Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi de luare de mită, achitaţi / Procesul a durat trei ani. Decizia nu este definitivă Zece din cei 22 de poliţişti din Brăila acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a le trece cu vederea încălcări ale legislaţiei rutiere au fost achitaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Brăila, iar ceilalţi au fost condamnaţi cu suspendare, anunță Mediafax. Decizia, după un proces care a durat trei ani, nu e definitivă.
​Victor Ponta şi Dan Şova, achitaţi în primă instanță în dosarul Turceni-Rovinari / Laurenţiu Ciurel şi Laurenţiu Graure, achitaţi şi ei / Doar Dumitru Cristea, fost director general al CE Turceni, a primit 4 ani de închisoare Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, anunță Mediafax. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA. În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Laurenţiu Ciurel, fost director general al Complexului Energetic Rovinari, şi Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.UPDATE Fostul premier Victor Ponta a reacționat, pe Facebook, la vestea achitării sale în primă instanță:"Ma bucur ca in Romania se poate face dreptate"
Pedepse cu suspendare, în prima instanţă, pentru cadrele didactice de la UMF Craiova cercetate pentru mită Cele şase cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova trimise în judecată pentru luare de mită au fost condamnate de magistraţii Tribunalului Olt la pedepse între doi şi trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit portalului instanţei, potrivit Agerpres.
Rechizitoriu DNA: Procurorii au pus sechestru inclusiv pe bunurile înstrăinate de Gabriel Oprea către membrii familiei Procurorii au pus sechestru inclusiv pe bunurile înstrăinate de Gabriel Oprea către membrii familiei, potrivit rechizitoriului prin care fostul vicepremier şi ministru de Interne a fost trimis în judecată în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, arată Agerpres.
Rechizitoriul DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: Poliţia rutieră a însoţit deplasările lui Gabriel Oprea la destinaţii cu vădit caracter privat Gabriel Oprea era însoţit de echipaje ale Poliţiei rutiere inclusiv în deplasări cu caracter privat, potrivit rechizitoriului prin care fostul vicepremier şi ministru de Interne a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, notează Agerpres. Probele administrate au mai arătat că, încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, Oprea a dispus ca şi el să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, formate dintr-un autoturism cu un agent şi un ofiţer şi o motocicletă.Procurorii au pus sechestru inclusiv pe bunurile înstrăinate de Gabriel Oprea către membrii familiei
Fostul deputat Mihail Boldea, achitat de Curtea de Apel Iaşi în dosarul în care e acuzat de spălare de bani Magistraţii Curţii de Apel Iaşi l-au achitat pe fostul deputat gălăţean Mihail Boldea în dosarul în care este acuzat de spălare de bani în formă continuată, informează Agerpres.
Procesul lui Constantin Nicolescu: DNA cere şapte ani de închisoare pentru fostul șef al CJ Argeș; la fel şi pentru deputatul PSD Mircea Drăghici Un procuror de la DNA a cerut, joi, magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu şi a deputatului PSD Mircea Drăghici la câte şapte ani de închisoare cu executare într-un dosar de abuz în serviciu legat de contracte de consultanţă, informează Agerpres.
Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiţionată a lui Victor Becali; decizia nu este definitivă Victor Becali, condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare în dosarul în care a fost condamnat împreună cu fratele său, Ioan, pentru că i-au dat mită de 200.000 de euro fostei judecătoare Geanina Terceanu, rămâne în închisoare, instanţa respingând joi cererea sa de liberare condiţionată, anunţă News.ro. Decizia nu este definitivă.
Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației, trimis în judecată de DNA în dosarul Bazei Cutezătorii Mihnea Costoiu, fost ministru al Educației, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Costoiu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada martie - septembrie 2009, a încheiat cu Fundația 'Dinu Pescariu' un act adițional la un contract de locaţiune încheiat anterior cu RAAPPS, "cu încălcarea dispozițiilor legale privind bunurile proprietate publică", cauzând astfel Ministerului Educației Naționale un prejudiciu în valoare totală de 10.796.662,8 euro.
Fostul procuror Mircea Negulescu s-a prezentat la sediul DNA Fostul procuror Mircea Negulescu s-a prezentat, marţi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, scrie Agerpres. La intrarea în sediul DNA, Mircea Negulescu nu a dorit să facă declaraţii presei.
Rechizitoriu DNA: În Timiş a funcţionat un sistem de corupere a autorităţii poliţieneşti, ce s-a format pornind de la factorul politic În judeţul Timiş a funcţionat, între anii 2013 şi 2015, un sistem de corupere a autorităţii poliţieneşti, ce s-a format pornind de la factorul politic, potrivit rechizitoriului prin care Petru Sorin Muntean, fost inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupţie alături de mai mulţi subordonaţi, dar şi de alte persoane.
Percheziţii DNA la Serviciul Economic al Primăriei din Târgu Mureş Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, luni, o serie de percheziţii la Serviciul Economic al Primăriei Târgu Mureş. Surse din cadrul Primăriei Târgu Mureş susţin că, pe lângă Serviciul Economic al Primăriei Târgu Mureş, pe partea de achiziţii, şi societatea de transport local ar mai fi vizată şi Administraţia Domeniului Public, scrie Agerpres.
Omul de afaceri Liviu Luca, în greva foamei la Penitenciarul din Ploieşti Omul de afaceri Liviu Luca, încarcerat la Penitenciarul Ploieşti, a intrat de vineri în greva foamei după ce, în celula acestuia, a fost făcută o percheziţie în timpul căreia atât el, cât şi ceilalţi deţinuţi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces, scrie Agerpres.
Fost viceprimar in Cluj, condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare Fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath a fost condamnată, vineri, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în acelaşi dosar fiind condamnat şi omul de afaceri Zsolt Fodor, care a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, transmite news.ro. Decizia judecatorilor nu este definitiva.
Sentinta in dosarul de coruptie in care Vlad si Mircea Cosma au fost condamnati in prima instanta la 5 si respectiv 8 ani de inchisoare, amanata pentru a treia oara Magistratii instantei supreme au amanat din nou joi, pentru a treia oara, pronuntare sentintei in dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat in prima instanta la opt ani inchisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani inchisoare, anunta News.ro. Noul termen pentru pronuntarea deciziei in acest dosar este 26 martie.
Liviu Dragnea a parasit sediul instantei supreme dupa 7 ore: Nu am case sau investitii in Brazilia / Am aflat azi ca fosta sotie a platit prejudiciul, nu e treaba mea, e decizia ei Liviu Dragnea a parasit, miercuri, sediul instantei supreme putin dupa ora 17:00, la peste 7 ore de la sosirea la ICCJ, unde a fost audiat in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman,  in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. Dragnea le-a spus jurnalistilor, la plecare, ca a aflat miercuri ca fosta sa sotie, Bombonica Prodana, judecata si ea in acest dosar pentru abuz in serviciu, a achitat prejudiciul, el afirmand ca "Nu e treaba mea, e decizia ei."
Instanta suprema a decis, in premiera, sa aiba loc o confruntare intre Liviu Dragnea si fosta sefa a DGASPC Teleorman, in aceasta dupa-amiaza Instanta suprema a decis, in premiera, cu putin timp in urma, ca in aceasta dupa-amiaza sa aiba loc o confruntare intre Liviu Dragnea si fosta sefa a DGASPC Teleorman, in dosarul angajarilor fictive, in care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana, anunta Realitatea Tv. Motivul este, potrivit presedintelui completului de judecata, acela ca au existat contradictii intre "declaratiile date de cei doi inculpati". Liviu Dragnea se afla de 6 ore si jumatate la sediul ICCJ.
Martor in dosarul lui Dragnea: Mi-a propus colaborarea cu PSD si tot el mi-a spus ca voi fi angajata temporar la DGASPC, pentru ca la PSD nu eram platita / Imi era frica de Dragnea, nu e vina lui Anisa Niculina Stoica, una dintre angajatele DGASPC Teleorman mentinuta in functie si platita desi ar fi lucrat in realitate la organizatia PSD, a declarat, miercuri, la instanta suprema, ca ea nu a cerut nimanui sa fie angajata pe vreun post, ca lucra in presa locala si ca Liviu Dragnea i-a propus colaborarea cu PSD, tot el fiind si cel care i-a spus ca va fi angajata la DGASPC, temporar, pentru a incasa un salariu, in conditiile in care la PSD nu era platita, scrie news.ro.
Toni Neacsu, avocatul Bombonicai Prodan: Plata prejudiciului nu inseamna recunoasterea faptei, ci maximizarea sanselor clientei mele Avocatul acesteia, Toni Neacsu, fost judecator si membru CSM, spune ca plata prejudiciului de catre fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodan, nu inseamna implicit si recunoasterea faptelor de care aceasta este acuzata.
Digi 24: Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, a platit prejudiciul in dosarul angajarilor fictive si cere incetarea procesului Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a transmis, prin avocatul sau, un document prin care anunta instanta de judecata ca a platit prejudiciul in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in valoare de peste 108.000 de lei, potrivit Digi 24. Fosta sotie a lui Liviu Dragnea cere in acest fel incetarea procesului, in ceea ce o priveste. Judecatorii urmeaza sa discute aceasta solicitare.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by