3298 de zile de la trimiterea in judecata

Mega-dosarul Retrocedarile ilegale - Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam


Viorel Hrebenciuc, Ilie Sirbu, Ioan Adam (parlamentari PSD) si Adam Craciunescu (director general Romsilva) sunt acuzati de procurorii DNA de fapte de coruptie in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri si terenuri agricole, in care prejudiciul depaseste 303 milioane euro. DNA a cerut pe 17 octombrie 2014 Camerei Deputatilor sa incuviinteze arestarea preventiva a parlamentarilor Hrebenciuc si Adam.

Citeste mai jos cum se desfasoara pas cu pas dosarul retrocedarilor ilegale si cele mai noi evenimente

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput ​urmarirea penala fata de cei patru pe 15 octombrie 2014, iar doua zile mai tarziu, pe 17 octombrie, au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc. Pe 23 octombrie, DNA l-a retinut pentru 24 de ore pe fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, care ulterior a fost arestat pentru 30 de zile, alaturi de Paltin Sturdza.

Citeste aici cum a apelat Elie Vlad Sturdza, nepotul Mariei Mavrocordat, la Gheorghe Paltin Sturdza pentru a-i fi retrocedate 43.000 de hectare

Potrivit procurorilor, in 2012 deputatul Adam Ioan le-a cerut judecatorilor Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel sa admita o cale extraordinara de atac, prin care au dispus restituirea in favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (nasul de cununie al lui Adam Ioan) a 43.227 de hectare de teren forestier si 50 de hectare de teren agricol pe raza judetului Bacau, creand un prejudiciu Romsilva de 303.888.615 euro.

Anchetatorii sustin ca judecatorii au dat aceasta solutie in conditiile in care mostenitorul nu se incadra in gradul de rudenie prevazut de lege fata de proprietarul deposedat si nu depusese cerere la Comisia locala de fond funciar pentru intreaga suprafata; pe parcursul judecatii isi modificase cererea si solicita numai restituirea dreptului asupra a 23.000 de hectare. In plus, pe o parte din terenurile revendicate, fusese deja reconstituit dreptul de proprietate fata de cateva sute de proprietari, precizeaza procurorii.

"Imediat dupa ce a obtinut in mod fraudulos decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, impreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza, Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier dobandit prin hotararea judecatoreasca mentionata", arata DNA.

Anchetatorii sustin ca in aprilie 2013, la initiativa lui Adam Ioan, Sturdza Paltin Gheorghe a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a intregii suprafete de teren forestier (43.277 ha) cu Dan Costin Bengescu, precum si un contract de mandat, prin care acesta din urma se angaja sa faca toate demersurile necesare pentru obtinerea titlului de proprietate. Pretul tranzactiei a fost de 2.500 euro/hectar, de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, pentru ca acest contract masca in cuprinsul sau si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau, informeaza DNA.

Pentru a obtine cat mai rapid titlul de proprietate, Dan Costin Bengescu l-a cooptat pe deputatul Viorel Hrebenciuc, care in schimbul a 12.000 de hectare din suprafata retrocedata trebuia sa isi foloseasca influenta politica la nivelul institutiilor si autoritatilor publice din judetul Bacau si a celor de la nivel central. In 2013, Hrebenciuc l-a sunat in mod repetat pe Adam Craciunescu, directorul general al Romsilva, s-a si dus la biroul acestuia, "reprosandu-i opozitia la punerea in posesia a lui Sturdza Paltin", afirma procurorii.

Pentru ca seful Romsilva l-a refuzat, Viorel Hrebenciuc i-ar fi cerut lui Ilie Sirbu sa intervina la el. In septembrie 2013, Hrebenciuc a intervenit pe langa membrii comisiilor locale Darmanesti si Dofteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, astfel incat acestia sa accepte predarea directa a suprafetelor de padure, fara avizul Comisiei Judetene de Fond Funciar, se arata in comunicatul DNA.

Procurorii anticoruptie spun ca in perioada septembrie - octombrie 2013, Viorel Hrebenciuc "si-a folosit influenta asupra directorului Directiei Silvice Bacau, caruia i-a reprosat 'blocajele' institutionale aparute, realizand totodata demersuri pentru ca acesta sa fie chemat la Bucuresti, pentru a fi 'instruit' cum sa procedeze in privinta demersurilor efectuate pentru restituirea in natura a celor 43.277 ha padure, demersuri care au avut ca efect convocarea acestuia din urma de catre directorul general al Romsilva, pe tema suprafetelor vizate de Paltin Gheorghe Sturdza".

Dupa ce Romsilva a depus o cerere de stramutare si a obtinut suspendarea judecatii litigiului care privea aceasta suprafata, Hrebenciuc i-a cerut lui Sirbu sa il determine pe Adam Craciunescu sa inlocuiasca persoana care reprezenta regia in cauzele ce priveau acest domeniu, conform anchetatorilor. Dupa admiterea cererii de stramutare, Ioan Adam i-a cerut lui Dan Bengescu sa ii transmita lui Viorel Hrebenciuc ca functionarii publici cu care a discutat despre terenurile revendicate l-au pacalit, subliniind ca deputatul Hrebenciuc si-a "dat cuvantul" ca va rezolva problema, mai spun procurorii.

Pe 15 octombrie 2014, DNA a anuntat ca a dispus masura controlului judiciar fata de Adam Craciunescu, directorul general Romsilva. In acelasi dosar al DNA, au fost pusi sub control judiciar judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, dupa ce instanta suprema a respins propunerea de arestare formulata de procurorii anticoruptie. Magistratii instantei supreme au emis pe 17 octombrie 2014 mandate de arestare preventiva si pe numele lui Dan Costin Bengescu si Iosif Kadas, in timp ce in cazul lui Jenica Poenaru si al lui Sorin Ion Iacob au luat masura arestului la domiciliu.

La DNA Brasov au fost audiati si sotia lui Ioan Adam, judecatoarea Roxana Adam, precum si printul Paul si printesa Lia. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei lor, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion". Iacob le-ar fi promis celor doi ca va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la functionari cu atributii in reconstituirea dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor terenuri si cladiri.

Si numele ministrului Mediului, Attila Korodi, apare in dosarul retrocedarilor ilegale, potrivit referatului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind propunerea de arestare preventiva a sase inculpati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie Agerpres. In document se arata ca inculpati din dosarul retrocedarilor ilegale sustineau ca vor lua legatura cu Attila Korodi pentru a interveni pe langa directorul Romsilva, Adam Craciunescu. Detalii aici

Viorel Hrebenciuc, interceptari in dosarul retrocedarilor: Suntem in plin razboi cu Romsilva! Vom castiga 100%! Suta la suta fac ordine / Deputatul PSD Ioan Adam ar fi afirmat ca Hrebenciuc si-a dat cuvantul ca va determina Romsilva sa nu mai apere padurile statului

STENOGRAME Dosarul retrocedarilor. Viorel Hrebenciuc: Acuma sa-l folosesc pe Ilie Sarbu. Sa-l calce pe cap


Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA pe 23 octombrie 2014. Alaturi de Andrei Hrebenciuc, DNA a extins urmarirea penala fata de doi avocati: Nicolae Mergeani (fost avocat stagiar la casa de avocatura a lui Valeriu Stoica, acum are propria casa de avocatura, membru in CA al SIF Muntenia), Victor Adrian Prodan (membru in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor al SIF Muntenia, a avut propria casa de avocatura), precum si fata de Carmen Elisabeta Dragoi, asociat si administrator al societatii comerciale Resedinta Varstnicilor SRL, toti acesta fiind acuzati de spalare de bani. In aceeasi zi a fost retinut pentru 24 de ore si Paltin Sturdza.

Dosarul a fost inaintat catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva fata de Andrei Hrebenciuc. Pe 24 octombrie 2014, Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza au fost arestati pentru 30 de zile.

Arestarea lui Andrei Hrebenciuc a venit la o saptamana dupa ce procurorii au anuntat ca vor sa-l aresteze preventiv pe tatal sau, Viorel Hrebenciuc, si le-au cerut parlamentarilor sa ii ridice imunitatea. Pe 21 octombrie, Viorel Hrebenciuc a spus ca a demisionat din Parlament, insa Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a afirmat ca demisia va deveni efectiva atunci cand ii va da citire in plen.

Pe 28 octombrie 2014, si Viorel Hrebenciuc a fost retinut, la o saptamana dupa ce a anuntat ca demisioneaza din Parlament si la mai putin de o zi dupa ce demisia sa a fost citita in plen si publicata in Monitorul Oficial. Pe 29 octombrie,  ICCJ a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc.

Pe 19 noiembrie 2014, deputatii au aprobat cererile justitiei pentru ridicarea imunitatii lui Ioan Adam; in fata uriasei presiuni generate de castigarea alegerilor de catre Klaus Iohannis, Parlamentul a facut intr-o singura zi mai multe pentru independenta justitei decat in ultimii doi ani. Detalii aici

La o zi dupa ce i-a fost ridicata imunitatea, Ioan Adam a fost arestat preventiv.

Ramaneti in sectiunea "Anticoruptie". HotNews.ro va va tine la curent cu tot ce este nou in dosarele monitorizate

Citeste si: E deja fenomen: tot mai multi politicieni isi trag dupa ei familia in dosare penale

Sistemul sofisticat prin care Viorel Hrebenciuc urma sa fie recompensat pentru retocedarea a 43.000 de hectare de padure: Firme controlate de off-shore-uri din Cipru

RISE Project: Afacerile puterii si ale opozitiei. Axa juniorilor: fiii lui Hrebenciuc si Cocos, afaceri via Cipru

Persoanele cercetate in dosar:

- Ioan Adam, deputat PSD in prezent - pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

- Viorel Hrebenciuc, deputat PSD in prezent - pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

- Ilie Sirbu, senator PSD in prezent - pentru infractiunile de folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat.

- Adam Craciunescu, director general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva in prezent - pentru infractiunile de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

- Sturdza Paltin Gheorghe, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

- Andrei Hrebenciuc, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta, spalare de bani.

Pozitia acuzatilor:

Viorel Hrebenciuc: “Sunt mai multe infractiuni si le voi studia cu avocatul. Ma voi prezenta cu avocatul ori de cate ori voi fi chemat” la audieri la DNA (Agerpres)

Ilie Sarbu a sustinut ca a ajuns sa fie audiat in acest dosar dupa ce numele sau a fost "amintit de o persoana". "Daca ei vin si spun: da, am discutat cu Ilie Sarbu, nu-i adevarat, n-am facut...", a declarat Ilie Sarbu, adaugand ca "Domnul Hrebeciuc, domnul Craciunescu, ei sunt cheia problemei" in dosarul retrocedarilor ilegale anchetat de DNA.

Decizii luate in dosar:

22 ianurie 2015 - procurorii anticoruptie au decis trimiterea in judecata a celor cercetati in dosar la Inalta Curte de casatie si Justitie. Detalii aici.

DATA INCEPERII URMARII PENALE
15 OCTOMBRIE 2014
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
22 IANUARIE 2015
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sirbu, Adam Craciunescu, Andrei Hrebenciuc

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :

INSTANTE:

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Primul termen in care se judeca dosarul. Judecatorii mentin starea de arest preventiv a inculpatilor

TERMEN: 26 ianuarie 2015
http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000295176

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Este admisa cererea lui Ioan Adam pentru arest la domiciliu

TERMEN: 3 februarie 2015
În temeiul art.221 din Codul de procedură penală admite cererea formulată de inculpatul Adam Ioan şi dispune ca pe durata arestului la domiciliu să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi cercetaţi în dosar, exceptând inculpata Adam Anca Roxana. Menţine celelalte obligaţii instituite în sarcina inculpatului Adam Ioan prin încheierea din data de 26 ianuarie 2015. Copia prezentei încheieri se comunică inculpatului şi instituţiei, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea sa şi organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta. Cu drept de contestaţie în 48 de ore, de la comunicare. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, astăzi, 3 februarie 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Se admite si cerera lui Chiuariu de a parasi teritoriul Romaniei

TERMEN: 5 februarie 2015
Admite cererea formulată de inculpatul Chiuariu Tudor Alexandru. Conform art.215 alin.2 lit.a din Codul de procedură penală încuviinţează părăsirea teritoriului României de către inculpat pentru perioada 20-22 februarie 2015 şi perioada 12-15 martie 2015. Potrivit art.215 alin.5 Cod procedură penală, copia prezentei încheieri se comunică inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Cu drept de contestaţie în 48 de ore, de la comunicare. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, astăzi, 5 februarie 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inculpatii raman in arest preventiv si la docmiciliu

TERMEN: 23 februarie 2015
Menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras / Mentine masura arestului la domiciliu pentru inculpaţii Ioan Adam şi Hrebenciuc Andrei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 4 martie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 5 martie 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 6 martie 2015
http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000295176

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta inlocuieste arestul preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc

TERMEN: 18 martie 2015
Instanta a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive a inculpatilor Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras cu masura arestului la domiciliu pe o durata de 30 zile. Stabileste termen de pronuntare cu privire la celelalte cereri si exceptii la data de 25 martie 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 25 martie 2015
Amana cauza la 12.05.2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc si Ioan Adam raman in arest la domiciliu. Instanta admite cererea lui Chiuariu de a parasi teritoriul Romaniei

TERMEN: 12 mai 2015
Instanta mentine masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei si Adam Ioan. De asemenea, judecatorii mentin si controlul judiciar dispus fata de inculpatii Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Mătăşel Ioan, Poenaru Jănică, Chiuariu Tudor Alexandru si Crăciunescu Adam. Instanta admite cererea formulata de inculpatul Ordog Lorand Andras privind parasirea imobilului pentru a se deplasa la cabinetul de stomatologie si oftalmologie la data de 18 mai 2015, in intervalul orar cuprins intre 8:30 - 15:00, precum si cererea inculpatului Hrebenciuc Andrei privind parasirea imobilului pentru a se deplasa la o clinica medicala. Instanta incuviinteaza parasirea teritoriului Romaniei de catre inculpatul Chiuariu Tudor Alexandru pentru perioada 26 mai 2015 - 31 mai 2015. Respinge cererile formulate de inculpatii Poenaru Janică, Craciunescu Adam, precum si celelalte cereri ale inculpatului Chiuariu Tudor Alexandru. Respinge cererile de revocare si de inlocuire a arestului la domiciliu formulate de inculpatii Ordog Lorand Andras, Sturdza Paltin Gheorghe, Hrebenciuc Andrei. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Mătăşel Ioan, Poenaru Jănică si Crăciunescu Adam. Respinge cererile de incetare, revocare, modificare a masurii controlului judiciar formulate de Chiuariu Tudor Alexandru. Decizia poate fi contestata in 48 de ore de la comunicare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta admite cererea lui Lorand Andras Ordog de a parasi imobilul

TERMEN: 26 mai 2015
In temeiul art. 221 alin. 6 Cod procedura penala, admite cererea formulata de inculpatul Ordog Lorand Andras privind parasirea imobilului, pentru a se deplasa la Cabinetul de stomatologie si la Laboratorul de radiologie dentara la data de 29 mai 2015, in intervalul orar cuprins intre 09:00 - 13:00. In baza art.275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in 48 de ore, de la comunicare. Pronuntata in sedinta de Camera de Consiliu, astazi, 26 mai 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Viorel Hrebenciuc ramane in arest la domiciliu. Tudor Chiuariu primeste permisiunea de a pleca din tara, la o conferinta de drept sportiv de la Haga

TERMEN: 5 iunie 2015
I. In baza art. 362 alin. 2 Cod procedura penala raportat la art. 208 alin. 2 Cod procedura penala, mentine masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei si Ioan Adam. II. In baza art. 362 alin. 2 Cod procedura penala raportat la art. 208 alin. 2 Cod procedura penala mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam. III. In temeiul art. 221 alin. 6 Cod procedura penala, admite cererea formulata de inculpatul Hrebenciuc Andrei privind parasirea imobilului, pentru a participa la inmormantarea prof. univ. dr. Dorel Ailenei, la data de 6 iunie 2015, in intervalul orar cuprins intre 11:00 - 15:00. IV. In temeiul art. 221 alin. 6 Cod procedura penala, admite cererea formulata de inculpatul Adam Ioan privind parasirea imobilului, unde are domiciliul, pentru a se deplasa la S.C. Dr. Vladau Dental Labor SRL din str. 13 Decembrie, nr. 1, municipiul Brasov, in perioada 15 iunie 2015 - 17 iunie 2015, in intervalul orar cuprins intre 16:40 - 20:20 si la data de 18 iunie 2015 in intervalul orar cuprins intre 16:40 - 19:20. V. Admite cererea formulata de inculpatul Chiuariu Tudor Alexandru si, in baza art.215 alin.2 lit.a din Codul de procedura penala, incuviinteaza parasirea teritoriului Romaniei de catre inculpat pentru perioada 28 iunie 2015 - 5 iulie 2015, pentru conferinta de drept sportiv de la Haga; VI. Admite cererea formulata de inculpatul Iacob Sorin Ioan de a lua legatura cu avocatii lui Paul Philippe al Romaniei din cadrul Societatii de Avocati Mircea Andrei&Asociatii pentru a da socoteala despre gestiunea mandatelor incredintate, conform contractelor mentionate in notificarile primite de inculpat la data de 2 iunie 2015 (data po?tei). VII. Respinge cererile de revocare a arestului la domiciliu formulate de inculpatii Ordog Lorand Andras si Sturdza Paltin Gheorghe, precum si cererile de revocare a controlului judiciar formulate de inculpatii Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica si Craciunescu Adam. VIII. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar si de incetare a obligatiei de a nu parasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea organului judiciar formulate de inculpatul Chiuariu Tudor Alexandru. IX. Respinge cererile de inlocuire a arestului la domiciliu formulate de inculpatii Ordog Lorand Andras, Sturdza Paltin Gheorghe, Hrebenciuc Andrei. Cu drept de contestatie in 48 de ore, de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 5 iunie 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei, scapa de arestul la domiciliu

TERMEN: 23 iunie 2015
Instanta inlocuieste masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei si Adam Ioan, cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile. Pe timpul cat se afla sub control judiciar, fiecare dintre inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei si Adam Ioan trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat. Magistratii dispun ca, pe timpul controlului judiciar, sa fie respectate urmatoarele obligatii: - sa nu se apropie de ceilalti inculpati din prezenta cauza, de martorii din prezenta cauza - respectiv: BUTNARU VIOREL; RUSU MIRCEA VELICAN MARIA DANIELA; ATONOAIE SORIN; BENEGUI ALEXANDRA DANIELA; BOCAN OCTAVIAN CLAUDIU; BUJOR IOAN; DUDA CARMEN-ALINA, CICHI TRAIAN; CIUBOTARU LUCIAN-MANUEL; COROIU ELENA; CRUCEANU JULIETA-GENOVEVA; DANCU ADELA-MARIA; LACATUSU DUMITRU; SERBAN ANDREI; FRATES MIRELA; HADARAG EMIL; HADARAG GEORGEL; MOHANU GHEORGHE; COJOCARU NELA; ORASTEANU NICOLAE; PASCU PETRU ADRIAN; PISLARU CONSTANTIN-FLORIN; POCOVNICU CONSTANTIN-DORIAN; RUSU DRAGOS; VASILJEVIC PETAR-DANIEL; ALBISTEANU CATALIN - MANUEL; ARHIR CRISTINA; KORODI ATTTILA; AVRAM MARIETA; COJOCARU LUCIANA-LILIANA; JOISA ION; CUMANOV LAURA; POPESCU ADRIAN-LIVIU; SERBAN CLAUDIU-OCTAVIAN; DUMITRU CLAUDIA; RUSU IOAN-CATALIN; RADULESCU CONSTANTIN - sau de persoanele fata de care cauza a fost disjunsa cauza, respectiv: ORDOG MELINDA, UTA GABRIEL, HANGANU HORATIU, PISLARU AUREL, POTEACA ANDREI, OLARI AUREL, VELICAN MARIA DANIELA, SIRBU ILIE, PRODAN VICTOR ADRIAN, MERGEANI NICOLAE si DRAGOI CARMEN, SOVA DAN COMAN, PAUL PHILIPPE AL ROMANIEI si LIA GEORGIA A ROMANIEI, CIOCOIU ALINA CARMEN, VLASE GABRIEL, GHELASA VIOREL GHEORGHE si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, cu urmatoarele exceptii: inculpatul Hrebenciuc Viorel are posibilitatea de a comunica cu inculpatul Hrebenciuc Andrei; inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe are posibilitatea de a comunica cu inculpata Zaharia Gabriela Rodica; inculpatul Adam Ioan are posibilitatea de a comunica cu inculpata Adam Anca Roxana; inculpatul Ordog Lorand Andras are posibilitatea de a comunica cu Ordog Melinda. a) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. Atrage atentia Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei si Adam Ioan ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. Istanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam. Modifica masura controlului judiciar in ceea ce-i priveste pe inculpati Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam in sensul ca inlatura obligatia de a nu parasi limita teritoriala a tarii, decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar Respinge cererile de revocare a arestului la domiciliu si de revocare a masurii controlului judiciar. Respinge cererile privind constatarea incetarii de drept a masurii preventive a arestului la domiciliu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Termen preschimbat

TERMEN: 6 august 2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Viorel Hrebenciuc si fiul sau Andrei, precum si Ioan Adam raman sub control judiciar

TERMEN: 16 septembrie 2015
Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam. Magistratii resping cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de Iacob Sorin Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Matasel Ioan, Craciunescu Adam. Resping, de asemenea, cererea formulata de aparatorul desemnat din oficiu inculpatului Hrebeciuc Viorel privind inlaturarea omisiunii vadite cu referire la acordarea onorariului avocatial pentru sedinta din 23.06.2015 si onorariul partial pentru sedinta din data de 27.07.2015. Cu drept de contestatie in 48 de ore, de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 septembrie 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Viorel si Andrei Hrebenciuc au recunoscut partial acuzatiile

TERMEN: 12 octombrie 2015
Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei, au recunoscut partial acuzatiile aduse de procurorii DNA, insa judecatorii nu au fost de acord cu procedura simplificata a judecatii, transmite Euractiv.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amana cauza

TERMEN: 20 octombrie 2015
Cu privire la cererile formulate, instanta se va pronunta pe data de 9.11.2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 9 noiembrie 2015
Magistratii mentin masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam. Resping cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de Adam Ioan, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Craciunescu Adam, Poenaru Janica si Ordog Lorand Andras. Cu drept de contestatie in 48 de ore, de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 09 noiembrie 2015. Termen 3 decembrie 2015, ora 09:00.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Ioan Adam va fi audiat ca martor cu privire la acuzatiile de luare de mita

TERMEN: 3 decembrie 2015
Instanta admite cererea formulata de inculpatul Ordog Lorand Andras si dispune audierea inculpatului Adam Ioan in calitate de martor cu privire la acuzatiile privind infractiunea de luare de mita. Magistratii resping, ca inadmisibila, cererea formulata de inculpatul Ordog Lorand Andras de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 374 alin. 7 Cod procedura penala, art. 110 alin 5 teza a II-a Cod procedura penala si a dispozitiilor art. 123 alin. 2 Cod procedura penala. Cu drept de apel in 48 de ore de la pronuntare. Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Kadas Iosif, Iacob Ioan Sorin, Matasel Ioan, Poenaru Janica, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de Poenaru Janica, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Ordog Lorand Andras, Chiuariu Tudor Alexandru si Craciunescu Adam. Cu drept de contestatie in 48 de ore, de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 3 decembrie 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 15 ianuarie 2016
In vederea continuarii cercetarii judecatoresti, instanta fixeaza termene la data de 28.01.2016, ora 13:00, la data de 19.02.2016, ora 09:00, la data de 24.02.2016, ora 09:00.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 28 ianuarie 2016
Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de Viorel Hrebenciuc, Dan Costin Bengescu, Sturdza Paltin Gheorghe, Lorand Andras Ordog, Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Iosif Kadas, Ioan Sorin Iacob, Ioan Matasel, Janica Poenaru, Tudor Alexandru Chiuariu, Adam Craciunescu. De asemenea, magistratii resping cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de Craciunescu Adam, Ordog Lorand Andras, Chiuariu Tudor Alexandru si Poenaru Janica. Decizia poate fi atacata cu contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 28 ianuarie 2016.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 19 februarie 2016
Instanta amana cauza si acorda termen la 24.02.2016.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Instanta acorda termen la Curtea Militara de Apel Bucuresti

TERMEN: 24 februarie 2016
In vederea continuarii cercetarii judecatoresti, instanta amana cauza si acorda termen la data de 25.03.2106, ora 09:00, la Curtea Militara de Apel Bucuresti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 25 martie 2016
Admite cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Poenaru Jănică. În baza art. 362 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 242 alin. 1 din Codul de procedură penală revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de Poenaru Jănică. 2. În baza art. 362 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 208 alin. 2 Cod procedură penală menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Ordog Lorand Andras, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Kadas Iosif, Iacob Sorin Ion, Mătăşel Ioan, Chiuariu Tudor Alexandru şi Crăciunescu Adam. 3. Respinge cererile de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar formulate de inculpaţii Crăciunescu Adam, Chiuariu Tudor Alexandru, Ordog Lorand Andras, Iacob Sorin Ion şi Mătăşel Ioan. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă public, azi 25 martie 2016.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Amanare

TERMEN: 27 aprilie 2016

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 11 mai 2016
În baza art. 362 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 208 alin. 2 Cod procedură penală menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Adam Ioan, Hrebenciuc Viorel, Ordog Lorand Andras, Sturdza Paltin Gheorghe, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif, Hrebenciuc Andrei, Iacob Sorin Ion, Chiuariu Tudor Alexandru, Mătăşel Ioan şi Crăciunescu Adam. Respinge cererile de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar formulate de inculpaţii Iacob Sorin Ion, Mătăşel Ioan, Crăciunescu Adam şi Chiuariu Tudor Alexandru.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Continua judecata

TERMEN: 30 mai 2016
În vederea continuării cercetării judecătoreşti acordă termen de judecată la data de 22.06.2016

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Inculpatii scapa de controlul judiciar

TERMEN: 22 iunie 2016
În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Adam Ioan, Hrebenciuc Viorel, Ordog Lorand Andras, Sturdza Paltin Gheorghe, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif, Hrebenciuc Andrei, Iacob Sorin Ion, Chiuariu Tudor Alexandru, Mătăşel Ioan şi Crăciunescu Adam. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă public, azi, 22 iunie 2016.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Termen Nou

TERMEN: 15 septembrie 2016

4228 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by