judecat Antonie Solomon, inchis pentru prescrierea faptelor / Judecatorii au anulat insa dispozitia lui Solomon privind restituirea in natura a unui imobil din Craiova Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti incetarea procesului penal impotriva fostului primar al municipiului Craiova Antonie Solomon, ca urmare a prescrierii faptelor, intr-un dosar legat de retrocedarea ilegala a unui imobil, scrie Agerpres.
Fost director general al Romarm, Dan Tache, achitat de Curtea de Apel, dupa ce in prima instanta primise o condamnare cu suspendare Fostul director general al Romarm Dan Tache a fost achitat marti de Curtea de Apel Brasov, el fiind condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu, decizia instantei fiind definitiva, anunta Agerpres.
UPDATE Mihnea Costoiu audiat la DNA, in dosarul Baza Cutezatorii Fostul ministru Mihnea Costoiu s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar de coruptie, anunta Agerpres.
Fosti sefi din Politia Timis, trimisi in judecata de DNA Directia Nationala Anticoruptie a finalizat dosarul in care au fost cercetati fosti sefi din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Timis, acestia fiind trimisi in judecata pentru infractiuni precum constituire de grup infractional organizat, luare si dare de mita, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, santaj, instigare la hartuire si evaziune fiscala.
Alina Bica cere sa fie supusa unei expertize medicale in Costa Rica. Judecatorii romani nu sunt de acord Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a cerut luni magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin intermediul unui avocat, incuviintarea pentru efectuarea unei expertize medico-legale in Costa Rica, sustinand ca are probleme de sanatate si nu se poate deplasa cu avionul in Romania, pentru a participa la procesele in care a fost trimisa in judecata, relateaza Agerpres.
Urdareanu: Am pus plicul cu 30.000 de euro pe canapea, intre noi / Constantin Nita l-a introdus in buzunar Patronul firmei UTI, Tiberiu Urdareanu, a declarat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca in anul 2013 s-a intalnit cu fostul ministru al Energiei Constantin Nita intr-un restaurant din Bucuresti si i-a dat acestuia un plic cu 30.000 de euro, reprezentand o parte dintr-un comision cerut pentru derularea unui contract incheiat cu Primaria Iasi, potrivit Agerpres.
Arhiepiscopul Tomisului, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar. Teodosie e acuzat ca i-a mintit si a incercat sa-i induca in eroare pe anchetatori Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu a fost trimis in judecata de DNA pentru inducere in eroare a organelor judiciare, marturie mincinoasa si abuz in serviciu in forma continuata. Acest dosar este al doilea al lui Teodosie si are legatura cu primul, cel din februarie 2017.
Augustin Lazar despre inregistrarile de la DNA Ploiesti: "Daca va fi adevarat, pot sa spun ca asemenea maniera primitiva de audiere si de discutie cu justitiabilul nu mi-a fost dat sa aud" Procurorul general Augustin Lazar a vorbit despre inregistrarile aparute in spatiul public cu privire la activitatea unor procurori din DNA Ploiesti, precizand ca, daca se va constata ca sunt adevarate, nu a auzit in cariera sa profesionala despre o "asemenea maniera primitiva de audiere".
Boscodeala scapa de inchisoare in dosarul "Orizont" pentru ca a intervenit prescriptia, dar achita prejudiciul; decizia nu e definitiva Fostul primar al municipiului Buzau, Constantin Boscodeala scapa de condamnarea la inchisoare in dosarul Orizont in care a fost cercetat pentru abuz in serviciu dupa ce a fost trimis in judecata de DNA alaturi Viorica Stana fost sef al Oficiului de Cadastru si Nicolae Trandafir fost director al Statiunii de Cercetari Legumicole Buzau pentru ca ar fi facut posibila trecerea unei suprafete de 33 de hectare de teren arabil din domeniul public al statului in cel privat , ulterior pe acest teren construindu-se un cartier de locuinte, potrivit news.ro.
Primarul comunei clujene Belis, plasat sub control judiciar pentru dare de mita Primarul comunei clujene Belis, Viorel Matis, a fost prins in flagrant, potrivit unor surse, de catre lucratorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA), in timp ce voia sa ofere mita unui administrator de publicatii online, scrie Agerpres.
Curtea de Apel a decis: directorul Aeroportului clujean, trimis in judecata pentru luare de mita (Actual de Cluj) Judecatorii Curtii de Apel au decis ca procurorii DNA au administrat in mod legal probele care fac obiectul acuzatiilor de luare de mita, ce-l vizeaza pe directorul Aeroportului Clujean, David Ciceo, si, in consecinta, au dispus trimiterea acestuia in judecata. In acelasi dosar este trimis in judecata si omul de afaceri Ioan Bene, cel care i-ar fi dat mita lui Ciceo un imobil de locuit, care ulterior a fost si finisat de firma omului de afaceri Ioan Bene (Constructii Napoca), scrie actualdecluj.ro.
Ludovic Orban, achitat de Inalta Curte / Decizia e definitiva Presedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care a fost judecat pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, potrivit Agerpres.
Buzau: Pronuntarea in dosarul lui Constantin Boscodeala, amanata pentru a patra oara; noul termen - 7 martie Tribunalul Dambovita a amanat vineri pentru a patra oara pronuntarea in dosarul fostului primar al municipiului Buzau din perioada 1996-2016, Constantin Boscodeala, trimis in judecata in 2014 pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, scrie Agerpres.
Omul de afaceri Ioan Bene a fost gasit in Italia. El fusese condamnat la inchisoare pentru coruptie Omul de afaceri Ioan Bene, cautat in toata Europa pentru ca nu s-a prezentat la Politie ca sa fie dus la inchisoare dupa ce a fost condamnat in urma cu o luna pentru fapte de coruptie, a fost gasit in Italia saptamana trecuta.
Procurorii DNA cer inchisoare cu executare pentru Victor Ponta si Dan Sova in dosarul "Turceni - Rovinari" Procurorii DNA au cerut, marti, la ultimul termen in procesul "Turceni - Rovinari", pedepse cu inchisoarea pentru fostul premier Victor Ponta si pentru Dan Sova, acuzati de fapte de coruptie in legatura cu incheierea unor contracte de consultanta.
Elena Udrea, dupa ce instanta suprema i-a respins cererea de recuzare a judecatorului Ionut Matei: Am toata dreptatea sa cred ca nu va fi impartial si va executa ordinele generalului Coldea Fostul ministru Elena Udrea comenteaza, pe Facebook, decizia instantei supreme, care i-a respins cererea de recuzare a judecatorului Ionut Matei, in procesul "Gala Bute", ea spunand ca are "toata dreptatea" sa creada ca magistratul nu va fi impartial in ceea ce o priveste si ca "va executa ordinele generalului Coldea", potrivit news.ro.
Instanta suprema respinge cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale a vicepremierului Paul Stanescu Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, luni, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat si vicepremierul Paul Stanescu, anunta Agerpres. Cererea DNA a fost inregistrata pe data de 17 ianuarie 2018, iar alaturi de Stanescu in dosar mai apar Marian Belu Briceag, Florin Cotosman si Remus Manolache.
Constanta: Fost procuror, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta Un fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanta a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanta la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, informeaza News.ro. El a fost judecat pentru ca a cerut 500 de euro pentru a interveni intr-un dosar legat de infractiuni la regimul circulatiei, in care era cercetat celalalt inculpat din acest dosar. Decizia nu este definitiva.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by