3935 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul "Judecatoarele de la Tribunalul Bucuresti" - Antonela Costache si Viorica Dinu


Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti sunt acuzate de procurorii anticoruptie de trafic de influenta si luare de mita, pentru a pune in libertate inculpati acuzati de trafic de droguri, trafic de persoane si coruptie. In cursul lunii ianuarie 2013, grefierul Vasilescu Sorin de la Tribunalul Bucuresti ar fi primit 5.000 de euro de la doi avocati pentru a manipula sistemul informatic de inregistrare a cauzelor penale astfel incat recursul declarat de Dinel Nutu (fost Staicu) impotriva deciziei de mentinere a arestului preventiv sa fie repartizat completului din care faceau parte Viorica Dinu si Antonela Anemary Costache.

UPDATE Procurorii DNA au dispus pe 8 iulie 2013 trimiterea in judecata a celor doua foste judecatoare, iar dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, grefierul Vasilescu Sorin s-a inteles cu Antonela Anemary Costache sa ii ceara avocatei Ileana Alina Raducan 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru el si 100.000 de euro pentru Antonela Anemary Costache. Aceasta urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului. Pe de alta parte, judecatoarea Viorica Dinu, prin intermediul judecatoarei Antonela Anemary Costache si a grefierului Vasilescu Sorin, ar fi acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de catre Ileana Alina Raducan.

In plus, fratele lui Dinel Nutu i-ar fi dat prin intermediari judecatoarei Viorica Dinu 45.000 euro pentru a determina eliberarea acestuia, iar ulterior pentru ca demersurile de punere in libertate a lui Dinel Nutu au esuat, Viorica Dinu i-a inapoiat banii.

In decembrie 2012, Viorica Dinu, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia Penala, cu ajutorul Antonelei Anemary Costache, judecator la aceeasi sectie penala, ar fi primit de la mai multe persoane 32.500 euro si a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a inca 15.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte hotarari favorabile in trei cauze penale, sustin procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Alte persoanele inculpate in dosar:

Vasilescu Sorin, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti
Petre Daniel Costel, avocat in Baroul Bucuresti
Petre Daniela, sotia inculpatului Petre Daniel Costel
Raducan Ileana Alina, avocat in Baroul Dolj
Staicu Marian, fratele lui Nutu (fost Staicu) Dinel
Cirlan Angela
Neagu Leon-Marius
Catrin Marian
Tudor Marian Vasile

Pozitia acuzatilor:

Antonela Costache la Curtea de Apel Bucuresti: "Regret nespus ca ma aflu aici. Va rog sa tineti cont de presiunea mediatica negativa, care mi-a afectat activitatea profesionala si viata personala. Ma aflu aici datorita declaratiilor a trei denuntatori. Daca reprezint un pericol public? Nu cunosc pe nimeni de aici, in afara de Dinu Viorica. Ma gandesc acum numai la copilul meu, pe care l-am lasat acasa".

Masuri luate in dosar:

Urmarirea penala a inceput pe 14 martie 2013, cand procurorii au dispus retinerea Antonelei Anemary Costache, Vioricai Dinu, Alinei Ileana Raducan, lui Marian Vasile Tudor, lui Marian Catrin, Angelei Cirlan si a lui Neagu Leon Marius pe un termen de 24 de ore. Fata de Sorin Vasilescu, Daniel Costel Petre si Daniela Petre, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile. Tot pe 14 martie 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functia de judecator a Vioricai Dinu si Antonelei-Anemary Costache - din cadrul Tribunalului Bucuresti.

Pe 15 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache. Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin.

Pe 20 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursurile la masura preventiva data de Curtea de Apel Bucuresti si a mentinut masura arestarii preventive si in cazul altor patru inculpati din acelasi dosar, respectiv avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. De asemenea, ICCJ a admis recursul procurorilor in privinta lui Marian Catrin, hotarand arestarea preventiva a acestuia.

Tribunalul Bucuresti a a decis pe 28 martie ca in acelasi dosar sa fie arestat preventiv si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mita si cumpararea influentei judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache. Pe 1 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca judecatoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti sa ramana in arest preventiv, respingandu-i cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

La momentul retinerii, Viorica Dinu judeca dosarul in care este acuzat Dan Voiculescu si alte persoane in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, tot ea fiind cea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vantu in dosarul in care era acuzat de favorizarea infractorului. Antonela Costache era presedinta Sectiei a II-a Penala de la Tribunalul Bucuresti si cea care a facut parte din completul de judecata care a solutionat dosarul in care a fost acuzat Fanel Pavalache.

Citeste aici cele mai importante pasaje din rechizitoriul procurorilor si vezi cum au luat 55.000 de euro spaga si i-au dat inapoi pentru ca n-au rezolvat dosarul

DATA INCEPERII URMARII PENALE
14 MARTIE 2013
DATA TRIMITERII IN JUDECATA
8 IULIE 2013
DATA PRESCRIERII FAPTEI

NUME: Antonela Costache si Viorica Dinu

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :judecatoare in cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia Penala

INSTANTE:

Curtea de Apel Bucuresti - Judecarea propunerii de arestare preventiva incepe cu o amanare

TERMEN: 14 martie 2013
Magistratii decid amanarea cazului

Curtea de Apel Bucuresti - Viorica Dinu si Antonela Costache sunt arestate preventiv

TERMEN: 15 martie 2013
Curtea de Apel Bucuresti a dispus in 15 martie emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru Viorica Dinu si Antonela Costache, avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi Bucurestiul.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recurs: Magistratii dispun arestarea preventiva a lui Catrin Marian

TERMEN: 20 martie 2013
Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin. Pe 20 martie, ICCJ admite recursul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie impotriva incheierii din data de 15 martie 2013, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti. In consecinta, magistratii dispun arestarea preventiva a lui Catrin Marian, pe o perioada de 29 zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului. Totodata instanta respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpatii Dinu Viorica, Costache Antonela Anemary, Cirlan Angela, Neagu Leon Marius, Tudor Marian Vasile si Raducan Ileana Alina impotriva aceleiasi incheieri si ii obliga pe acestia la plata sumei de cate 325 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de cate 25 lei pentru fiecare inculpat, reprezentand onorariul partial pentru aparatorii desemnati din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, pana la prezentarea aparatorului ales, pentru intimatul inculpat Catrin Marian, in suma de 25 lei, se va suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti - Respinge cererea de eliberare provizorie a Antonelei Costache

TERMEN: 1 aprilie 2013
Instanta respinge ca neintemeiata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a Antonelei Anemary Costache si o obliga pe aceasta la 150 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta prelungeste masura arestarii preventive

TERMEN: 8 aprilie 2013
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive. Cererea a fost formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. In consecinta, instanta a dispus prelungirea masurii arestarii preventive a inculpatilor Viorica Dinu, Antonela Anemary Costache, Angela Cirlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor si Ileana Alina Raducan pe o perioada de 30 de zile, de la data de 13.04.2013 pana la data de 12.05.2013 inclusiv, a inculpatului Marian Catrin pe o perioada de 30 de zile, de la data de 19.04.2013 pana la data de 18.05.2013 inclusiv si a inculpatului Marian Staicu pe o perioada de 30 de zile, de la data de 27.04.2013 pana la data de 26.05.2013 inclusiv. Magistratii au respins ca neintemeiate cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara, formulate de inculpatii Dinu Viorica, Costache Antonela Anemary, Raducan Ileana Alina, Catrin Marian si Staicu Marian. Cu recurs in 24 de ore de la pronuntare.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua prelungire a masurii arestarii preventive

TERMEN: 30 aprilie 2013
Instanta decide sa prelungeasca din nou masura arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, astfel: - a inculpatilor Dinu Viorica, Costache Antonela Anemary, Cirlan Angela, Neagu Leon Marius si Tudor Marian Vasile, incepand cu data de 13.05.2013, pana la 11.06.2013 inclusiv; - a inculpatului Petre Daniel Costel, incepand cu data de 14.05.2013, pana la 12.06.2013 inclusiv; - a inculpatului Catrin Marian, incepand cu data de 19.05.2013, pana la 17.06.2013 inclusiv - a inculpatului Staicu Marian, incepand cu data de 27.05.2013, pana la 25.06.2013 inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate raman in sarcina statului. Propunerea de prelungire a arestului preventiv a fost formulata de catre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. Cu recurs in 24 de ore de la pronuntare pentru procuror si comunicare pentru inculpati.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recurs: Dinu Viorica ramane in arest preventiv

TERMEN: 9 mai 2013
Magistratii ICCJ resping ca nefondate recursurile declarate de inculpatii Dinu Viorica, Cirlan Angela, Neagu Leon Marius, Catrin Marian si Staicu Marian impotriva incheierii din data de 30 aprilie 2013 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I Penala in dosarul nr. 3177/2/2013 (1455/2013). Obliga recurentii inculpati la plata sumei de cate 300 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de cate 25 lei, reprezentand onorariul pentru aparatorul desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recurs: cerere de liberare provizorie sub control judiciar

TERMEN: 24 mai 2013
Antonela Costache a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Magistratii ICCJ au amanat cauza pentru 7 iunie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Antonela costache ramane in arest preventiv

TERMEN: 7 iunie 2013
Instanta a respins cererea de liberare provizorie sub control judiciar depusa de Antonela Costache. (Sursa: http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=200000000304576 )

Curtea de Apel Bucuresti - Viorica Dinu si Antonela Anemary Costache raman in arest

TERMEN: 8 iulie 2013
Magistratii instituie masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pentru urmatorii inculpati: 1. VASILESCU SORIN 2. PETRE DANIELA 3. BOBOCEL BOGDAN MARIAN 4. NICOLAE PETRISOR, (fost DUDUIANU, zis "CRISTOFOR") 5. MINCA STEFAN zis "ROSOVELT" 6. DINU LAURENTIU GEORGE zis "GORE" 7. DUMITRESCU DRAGOS 8. AMZA SILVIU, 9. IAPARNICU TONY VIOREL 10. PANDELE DRAGOS De asemenea, instituie masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pentru urmatorii inculpati: 1. CIRLAN ANGELA 2. RADUCAN ILEANA ALINA 3. CATRIN MARIAN 4. DANCUTA CARMEN IONELA 5. NEAMTU IULIA. Magistratii au mai decis ca pe timpul masurii preventive inculpatul Sorin Vasilescu sa respecte urmatoarele obligatii: - sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei; - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme. - sa nu se apropie de persoanele impreuna cu care a comis fapta, de martori, experti ori alte persoane, stabilite de instanta, si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect; Aceleasi obligatii sunt instituite si pentru Daniel Petre, cu o exceptie, aceasta avand dreptul sa vorbeasca cu inculpatul Petre Daniel Costel, care este sotul sau. Aceleasi obligatii le revin si celorlalti inculpati. Instanta a anuntat ca in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor ce le revin se va lua impotriva lor masura arestarii preventive. Onorariul avocatilor din oficiu de cate 200 lei, pentru inculpatii Dinu Laurentiu George, Petre Daniela, Pandele Dragos, se va suporta din fondul Ministerului Justitiei - Onorariul partial pentru avocatul din oficiu pentru inculpatii Cirlan Angela, in cuantum de cate 100 lei, va fi suportat din fondul Ministerului Justitiei. Celelalte cheltuieli judiciare raman in sarcina statului. Instanta mentine masura arestului pentru Viorica Dinu, Antonela Anemary Costache, Leon Marius Neagu, Marian Staicu, Daniel Costel Petre. Magistratii au respins ca nefondate cererile inculpatilor: Staicu Marian, Neagu Leon - Marius, Petre Daniel Costel, Costache Antonela Anemary si Dinu Viorica privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara. Onorariul partial pentru avocatul din oficiu al inculpatului Staicu Marian, in cuantum de 100 lei, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Obliga inculpatii la plata sumei de cate 300 lei cheltuieli judiciare statului. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta il obliga pe Marian Vasile Tudor sa nu paraseasca localitatea

TERMEN: 9 iulie 2013
Magistratii instituie masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pentru inculpatul Marian Vasile Tudor. Pe timpul masurii preventive, inculpatul are obligatia de a respecta urmatoarele: - sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; - sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei; - sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme. - sa nu se apropie de persoanele impreuna cu care este acuzat ca ar fi comis fapta, de martori, experti ori alte persoane, stabilite de instanta, si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect. In caz de incalcare cu rea-credinta a masurii de preventie sau a obligatiilor care-i revin, se va lua fata de acesta masura arestarii preventive. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta respinge eliberarea provizorie a inculpatilor Dinu Viorica si Costache Antoanela

TERMEN: 31 iulie 2013
Instanta respinge ca nefondate cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpatii: Dinu Viorica, Costache Antoanela Anemary, Neagu Leon Marius, Staicu Marian si Petre Daniel Costel. Instanta respinge, de asemenea, ca nefondata cererea de inlocuire a masurii obligarii de a nu parasi localitatea cu masura obligarii de a nu parasi tara formulata de inculpata Dancuta Carmen Ionela. Respinge ca nefondata cererea de incuviintare de parasire a localitatii formulata de inculpata Dancuta Carmen Ionela. Obliga inculpatii Dinu Viorica, Costache Antoanela Anemary, Neagu Leon Marius, Staicu Marian, Petre Daniel Costel si Dancuta Carmen Ionela la plata sumei de cate 300 lei cheltuieli judiciare statului. Cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti - Viorica Dinu si Antonela Anemary Costache raman in arest

TERMEN: 14 august 2013
Magistratii mentin arestarea preventiva a inculpatilor Viorica Dinu, Antonela Anemary Costache, Daniel Costel Petre, Leon Marius Neagu si Marian Staicu. Instanta a respins astfel ca neintemeiate cererile formulate de aparatorii inculpatilor cu privire la inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara. Cu drept de recurs in termen de 24 de ore de la comunicare in ceea ce priveste mentinerea arestarii preventive a inculpatilor si definitiva in ceea ce priveste respingerea cererilor de inlocuire a masurii arestarii preventive.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 9 septembrie 2013
Instanta amana pronuntarea la 16.09.2013 asupra cererilor formulate si asupra exceptiei de nelegala sesizare a instantei si neregularitate a actului de sesizare.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta a respins mai multe exceptii si cereri formulate de avocatii inculpatilor

TERMEN: 16 septembrie 2013
Instanta respinge, ca nefondate, exceptiile de neregularitatea actului de sesizare a instantei. Exceptiile au fost formulate de inculpatii Viorica Dinu si Daniel Costel Petre. Magistratii au respins ca nefondate si cererile de eliberare sub control judiciar formulate de inculpatii Viorica Dinu, Antoanela Anne Marie Costache, Leon Marius Neagu si Marian Staicu. Instanta a respins, de asemenea, ce nefondate, cererile de inlocuire a masurii obligarii de a nu parasi localitatea, cu masura obligarii de a nu parasi tara formulate de inculpatii Angela Cirlan, Ileana Alina Raducanu si Iulia Neamtu. Magistratii au respins ca nefondata si cererea de revocare a masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara formulata de inculpatul Sorin Vasilescu. Instanta a respins ca prematur introduse cererile formulate de Daniel Costel Petre si Daniela Petre, privind confiscarea extinsa si ii obliga pe inculpatii Viorica Dinu, Antoanela Anne Marie Costache, Leon Marius Neagu, Marian Staicu, Daniel Costel Petre, Angela Cirlan, Ileana Alina Raducanu, Sorin Vasilescu, Iulia Neamtu, Daniela Petre, la cate 1.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. Decizia poate fi atacata cu recurs. Instanta a fixat termen de judecata la data de 10 octombrie 2013, ora 13:00, cand vor fi citate partile.

Curtea de Apel Bucuresti - Judecatoarele raman in arest

TERMEN: 10 octombrie 2013
Judecătorii CAB au respins joi seară cererile celor două judecătoare de înlocuire a măsurii preventive cu măsura interzicerii de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu. // Judecatoarea Viorica Dinu a facut declaratii in fata instantei. Detalii aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-15773977-judecatoarea-viorica-dinu-simte-umilita-arest-analfabetii-acelasi-loc-cei-studii-superioare.htm

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 octombrie 2013
Instanta amana dosarul

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 21 octombrie 2013
Magistratii amana din nou cauza

Curtea de Apel Bucuresti - Este respinsa cererea de abtinere a unuia dintre judecatori

TERMEN: 11 noiembrie 2013
Unul dintre judecatori cere sa se abtina. Instanta decide: "Respinge ca neîntemeiată declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran".

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 25 noiembrie 2013
Instanta amana pronuntarea la 29.11.2013 asupra cererilor formulate si asupra starii de arest.

Curtea de Apel Bucuresti - Majoritatea inculpatilor si-au recunoscut vina

TERMEN: 9 decembrie 2013
Majoritatea inculpatilor din dosar si-au recunoscut vina si au cerut sa beneficieze de articolul 320 indice 1 din Codul de procedura penala care prevede reducerea pedepsei ca urmare a recunoasterii faptelor, transmite Agerpres. Dintre inculpatii care solicita reducerea pedepsei cu o treime, sotii Daniela si Daniel Petre si-au recunoscut faptele, insa sustinut ca nu au sprijinit niciun grup infractional organizat si au cerut schimbarea incadrarii juridice. Potrivit agentiei de presa citate, jurista Daniela Petre a povestit ca a cunoscut-o pe judecatoarea Viorica Dinu intr-o vacanta, pe o plaja din Turcia, insa s-au intalnit intamplator, fara a merge impreuna acolo. Aceasta a sustinut ca ulterior a vizitat-o de mai multe ori pe Viorica Dinu si i-a dat acesteia diferite plicuri de la sotul sau, care era implicat in dosarul lui Dinel Staicu. Daniel Petre, aflat in arest preventiv, a recunoscut ca s-a intalnit cu inculpata Alina Raducan, unul dintre avocatii lui Dinel Staicu care, potrivit lui Daniel Petre, avea ca singur obiectiv acela de a se ocupa de punerea in libertate a lui Staicu, scrie Agerpres. Daniel Petre a declarat: "I-am trimis, prin sotia mea, un biletel, prin care am intrebat-o pe judecatoarea Viorica Dinu ce stie despre dosarul lui Dinel Staicu si daca el poate fi pus in libertate. Dinu mi-a raspuns ca eliberarea lui este fezabila, in termen legal, deoarece a efectuat doi ani de detentie preventiva". El a mai povestit ca i-a dat, impreuna cu Alina Raducan, 5.000 euro lui Sorin Vasilescu, ca sa repartizeze dosarul la completul unde se afla judecatoarea Dinu. In total, ar fi fost ceruti lui Marian Staicu, fratele lui Dinel, 150.000 euro, dintre care 145.000 euro au ajuns la judecatoarea Viorica Dinu, pentru a fi pronuntata o solutie de eliberare din arest. Banii au fost restituiti insa, deoarece completul din care mai faceau parte inca doua judecatoare a respins recursul lui Dinel Staicu si acesta a ramas in arest preventiv. Magistratii au stabilit ca urmatorul termen in acest dosar este pe 12 decembrie 2013, cand va fi audiata judecatoarea Viorica Dinu, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel Bucuresti - Viorica Dinu este audiata in sedinta secreta. Jurnalistii nu au voie in sala

TERMEN: 12 decembrie 2013
Judecatoarea Viorica Dinu este audiata astazi in sedinta secreta la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce magistratul Ion Bogdan Tudoran a decis acest lucru, transmite Agerpres. Potrivit sursei citate, la ultimul termen avocatul unui inculpat i-a atras atentia judecatorului Tudoran ca in sala de judecata sunt si reprezentanti si presei, iar magistratul i-a intrebat pe acestia, la bara, care este pregatirea lor profesionala si daca li s-a facut vreun instructaj cand au fost acreditati la Curtea de Apel. La inceputul sedintei de astazi, procesul a fost declarat secret, iar la audieri au acces numai procurorul de sedinta, inculpatii, avocatii acestora si asistentii avocatilor, relateaza Agerpres. Instanta a decis ca urmatorul termen este 19 decembrie 2013.

Curtea de Apel Bucuresti - Amana cauza

TERMEN: 19 decembrie 2013
Instanta amana pronuntarea la data de 23.12.2013 asupra cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpatii costache Antonela Anemary, Dinu Viorica, Neagu Leon Marius si Staicu Marian. Pe fondul cauzei acorda termen de judecata la data de 20.01.2014, ora 11, sala P 134.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta respinge eliberarea provizorie a judecatoarelor

TERMEN: 23 decembrie 2013
Instanta respinge ca nefondate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpatii Dinu Viorica, Costache Antonela, Neagu Leon si Staicu Marian. Respinge cererea de incuviintare a parasirii localitatii formulata de inculpata Dancuta Carmen Ionela. Obliga pe inculpatii Dinu Viorica, Costache Antonela, Neagu Leon si Staicu Marian la cate 1000 lei cheltuieli judiciare statului, iar pe inculpata Dancuta Carmen la 500 cheltuieli judiciare statului. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 20 ianuarie 2014
Instanta amana cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 23 ianuarie 2014
Instanta amana din nou cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Cauza se amana din nou

TERMEN: 24 ianuarie 2014
Amanare

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta amana pronuntarea pe cererile forumulate

TERMEN: 3 februarie 2014
Partile din proces solicita instantei sa treaca in acord judecarea dosarului cu noile prevederi ale codului penal intrat in vigoare la 1 februarie. Instanta amana pronuntarea pe aceste solicitari.

Curtea de Apel Bucuresti - Dosarul ramane suspendat pana la pronuntarea instantei

TERMEN: 10 februarie 2014

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta mentine arestul prevenitv fata de o parte a inculpatilor

TERMEN: 13 februarie 2014
Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. În temeiul disp. art.362 rap. la art.238, pct.3 şi art.239 din Noul Cod de procedură penală, menţine starea de arest preventiv faţă de inculpaţii DINU VIORICA, COSTACHE ANEMARY ANTONELA, NEAGU LEON MARIUS şi PETRE DANIEL COSTEL. În temeiul disp.art.211 pct.2, rap. la art.214 şi art.215 din Noul Cod de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de următorii inculpaţi: Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Răducan Ileana Alina, Neamţu Iulia, Amza Silviu Constantin, Iaparnicu Tony Viorel, Pandele Dragoş, Dăncuţă Carmen Ionela, Cârlan Angela, Catrin Marian, Dumitrescu Dragoş, Bobocel Bogdan Marian, Mincă Ştefan, Nicolae Petrişor şi Staicu Marian. Potrivit art.215 alin.1 din N.C.p.p., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie din raza de domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.2, din N.C.p.p., pe timpul controlului judiciar, dispune ca inculpaţii să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limită teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; d) să nu se apropie de alţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori ori experţi sau de alte persoane în legătură cu cauza şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale. Prorogă soluţionarea cererii Parchetului pentru luarea măsurii preventive a arestului faţă de inculpatul Dinu Laurenţiu George, pentru termenul din data de 24 februarie 2014. Respinge, ca nefondate, cererile formulate de Petre Daniela, Cârlan Angela şi Catrin Marian, privind luarea măsurii arestului la domiciliu. Respinge, ca nefondate, cererile inculpaţilor arestaţi Costache Antonela Annemary, Dinu Viorica, Neagu Leon Marius şi Petre Daniel Costel, privind înlocuirea arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În temeiul disp.art.241 lit.g Cod procedură penală, constată încetate de drept măsurile preventive dispuse în prezentul dosar faţă de inculpaţi, prin intrarea în vigoare la data de 1 februarie 2014 a Legii nr.135/2010, publicată în M.Of.486 din 15 iulie 2010. În baza art.275 alin.2 din Noul Cod de procedură penală, obligă pe fiecare dintre următorii inculpaţi Petre Daniela, Cârlan Angela, Catrin Marian, Dinu Viorica, Costache, Neagu Leon Marius şi Petre Daniel Costel la câte 1 ban cheltuieli judiciare faţă de stat. Pe fondul cauzei: dispune citarea următorilor martori din rechizitoriu: Vochin Claudia, Vochin Valentin, Constantin Marinela, Constantin Tudor, Constantin Sânziana, Rădină Mircea, Moldovan Adina Crina, Ioniţă Bogdan Gabriel, Barbu Cristian, Fodor Peter.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 24 februarie 2014
Instanta amana cauza si acorda termen de judecata la data de 24.03.2014 in vedere administrarii probatoriului propus. Cu privire la cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive fomulate de inculpatii Petre Daniel Costel, Costache Antoanela Anemary si Dinu Viorica, cat si la cererea de luare a masurii arestarii preventive pentru inculpatul Dinu Laurentiu amana pronuntarea la data de 27.02.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 27 februarie 2014
Instanta amana din nou cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 24 martie 2014
Instanta stabileste data pronuntarii asupra cererilor formulate la termenul de judecata din data de 24.03.2014 si cu privire la mentinerea starii de arest, la 31.03.2014; termen de fond la 10.04.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Cauza se amana din nou

TERMEN: 10 aprilie 2014
Instanta amana cauza si acorda termen peste o saptamana.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 17 aprilie 2014
Instanta amana cauza pentru administrare de probe.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru audierea inculpatilor

TERMEN: 24 aprilie 2014
Amana cauza pentru audierea inculpatilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Sunt respinse cererile de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlului judiciar

TERMEN: 9 mai 2014
Respinge, ca nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive, cu măsura controlului judiciar, formulate de inculpaţii Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary. (...) Obligă pe inculpaţii Dinu Viorica, Costache Antonela şi Petre Daniel Costel la câte 50 lei cheltuieli judiciare către stat.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru audierea martorilor

TERMEN: 22 mai 2014
In vederea audierii martorilor din rechizitoriu, instanta amana cauza la data de 02.06.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru administrare de probe

TERMEN: 2 iunie 2014
Magistratii amana cauza pentru administrarea probelor propuse.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 16 iunie 2014
Instanta decide amanarea: "PENTRU AUDIERE MARTORI LA DATA DE 10 07 2014 ORA 11:00 stabileşte termen pentru de pronunţare la data de 19 06 2014"

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 19 iunie 2014

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta mentine arestul la domiciliu al inculpatilor Dinu Viorica si Costache Antonela Anemary

TERMEN: 20 iunie 2014
Instanta mentine masura arestului la domiciliu a inculpatilor Dinu Viorica, Costache Antonela Anemary si Petre Daniel Costel. Magistratii admit cererea formulata de inculpatul Petre Daniel Costel privind modificarea obligatiei de a nu parasi imobilul in care executa masura arestului la domiciliu in sensul de a incuviinta accesul si folosirea trotuarului din fata imobilului situat in Bucuresti. Incuviinteaza de asemenea ca inculpatul Petre Daniel Costel sa paraseasca imobilul in care executa masura arestului la domiciliu, in ziua de 13 iulie 2014, in intervalul orar 10-16, pentru a participa la ceremonia religioasa de botez a fiului sau Petre Alan, cu mentinerea celorlalte dispozitii ale Deciziei penale nr. 1805 din data de 27 mai 2014, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie Sectia Penala in Dosar nr. 2078/1/2014 si pe traseul indicat. Instanta respinge ca nefondata cererea de disjungere a cauzei formulata de inculpatul Nicolae Petrisor. Obliga pe inculpatul Nicolae Petrisor la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare catre stat, celelalte cheltuieli judiciare ramanand in sarcina statului. Cu drept de contestatie.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 10 iulie 2014
Instanta amana cauza pentru administrarea probelor propuse (efectuarea unei expertize si pentru audierea martorilor) si stabileste termen pe fondul cauzei la data 15.09.2014. Magistratii acorda termen intermediar, pentru discutarea masurii arestului la domiciliu, la data de 11.08.2014. Asupra cererii de modificare a controlului judiciar formulata de inculpatul Neagu Leon Marius, instanta stabileste pronuntarea pe data de 18.07.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 18 iulie 2014
Instanta stabileste pronuntarea asupra cererii formulate de Neagu Leon Marius la data de 21.07.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Magistratii resping cererea inculpatului Neagu Leon Marius

TERMEN: 21 iulie 2014
Magistratii resping ca nefondata cererea inculpatului Neagu Leon Marius pentru modificarea controlului judiciar. Decizia poate fi atacata prin contestatie. Instanta obliga inculpatul la 100 lei cheltuieli judiciare statului.

Curtea de Apel Bucuresti - Viorica Dinu si Antonela Anemary Costache raman in arest la domiciliu

TERMEN: 11 august 2014
Instanta mentine masura arestului la domiciliu dispusa impotriva inculpatilor Dinu Viorica, Costache Antonela Anemary si Petre Daniel Costel. Decizia poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta mentine arestul la domiciliu

TERMEN: 15 septembrie 2014
Instanta mentine masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatii Dinu Viorica, Costache Antonela Anemary si Petre Daniel. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Decizia poate fi atacata cu contestatie.

Curtea de Apel Bucuresti - Lipsa raportului de expertiza

TERMEN: 13 octombrie 2014
Magistratii amana cauza din lipsa raportului de expertiza.

Curtea de Apel Bucuresti - Antonela Costache si Daniel Costel Petre cer sa poata merge sa voteze la alegerile prezidentiale

TERMEN: 30 octombrie 2014
Judecatorii amana pronuntarea asupra cererilor formulate de catre inculpatii Petre Daniel Costel si Cristea (fosta Costache) Antonela Anemary, de participare la vot, la data de 31.10.2014, iar cu privire la celelate cereri si cu privire la mentinerea starii de arest la domiciliu, la data de 03.11.2014

Curtea de Apel Bucuresti - Antonela Anemary Cristea (fosta Costache) primeste incuviintare sa mearga sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale

TERMEN: 31 octombrie 2014
Instanta admite cererile formulate de catre inculpatii Petre Daniel Costel si Cristea (fosta Costache) Antonela Anemary, aflati in arest la domiciliu, pentru a-si exercita dreptul de vot. Incuviinteaza inculpatului Petre Daniel Costel sa paraseasca imobilul situat in Bucuresti, sector 3, - si inculpatei Cristea (fosta Costache) Antonela Anemary sa paraseasca imobilul situat in judetul Ilfov, localitatea Voluntari - pentru a participa la vot, pentru alegerea Presedintelui Romaniei, la sectiile de votare la care sunt arondate imobilele ce constituie domiciliile inculpatilor, in ziua de 2 noiembrie 2014, in intervalul orar 10:00-12:00. Prezenta incheiere se va comunica organelor de politie insarcinate cu supravegherea inculpatilor. Cu drept de contestatie. Pronuntata in sedinta publica de la 31 octombrie 2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Amana cauza

TERMEN: 10 noiembrie 2014
Instanta amana cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta ii da voie Antonelei Anemary Cristea (fosta Costache) sa mearga la vot sa-si aleaga presedintele

TERMEN: 11 noiembrie 2014
Instanta admite cererile formulate de catre inculpatii Petre Daniel Costel si Cristea (fosta Costache) Antonela Anemary, aflati in arest la domiciliu, pentru a-si exercita dreptul de vot. Incuviinteaza inculpatului Petre Daniel Costel sa paraseasca imobilul situat in ... si inculpatei Cristea (fosta Costache) Antonela Anemary sa paraseasca imobilul situat in ... pentru a participa la vot, pentru alegerea Presedintelui Romaniei, la sectiile de votare la care sunt arondate imobilele ce constituie domiciliile inculpatilor, in ziua de 16 noiembrie 2014, in intervalul orar 10:00-12:00. Prezenta incheiere se va comunica organelor de politie insarcinate cu supravegherea inculpatilor. Cu drept de contestatie. Pronuntata in sedinta publica de la 11 noiembrie 2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 8 decembrie 2014
Magistratii amana cauza pentru lipsa dosar fond.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru administrare de probe

TERMEN: 11 decembrie 2014
Amanare pentru administrare de probe.

Curtea de Apel Bucuresti - Mentine arestul la domiciliu pentru Antoanela Cristea si Viorica Dinu

TERMEN: 18 decembrie 2014
Instanta mentine arestul la domiciliu pentru inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica si Petre Daniel. Fixeaza termen la data de 15.01.2015 ora 10:00 pentru discutarea cererii parchetului privitoare la masurile preventive, dispuse fata de inculpatii Iaparnicu Toni Viorel si Nicolae Petrisor. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Staicu Marian, Petre Daniela, Dumitrescu Dragos si Tudor Marian Vasile. Respinge cererea de inlocuire a masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu formulata de inculpata Cirlan Angela. Respinge cererea formulata de inculpatul Staicu Marian de modificare a obligatiei de a nu lua legatura cu fratele sau, Dinel Staicu. Dispune citarea martorilor. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariul aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Pronuntata in sedinta publica azi, 18.12.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Judecatoarele raman in arest la domiciliu

TERMEN: 15 ianuarie 2015
Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Cristea Antoanela, Dinu Viorica, Petre Daniel. Constatând legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea din 13.02.2014, o menţine, faţă de inculpaţii Neagu Leon, Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Răducan Ileana Alina, Neamţu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandel Dragoş, Dăncuţă Carmen Ionela, Cârlan Angela, Catrin Marian, Dumitrescu Dragoş, Bobocel Bogdan, Staicu Marian şi Mincă Ştefan. Respinge solicitarea parchetului de înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive faţă de inculpatul Mincă Ştefan. Fixează termen la data de 15.01.2015 ora 10:00 pentru discutarea cererii parchetului privitoare la măsurile preventive, dispuse faţă de inculpaţilor Iaparnicu Toni Viorel şi Nicolae Petrişor. Respinge cererile de revocare a măsurii controlului judiciar formulate de inculpaţii Staicu Marian, Petre Daniela, Dumitrescu Dragoş şi Tudor Marian Vasile. Respinge cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata Cîrlan Angela. Respinge cererea formulată de inculpatul Staicu Marian de modificare a obligaţiei de a nu lua legătura cu fratele său, Dinel Staicu. Dispune citarea martorilor. Cu drept de contestaţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, iar onorariul apărătorilor din oficiu se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Pronunţată în şedinţa publică azi, 18.12.2014.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 22 ianuarie 2015
Termen acordat pentru administrarea probelor incuviintate.

Curtea de Apel Bucuresti - Antoanela Cristea si Viorica Dinu raman in arest preventiv la domiciliu

TERMEN: 5 februarie 2015
Instanta mentine arestul preventiv la domiciliu dispus fata de inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica si Petre Daniel. Constatand legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar dispusa prin incheierea din 13.02.2014, o mentine, fata de inculpatii Neagu Leon, Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Răducan Ileana Alina, Neamţu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragoş, Dăncuţă Carmen Ionela, Cârlan Angela, Catrin Marian, Dumitrescu Dragoş, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Mincă Ştefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrişor. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Nicolae Petrişor, Mincă Ştefan, Iaparnicu Tony si Tudor Marian Vasile. Respinge cererea de inlocuire a masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu formulata de inculpata Cîrlan Angela. Dispune citarea martorilor: Duţă Florică, Craiu Cristina Carmen, Niţă Mihaela, Costache Elena, Moroşanu Raluca si Radu Adina-Adriana. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariul aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Amana judecarea cauzei la data de 26 februarie 2015, ora 12:00, cu citarea partilor care nu au termen in cunostinta. Pronuntata in sedinta publica de la 5 februarie 2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amana cauza

TERMEN: 26 februarie 2015
Instanta amana cauza la data 16.03.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 16 martie 2015
Instanta amana cauza si acorda termen la 02.04.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 2 aprilie 2015
Instanta amana cauza si acorda termen la 03.04.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Antoanela Cristea si Viorica Dinu raman in arest la domiciliu

TERMEN: 3 aprilie 2015
Instanta mentine masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica si Petre Daniel. Constatand legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar dispusa prin incheierea din 13.02.2014, o mentine fata de inculpatii Neagu Leon, Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Raducan Ileana Alina, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Dumitrescu Dragos, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Minca Stefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrisor. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatul Dumitrescu Dragos. Respinge cererea de modificare a controlului judiciar formulata de inculpatul Neagu Leon. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariile aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Amana judecarea cauzei la data de 30 aprilie 2015, ora 10:00, cu citarea partilor care nu au termen in cunostinta. Dispune ca expertul contabil Andrei Aurel sa raspunda obiectiunilor formulate de inculpata Dinu Viorica, prin aparator. Pronuntata in sedinta publica de la 03 aprilie 2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 30 aprilie 2015
Instanta amana cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru lipsa martorilor

TERMEN: 11 mai 2015
Instanta amana cauza, pentru lipsa martorilor si in vederea efectuarii expertizei evaluatoare incuviintate.

Curtea de Apel Bucuresti - Antoanela Cristea (fosta Costache) si Viorica Dinu raman in arest la domiciliu

TERMEN: 28 mai 2015
„Mentine masura preventiva a arestului la domiciliu dispusa fata de inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica si Petre Daniel. Mentine masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatii Neagu Leon, Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Raducan Ileana Alina, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Minca Stefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrisor. Respinge cererea Parchetului privind inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica si Petre Daniel. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Petre Daniela, Neamtu Iulia, Dancuta Carmen Ionela, Staicu Marian, Minca Stefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrisor. Respinge cererea inculpatei Dancuta Carmen Ionela de schimbare a locuintei. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariile aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Pronuntata in sedinta publica de la 28 mai 2015.”

Curtea de Apel Bucuresti - Continua audierea martorilor

TERMEN: 8 iunie 2015
Amana cauza pentru lipsa raportului de expertiza si in vederea continuarii audierii martorilor.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 25 iunie 2015
Instanta stabileste pronuntarea asupra cererii formulate de Dinu Viorica, de restituire a inscrisurilor personale care nu au legatura cu dosarul, la data de 30.06.2015. Pe fondul cauzei, pentru lipsa rapoartelor de expertiza si lipsa de procedura constatata, acorda termen la data de 23.07.2015, ora 10:00.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 30 iunie 2015
Pronuntare asupra cererii formulate de Dinu Viorica, de restituire a inscrisurilor personale care nu au legatura cu dosarul.

Curtea de Apel Bucuresti - Antoanela Cristea si Viorica Dinu raman sub control judiciar

TERMEN: 23 iulie 2015
Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica, Petre Daniel, Neagu Leon, Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Raducan Ileana Alina, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Minca Stefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrisor. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Dinu Viorica, Tudor Marian Vasile, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Dancuta Carmen Ionela si Nicolae Petrisor. Respinge cererea inculpatului Neagu Leon Marius privind modificarea controlului judiciar, in sensul extinderii limitei teritoriale de la mun. Bucuresti la Romania. Respinge cererea subsidiara de parasire temporara a tarii in perioada 01.08 - 15.08.2015, formulata de inculpatul Tudor Marian Vasile. Proroga pronuntarea asupra cererii formulate de expertul tehnic judiciar Bogatu Gheorghe la data de 03.09.2015. Proroga pronuntarea asupra cererii de majorare a onorariului de expert formulata de expertul contabil Andrei Simona Mihaela la data de 03.09.2015. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariile aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Pronuntata in sedinta publica de la 23.07.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 3 septembrie 2015
Amana cauza, pentru lipsa dosarului de fond care se afla in contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 septembrie 2015
Pe masurile preventive, instanta stabileste pronuntarea pe data de 18.09.2015. Pentru administrarea probelor, acorda termen de fond la data de 28.09.2015, ora 09:00

Curtea de Apel Bucuresti - Antoanela Cristea si Viorica Dinu raman sub control judiciar

TERMEN: 18 septembrie 2015
Mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Cristea Antoanela, Dinu Viorica, Petre Daniel, Neagu Leon Marius (cu mentinerea obligatiei de a nu parasi teritoriul Romaniei, dispusa prin Decizia nr.1126/04.09.2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie), Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Raducan Ileana Alina, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Minca Stefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrisor. Respinge cererea de revocare a masurii controlului judiciar formulata de inculpata Cristea Antoanela. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariile aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Pronuntata in sedinta publica de la 18.09.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 21 septembrie 2015
Instanta anuleaza amenda aplicata avocatei SOVAGAU LAVINIA MARIA prin incheierea de sedinta din data de 23.07.2015. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi 21.09.2015

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru expertize

TERMEN: 28 septembrie 2015
Amanare pentru efectuarea expertizelor.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare

TERMEN: 15 octombrie 2015
Instanta acorda o noua amanare, pentru efectuarea expertizelor.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 26 octombrie 2015
Amanare pentru efectuarea expertizelor.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 30 octombrie 2015
Instanta admite cererea de anulare a amenzii judiciare formulata de petentul-expert tehnic Bogatu Gheorghe. Anuleaza amenda judiciara in cuantum de 3.000 lei aplicata petentului-expert tehnic Bogatu Gheorghe prin incheierea din data de 17.09.2015 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I Penala in dosarul nr.4766/2/2013. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Decizia este definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 30.10.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 12 noiembrie 2015
Instanta amana cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta admite in parte cererile

TERMEN: 13 noiembrie 2015
Instanta admite in parte cererea de anulare a amenzii judiciare formulata de petenta-expert Andrei Simona Mihaela. Reduce amenda judiciara aplicata petentei-expert Andrei Simona Mihaela prin incheierea din data de 26.10.2015 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti-Sectia I Penala in dosarul nr. 4766/2/2013 de la suma de 1.000 lei la suma de 500 lei. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Tot astazi, instanta respinge cererea de preschimbare a termenului de pronuntare.

Curtea de Apel Bucuresti - Viorica Dinu ramane sub control judiciar

TERMEN: 16 noiembrie 2015
Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Dinu Viorica, Petre Daniel, Neagu Leon Marius (cu mentinerea obligatiei de a nu parasi teritoriul Romaniei, dispusa prin Decizia nr.1126/04.09.2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie), Tudor Marian Vasile, Vasilescu Sorin, Petre Daniela, Raducan Ileana Alina, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Minca Stefan, Iaparnicu Tony si Nicolae Petrisor. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Dinu Viorica, Petre Daniel, Tudor Marian Vasile, Neamtu Iulia, Amza Silviu Constantin, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Bobocel Bogdan, Staicu Marian, Minca Stefan si Nicolae Petrisor. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariile aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Pronuntata in sedinta publica de la 16.11.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare pentru lipsa expertizei

TERMEN: 23 noiembrie 2015
Instanta amana cauza pentru lipsa raportului de expertiza.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 decembrie 2015
Asupra masurii preventive a controlului judiciar si a cererilor de revocare formulate in legatura cu aceasta, instanta stabileste pronuntarea la data de 21.12.2015. Acorda termen intermediar, pentru chemarea expertului, in vederea lamuririi obiectivelor expertizei, la data de 21.12.2015. Pe fondul cauzei, pentru efectuarea expertizei incuviintate, acorda termen de judecata la data de 18.01.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Ce va stabili expertul evaluator

TERMEN: 21 decembrie 2015
Expertul evaluator urmeaza sa stabileasca: 1. valoarea de achizitionare a imobilelor conform actelor de achizitionare autentice; 2. valoarea de impozitare a imobilelor de la Administratia Financiara; 3. valoarea de circulatie a bunurilor imobile la data dobandirii lor; 4. valoarea de circulatie la zi a bunurilor imobile.

Curtea de Apel Bucuresti - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 21 decembrie 2015
Instanta mentine masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatii Neagu Leon Marius (cu mentinerea obligatiei de a nu parasi teritoriul Romaniei, dispusa prin Decizia nr.1126/04.09.2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie), Vasilescu Sorin, Raducan Ileana Alina, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Staicu Marian si Iaparnicu Tony. Respinge cererile de revocare a masurii controlului judiciar formulate de inculpatii Neagu Leon Marius, Raducan Ileana Alina, Pandele Dragos, Dancuta Carmen Ionela, Carlan Angela, Catrin Marian, Staicu Marian si Iaparnicu Tony. Cu drept de contestatie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, iar onorariile aparatorilor din oficiu se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Pronuntata in sedinta publica de la 21.12.2015.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 18 ianuarie 2016
Instanta amana cauza, in lipsa raportului de expertiza.

Curtea de Apel Bucuresti - Lipsa raportului de expertiza

TERMEN: 15 februarie 2016
Instanta amana cauza pentru lipsa raportului de expertiza. Se revine cu adresa catre expertul desemnat cu avertisment amenda. Se citeaza martorul lipsa la acest termen de judecata cu avertisment amenda. Stabileste pronuntarea asupra masurilor preventive la 17.02.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 17 februarie 2016
Instanta amana cauza.

Curtea de Apel Bucuresti - Procurorul cere timp sa studieze raportul de expertiza

TERMEN: 14 martie 2016
Se încuviinţează cererea reprezentantei Ministerului Pulblic de amânare a cauzei în vederea studierii raportului de expertiză şi în vederea formulării de eventuale obiecţiuni.

Curtea de Apel Bucuresti - Inculpatii raman sub control judiciar

TERMEN: 14 aprilie 2016
Asupra măsurilor prevertive: Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Vasilescu Sorin, Dăncuţă Carmen Ionela, Staicu Marian şi Iaparnicu Tony. Cu drept de contestaţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, iar onorariile apărătorilor din oficiu se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.04.2016. Reţine în pronunţare prin încheiere cererile şi excepţiile discutate în şedinţă publică.

Curtea de Apel Bucuresti - Instanta respinge cereri ale inculpatilor

TERMEN: 18 aprilie 2016
Respinge cererea formulată de inculpata Dinu Viorica de emitere a unei adrese către organul de urmărire penală pentru a comunica modalitatea în care a fost realizată punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică privind pe inculpata Dinu Viorica, respectiv care este organul sau structura care a procedat la interceptarea convorbirilor telefonice de pe postul telefonului fix al acesteia de la locul de muncă şi pe postul de telefonie mobilă utilizat, care este structura sau organul care a procedat la preluarea din mediul ambiental a discuţiilor purtate în locuinţa inculpatei, care este modalitatea de punere în aplicare a mandatelor de supraveghere privind preluarea de imagini de la locuinţa inculpatei Dinu Viorica şi din spaţiile în care aceasta a fost urmărită. Respinge cererea formulată de inculpata Cristea (fostă Costache) Antonela Anemary, prin care se solicită efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a se răspunde dacă înregistrările în discuţie au fost efectuate în condiţiile legii. Prorogă pronunţarea privind cererea de soluţionare a excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 274 alin. 1 şi 2 C.p.p. actual, texte de lege care stabilesc plata cheltuielilor de judecată avansate de către stat formulată de apărătorul ales al inculpaţilor Petre Daniel Costel şi Petre Daniela. Prorogă pronunţarea privind cererea de soluţionare a excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 396 alin. 2,3,4 C.p.p. şi art. 103 C.p.p. formulată de apărătorul ales al inculpatei Cristea (fostă Costache) Antonela Anemary. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.04.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare

TERMEN: 20 aprilie 2016
În vederea efectuării suplimentului la raportul de expertiză evaluatorie, Curtea pune în vedere expertului desemnat ca până la data de 22.04.2016 să întocmească lucrarea. Amână judecarea cauzei şi acordă un nou termen de judecată.

Curtea de Apel Bucuresti - Termen pe masuri preventive stabilit pe 10 mai. Pronuntarea pe 24 Mai!

TERMEN: 9 mai 2016
Stabileşte pronunţare pe fondul cauzei la 24.05.2016. Stabileşte pronunţarea pe măsurile preventive la 10.05.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - Masurile preventive raman in vigoare. Urmeaza sentinta pe fond

TERMEN: 10 mai 2016

Curtea de Apel Bucuresti - Amanare a pronuntarii

TERMEN: 24 mai 2016
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la 02.06.2016.

Curtea de Apel Bucuresti - O noua amanare a pronuntarii

TERMEN: 2 iunie 2016

Curtea de Apel Bucuresti - Fostele judecatoare Antonela Costache si Viorica Dinu, condamnate la 8 ani inchisoare

TERMEN: 16 iunie 2016
Fostele judecatoare Antonela Costache si Viorica Dinu au fost condamnate joi de Curtea de Apel Bucuresti la cate 8 ani inchisoare, pentru luare de mita si trafic de influenta, potrivit Agerpres. In acelasi dosar au fost condamnati Daniel Costel Petre (avocat) - 10 ani inchisoare, Sorin Vasilescu (grefier) - 5 ani si 3 luni, Iulia Neamtu (grefier) - 2 ani si 8 luni, Angela Carlan - 7 ani, Leon Marius Neagu - 6 ani, Marian Vasile Tudor - 6 ani, Marian Catrin - 6 ani, Ileana Raducan - 5 ani si 6 luni, Carmen Ionela Dancut - 3 ani, Daniela Petre - 3 ani si 6 luni, Bogdan Marian Bobocel - 2 ani, Nicolae Petrisor (fost Duduianu, zis 'Cristofor') - 5 ani, Stefan Minca (zis 'Rosovelt') - 2 ani, Dinu Laurentiu - 2 ani, Petrica Bogdan Bagoli - 3 ani, Dragos Dumitrescu - 2 ani si 3 luni, Silviu Constantin Amza - 2 ani si 4 luni, Cornel Lucian Enculescu - 2 ani, Tony Viorel Iaparnicu - 2 ani, Dragos Pandele - 2 ani. Toate pedepsele sunt cu executare. Instanta a mai dispus confiscarea unor sume de bani de la: Viorica Dinu - 72.500 euro, Antonela Costache - 2.500 euro, Angela Cirlan - 24.500 euro si 380 lei, Ileana Raducan - 9.000 euro, Bogdan Bobocel - 9.000 euro, Stefan Minca - 40.000 euro, Daniel Costel Petre - 72.500 euro si 10.000 USD, Daniela Petre - 6.500 euro, Marian Staicu - 232.000 euro; Sorin Vasilescu - 27.000 euro, Petrica Bagoli - 50.000 euro, Dragos Pandele - 22.000 euro, Tony Iaparnicu - 15.000 euro, Silviu Amza - 21.000 euro. De asemenea, au fost confiscate sume de bani si de la patru martori: Tudorita Mihai - 100.000 lei, Mihaela Barea - 12.500 euro, Elena Barea - 12.500 euro, Claudia Vochin - 7.500 euro. Fostele judecatoare au de achitat cate 100.000 lei cheltuieli judiciare. Decizia instantei nu este definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Recursul*

TERMEN: 1 septembrie 2016
*Termenul este unul orientativ, pana cand dosarul va fi preluat pe rolul ICCJ

11340 vizualizări
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by